Geleceğime not...

Bi cok insanda filmdelisi filmdelisi icin demis ya.. ben dahil.. hic bu kadar sorunlu degil gibiydi yasantisi.. ama iste ici beni disi seni yakar hesabi.. dedigin gibi cogu evlilik bencede sorunlu.. kimi anlatir kimide anlatmaz, ama bi gun patlar.
ufak tefek sorun anlatan kadınlara bile ayyy çekilir değil o hayattt hemen boşannnn yazanları çok gördük değil mi.acaba kendi hayatları nasıl ben mükemmel hayat daha hiç görmedim bu yaşıma dekk sanal da var sadece :halay:

Bi cok insanda filmdelisi filmdelisi icin demis ya.. ben dahil.. hic bu kadar sorunlu degil gibiydi yasantisi.. ama iste ici beni disi seni yakar hesabi.. dedigin gibi cogu evlilik bencede sorunlu.. kimi anlatir kimide anlatmaz, ama bi gun patlar.
Bir çok insanın evliliğinde irili ufakli sorunları vardır da, " senin bedeninin her yerinden iğreniyorum, gözlerimi kapayıp başkasını hayal ediyorum " diyen adamla herkes evliliğini devam ettirmez. Sadece bir örnek yazdım.
Konu sahibinin bosanmayı istememesinin hiçbir aciklamasi yok bana kalırsa..

ufak tefek sorun anlatan kadınlara bile ayyy çekilir değil o hayattt hemen boşannnn yazanları çok gördük değil mi.acaba kendi hayatları nasıl ben mükemmel hayat daha hiç görmedim bu yaşıma dekk sanal da var sadece :halay:
Yok yaaa kimsenin hayati mukemmel degil hayatim. Evli olmayanlar var, sevgilisinden cekiyo kadin. Bu defada ona diyoruzki: evli bile degilsin niye cekiyon bu herifi:)) cocugu olup cekene, cocuklari bahane etme diyoruz:))

Keskin sirke kupune zarar derler.. bu kadin sabredecek biraz.. sartlari olgunlastirnaya bakacak.. aklimdan tek gecen tavsiye bu. Parasi olsa imkani olsa cekmez, neden ceksin?

Bir çok insanın evliliğinde irili ufakli sorunları vardır da, " senin bedeninin her yerinden iğreniyorum, gözlerimi kapayıp başkasını hayal ediyorum " diyen adamla herkes evliliğini devam ettirmez. Sadece bir örnek yazdım.
Konu sahibinin bosanmayı istememesinin hiçbir aciklamasi yok bana kalırsa..
Bence gayet var.. adam pislik onda hemfikiriz.. kadinin parasi yok ya daha ne olsun?

Maddi durumunuz oluşana kadar bosanmama kararı almışsınız. Ama çocuklarınız için psikolojik destek almanızı ve bu süreçte pedagoglarla görüşmeyi ihmal etmemenizi diliyorum.
Sizin mutluluğunuz çok önemli ve zihninizde bir karar var , belli vakte kadar bosanmayacaksiniz , çocuklarsa sadece seyrediyor ve hissediyor. Direk görüp şahit olmasalar bile hissettiklerini göz ardı etmeyin lütfen.

En kısa zamanda durumlar iyiye doğru dönüşür umarım . Para mı çocuk mu konusuna yazdığınız hem çocuklu hem parası olup huzuru olmamak mesajınız dikkatimi çekmişti. Üstüne de bu konu geldi.

sitedeki kadınların yüzde doksanı derdini yazsa eşleri hakkında hepsi de boşanmalık durumdur aslında da biz kadınlar idare etmeyiii 3 maymunu oynamayı taaaa ergenliğimizde öğreniyoruz bu ülke de

Kusursuz insan, kusursuz evlilik yok, her evlilikte mutlaka sorunlar oluyor, 2 farklı insan aynı evde, illa ki çatışmalar yaşanıyor, evliliğin bütününe bakınca ağır basan kısım hangisi ona bakmak gerekiyor, pozitif yanlar mı negatif yanlar mı? Bir de her kadının tolere ettiği şeyler farklı, tolerans gösterdiği sabrettiği konular başka, kimimiz bir tokatla boşanır, kimimiz yıllarca şiddet görüp sabırla eşinin pişman olacağı günü bekler.

Tarlada buğdayım var deme, ambara girmeyince. Hayırlı evladım var deme, el koynuna girmeyince. Vefalı kocam var deme, kötü gün görmeyince… hayırlı kardeşim var deme, miras bölünmeyince….

