Geleceğime not...

C ceycey0406
tontriko tontriko
:KK200:
Kıyamam size.
Birçok şeyi daha önceden sezdiğiniz ve belli bir yere kadar sorun paylaşımı yaptığımız için farklı açıdan baktığınızı biliyorum.
Çünkü bugüne kadar diğer üyelerin aksine, maddi bir sıkıntımdan bahsettiğimi görmemiştiniz.
Bu sebeple her şeyin temelinde aslında bunun olduğunu farkedince daha bir sarıp sarmaladınız çok teşekkür ederim.
Unutmayın, her üye beni tanımak, sevmek, hayatımı beğenmek ya da hak vermek zorunda değil.
Ne şanslıyım ki siz sempati duyanlar olarak, fikrimi ne olursa olsun destekliyor, benim içimde yapabilecek gücü görüyorsunuz.
Çok kıymetli ve değerli benim için bu.
Bitanem ben senide tanimiyorum burdaki digerlerinide..seni kayirdigim yok aslinda.. ben olsam senin yerinde bende beklerdim sartlarin olgunlasmasini yani, bunu dedik diye suclu mu oluyoruz:) herkesin tepkisi ayni mi olacak illa? Biri aldatildigini bile bile surdurur evliligini rahatindan odun vermez, biri zorunda kalir. Hayat her iki sekildede zor olacak sana o kesin birsey.

Teşekkür ederim.
Aynen öyle.
Tuhaf bir hayat yaşıyorum.
Psikolojik olarak destek almak beni rahatlatır, farkındayım.
Şuan ve son 2 senedir tüm önceliklerim çocuklarım çünkü eş kişisi hariç zaten çok zor çocuklara sahibim ve insanüstü bir güç gerektiren yaşam koşullarım var.
Ben dayanabileceğimi, en azından dayanmam gerektiğini öngörüyor buna şartlıyorum kendimi.
Tek sebebi ise maddi kazanım.
İnşallah işler benim lehime gider, başarabilirim.
Umarim iyi olursun ne diyeyim
Bu hayati secmek zorunda hissediyorsun kendini. Koca zor,cocuklar zor...
Allah yardimcin olsun. Kendine dikkat et lutfen.

Hanımlar,
bu konuda aranızda ne gibi bir mesele çıktı? Üsluplara dikkat etseniz, polemiğe girmeseniz olmuyor mu?
Eleştiriler dozunda yapılsa, konular kıyaslanmasa güzel olmaz mı?

Birbirinize başka konular üzerinden çelişkili yorumlar üzerinden mi gitmeye başladınız şimdi de?

Yapmayın kurban olayım, birbirinizle didişmekten sıkılmadınız mı? Sonra patır patır banlanıyorsunuz, yazık oluyor.

bu konu gittikçe eski bir konuya benzemeye başladı:KK53:
o konuda da ayrılmak istememe sebebi gördüğünden geri kalmamak, alıştığı düzeni bozmak istememekti.
şimdi bu konuya ponçik ponçik yorum yazanlar kadını al aşağı etmişti. empati empati naraları atılarak kk ya empati kavramını getiren bir konu olmuştu..
hey gidi okursan bu yorumu selam olsun:))
O konuyu bilmiyorum ama konu sahibi gelir düzeyi düşük, biraz da çekingen biri olsaydı “boşan”, “böyle adamları arayarak mı buluyorsunuz”, “gerekirse temizliğe git”, “boşananlar nasıl boşanıyor” gibi bir sürü üstten akıl alırdı. Ama gelir düzeyi yüksek ve özgüvenli ve hatta eski ve bilinen bir üye olduğu için empati duyan çok olmuş.
Arada denk geldiğim yorumlarda ben de kendini şu ifade edebilen ve çok iyi bir durumda olduğunu düşündüğüm bir üye filmdelisi filmdelisi . Ben yerinde olsam ne yapardım? Kaptırdığımı alamayacağımı kabullenip çocuklar biraz büyüyünce işe girerdim. Sonra da kendi evime çocuklarımla çıkmak için plan yapardım.
Başta aileniz her türlü yanınızda sanmıştım ama tam olarak öyle değil sanırım. Varsın alıştıkları lüks hayatı yaşamasınlar çocuklar. Mutlu bir anneyle yaşasınlar yeter. Büyük sorun yoksa önemli olan çocukların anne baba ile birlikte yaşamaları gerektiğini düşünürüm ama bu basite alınacak bir konu değil. Umarım kafanızda netleşir her şey ve sorunlarınızın çözümü olur filmdelisi filmdelisi

