• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğime not...

Kendimce beklediğim şeyler var, doğruluğu yanlışlığı tartışılır.
Ama en başta tek başıma çocuklarıma yetebilecek her türlü olgunluğa erişmek beni şuanlık tutan.
Eğitiminiz iyi bi çevreniz ve aileniz var.
Yani çocuklarınıza yetebilmek için maddi manevi herşeyiniz var gibi görünüyor.
Çok daha zor şartlarda bile kendini kurtaran bir sürü kadın okuyoruz burda.
Peki siz neden bu kötülüğü kendinize yapıyorsunuz?
Bence gözlerimi kapatıp başkasını hayal ediyorum diyen bir adamın! Sevgi kırıntılarından daha fazlasını hakediyorsunuz.
Sizi gerçekten tutan ne?

İyide herkes kendine ait bir ev araba üstüne en az 5 bin maaşla mı boşanıyor
Öyle olsa ülkede boşanmaların yüzde seksene yakını olmazdı
Artık maddi durum ve çocuklar için bile katlanılmayacak olaylar ve sözler var konuda

Ayrıca olanakların gelişmesini bekliyorum demek sadece kendi kendini kandırmak
Kadınlar kulubünde en çok öğrendiğim şey bu oldu benim
Ben oyle dusunmuyorum.. sevdeye yanit verdim bu konuda.. uzerine kat yat olmasi gerekmez ama cocuklar biraz daha buyur en azindan. Fiziksel olarak ne kadar guctur iki bebege bakmak biliyor musunuz bunu? Simdi eziliyorda bosaninca daha mi az agir olacak suandaa bosansa? Sanmiyorum.

1-2 sene gecsin cocuklar azicik daha buyusun bence bosar zaten. Kat yat istemiyor yani arkadas

Ablacım psikoloji bitiyor bir süre sonra, buradaki eş profilini bildiğim için, evlilik ne kadar uzun sürerse o kadar çok tahribat yaptığını gördüğümden yaşanacakları görebiliyorum maalesef, filmdelisinin yaşı henüz genç o yüzden henüz sağlık sorunları yaşamıyor ama bu adamlar öyle tipler ki sağlığınız bile ciddi şekilde bozuluyor, sizle öyle bir oynuyorlar ki bir gün kendinizi pencere kenarında buluyorsunuz, tek frenleyen çocuklarınızın anne diye seslenmesi oluyor, arkadaşımın başında vardı böyle bir eş, kadın parça parça kızarıklık döküyordu sinirden, kadını ezip ezip delirtiyordu, 2 dakika sonra kadının ayaklarına kapanıp aşkım diye ağlıyordu, ölür müsün öldürür müsün? Ben çıldırmıştım, hayatımda bu kadar düzgün görüntülü olup da ruh hastası olanını görmedim.
Psikolojisi zaten bitmiş gibi görünüyor.
Kendinden iğrendiğini söyleyen biri onunla olmuyor diye üzülmek akıl karı değil.
Yalnız yapamıyorsa ailesine söylesin ve onlar çekip kurtarsın o zaman.
Yazık değil mi?

Ablacım psikoloji bitiyor bir süre sonra, buradaki eş profilini bildiğim için, evlilik ne kadar uzun sürerse o kadar çok tahribat yaptığını gördüğümden yaşanacakları görebiliyorum maalesef, filmdelisinin yaşı henüz genç o yüzden henüz sağlık sorunları yaşamıyor ama bu adamlar öyle tipler ki sağlığınız bile ciddi şekilde bozuluyor, sizle öyle bir oynuyorlar ki bir gün kendinizi pencere kenarında buluyorsunuz, tek frenleyen çocuklarınızın anne diye seslenmesi oluyor, arkadaşımın başında vardı böyle bir eş, kadın parça parça kızarıklık döküyordu sinirden, kadını ezip ezip delirtiyordu, 2 dakika sonra kadının ayaklarına kapanıp aşkım diye ağlıyordu, ölür müsün öldürür müsün? Ben çıldırmıştım, hayatımda bu kadar düzgün görüntülü olup da ruh hastası olanını görmedim.
O kadar guzel anlatiyorsun ve guzel seyler soykuyosunki ablam.. cok haklidin. Allah kimsenin yuvasini bozmasin.

Ben cocuklarinin az buyumesi taraftariyim tum omur zaten gecirilmemeli bu hoduk herifle. Sence?

