- 1 Eylül 2021
- 4.766
- 18.202
- 158
- Konu Sahibi diblerabla
-
Yani ufak ufak yol mu gösteriyorlar? Yoksa çıkmasanız oturmanıza izin verirler mi?Bu evimizde çok ciddi küf sorunu var dış cephe kaynaklı. Ev sahibimiz yabancı bir şirket. Temsilcisi var burada ilgilenen ama asla bu sorunla ilgilenmediler. Bebeğimin odasında bile küf var yatıramıyorum orada. evin arka odalarına girmeye korkuyorum. Çözümsüz bir noktadayız. O sebeple doğru düzgün zam yapmıyorlar. Biz çıkarsak bu evi satacaklarmış. Kibarca gidin diyorlar yani.
Anladım canım. Ah ne desem bilemedim kiŞuanki kiramız 2500₺ evimiz bir şirkete ait. O sebeple yasa gereği ilerliyorlar. Ev sahibi yerine bir danışman ilgileniyor o da %25’ten fazla yapmadı artışları. Ama gelin görün ki evle ilgili hiçbir şeye karışmıyorlar. Duvarlar kabardı sorun dış cephe bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok ama ilgilenen yok. O yüzden bu kadar düşük kira ve bize hayli hayli geçiniyoruz.
O zaman bence daha uygun kirası olan düzgün bir yer bulmaya çalışın. Bulamazsanız dediğiniz eve taşının. Küf çok pis bir şey, insan sağlığını bozar.Bu evimizde çok ciddi küf sorunu var dış cephe kaynaklı. Ev sahibimiz yabancı bir şirket. Temsilcisi var burada ilgilenen ama asla bu sorunla ilgilenmediler. Bebeğimin odasında bile küf var yatıramıyorum orada. evin arka odalarına girmeye korkuyorum. Çözümsüz bir noktadayız. O sebeple doğru düzgün zam yapmıyorlar. Biz çıkarsak bu evi satacaklarmış. Kibarca gidin diyorlar yani.
Elinize geçen maaşla, giderlerinizi hesaplayarak mantık yürütürseniz daha sağlıklı bir karar verirsiniz, şimdi evi tutsanız seneye 26.100 lira olarak kalmayacak aidatı da kirası da artacak, ki muhtemelen kirası %25 zam oranıyla olmaz daha fazlası istenir, araç yakıtı masrafları olan bir mülk, mutfak masrafınızın da aylık bir ortalaması vardır muhtemelen, örneğin ayda 20 bin mutfağa gidiyordur, cep telefonları, varsa evde adsl, su elektrik ve doğalgaz faturaları, ki doğalgaz ve elektrik kış mevsiminde daha yüksek fatura demektir, bebeğin bezi, maması, ek gıdaları, çabuk büyüdüğü için kıyafeti, doktor masrafı vs vs bebek giderlerinin ucu bucağı yokŞuan vazgeçtim gibi
2500 lira kira versem hayatta o evden cikmam .bence ilgilenmeleri icin yasal yollar varsa ona basvurun .veya apartmandaki lerle konusup masraflari bolusun en fazla cebinizden ciksin ciksin 30 binlira para ciksin .kiraniz cok dusuk oldugu icin para biriktirmek için inanilmaz bir sansiniz var .bence boyle degerlendirin.Şuanki kiramız 2500₺ evimiz bir şirkete ait. O sebeple yasa gereği ilerliyorlar. Ev sahibi yerine bir danışman ilgileniyor o da %25’ten fazla yapmadı artışları. Ama gelin görün ki evle ilgili hiçbir şeye karışmıyorlar. Duvarlar kabardı sorun dış cephe bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok ama ilgilenen yok. O yüzden bu kadar düşük kira ve bize hayli hayli geçiniyoruz.
Bencede… yasal yolla kışkırtma yapmanıza gerek dahi yok. Yaşanılır bi alan haline getirmek asla bahsettiğiniz kira kadar zorlamaz sizi. Hadi 2 kira çıksın cebinizden. Sakın çıkmayın evden.2500 lira kira versem hayatta o evden cikmam .bence ilgilenmeleri icin yasal yollar varsa ona basvurun .veya apartmandaki lerle konusup masraflari bolusun en fazla cebinizden ciksin ciksin 30 binlira para ciksin .kiraniz cok dusuk oldugu icin para biriktirmek için inanilmaz bir sansiniz var .bence boyle degerlendirin.