darkmore darkmore
Ama nerelere geldi bir bilsen...
Kişisel görüş olarak her şeye saygım var, belki güçsüzüm.
Belki korkuyorum, belki boşanmak istemiyorum, iradesizim, egoluyum, midesizim, kibirliyim vs.
Hepsine eyvallah.
Ama beni ne zaman maddi konfor uğruna hakaret yemeyi kabul etmekle itham ettiler, o sebeple konu uzadı da uzadı.
Özü sana yazdığım özettir.
Ne eksiği ne fazlası vardır.
Canim daha once de benzer seyler konusulmustu. Sana soylenenleri baska bir arkadasa da soylemislerdi. Sonra noldu,soyleyenlerden biri yasadiklarina ragmen kosa kosa kocasina geri dondu. Demek ki herkesin hayati kendine,herkesin secimi farkli,herkesin dayanma gucu farkli. Dedim ya sen ben degilsin,benim hayatimi benim kosullarimda yasamiyorsun,dolayisiyla benim tepkilerimi veremezsin.

Ben bir defa bosandim,hayatim altust oldu,her seye yeniden basladim,annemin evine donerek. Bir gun bana bir kotu sozu olmadi kadinin, buna ragmen tekrar annemin evine donmek asla istemem. Donmem de. Kendi basima ne yapabiliyorsam onu yaparim. Kimse kusura bakmasin,benim alistiklarim,benim sartlarim,benim hayatim. Sen kocani terk etsen cocuklarina ben bakmayacagim,senin ekmegini ben vermeyecegim. Kararlarini begenmek zorunda degilim, soylerim de hatta,kendine yazik ediyorsun,parasina tukureyim kocanin da derim. Ama otesi yok iste sadece derim o kadar. Sen yine karar verdigin dogrultuda yasarsin artisiyla eksisiyle.

Siz hangi ara bu hale geldiniz???
Sen neyi bekliyorsun kv ve kp le konuşmak için??

Boşanamazsın şuan maddiyatı felan geç. 2 çocuğu yap sonra kadını ez yallah gitsin daha bide evden git de. Boşanıpta rahata mı verdirecen bu adamı.
10 bin lira maaşım olsa boşanmam 2,5 ve 1 yaşında ki çocukla benim hayatım kaysın babasıda keyfine baksın çalışmakta yok zaten.

Siz çalışın ve maasinizla bir bakıcı tutun cocuklarla ilgilenmesi için. İş hayatina dönmek maddi anlamda fayda saglamasa bile size çok çok iyi gelecek. Sosyal hayattan kopmayın. Bende aynı yollardan gectim. Cunku eşiniz gibi bir narsist ile evliydim. İşim olmasa arkadaslarim olmasa ayrılmaya cesaret edemezdim. Bu çemberden bir an evvel kurtulun. Hayat cok kısa bir gün bile çok kıymetli.

Siz hangi ara bu hale geldiniz???
Sen neyi bekliyorsun kv ve kp le konuşmak için??