Kucuk cocuk cok zor biliosundur seninde var cocuklarin. Sahsen 6 yasindakiyle 1 yasindaki ayni degil. Ha 6 yasindakinin fiziksel olarak daha az yuku vardir. Ha belki 2 seneyi oylesine soyledi. Ben sunu soyleyim.. bende bosancak olsam simdi bosanmazdim.. enaz kizim 3 olana kadar beklerdim. O zaman krese baslar konusur benle her yere gelir, kolayligi cok olur. Vakiciya birakmak vs daha kolay olur. Tabii bu benim yorumum
İpe sapa bosanacak dünya görüşünde bir insan değilim ben ama herkesin hassas noktaları var hayatta yada bilmiyorum gerçekten yaşarken farklı mı oluyor, yani bu lafları duyacağıma cocuklarımla babamın evine gitmeyi yeğlerim ben, o büyüme süreçlerini anne babamla geçirir öyle çalışmaya başlarım, herkes aynı olacak değil elbette..

İpe sapa bosanacak dünya görüşünde bir insan değilim ben ama herkesin hassas noktaları var hayatta yada bilmiyorum gerçekten yaşarken farklı mı oluyor, yani bu lafları duyacağıma cocuklarımla babamın evine gitmeyi yeglerim ben, o büyüme süreçlerini anne babamla geçirir öyle çalışmaya başlarım, herkes aynı olacak değil elbette..
Gene yapacsk bu dediklerini sma biraz erteleyerek.. evet gecen zaman omurdendir.. ama her secis bir vazgecistir..

Benim gibi biri nasıl boşanır diye bir şey yazmadım.
Aksine tüm betimlemelerin alt metni, benim gibi biri nasıl sonsuz güvenir de geleceği garanti edip, kendine alan yaratıp, boşanma kapısını sürümcemede bırakır...
Siz anlatmak istediğimi çok yanlış anlamışsınız.
İmrenilecek bir hayattaki kadın nasıl bunları yaşar değil mesele, böyle bir hayat yaşarken bu tuzak mı desem, kör kuyu mu desem nasıl düştüm ben buna şaşkınlığı

Ben sizi çok iyi anlıyorum.
Benim annem hep der ki nomuyu hiç düşünmem.
Bilirim ki o yanlış iş yapmaz.
Akıllıdır.
Hayatım boyunca da -şaşılacak şey bu durum değişmedi- insanların sıkıntılarını paylaşıp
akıl istediği bir insan oldum.

Artık bana akıl danışana.
Bende akıl olsaydııııı diye başlıyorum.
Sonra neyse yine vereyim de istersen kullanma bak pek sağlam değil diyorum :)

Ben yaş tahtaya nasıl bastım.
Yanlış tercih yaptım.
Kendimi aptal gibi bıraktım.
Gözüm nasıl görmedi?
Bunu nasıl yuttum?
Akıllıymış salağın önde gideni çıktım.

İnsan bunları aşamıyor.
Bunların da kibirle alakası yok.

O kadar kibirli olsam şahsen kendimi eşime layık bulup evet diyemezdim.
Gerçekten üst düzey hiç bir şeyi yoktu...
Haa ben de ortalama bir insanım işte kusurları olan bir kulum diyerek yürüdüm.
İyi bir insan dedim, sandım ne bileyim..
Babası kötü olsa da suç onun mu bile dedim..

Kibirli insan bu kadarına tav olmaz..
Keşke de kibirli olsaydım.
Bari bu aile benim aileme dünürlüğe yakışmaz deyip uzak dururdum.

Ben mesela eşime öfke doluyum ama daha çok kendime öfke doluyum.
O nasıllar insanı yer bitirir.

Hele de ortada çocuklar varsa, boşanma kolay bir süreç değil, maddi kaygıların yanısıra boşanma sırasındaki psikoloji anlatılamaz, tarifi mümkün değil yaşamayan bilemiyor ne yazık ki, en kötü eşten ayrılırken dahi kadınlar psikolojik olarak çok çöküyor, yılların yorgunluğu da oluyor, hele bir de filmdelisi'nin eşi gibi dışarıdan mükemmel eş profili olan birinden neden boşandığınızı çevreye anlatmak kolay iş değil.