Bu da benden tum kk ya gunun tavsiyesi olsun..

Kimin ne olacagi belli olmaz. 5-10 sene evliligin iyi giderde 15. Sene adam rezil kepaze edebilir. Herkes cekiyor bir yerden..

Kusursuz insan, kusursuz evlilik yok, her evlilikte mutlaka sorunlar oluyor, 2 farklı insan aynı evde, illa ki çatışmalar yaşanıyor, evliliğin bütününe bakınca ağır basan kısım hangisi ona bakmak gerekiyor, pozitif yanlar mı negatif yanlar mı? Bir de her kadının tolere ettiği şeyler farklı, tolerans gösterdiği sabrettiği konular başka, kimimiz bir tokatla boşanır, kimimiz yıllarca şiddet görüp sabırla eşinin pişman olacağı günü bekler.
Haklisin ablam.. ben sadece gunumuz erkeklerinden tiksindim artik bu konulardan dolayi.

kuzum sen ne yaptın içimi yaktın bu akşam k.k ya girdim aaa filmdelisi konu açmış fazla konu da açmaz ki ne yazmış ki acaba dedim.okudukça gözlerim doldu arkadaşım şu an diyecek sözüm yok .özelden yazacağım sana müsait oluncaaa
Biraz duygusallıkla bir anda aklımdan geçeni, hissettiğimi döküvermişim ceyceycim.
Şuan ben bile okuduğumda vay be diyebiliyorum çünkü evimde mutluluk rüzgarı esiyor.
İyi ki de yazmışım, notumu düşmüşüm ki bu yaşadığım ikili hayatın diğer boyutu beni yutmadan, takip edilecek bir iz bırakmışım kendime.
Belki dramatize ama eksiği var, fazlası yok.
Bazı günler aklımın bana oyun oynadığını düşünür hale geldim.
Bu tipler o kadar sorunlu ki, tanıyan birine anlatsam beni şizofren olmakla, onun hakkına girmekle suçlar.

Tarlada buğdayım var deme, ambara girmeyince. Hayırlı evladım var deme, el koynuna girmeyince. Vefalı kocam var deme, kötü gün görmeyince… hayırlı kardeşim var deme, miras bölünmeyince….

Kimin ne olacagi belli olmaz. 5-10 sene evliligin iyi giderde 15. Sene adam rezil kepaze edebilir. Herkes cekiyor bir yerden..
Çok doğru, kuzum bırak 20 yılı, 70'ine gelip bir sürü torun sahibi adamların 50 yıllık evliliğini yıktığını gördüm, hayatta asla olmaz, kemalim yapmaz dememek lazım, hayatın dahi garantisi yokken insanlar için garanti veremeyiz.

Bence gayet var.. adam pislik onda hemfikiriz.. kadinin parasi yok ya daha ne olsun?
2 yıl yazmış ya konu sahibi o zaman da çok şey değişmeyecek ki? Çalışsa bile 2 çocukla kendine bir hayat kurması çok zor olacak çünkü esinin çocuklar içinde maddi bir sey yapmayacağını , söylemiş, aileside bir şekilde destek olabilecek durumda anladığım kadariyla, herşeyi gectim hickimse bana o lafı söylemis adamla beni ayni yatağa sokamaz tekrar.
Bu kadar kendinin farkında olduğunu iddia eden kadın bunu nasıl kabul ediyor bilmiyorum..

Su sozunuz cok iyi anlatiyor durumu guzel bir sozmus ilk defa duydum..
Insanlar gelecegi bilmeden bir sey yapistiriyorlar da kimin hangi sartlarda ne tepki verecegi o sartlarda ortaya cikiyor..

Yok yaaa kimsenin hayati mukemmel degil hayatim. Evli olmayanlar var, sevgilisinden cekiyo kadin. Bu defada ona diyoruzki: evli bile degilsin niye cekiyon bu herifi:)) cocugu olup cekene, cocuklari bahane etme diyoruz:))

Keskin sirke kupune zarar derler.. bu kadin sabredecek biraz.. sartlari olgunlastirnaya bakacak.. aklimdan tek gecen tavsiye bu. Parasi olsa imkani olsa cekmez, neden ceksin?
İyide herkes kendine ait bir ev araba üstüne en az 5 bin maaşla mı boşanıyor
Öyle olsa ülkede boşanmaların yüzde seksene yakını olmazdı
Artık maddi durum ve çocuklar için bile katlanılmayacak olaylar ve sözler var konuda

Ayrıca olanakların gelişmesini bekliyorum demek sadece kendi kendini kandırmak
Kadınlar kulubünde en çok öğrendiğim şey bu oldu benim