Boşanamazsın şuan maddiyatı felan geç. 2 çocuğu yap sonra kadını ez yallah gitsin daha bide evden git de. Boşanıpta rahata mı verdirecen bu adamı.
10 bin lira maaşım olsa boşanmam 2,5 ve 1 yaşında ki çocukla benim hayatım kaysın babasıda keyfine baksın çalışmakta yok zaten.
Afooo:KK43:
Ah afo ahh...
Ya, nereden nereye geldik biz.
Sen ki evlilik hazırlığımı bilirsin, mobilyalarımızı bir heyacanla gösterdik birbirimize.
Maalesef ben bunları yaşıyorum.
Ama sen beni bilirsin, bilirsin işte.
Ne halde olduğumu ya da bu durumda hala nasıl kuyruğu dik tuttuğumu.
Belki çenemin, iğneleyici karakterimin de etkisiyle sonuç olarak geldiğimiz nokta tam da bu.

Ne diyeyim kayınpederime?
Nasıl denir ki bunlar?

Afooo:KK43:
Ah afo ahh...
Ya, nereden nereye geldik biz.
Sen ki evlilik hazırlığımı bilirsin, mobilyalarımızı bir heyacanla gösterdik birbirimize.
Maalesef ben bunları yaşıyorum.
Ama sen beni bilirsin, bilirsin işte.
Ne halde olduğumu ya da bu durumda hala nasıl kuyruğu dik tuttuğumu.
Belki çenemin, iğneleyici karakterimin de etkisiyle sonuç olarak geldiğimiz nokta tam da bu.

Ne diyeyim kayınpederime?
Nasıl denir ki bunlar?
Akşam okudum evde çocuktu yemekti derken anca elime aldım teli yorum yazabilmek için. Akşamdan beri aklımdasın.
Naaıl üzüldüm ama ya sana ben. Tamam hep bi baba desteği aileci tutumu vardı ama bu kadar çığrından nasıl çıktı bu iş?
Seni severek evlendi o kadar heyecanlar yaşadınız özendiniz herşeyinize şimdi nasıl diyebiliyor kilo aldım şu haline bak kadın mısın diye?
Sakin olarak konuştunuz mu? Yada aile terapisti felan?

Çöüzümü 2 kişi arasında bulamıyorsan söyliceksin canım çünkü boşanmakta sana bu durumda çözüm değil. Anne evinde 2 küçük çocukla kolay mı ? İş buldun kendi evine çıktın boşandın diyelim 2 çocuğun içinde harap olucaksın. Çocukların çok küçük. Tek olsa yine olmuyorsa boşan dicem ama şimdi boşanırsan tek rahatlayan kocan olur.

TurkuaZveMoR TurkuaZveMoR
Teşekkür ederim.
Bir şeyin düzeleceğini ummuyorum, öyle bir çabam da yok açıkcası.
Adam hasta, ben bunu kabullendim.
Belki de ciddi olarak yardım alsa, çözülecek bir sorunu var.
Ama o kadar umurumda değil ki bu durum.
Ben bebeklerime odaklıyım 2 yıldır.
Ne onun değişimini görecek ne de düzelebilirse de buna harcayacak enerjim yok.
Benim de sütten çıkma ak kaşık olmadığım aşikar.
Ama ağır geliyor bir süre sonra.
Bana bile ağır geliyorsa yaşadıklarım; ki bu ‘ben bile’ sözüm çok yanlış anlaşılsa da hayatın çeşitli alanlarında defalarca büyük dertleri atlatmış ve dermansız tek derdin son nefes olduğunun bilincinde bir kadınım; ya gerçekten ağırdır ya da ben de kafa olarak gidiyorumdur olumsuzluğa.

Akşam okudum evde çocuktu yemekti derken anca elime aldım teli yorum yazabilmek için. Akşamdan beri aklımdasın.
Naaıl üzüldüm ama ya sana ben. Tamam hep bi baba desteği aileci tutumu vardı ama bu kadar çığrından nasıl çıktı bu iş?
Seni severek evlendi o kadar heyecanlar yaşadınız özendiniz herşeyinize şimdi nasıl diyebiliyor kilo aldım şu haline bak kadın mısın diye?
Sakin olarak konuştunuz mu? Yada aile terapisti felan?

