geçim sorunu ve taksit taksit hayat

Herkes evde kala kala yakinda cogu kiside D vitamini eksikligi gorulmeye baslar.
Bende yillardir var D vit.eksikligi
Artik evde durmaktan iyice dusmustur bi de onceden saglik ocaginda ölçüm yapiliyordu simdi o da kalkmis sirt bel ağrılarım artti
Doktorlar yuksek dozlu ampullere sicak bakmıyor C vit.takviyesi dedim kullanamazsin dedi

Daha 2 gün önce eşimle markete gittim
1kilo kayısı ve çilek 50 TL,
50 TL tutarında da tavuk aldık.
Gerisi işte ihtiyaç olan sürekli alınan şeyler.
3 poşet dolu doluydu.
Ama 520 TL tuttu.
Zaten markete ne zaman gitsek 400den aşağı ödemeden çıkamıyoruz.
Bilinen bir kuruyemişçiye gittik, 1 kilo Siirt fıstığı, dondurulmuş parmak börek, 1 trilece, biraz daha başka kuruyemişler, biraz baklava filan aldık. 260 TL tuttu.
Yani mesela bu biraz keyif gibi duruyor değil mi? Ramazan ayindayiz, canımız tatlı çekti aldık biraz, çay yanında kuruyemiste böyle olmamalı ya.
Eskiden babam çeşit çeşit kilo kilo alırdı her şeyden.

1400 tl ucretsız ızın param var .Aılemle yasıorum .Faturaları onlar oduyor.Kendıme hıc bır sey yapamıorum.Buyuk ıhtımal ıstende cıkacagım .Sözleşmeyı beklıolar .Daraldım .Sıkıştım.İş de bulmam gerskecek .Hep bır panık atak durumu .Nasıl halledıcem bılmıorum

Öyle yazmıştı çok iyi hatırlıyorum. Balığını da tüketiyor, muzu da kuruyemişi de yazmıştı. Hatta bize de ver bu işin sırrını demiştim hangi konuydu hatırlamıyorum baya oldu.
Belki Avrupanın İngilterenin asgari ücretidir o miniminnacık detayı vermeyi atlamıştır olamaz mı olabilir

Önceden çocuklar için büyükşehirde yasamak isterdim şimdi bir yere kıpırdaamıyoruz, pandemiden sonra normale döner mi bu durumlar?
Dönmez hanımefendi. Devlet ciddi ekonomik politikalar uygulamadıkça düzelmez.
hayat pahalılığı pandemiyle alakalı değil. Pandemi bütün dünyada var. Yurtdışında yaşayan arkadaşlar yazıyor. Marketteki ürünleri 10 senedir aynı paraya alıyorlarmış. Enflasyon diye bir olay yokmuş. Bizde her gün gelen zamlar fabrikalar çalışmadığı için olmadı. Döviz aldı başını gitti, kontrol edemediler. Paramızın bir değeri kalmadı. Kendi üretebildiğimiz bir hiç şey olmadığı ve dışarıya bağımlı olduğumuz için önlenemez bir hayat pahalılığı yaşıyoruz.

Yorum yapacaktim ne olacak bu ulkenin hali, yazik degilmi bu millete diye.
Sizi alintilamis oldum biranda kbakmayin
Yagin fiyatini euroya cevirdigimde bile bizlere ( yurtdışında yasayanlara) gore bile fazla
1litre yag 1 euro yani 10lira iken turkiyede yagin fiyatini gorunce ben sok, hele et fiyatlari
Allahim bu insanlar nasil yasiyo boyle demeden alikoyamiyorum kendimi
Ve yine diyorumki Turkiye kendi halkina yapacagi guzelligi suriyeye yapiyo veya baska ulkelere yardim yapiyo.
Tabiri caizse ev halkim acken niye komsuma yardim edim yahu!

Biz de Zorunlu seyleri almak icin mecbur kart donmesini bekledigimiz oluyOr (evde kart dondu mu, kart dondu mu sorulari)

Allaha sukur zamaninda denk gelmis de ev araba almisiz su an onlari da asla alamayiz, krediyle almistik tabii, onumuzde uzun yillar odemeler var Allah ssaglik versin de

Pandemiden once benzin cok buyuk bir kalemdi, guya simdi asiri azaldi, ama daha zorlasti her sey, her sey mi el yakar ya el insaf

Mutfaktan kısamiyorum ne yazık ki ev takımı komple yiyici :) ama bazen sadece oğluma göre aldığım şeyler oluyor .