geçen sene biz cati yaptırdık 20 bin tuttu tum apartmana pay ettik.suan 50 veya 30 tutsa tum apartmana bolusmeyip hepsini cebinizden verseniz bile inanilmaz uyguna geliyor .ben olsam boyle yapardim ama hayat sizin
Kiraniz ne kadar. Evinizden memnunsaniz yalıtımı belki siz de yaptırabilirsiniz. Şirketten olunca çünkü yasal zamlar oluyor. Büyük ihtimalle kiraniz baya düşük kalmıştır. Öyle tahmin ediyorum. Bu durumda eve masraf yapılabilir gibi. Çünkü taşınınca da baya masraf olacak. Ama genel olarak memnun değilseniz çıkın tabiBu evimizde çok ciddi küf sorunu var dış cephe kaynaklı. Ev sahibimiz yabancı bir şirket. Temsilcisi var burada ilgilenen ama asla bu sorunla ilgilenmediler. Bebeğimin odasında bile küf var yatıramıyorum orada. evin arka odalarına girmeye korkuyorum. Çözümsüz bir noktadayız. O sebeple doğru düzgün zam yapmıyorlar. Biz çıkarsak bu evi satacaklarmış. Kibarca gidin diyorlar yani.
En pahalı küf boyasını aldık inanın duvar köpürdü. Denemediğimiz şey kalmadı. Bir de şöyle bir durum var o boyalar evet küfü çıkarmıyor dışarı bir çok yerde ama içinde biriken küf hasta ediyor yine de.KÜf ve rutubet için özel boyalsr satılıyor. Temizlik malzemesi sürmeden sadece limon ve kabonatla temizliceksiniz üstüne rutubet boyası sürüp onun üstüne de duvar kağıdı yapın. Benimde çocuk odasında cam olan duvarda vardı. Camın kenarlara ekstra slikon çekmiştim ama yinede aynıydı. Ben böyle yaptım. Rutubet boyası biraz pahalı ama çocuğun odayı ilk yapıp diğer odalara 2 rutubet boyası ile normal i karıştırıp boyatabilirsiniz. Bu zamanda taşınmak saçma geliyor çünkü bizim sitede 18 den fazla kira veren yokken ayni ev için sahibinden de 27 binler yazılıyor. Çok fenalar cidden. Adam bakıyor başka site için 30 yazilmis bende arttiriyim diyor. Ayni evlerin değeri nekadar kiracilara soriyim yok.
Lüks harcalariniz yoksa ve ihtiyaç dışı harcama yapmıyorsanız geçinirsiniz gibi. Bebeğim için güvenlikli site benim de ilk tercihim olurdu, parka inecek oynayacak vs. Maaşınızla geçinirsiniz geçinmesine de kira biraz fazla gibi, şunu düşünebilirsiniz birikim yapabilecek misiniz? Bebeğiniz de var az da olsa birikim yapmanız sağlıklı olur, bence tabi.Hanımlar hayırlı akşamlar
Şuan oturduğumuz evden ve semtten hiç memnun değiliz. Çatı dubleksindeyiz ve rutubet sorunu yaşıyoruz. Eşimin işine de uzak kalıyor evimiz. Bebekten önce çok sorun olmuyordu ama şimdi acil durumlarda eve gelmesi uzun sürüyor. Başka bir semtte güvenlikli sitede bir eve geçmek istiyoruz. 7 aylık oğlum var bu sebeple site istiyoruz. Eşimin maaşı 55-60bin civarı. Maaş sabit değil çünkü mesai vs olunca değişiyor. Benim de başka bir şehirde evim var 6bin kira alıyorum. Ev alabilecek kadar peşinatımız yok. Arabamız var onu da satmak istemiyorum çünkü çocukla çok zor olur diye düşünüyorum. 25bin kadar kredi kartı borcumuz var onun haricinde borcumuz yok. Aylık ödemesi 4 bin.
Sorum şu; totalde ayda cebimize 65-66bin kadar para giriyor. (Üç aşağı beş yukarı) beğendiğim ev tüm sosyal olanaklara sahip sıfır 2+1 24bin+2100 aidat. Yani 26100. Bebekle maaşın 3’te 1’ini kiraya vererek geçinebilir miyiz? Yoksa daha makul bir ev mi bakmalıyız? Makul evler de ya eski ya da açık konseptte binalar. Yani site gibi güvenlik vs yok ama yine toplu konutlar. Düşündüren tek şey bu beni.
Not: Lükse düşkün insanlar değiliz. Her ay kıyafet tarzı alışverişler yapmam. Mevsim geçişlerinde ihtiyaca binaen alışveriş yaparım. Şuan en büyük kalem bebek ihtiyaçları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?