Çöüzümü 2 kişi arasında bulamıyorsan söyliceksin canım çünkü boşanmakta sana bu durumda çözüm değil. Anne evinde 2 küçük çocukla kolay mı ? İş buldun kendi evine çıktın boşandın diyelim 2 çocuğun içinde harap olucaksın. Çocukların çok küçük. Tek olsa yine olmuyorsa boşan dicem ama şimdi boşanırsan tek rahatlayan kocan olur.
O sözleri hatırımda bile kalmıyor inan.
Beni gençlik dönemimden, o içimdeki cıvıl cıvıl genç, rahat, enerjik ve kendisiyle her konuda fazlaca barışık kadını biliyorsun.
Sen beni tanıyorsun işte gerçek anlamda.
Takar mıyım onları, ya da kaale alabilir miyim?
Mümkünatı yok.
Ben de anlamadım ki ne zaman oldu, ama bayadır böyle durum.
Tek çocukla mükemmel hayatı yaşarken, hamile kalmamla yalnızlaştığımı farkettim.
Üzerinde durmadım, benim haylazı biliyorsun nefes aldırmıyordu zaten, hamileyim, üzmeyeyim kendimi vs.
Doğum sonrası öğrendiğim dükkan işlerinin sarpa sarması ve ekonomik olarak çokça zorlandığı.
Bunu da bir kavgada söyledi yine, ben bir şey talep ettiğim ve olmadığında hır çıkardığım için.
Sonra zaten 1 sene olacak kapandı.
Kapanmadan önce her gün saçma sapan fikirlerle eve geldi vs.
Derken kapandı ve kurtulduk dedim kendimce.
Ama hiçbir şey öyle olmadı, adam sanli evlenmemiş gibi ana babayla gün geçirmeye başladı.
Öyle olunca ben dolup laf sokar oldum, o sen ne karışırsına geldi gitti falan filan.

Beğenmeyen giderden çıkıp, defol gite geçmemiz kısa sürdü.
Tabi benimki defol git değil, küfürlü olanı ama adam oturuyor.
Gitmiyor ya gitmiyor!
3 gün deli divane, sonraki gün manyağın teki.
Seni beğenmiyorum, haline bak vs.
Üstüne 1 geçer, ben ne şanslı erkeğim de dünya güzeli karım var bak bak doyulmuyor der.
Manyadı yani.

O sözleri hatırımda bile kalmıyor inan.
Beni gençlik dönemimden, o içimdeki cıvıl cıvıl genç, rahat, enerjik ve kendisiyle her konuda fazlaca barışık kadını biliyorsun.
Sen beni tanıyorsun işte gerçek anlamda.
Takar mıyım onları, ya da kaale alabilir miyim?
Mümkünatı yok.
Ben de anlamadım ki ne zaman oldu, ama bayadır böyle durum.
Tek çocukla mükemmel hayatı yaşarken, hamile kalmamla yalnızlaştığımı farkettim.
Üzerinde durmadım, benim haylazı biliyorsun nefes aldırmıyordu zaten, hamileyim, üzmeyeyim kendimi vs.
Doğum sonrası öğrendiğim dükkan işlerinin sarpa sarması ve ekonomik olarak çokça zorlandığı.
Bunu da bir kavgada söyledi yine, ben bir şey talep ettiğim ve olmadığında hır çıkardığım için.
Sonra zaten 1 sene olacak kapandı.
Kapanmadan önce her gün saçma sapan fikirlerle eve geldi vs.
Derken kapandı ve kurtulduk dedim kendimce.
Ama hiçbir şey öyle olmadı, adam sanli evlenmemiş gibi ana babayla gün geçirmeye başladı.
Öyle olunca ben dolup laf sokar oldum, o sen ne karışırsına geldi gitti falan filan.