filmdelisi, sizin bir mesleğiniz var sanırım, mesleğinizi çalışma hayatınızı evlenirken eşin talebiyle mi bıraktınız? Bu adamlar eşleri maddi bağımlı olsun isterler o yüzden çalıştırmaz, mesleğini bıraktırırlar eşlerine, o yüzden sordum.
Gerçekten böyle narsist bir kişilikle hayatınız bir yerde kesişmiş olmalı ki, bu kadar nokta atışı yapıyorsunuz sevgili Mune.
Çocuk bakımı, ev yardımı, insanlar içinde tutum ve davranışları, ailesine olan saygısı ve niceleri.
Ailem bile anlattığımda, yaşayan kişi ben olmasam inanmazlar.
Ben kimseye bir şey açıklama ve yineliyorum elalem dersinde değilim.
Siz çok güzel özetlediğiniz için durumu, kişilik bozukluğu yaşayan birinden kurtulurken sonuçta bir sosyal hayatın parçasıyız.
Hakkımda atacak tutacakları, beni karalayacağı nice şey falan da umrumda değil.
Bunların benim sevdiğim, hayatımda yeri olan insanlara sıçrayarak, düşecekleri belki de utanacakları şeyleri işitmelesi meselem.
Hah tam olarak bu, sonunda dopru ifade ettim sanırım.

Evet, izin günlerimiz olmuyordu, zaten hobi olarak(!) çalışıyordum, çok da yükselebileceğim, maddi manevi kazanım sağladığım bir iş değildi ve nişanlılık sürecinde hazırlıklar için ortak karar ile ayrıldım.
Ama şuan farkediyorum ki, bu ortak karar değil, tamamen manipüle edilerek, verdiğim bir kararmış.
Böylesi birinden nasıl kurtulunur ki?
Hiçbir fikrim, örneğim, deneyimim yok bu konuda.

Ben oyle dusunmuyorum.. sevdeye yanit verdim bu konuda.. uzerine kat yat olmasi gerekmez ama cocuklar biraz daha buyur en azindan. Fiziksel olarak ne kadar guctur iki bebege bakmak biliyor musunuz bunu? Simdi eziliyorda bosaninca daga mi az agir olacak duanda bosansa? Ssnmiyorum.

1-2 sene fecsin cocuklar azicik daha buyusun bence bosar zaten. Kat yat istemiyor yani arkadas
Bakın hiç kimsenin boşanmasından bir kar elde ettiğimiz yok boşanma avukatı değiliz çoğumuz
Gayet idare edilebilir durumdayken inat uğruna boşananları çocuğu anne baba bir büyütmeyenleri bende anlamam
Ama konu sahibi kendi durumunun farkında değil
benim arkadaşımın 3 ayrı kadınla aldatıldığı kadının kendi evinde kocasının evden atılıp annesinin evinde kaldığı evlilik daha çekilebilir duruyor konu sahibininkinden
O kadın hiç değilse umurumda değil bana kiramı yatırıyor faturaları ödüyor eve gelmiyor suratını görmüyorum cehenneme kadar yolu var diyorum diyor
Konu sahibi o kadar hakaretin üstüne adamla aynı yatakta uyuyor
Şu an umursamadığımı düşünmesi bile bir nevi kendini kandırma evindeki huzursuzluk yüzünden mide kanseri olan insanlar var

Bakın hiç kimsenin boşanmasından bir kar elde ettiğimiz yok boşanma avukatı değiliz çoğumuz
Gayet idare edilebilir durumdayken inat uğruna boşananları çocuğu anne baba bir büyütmeyenleri bende anlamam
Ama konu sahibi kendi durumunun farkında değil
benim arkadaşımın 3 ayrı kadınla aldatıldığı kadının kendi evinde kocasının evden atılıp annesinin evinde kaldığı evlilik daha çekilebilir duruyor konu sahibininkinden
O kadın hiç değilse umurumda değil bana kiramı yatırıyor faturaları ödüyor eve gelmiyor suratını görmüyorum cehenneme kadar yolu var diyorum diyor
Konu sahibi o kadar hakaretin üstüne adamla aynı yatakta uyuyor
Şu an umursamadığımı düşünmesi bile bir nevi kendini kandırma evindeki huzursuzluk yüzünden mide kanseri olan insanlar var

Bence burda sizler caresizligin ne demek oldugunu bilmiyosunuz:) umarim hic birimiz ogrenmek zorunda kslmayiz. Bak muneye yazmis.. bu kadin neyi nasil yapacagini bile bilmiyor suan.. paran varsa range rover, paran yoksa game over diyorlar.. 5 kurus paran yoksa birseylere son verip tekrar baslamakbence cok cok guc. Tek olsan parkta bile yatarsin.. cocuklar bahane degil sebep bence suan bu durumun devam etmesine. Hic sanmiyorumki konu sahibi gurursuzlugundan ya da zevkine hala evli kaliyor olsun.

Ayni yatak mevzusu ise.. adam bildigin yuzsuz pislik..