Çok doğru, kuzum bırak 20 yılı, 70'ine gelip bir sürü torun sahibi adamların 50 yıllık evliliğini yıktığını gördüm, hayatta asla olmaz, kemalim yapmaz dememek lazım, hayatın dahi garantisi yokken insanlar için garanti veremeyiz.
Aynen ablam.. tirnagin varsa kafani kasi derler ya.. ne guzel bi kadinin kendine yetebilmesi.. kadin guveniyor birde cocuk veriyor adama.. adam baskasini hayal edip tiksiniyorum diyor. Psikolojik siddetin alasi varbursa. Birlikte surulen hayat devam ettikcede konu sahibininde psikolojisi saglam kslmaz zaten

Bende bunu fark ettim
Benim gibi biri nasıl bunları yutar
Benim gibi herkesin imrendiği biri nasıl boşanır vs.
Kabullenemediği aslında bu demesinciler endişesi
Benim gibi biri nasıl boşanır diye bir şey yazmadım.
Aksine tüm betimlemelerin alt metni, benim gibi biri nasıl sonsuz güvenir de geleceği garanti edip, kendine alan yaratıp, boşanma kapısını sürümcemede bırakır...
Siz anlatmak istediğimi çok yanlış anlamışsınız.
İmrenilecek bir hayattaki kadın nasıl bunları yaşar değil mesele, böyle bir hayat yaşarken bu tuzak mı desem, kör kuyu mu desem nasıl düştüm ben buna şaşkınlığı

Benim gibi biri nasıl boşanır diye bir şey yazmadım.
Aksine tüm betimlemelerin alt metni, benim gibi biri nasıl sonsuz güvenir de geleceği garanti edip, kendine alan yaratıp, boşanma kapısını sürümcemede bırakır...
Siz anlatmak istediğimi çok yanlış anlamışsınız.
İmrenilecek bir hayattaki kadın nasıl bunları yaşar değil mesele, böyle bir hayat yaşarken bu tuzak mı desem, kör kuyu mu desem nasıl düştüm ben buna şaşkınlığı
Aslında sorun kendi kendine güvenmenin değil kendi kendinizle yüzleşememeniz
Hani diyorsunuz ya o 3 laf ediyorsa ben 5 ediyorum ama sonuçta o 3 lafı yemiş oluyorsunuz

2 yıl yazmış ya konu sahibi o zaman da çok şey değişmeyecek ki? Çalışsa bile 2 çocukla kendine bir hayat kurması çok zor olacak çünkü esinin çocuklar içinde maddi bir sey yapmayacağını , söylemiş, aileside bir şekilde destek olabilecek durumda anladığım kadariyla, herşeyi gectim hickimse bana o lafı söylemis adamla beni ayni yatağa sokamaz tekrar.
Bu kadar kendinin farkında olduğunu iddia eden kadın bunu nasıl kabul ediyor bilmiyorum..
Kucuk cocuk cok zor biliosundur seninde var cocuklarin. Sahsen 6 yasindakiyle 1 yasindaki ayni degil. Ha 6 yasindakinin fiziksel olarak daha az yuku vardir. Ha belki 2 seneyi oylesine soyledi. Ben sunu soyleyim.. bende bosancak olsam simdi bosanmazdim.. enaz kizim 3 olana kadar beklerdim. O zaman krese baslar konusur benle her yere gelir, kolayligi cok olur. Bakiciya birakmak vs daha kolay olur. Tabii bu benim yorumum

Bu bir serzeniş, bir ağıt, bir iç dökme sadece ve en önemlisi tarihe ve kendime en önemli not!

Oysa ne büyük hayaller vardı bu yola başladığımda.

Aklımda, yüreğimde uçuşan kelebekler ve sonunda diye haykırışlarım çınlıyor kulaklarımda.

İnsanın yıllarca her gece onunla ve mutlu bir yuvaya diye açtığı avuçlar, şimdi duanın sadece hayırlısını dilemek olduğunu, göz yaşlarımı silerken anlıyor.

Bedenimin her yeri ayrı acıyor, üzüntü değil bu.
Sadece öfke, bitmek bilmeyen.

Kendine, seçimine, yıllarına, zerre zerre parçalanan benliğine, ben bunları nasıl yaptıma gelen en ufacık düşüncelere....

Ne güzel bir hayatım var, halbuki.
Dışarıdan bakıldığında her şeyin tastamam olduğu aşık, beraber büyümüş bir çift.