Beğenmeyen giderden çıkıp, defol gite geçmemiz kısa sürdü.
Tabi benimki defol git değil, küfürlü olanı ama adam oturuyor.
Gitmiyor ya gitmiyor!
3 gün deli divane, sonraki gün manyağın teki.
Seni beğenmiyorum, haline bak vs.
Üstüne 1 geçer, ben ne şanslı erkeğim de dünya güzeli karım var bak bak doyulmuyor der.
Manyadı yani.
Dükkanların hepsi mi kapandı? Şuan farklı bir iş yada oyalanacak birşeyi yok mu?
İşsizlik erkekleri çok etkiliyor işler ters gidince anında eve yansıyor ki 2 tane küçük çocuğun olduğu evde kimse kafa da dinleyemiyor tabi.
Bu dengesiz hali hiç iyi değil ama bunu kabullenip çözüm araması lazım. Sen de tabi, ikiniz beraber adım atmalısınız evlilik kurtulsun istiyorsanız.
Ama bence kv ve kp ile konuş bulunduğun durum hem yaralayıcı hem de kurtulması yine sana zarar bi durum.

Canim daha once de benzer seyler konusulmustu. Sana soylenenleri baska bir arkadasa da soylemislerdi. Sonra noldu,soyleyenlerden biri yasadiklarina ragmen kosa kosa kocasina geri dondu. Demek ki herkesin hayati kendine,herkesin secimi farkli,herkesin dayanma gucu farkli. Dedim ya sen ben degilsin,benim hayatimi benim kosullarimda yasamiyorsun,dolayisiyla benim tepkilerimi veremezsin.

Ben bir defa bosandim,hayatim altust oldu,her seye yeniden basladim,annemin evine donerek. Bir gun bana bir kotu sozu olmadi kadinin, buna ragmen tekrar annemin evine donmek asla istemem. Donmem de. Kendi basima ne yapabiliyorsam onu yaparim. Kimse kusura bakmasin,benim alistiklarim,benim sartlarim,benim hayatim. Sen kocani terk etsen cocuklarina ben bakmayacagim,senin ekmegini ben vermeyecegim. Kararlarini begenmek zorunda degilim, soylerim de hatta,kendine yazik ediyorsun,parasina tukureyim kocanin da derim. Ama otesi yok iste sadece derim o kadar. Sen yine karar verdigin dogrultuda yasarsin artisiyla eksisiyle.
Tecrübenizden haberim yoktu.
İyi ki anlattınız, içerisinden kulağıma küpe yapacağım detaylar var.
Tabi ki her ruhun kaldırdığı şey farklı.
Ben adam kolumdan tutup sarssa saniyede boşanırım mesela.
Ama işittiğim sözlerin önemi yoktur
Bin beterini daima söylediğim için belki de oarada kendime haklılık payı çıkaramam ya da kaale alamam.
bencil ve narsistliği beni zaten boşanma kararına iten.
Diyorum ya bir şey oldu, ben çocuklarıma odaklanıp egemenliği elden bırakınca tabiri caizse ortalık boş bulununca çıkan.
Ya da zaten hep vardı ama o kadar kadın yani ben merkezli yaşıyorduk ki hayatımızı, farkedemedim bilemiyorum.
Şuan boşansam, ailem tam destek olsa da onların yanına sığınamam iki bebekle.
Derken derken her şeyi düşünmek zorunda kalıyor ve kendimi biran önce maddi olarak güçlendirmekten başka çıkış kapısı bulamıyorum.

Bu süreç ne kadar sürer , nasıl ilerler bilemeyiz ancak bu süre zarfında lütfen dilinizi tutun.

" Erkek misin " lafı çok ağır. Karşılığı da kadinliginizla vuruluyor.

Onun için değilse bile kendiniz için susun. Insan böyle böyle kendine olan saygısını yitirir. Kötü söz duymak kadar söylemekte bitirir bir çok şeyi.

Kavga illaki bel altı olmak zorunda değil ki.

Ağır konuşmadan da ağır vurulur bir kaç kelimeyle.

