Geleceğime not...

Bu süreç ne kadar sürer , nasıl ilerler bilemeyiz ancak bu süre zarfında lütfen dilinizi tutun.

" Erkek misin " lafı çok ağır. Karşılığı da kadinliginizla vuruluyor.

Onun için değilse bile kendiniz için susun. Insan böyle böyle kendine olan saygısını yitirir. Kötü söz duymak kadar söylemekte bitirir bir çok şeyi.

Kavga illaki bel altı olmak zorunda değil ki.

Ağır konuşmadan da ağır vurulur bir kaç kelimeyle.
Çok haklı bir eleştiri bu.
Sakin zamanlarımda kendime sıkça yaptığım bir telkin aslında.
İşte bu sebeple diyorum ya sözler kalbimi acıtmıyor, en ağırları benden de geliyor.
O kadar öfke doluyum ki, hıncımı alamıyorum.
Ailem, çevrem de dilimin inanılmaz sert ve kışkırtıcı olduğu konusunda beni fazlaca uyarır, eş kişisi de zaten el içinde adeta yavru bir kedi rolüne büründüğünden kendi kendine deliren biri haline gelirim.
Söylediklerimin affı ya da sebepleri olamaz, farkındayım.

Adama gidipte destek alsan ne olacak deme. Bu kabullemesi bile önemli bişey. Daha sende destek ver bence sende destek al. Dilin sivriliğide iyi bişey değil.

Kv de den beklenen cevap oğluna kıyamıyordur. Babası daha akıllıca düşünür.
Babası hiç kıyamaz.
Onların ailede baba oğul birliği vardır, kvdem daha insancıldır.
Öyle diyeyim.
Yani kp ancak ettiği sözleri duyarsa delirir, onun dışında oturt kucağına koca adamı, agu bugu diye sevecek tiptir.
Tutamıyorum dilimi ama, tutamıyorum.
Sen nasıl öğrendin tutmayı?

İlk olarak bol kitap okuyan biri var karsımızda cümleler ve anlatımınız çok güzel. Keşke anlatıcak daha güzel şeyler olsaydı geleceğinize. Çok üzüldüm okurken. Nasıl oluyor aşk dolu herşeyi hevesle yapan çocuk gibi mutlu kadınların gözlerinden mutluluğunu alıyorlar. Herşeyin farkında olmanıza sevindim, evet gerçekten düzelmiyor bu adamlar. Size boşanın demiştir herkes ama kolay değil bazen. Kızamayız. Aklıma aşkım bitsin iyice soğuyayım diye eski sevgilimin her türlü saygısızlıklarına katlandığım ilişkim geldi. Sizin amacınız daha kutsal tabi. İki çocuk. Madem katlanıyormus size çocuklar için anlaşın formaliteye cevirin evliliği de tartısmalar can yakmasın aynı evde yaşayan yabancı olun onun kadını olmayın onlar büyüyüne kadar kabul edecek mi eş kişisi sanmıyorum ama

Çok haklı bir eleştiri bu.
Sakin zamanlarımda kendime sıkça yaptığım bir telkin aslında.
İşte bu sebeple diyorum ya sözler kalbimi acıtmıyor, en ağırları benden de geliyor.
O kadar öfke doluyum ki, hıncımı alamıyorum.
Ailem, çevrem de dilimin inanılmaz sert ve kışkırtıcı olduğu konusunda beni fazlaca uyarır, eş kişisi de zaten el içinde adeta yavru bir kedi rolüne büründüğünden kendi kendine deliren biri haline gelirim.
Söylediklerimin affı ya da sebepleri olamaz, farkındayım.

Kavga etmeyi ogrenirseniz karşılıklı , eşinizde tedavi olmayı kabul ederse bu yuva kurtulur.

Iki küçük yavru var ortada, yaşları yakın.

Meleklerinize şans verin. Anne babalarıyla yaşamaya , o ortamı paylaşmaya hakları var.

Tamam olmuyorsa olmuyordur ancak en azIndan denenmek zorunda.

" Dilim ağır , kuyruğum dik " kocamda ergen kıvamında bir adam " di bosandim.

Özetiniz bu..

Geleceğe bu notu düştüğünüzde uzulebilirsiniz, yavrulariniz için neden birkez daha susarak ve kulaç atarak denemedim diye.

Düzelmez demeyin. Düzelir. Ondan bir adım gelirse ruh tedavisi adına düzelir.

Babası hiç kıyamaz.
Onların ailede baba oğul birliği vardır, kvdem daha insancıldır.
Öyle diyeyim.
Yani kp ancak ettiği sözleri duyarsa delirir, onun dışında oturt kucağına koca adamı, agu bugu diye sevecek tiptir.
Tutamıyorum dilimi ama, tutamıyorum.
Sen nasıl öğrendin tutmayı?