Olmazı oldurmuş, iki zıt kutup nasıl da düşüvermiş birbirinin yüreğine.
İki tane dünyaya bedel, Allahın bağışladığı erkek evlat.

Maddi sıkıntı desek, güzel bir evimiz, lüks bir arabamız, iyi yaşam koşullarımız, ülke dışı seyehatlarimiz, marka çanta ve saatlerimiz, mücevherlerimiz var.
1 yıldır işi yok şahısın ama yine de alıştığımız hayata devam edebiliyoruz, ya daha ne!

Aileler desek, köstek bir kenara hep destek, iki zıt olsalar da bu yuvaya bir fitne sokmazlar, en azından bilinçli olarak.

Ama taa en başında sokuldu bekar görümcem ile.Ya da sürüneyim, gebereyim, bir kadın olarak erkeğe kulluğu köleliği benimsemiş bir aile ne kadar bile isteye zehir saçmazsa, o kadar işte bizimkisi de.

Ama kendi ablaları el üstünde tutulmalı, sabah akşam gezmeli, arabaları daima kapıda olmalı, kuaförden çıkmamalıdır.
Benim senede 3 kere saç boyatmam kavga sebebidir bu yaşadığımız hayatta.

Siz anlayın saçmalıkları...
Neyse, meseleler bunların hiçbiri değil aslında.
Ben narsist, empati duygusundan yoksun, vicdansız, dili zehir saçan, hayatı sadece kendi ve ailesi ile örülü, güçsüz, erkek olmaktan bihaber bu adama evet demişim zamanında.
En güzeli onun olmalıdır, en iyisi, herkesin imrendiği, kolay ulaşılamayan şeyler.
Millet bakıp vaayy demelidir edindiklerine.
Şimdi anlıyorum ki, bu yüzden kurbanım ben bu evlilikte.

Hayatında başına gelebilecek en güzel piyangoyu, başkasına yar etmemek için çıkmışız bu yola.
Her kavgada bu evi babam aldı defol git sadece kıyafetlerini alabilirsin diyen, çalışmak istediğimde yine para ve iş yüküyle tehdit eden, düğün takılarımızı taa en başta satıp getirme koşuluyla alıp senelerdir ne yaptığı bile belli olmayan, yaşadığımız hayata göre bana adeta sadaka verir gibi ihtiyaçlarımı karşılayan, ailesine kul köle olsam ‘mecbur yapacaksın zaten’ anlayışı ile beni paramparça eden, evlendiğimiz günden beri uykuyu sevişmeye tercih edip, ayda en fazla 3 kere hanımına yaklaşan ama el içinde görseniz ‘aşk böceği’ olan, dağa taşa elaleme bana aşkını ilan eden, öven bu adam; evde senin bedeninin her yerinden iğreniyorum, gözlerimi kapayıp başkasını hayal ediyorum diyor.

Sanki beni çöplükten çıkarmış da, hayır işlemiş bir görüşe sahip.
Oysa ki, maddi, manevi, fiziki, kültür, görmüş geçirmişlik olarak beni o adamla kıyaslamak, hayatta yapabileceğiniz en büyük adaletsizlik olur.

İkimiz de eğitimli, düzgün çevre ve meslekleri olan, baktığınızda ‘insan’ denilecek kişilikleriz.
Ama beraberken yaşadıklarımız gerilim filmi sahneleri, zihnimden silinmeyen.
Benim dilim çok sivri ve kışkırtıcıdır, can acıtacak noktayı bilirim ama asla yalan bir şey söylemem.

Adama erkek misin diyorum, bu yaşta hala babanın parasıyla bu evi geçindirip, ev alışverişini bile babana hallettirip, başkalarının her türlü işine koşup, evde biri hasta olunca hastaneye götürmeye bile üşenip, karına bir erkek olarak yaklaşmayıp bir de kocalık taslıyorsun diyorum, seni görünce midem bulanıyor, evi temizlemeyi, çocuk bakmayı beceremiyorsun, ayı gibi oldun yata yata, şuna bak insan mısın sen, kadın diye seni seçen kafama sıkayım, birkaç sene şu çocuklar için sana tahammül ediyorum sadece diyor.

Söylenen sözler o kadar bayağı, bel altı ki; yazarken bile elim gitmiyor.
Ama benim sözlerim yalan değil, tam tamına gerçekler.

Onunkiler ise köleliğe başkaldıran birini psikolojik olarak bitirip, boyunduruk altına alma çabası.
Ne kadar sağlam bir psikolojim varmış ki, bir ruh hastasına tahammül edip hala akıl sağlığımı koruyabiliyorum.