Benim dilim sivridir can acitirim.demissin.

Adama..erkek misin sen? Dersen o da sana..senden midem bulaniyor .der tabii.

Ben gercekleri soyliyorum demissin

Evlenmeden once babasinin agzina baktigini bilmiyor muydun?

Bir çok insanın evliliğinde irili ufakli sorunları vardır da, " senin bedeninin her yerinden iğreniyorum, gözlerimi kapayıp başkasını hayal ediyorum " diyen adamla herkes evliliğini devam ettirmez. Sadece bir örnek yazdım.
Konu sahibinin bosanmayı istememesinin hiçbir aciklamasi yok bana kalırsa..
Boşanmayı istemediğimi nereden çıkardınız ki?
Ertelemeyi desek, çünkü durum bu.
Ayrıca o sözler beni hiç yaralamıyor.
Konuda bahsetmedim çirkinleşmek istemediğimden ama, zaten cinsel problemleri olan ve bu konuda yetersizliğini bilen ama dillendiremeyen birinden duyacağım kadınlığımla alakalı şeyler, ancak yanımdan geçer gider, bana uğramaz.

Bence burda sizler caresizligin ne demek oldugunu bilmiyosunuz:) umarim hic birimiz ogrenmek zorunda kslmayiz. Bak muneye yazmis.. bu kadin neyi nasil yapacagini bile bilmiyor suan.. paran varsa range rover, paran yoksa game over diyorlar.. 5 kurus paran yoksa birseylere son verip tekrar baslamakbence cok cok guc. Tek olsan parkta bile yatarsin.. cocuklar bahane degil sebep bence suan bu durumun devam etmesine. Hic sanmiyorumki konu sahibi gurursuzlugundan ya da zevkine hala evli kaliyor olsun.

Ayni yatak mevzusu ise.. adam bildigin yuzsuz pislik..
Allah kimseyi çaresiz durumlara düşürmesin ama dediğim gibi konu sahibinin durumu o kadar kötü değil

Allah kimseyi çaresiz durumlara düşürmesin ama dediğim gibi konu sahibinin durumu o kadar kötü değil
Amin insallah... valla herkes kendi icin uygun zamani kendisi iyi bilir. Ben yazdim yukarda birine ayni durumda olsam en kucuk olanin 3 olmasini beklerdim hani maddiyati filan bi kenara atarsak. Empati yapiyorum ben boylesi dogru geliyor bana

Ben sizi çok iyi anlıyorum.
Benim annem hep der ki nomuyu hiç düşünmem.
Bilirim ki o yanlış iş yapmaz.
Akıllıdır.
Hayatım boyunca da -şaşılacak şey bu durum değişmedi- insanların sıkıntılarını paylaşıp
akıl istediği bir insan oldum.

Artık bana akıl danışana.
Bende akıl olsaydııııı diye başlıyorum.
Sonra neyse yine vereyim de istersen kullanma bak pek sağlam değil diyorum :)

Ben yaş tahtaya nasıl bastım.
Yanlış tercih yaptım.
Kendimi aptal gibi bıraktım.
Gözüm nasıl görmedi?
Bunu nasıl yuttum?
Akıllıymış salağın önde gideni çıktım.

İnsan bunları aşamıyor.
Bunların da kibirle alakası yok.

O kadar kibirli olsam şahsen kendimi eşime layık bulup evet diyemezdim.
Gerçekten üst düzey hiç bir şeyi yoktu...
Haa ben de ortalama bir insanım işte kusurları olan bir kulum diyerek yürüdüm.
İyi bir insan dedim, sandım ne bileyim..
Babası kötü olsa da suç onun mu bile dedim..

Kibirli insan bu kadarına tav olmaz..
Keşke de kibirli olsaydım.
Bari bu aile benim aileme dünürlüğe yakışmaz deyip uzak dururdum.

Ben mesela eşime öfke doluyum ama daha çok kendime öfke doluyum.
O nasıllar insanı yer bitirir.

nomu sen seviyorsun.
seven insan çok şeyi yutabilir, es geçebilir, üstünü kapatabilir. beyin öyle işler çünkü.
ve sevmek bahane değildir. ama burada senin için demiyorum ama aldatılan kadınlar bile bir ton bahane sıralıyor en sarıldıkları da çocuklar.
film delisi sevmiyor hatta yazmış nefret ediyorum diye.
onun sebebi de maddi kaygılar. alıştığı gördüğü düzenden olmak istemiyor.
bilmiyorum bu kadar hakarete uğramaya değer mi?
gidersin ailenin yanına annen yardımcı olur çocuklara bakar adam nafaka verir olur bir şekil.
ama o kadar umursamamayı öğretmiş ki kendine o hakaretleri harekete geçemiyor.