Dükkanların hepsi mi kapandı? Şuan farklı bir iş yada oyalanacak birşeyi yok mu?
İşsizlik erkekleri çok etkiliyor işler ters gidince anında eve yansıyor ki 2 tane küçük çocuğun olduğu evde kimse kafa da dinleyemiyor tabi.
Bu dengesiz hali hiç iyi değil ama bunu kabullenip çözüm araması lazım. Sen de tabi, ikiniz beraber adım atmalısınız evlilik kurtulsun istiyorsanız.
Ama bence kv ve kp ile konuş bulunduğun durum hem yaralayıcı hem de kurtulması yine sana zarar bi durum.
Hepsi...
İlki büyük oğlana hamileykendi.
Şuan saçma bir dükkan tuttular, orada oturuyorlar ortaklarla.
Ama her gün gidilen ya da iş yapılan bir yer değil.
Evden çıkıp kafa sokma yeri anlayacağın.
Dün gece yalvardı yakardı kendinde bir sorun olduğunu kabul edip destek almak istediğini belirtti.
Ama benim inancım da umudum da yok.
Onlara gitsem ne olacak?
Bu adama iş kurun desem ya da ensesinden elinizi çekin desem, çalışmaya mı ihtiyacı var benim oğlumun derler.
Ki kv dem geçenlerde ne yapacaksınız işi gücü, bu kadar mal mülk var, keyfine baksın oğlum dedi.
Yüzüme!!!
Ha sanırsın, tüm servet elimizde.
Yahu benim iki küçük çocuğum var, senin gönlünden kopana razı mı geleceğim ben?
Miras mı bekleyeceğim?
Ama demek ki aile kocam olacak şahısa izin vermiyor ya da bu akılları vererek böyle ilerlemesini istiyor.
Adam zaten kafa olarak bitik, ergenliğe geri dönüp salla baş oldu.

Maddiyat olarak özgürleşmeli. Ailesinin peşinden bu kadar koşmasının sebebi minnet duygusu. Ama özgürleşmeside zor yıllarca var olan düzenin ekmeğini yedi.

İşte bu aşama da bence baba devreye girmeli. Kv oğluna daha yumuşak karınlı olur ama kp ler daha mantıklı düşünebilir. Bi şekilde oğlunun içinde bulunduğu durumu anlayıp erkek gözüyle de çözüm sunabilir.

Ve sende sivri kelimelerinden vazgeç biraz. 2 çocuk yaptığın adama erkek misin sen demek çok manasız :)
Gel göstereyim derse daha kötü yerlere gidebilir şiddet bile olabilir. Ozaman hiç sindiremiyeceğin duruma susmak zorunda kalırsın ağrına gider.

Hepsi...
İlki büyük oğlana hamileykendi.
Şuan saçma bir dükkan tuttular, orada oturuyorlar ortaklarla.
Ama her gün gidilen ya da iş yapılan bir yer değil.
Evden çıkıp kafa sokma yeri anlayacağın.
Dün gece yalvardı yakardı kendinde bir sorun olduğunu kabul edip destek almak istediğini belirtti.
Ama benim inancım da umudum da yok.
Onlara gitsem ne olacak?
Bu adama iş kurun desem ya da ensesinden elinizi çekin desem, çalışmaya mı ihtiyacı var benim oğlumun derler.
Ki kv dem geçenlerde ne yapacaksınız işi gücü, bu kadar mal mülk var, keyfine baksın oğlum dedi.
Yüzüme!!!
Ha sanırsın, tüm servet elimizde.
Yahu benim iki küçük çocuğum var, senin gönlünden kopana razı mı geleceğim ben?
Miras mı bekleyeceğim?
Ama demek ki aile kocam olacak şahısa izin vermiyor ya da bu akılları vererek böyle ilerlemesini istiyor.
Adam zaten kafa olarak bitik, ergenliğe geri dönüp salla baş oldu.
Adama gidipte destek alsan ne olacak deme. Bu kabullemesi bile önemli bişey. Daha sende destek ver bence sende destek al. Dilin sivriliğide iyi bişey değil.

Kv de den beklenen cevap oğluna kıyamıyordur. Babası daha akıllıca düşünür.

X