Ne duruyorum daha değil mi?
Nasıl içim alıyor bu hayatı...
Ben olgunlaşmayı bekliyorum herhalde.

Çocuklarımın biraz büyümesini, kendime ayırdığım zamanın artarak bir şekilde hem mesleki hem de ruhen olgunlaşabildiğim günlerde, tırnağını istemeden bu işi 2 dakikada bitirebileceğim günleri bekliyorum.

Çünkü öyle utanıyorum ki yaşadıklarımdan.
Başkası olsa çeker, kurtarır evimi açarım ona.

Benim gibi bir kadın, bunları yaşamaya ve dillendirmeye hazır olamıyor ne yaparsa yapsın.
Babam, ailem öğrenirse kahrolurlar üzüntüden.
Sosyal çevremiz, arkadaşlarımız...
İnsan içine çıkacak yüz kalmalı bende.
Çünkü başı bu kadar dik bir kadının, böylesine iğrenç hayata nasıl tahammül ettiğinin konuşulması, beni hepsinden daha fazla yorar.

Şuan açarsam o davayı, çocuklarımın hakkı için işler iğrençleşecek, yatak odasına kadar kusur göstermek zorunda kalacağım diye çok korkuyorum.

Elalem meselesi değil bu.
Çünkü yaşadıklarımı dillendirmek, gerçek olduğunu yüzüme vuracak ve en kötüsü ben kendime acıyacağım.

Yaşadığım psikolojik, ekonomik şiddetten dimdik hem de kendi imkanlarımla çıkma arzusu benimkisi.
O günleri anmayıp, sadece sonradan olmayı hayal ettiğim kadın olarak bu saçma düzene nokta koymak bir nevi.

Ve yine belirtiyorum, sizlerden bir yorum, düzeltmek için fikirler beklemiyorum çünkü düzelmez.
O bir ruh hastası, şekerliğin kapağı açıktan beni kadın olmamakla suçlayacak kadar.

Bu yazı bir duygu dökümüdür, her anlamda dik bir kadının bile böyle bir şeye tahammül edebilmesinin altında yatan sancıları kendine açıklamasıdır.
Ve eğer bir gün sağlıklı irdeleme yeteneğimi kaybeder, o adamın beynimde açmaya çalıştığı hasarlara yenilirsem, kendime kanıtımdır bu yazı.

Kusurumun, o adama kusursuzluğumu hatırlatmaktır.

Sizinle bi konu içerisinde kilo mevzusu yüzünden gerilmiştik,eşinizin sizi kilolu halinizle çok beğendiğini muhteşem bi ilişkiniz olduğunuza dair dem vurmuştunuz paragraflarca,şöyle özgüvenliyim böyle seviliyorum tadında. Biçok konuda da çocuklarınız için çalışmamayı tercih ediyordunuz gururla,çok şaşırdım o yazılar bambaşka bi kadına ait bu yazılanlar bambaşka kadına ait sanki.

Kafamı karıştırdı haliniz,hangi haliniz gerçek hangisi değil bilemedim. Velhasıl Allah yardımcınız olsun diyorum yine de.

Aynen ablam.. tirnagin varsa kafani kasi derler ya.. ne guzel bi kadinin kendine yetebilmesi.. kadin guveniyor birde cocuk veriyor adama.. adam baskasini hayal edip tiksiniyorum diyor. Psikolojik siddetin alasi varbursa. Birlikte surulen hayat devam ettikcede konu sahibininde psikolojisi saglam kslmaz zaten
Ablacım psikoloji bitiyor bir süre sonra, buradaki eş profilini bildiğim için, evlilik ne kadar uzun sürerse o kadar çok tahribat yaptığını gördüğümden yaşanacakları görebiliyorum maalesef, filmdelisinin yaşı henüz genç o yüzden henüz sağlık sorunları yaşamıyor ama bu adamlar öyle tipler ki sağlığınız bile ciddi şekilde bozuluyor, sizle öyle bir oynuyorlar ki bir gün kendinizi pencere kenarında buluyorsunuz, tek frenleyen çocuklarınızın anne diye seslenmesi oluyor, arkadaşımın başında vardı böyle bir eş, kadın parça parça kızarıklık döküyordu sinirden, kadını ezip ezip delirtiyordu, 2 dakika sonra kadının ayaklarına kapanıp aşkım diye ağlıyordu, ölür müsün öldürür müsün? Ben çıldırmıştım, hayatımda bu kadar düzgün görüntülü olup da ruh hastası olanını görmedim.

X