Dilimi tutmadığımda daha fazla üzülüyorum. Yapacağımı yine yapıyorum diyeceğimi diyorum ama o anki sinirle bel altı kelimelerle değil.

Diğer türlüsü en çok kadına zarar yine canım. Çocukta gerginliğin içinde kalmasın yanında ağız dalaşı olmasın diye o an tutmaya çalışıyorum. Yani bide kinci olup süründürmek lazım , benim evlilikte öyle konuşayım ne varsa diyim sonra barışalım olmuyor.

Konuşunca ayar kaçıyor, en iyisi birkaç kelimeden sonra susup kin gütmek yok saymak. Onada sabır lazım . Her zaman bende yapamıyorum tabi bu dediğimi:)

Şunuda diyim kocan arsız uğursuz olsa dışarıda da sana bin türlü lafı söyler, yine bi utanmasını bilen birş, etraf bilmesin kaygısı var. Ne erkekler var karısının beğenmediği donuna kadar anlatan.

Çocuklarınız için karşılıklı iyi niyetli adım atmanız lazım. Bu sorunlar çözülemicek şeyler değil. Boşanmak senin işin çözüm değil canım ozamanda Mutlu olamıyacaksın çünkü.
Destek olun birbirinize bu sorunları halledersiniz

Son düzenleme:
İlk olarak bol kitap okuyan biri var karsımızda cümleler ve anlatımınız çok güzel. Keşke anlatıcak daha güzel şeyler olsaydı geleceğinize. Çok üzüldüm okurken. Nasıl oluyor aşk dolu herşeyi hevesle yapan çocuk gibi mutlu kadınların gözlerinden mutluluğunu alıyorlar. Herşeyin farkında olmanıza sevindim, evet gerçekten düzelmiyor bu adamlar. Size boşanın demiştir herkes ama kolay değil bazen. Kızamayız. Aklıma aşkım bitsin iyice soğuyayım diye eski sevgilimin her türlü saygısızlıklarına katlandığım ilişkim geldi. Sizin amacınız daha kutsal tabi. İki çocuk. Madem katlanıyormus size çocuklar için anlaşın formaliteye cevirin evliliği de tartısmalar can yakmasın aynı evde yaşayan yabancı olun onun kadını olmayın onlar büyüyüne kadar kabul edecek mi eş kişisi sanmıyorum ama
Kendi zaten haftanın birkaç günü bunu böyle kabul edip yaşıyor, sonraki günler dibimde muhteşem yardımcı, mutlu etmeye çabalayan bir eş oluveriyor.
İnanın gözünüzde canlanamaz, ne kadar saçma ve norm dışı olduğunun farkındayım.
Kavgada seni işimi yap diye evlendim der, ertesi gün sen yorulma deyip tüm işleri halleder.
Gerçekten psikolojik olarak verdiğim bir savaş var, dışarıdan bir göz izlese, ne bir mantık bulur ne de anlam çıkarabilir.
Ben de aksine, çizgileri olan ve grileri kabul etmeyip ya hep ya hiçle yaşayan biriyim.
E o adam dün bana bunları söyledi, bugün ne yapıyor diyorum ve öfkemi daha da arttırıyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz ve iltifatınız için.
Anlamaya çalışmanız bile mutlu etmeye yetti beni.

Neden bilmiyorum, düzelebileceğinizi düşünüyorum. Erkekler söz konusu; iş ve maddiyat olduğunda bukalemun gibi oluyorlar. Narşist kişiliklerin altında da; mutlaka bir eksiklik vardır zaten.
Çoğunlukla da bunlar; cinsel ve maddi problemlerdir. Erken boşalma, iktidarsızlık, maddi yetememe, yoksulluk, vücut engeli vs vs gibi..
Kişi bunu kapatmak adına; o kadar çirkinleşir ve bencilleşir ki.. Çünkü başka türlü hırsını alamaz ve kendini kanıtlayamaz. Sizi ezmesi ve hakaret boyutunda laflar etmesi de bundan kaynaklı. Bu rahatsızlığı kabul etmediği için tedaviyi de eleştirileri de kabul etmez zaten..
Haliyle sizde sivri dilli olunca; daha da artıyor bu sorun.
En az sizin kadar o da yoruluyordur bu durumdan, emin olun..
Yanlış anlamayın; eşiniz haklı demiyorum sadece hasta olarak kabul ettiğim için objektif yaklaşıyorum.
Sanki hiç sakin, stressiz ve sessiz bir ortam da oluşmamış gibi. Biraz çok düşünmek ve eleştirmek yerine, akışına bıraksanız..
Zaten boşanma kararınız için uygun koşulların oluşmasını bekleyeceğim diyorsunuz.. Bu süreçte daha sakin olun..