Boşanmayı istemediğimi nereden çıkardınız ki?
Ertelemeyi desek, çünkü durum bu.
Ayrıca o sözler beni hiç yaralamıyor.
Konuda bahsetmedim çirkinleşmek istemediğimden ama, zaten cinsel problemleri olan ve bu konuda yetersizliğini bilen ama dillendiremeyen birinden duyacağım kadınlığımla alakalı şeyler, ancak yanımdan geçer gider, bana uğramaz.
Şuan için bosanmayı düşünmüyorsunuz onu vurgulamak istedim orada, cinsel problemi olmasa söylemesi dokunacak mıydı o zaman? Yani bence mesele bu değil, mesele esinizin size karşı o kadar cirkinleşebilmesi..

Umarım bu erteleme süresini en az hasarla atlatırsınız ama bence psikolojik destek almalısınız bu evlilk bittiğinde sağlam kalabilmek icin..

Çocuklar uyuduğunda detaylı yazacağım, çoğunuza cevap vermeye çalışıyorum daha da iyi belki fikir belki bir çıkış kapısı bulabilmek adına.
Tabi ki bir konudan yaşadıklarımı anlamlandırmanızı ya da haklı görmenizi beklemiyorum.
Belki haklı da değilim ama, en azından bunu yaşıyorum ben 1 seneyi aşkındır.
Son 6 7 aydır ise dozu giderek artıyor, durum bu.
Hayatım bu.
3 günü iyi, 4 günü sürekli ve sürekli bitmeyen, dinmeyen, kabaca koca dırdırı terminolojik olarak ise psikolojik şiddete maruz kalıp, ben de uyguluyorum.

Çocuklar uyuduğunda detaylı yazacağım, çoğunuza cevap vermeye çalışıyorum daha da iyi belki fikir belki bir çıkış kapısı bulabilmek adına.
Tabi ki bir konudan yaşadıklarımı anlamlandırmanızı ya da haklı görmenizi beklemiyorum.
Belki haklı da değilim ama, en azından bunu yaşıyorum ben 1 seneyi aşkındır.
Son 6 7 aydır ise dozu giderek artıyor, durum bu.
Hayatım bu.
3 günü iyi, 4 günü sürekli ve sürekli bitmeyen, dinmeyen, kabaca koca dırdırı terminolojik olarak ise psikolojik şiddete maruz kalıp, ben de uyguluyorum.
çocuklar en önemlisi sen bebecikleri uyut kuzummm benim için de öp yanaklarındannn

Eşinizin karakterine sahip bir adamla 16 yıl evli kaldı bir yakınım.Tam anlamıyla delirme noktasına gelince de boşanmakta buldu çareyi.
Aynı sizin eşiniz gibi bir saat melek 1 saat sonrasında şeytana dönüşen sonra tekrar melek olan bir adamdı.
Böyle dengesiz ruh hastası insanlardan boşanmakta öyle kolay olmuyor.Cunku melek olduğu zamanlarda yaptığı iyiliklerle,eşi ve çocuklarla ilgili oluşuyla,eş dost akraba herkese karşı saygılı ve sevgi dolu duruşu ile öyle güzel denge bozuyordu ki eşi bazen "acaba ben mi çok tahammulsuzum acaba bende mi hata?"diyebiliyordu.Bazen de tersi.
Sonra tekrar başa sarıyorlardı.Tam bir kısır döngü.
Ve bahsettiğim yakınım da akıllı eğitimli akli başında bir kadındır.Yillarca çekti o adamı.Cocuklar biraz büyüyünce de ayrıldı
Hem kendisine hemde çocuklarına büyük bir iyilik yaptı çünkü böyle bir adamla ömür geçmez hasta ederler insanı.Ama bence hiç beklememeliydi.Sonucta maddi olarak zaten 5 yıl önce de 10 yıl sonrada aynı durumdaydı.Kendi başının çaresine bakmak zorunda kaldı ama ekstra olarak o aci çektiği yıllar yanina kâr kaldı keşke daha önce boşansaydı.
Bence ailenizle paylaşın yaşadıklarınızı size destek olsunlar çocuklar biraz büyüyünceye kadar sonrasında da siz zaten bir düzen kurarsınız.
Her geçen gün omurdan gidiyor bunu iyi yada kötü geçirmek sizin elinizde.Bu adama bir kötü gün daha vermeyin ömrunuzden..

Back