Dilimi tutmadığımda daha fazla üzülüyorum. Yapacağımı yine yapıyorum diyeceğimi diyorum ama o anki sinirle bel altı kelimelerle değil.

Diğer türlüsü en çok kadına zarar yine canım. Çocukta gerginliğin içinde kalmasın yanında ağız dalaşı olmasın diye o an tutmaya çalışıyorum. Yani bide kinci olup süründürmek lazım , benim evlilikte öyle konuşayım ne varsa diyim sonra barışalım olmuyor.

Konuşunca ayar kaçıyor, en iyisi birkaç kelimeden sonra susup kin gütmek yok saymak. Onada sabır lazım . Her zaman bende yapamıyorum tabi bu dediğimi:)

Şunuda diyim kocan arsız uğursuz olsa dışarıda da sana bin türlü lafı söyler, yine bi utanmasını bilen birş, etraf bilmesin kaygısı var. Ne erkekler var karısının beğenmediği donuna kadar anlatan.

Çocuklarınız için karşılıklı iyi niyetli adım atmanız lazım. Bu sorunlar çözülemicek şeyler değil. Boşanmak senin işin çözüm değil canım ozamanda Mutlu olamıyacaksın çünkü.
Destek olun birbirinize bu sorunları halledersiniz
Etraf bilmesin kaygısı, kendi kusursuz görünümü olamaz mı?
Herkesin takdirini toplamak, parmakla gösterilen olmak adına yaşanan bir hayat gibi geliyor bana onunkisi.
Ben de aksine, damdan deveden en söylenmeyecek sözü en başta söyleyip, genellikle fazlaca yargılanmaya açık kapı bırakan biriyim.
Çünkü el içi ev içi, farkı yok.
Söylem tarzı farklı olabilir ama düşündüğümü ya da hatasını yine el içinde de olsa karşındakine özellikle eşimse, söylerim.

Senin yaşadığım duruma pozitif bakmana fazlaca şaşırdım afo.
Adını gördüğümde en keskin, sert ve beni silkeleyen yorumu senden bekledim niyeyse.
Ama aklımı kurcalamadın değil.
Beni ya da bizi eski hallerimizden taa sevgilikten beri bilmen mi buna etken ki dinamiği yüksek bir çiftiz zaten bunu biliyorsun o sebeple bu da sizin yapınız diye geçtin mi ya da salt x kişi üzerinden de aynı yapıcı yorumları yapar mıydın?
Bunu merak ediyorum.

Neden bilmiyorum, düzelebileceğinizi düşünüyorum. Erkekler söz konusu; iş ve maddiyat olduğunda bukalemun gibi oluyorlar. Narşist kişiliklerin altında da; mutlaka bir eksiklik vardır zaten.
Çoğunlukla da bunlar; cinsel ve maddi problemlerdir. Erken boşalma, iktidarsızlık, maddi yetememe, yoksulluk, vücut engeli vs vs gibi..
Kişi bunu kapatmak adına; o kadar çirkinleşir ve bencilleşir ki.. Çünkü başka türlü hırsını alamaz ve kendini kanıtlayamaz. Sizi ezmesi ve hakaret boyutunda laflar etmesi de bundan kaynaklı. Bu rahatsızlığı kabul etmediği için tedaviyi de eleştirileri de kabul etmez zaten..
Haliyle sizde sivri dilli olunca; daha da artıyor bu sorun.
En az sizin kadar o da yoruluyordur bu durumdan, emin olun..
Yanlış anlamayın; eşiniz haklı demiyorum sadece hasta olarak kabul ettiğim için objektif yaklaşıyorum.
Sanki hiç sakin, stressiz ve sessiz bir ortam da oluşmamış gibi. Biraz çok düşünmek ve eleştirmek yerine, akışına bıraksanız..
Zaten boşanma kararınız için uygun koşulların oluşmasını bekleyeceğim diyorsunuz.. Bu süreçte daha sakin olun..
Ne anlatmak istediğinizi harfiyen algıladım.
Elbette eş kişisinin haklı ya da şöyle belirteyim, benim topyekün haksız olduğum ve inatla devam ettirdiğim huy ve tutumlarım var bu evlilikte.
Onu savunacak olsanız bile saygı duyarım, o ayrı bir durum, beni maddi çıkarla etiketlemediğiniz sürece.
Ama narsizm ile örülü karakteri güzel özetlemiş ve bunun dayandığı sebepleri bahsetmişsiniz.
İkisi de mevcut bu evlilikte.
Tedavisi var mı bilmiyorum, birkaç üye link, yaşayan örnekler ve kitap önerisinde bulundu.
Mune ise birebir şahit olduğu bir evliliği nokta atışıyla beni vurdu.
Yine böyle bir eşe sahip birkaç üye, nasıl kurtulduklarını ve bunun düzelemez bir durum olduğunu anlattı.
Bana göre değil ama, tuhaf olan bu süreçte ben düzeltmek istemiyorum.
Evliliği de ilişkimizi de.
Bunun altında yatan sebepler, muhakkak ciddi sorunlardır, çocuklara çok adapte olup kendimi anneyle sınırlayıp, eş sıfatını terketmek buna örnek mesela.
Ama nerede terkettim, onun bu ruh hastalığıyla bağlantılı olarak mı başladı bendeki kopukluk, kestiremiyorum.

Son düzenleme:
gene bir üyeyi sinir etmeye and içmişsin ama tanıdık artık seniii iyice takmıyoruz sitede haberin olsun
filmdelisi filmdelisi dilerse aramızdaki konuşmayı özetleyebilir.

Ya sen alık mısın?
Doğuştan mı aptalsın, yoksa kezban hayat şartları yüzünden mi, düşük algılı memeli oldun?
Sana battı mı yazım?
Gözardı et, gerizekalı değilsen yaparsın bunu
Madem okumaktasın memnun değilsin.
Beyinsiz olman gerekiyor hoşlanmadığın halde beni okuyup yazmanda

çoğul konuştun, sizler?
Kimlersiniz?
Whatsap grubu dışında, başka ne var?
Sen mi atladın fedai gibi, durun ben yazarım bizim adımıza diye?
Kıyamam benim minnak salak ve cahil bug”ım.

Alacağım cezaya değecek kadar sıfatlarım, zincirli tanımlarım olsa keşke

Son düzenleme:

Ya sen alık mısın?
Doğuştan mı aptalsın, yoksa kezban hayat şartları yüzünden mi, düşük algılı memeli oldun?
Sana battı mı yazım?

çoğul konuştun, sizler?
Kimlersiniz?

Güney bu ne Allah aşkına?
Sinirine biraz sınır mı koysan artık?

Ya sen alık mısın?
Sana battı mı yazım?

çoğul konuştun, sizler?
Kimlersiniz?

Bunları duymayı hak etmek için ne yapmış olabilir anlatsanız da anlasak?
Whatsap gruplarında atıp tutulmuş diyorsunuz da elinizde kanıtlarınız var mı?
Yoksa çok acı! Kadın demiyorum bir insan için bu cümleleri kurmak çok talihsizce.
Siz whatsapta arkanızdan atıp tutulmasına sinirleniyorsunuz sizde burda bel altı ve hakaretvari konuşarak alenen yapmış oluyorsunuz tek farkı bu.
Başka zincirleme tanımlama yapmayın lütfen keza yeterince kırıcı oldunuz bence.
Not:Ceycey'i tanımam onu savunmak için yazmadım.Kim olsa aynı şeyi yapardım.

sırf para için,gördüklerimden geri kalmayayım,çocuklarım gördüklerinden geri kalmasın diye devam edilen bir evlilik bu inkar etmenin anlamı yok...

istediğini söyleyen istemediğini işitir sözünün canlı örneğisiniz.. sürekli bir can yakma yarışına girmişsiniz bu yarışta kendinize saygınızı kaybetmişsiniz ...

kimseye kırılmaya kızmaya gerek yok en büyük hakareti siz kendi kendinize ediyorsunuz zaten ve malesef sırf maddi imkanları kaybetme korkusuyla .... ama çocuklar için ama kendiniz için orası tartışılır

Çok tatlısınız:)
Sana birkaç konuda katılmakla birlikte hakaret etmene katılmıyorum.
Evet bu sitede bariz bir gruplaşma var birisi bir kişiye sinir olduğunda onun arkadaşları tarafından laf vurmalara maruz kalabiliyoruz. (Kendim de yaşadığım için bunu belirtmek istedim,mesela birisiyle bir polemiğe girdikten sonra ısrarla o kişinin her konuda yorumumu alıntılayıp polemik çıkarmaya çalışması ya da arkadaşlarının konuma gelip bana karşı "laf sokma" tarzında konuşması vs.)o gruplarda neler olduğunu biz bilemeyiz. Arkandan konuşulmuş,ispatın varsa Mune abla ya da Kazen abiyle iletişime geçerek söyleyebilir,şikayetini dile getirebilirsin. Bildiğim kadarıyla whatsapp grubu kurup burada onun reklamını yapmak veya ondan bahsetmek yasak. Daha önce süresiz uzaklaştırılanlar olmuş. Eğer hala böyle bir durum varsa moderatörler gereğini yapacaktır arkadaşım. Sen sakin ol,kimse için bu kadar sinirlenmeye değmez.
(Not:Ceyceyin yorumumla bir alakası yok,onu baz alarak konuşmadım.)

X