Kendi özel ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz,en basit epeydir makyaj malzemesi almıyorum ,fark ettim ki iyi para ödüyormuşum ,kıyafet almıyorum çoğunlukla evdeyim işe formalı gidip formalı geliyorum .

Enerji ve su dan tasarruf edemedim ,eşim online çalışıyor oğlum online eğitimde .Su desen hala herşeyi yıkar moddayim.

Mevsimi olmayan sebze meyve almıyorum .Yazdan konserve turşu vs yapmistim .Bazen 2 hafta pazara cikmadigim olur .Çıksam da aldığın bir yeşillik bir de meyve olur .

Çok şükür geçinemiyorum diyemem ama idareli olmaya gayret ediyorum ipin ucu kaçarsa toparlamam zor olacak .

En son sali günü kuruluyordu. Kurbağalı dereye de onun kokusuna da selam olsun
Ben genelde Cuma günü gidiyorum başka gün kuruluyor mu bilmiyorum
Jordan ayakkabı arıyordum Dolap'tan ama pek güvenemedim ayakkabı olunca. Kıyafet bakmak daha mantıklı dediğin gibi.

Salı ve Cuma oluyormuş ben bakmıştım
KıZlar Marmaray durağı var mı yakınlarında ?

geçiniyoruz ama hayat kalitemiz sürekli düşüyor

belli bir kesim için geçinememek en temel gıda malzemelerini alamamak anlamına geliyor malesef

Aynı durumdayız ve hayat çekilmez bir hal alıyor. Halimiz çok kötü maalesef gelecek de umutlu değil gibi. Zam alsan terfi alsan da işe yaramıyor enflasyon herşeyi emiyor. Para hesabı yapmaktan yoruldum ben de, gençliğim böyle geçti çok üzülüyorum. Ailesi yardım edenleri eskiden kafamca aşağılardım şimdi ne kadar şanslı olduklarını görüyorum aileden ev vb alanların

Biz pandemide tek maaşa düştük. Annem gururumuz kırılmasın diye saçma sapan bahanelerle sık sık para yolluyor. Eskiden sıradan harcama olarak gördüğüm şeylere şu anda lüks gözüyle bakıyorum. Pandemi bitince toparlarız umarım ama çok da umudum yok açıkçası. Sürekli daha azla yetinmeye zorlanıyoruz.

Dün bir arkadaşım aradı , Azerbaycan’a taşınmayı düşünüyorum diyor . Neden dedim , azınlık olduk , çocuğumu böyle büyütemem diyor . Can ve mal güvenliği var diyemiyorum dedi . Yakında Filistin’deki kardeşlerimizin de ülkeye alınacağına adım gibi eminim dedi . Özlem neden böyle oldu diyor . Diyecek bir şey bulamadım , hayırlısı olsun inşallahtan başka .
Sizin konunuz da öyle . Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali . Yarın dünü aratıyor . Hepimiz öyleyiz maalesef.

almadan olmuyor ki ya tv bozuluyor yapılmayacak şekilde ya süpürge.en ucuz beyaz eşya 3000 4000 den başlıyor.taksitsiz nasıl alalım?
Düşünüyorum Düşünüyorum çocuk için eve kamera kuracagiz, büyüdüğü için oto koltuğu alacagiz, evde yemek masamiz yok onu alacağız ve çocuğun odasına yaz için tavan vantilatörü alacağız en az 10 bin lazım ama yok bakalım işin içinden nasıl çıkacağız.
Bu ay iş yerim bayram hediyesi olarak fazladan 1000 tl lik kart verdi şimdilik market alisverisimi onla idare ediyorum. Kiyafet almiyorum, kuafore gitmiyorum, disardan da çok nadir yiyoruz

Ben artık çöpe hiç bir şey atmıyorum neredeyse.
Kalan meyvelerden dondurma yapıyorum, içecek yapıyorum.
Pilav kalıyorsa yayla çorbası veya içine az kaşar maydanoz köfte yapıyorum.
İndirim toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum.
O an fazla gidiyor ama uzun vadede daha kara geçmiş oluyorum.
Ama yıldım mı fazlasıyla.
Geçinmek çok zor, her şey çok pahalı.
Dün içinde et, tavuk, sebze, meyve bulunmayan sadece yumurta süt, biraz kuru bakliyat olan alışverişe 380 tl verdim.
Her ay aynı elektrik kullanıyorum bu ay 110 geldi.
Bir sonraki ay alınan/gelen her şey pahalı çünkü sürekli zamlanıyor.
Daha çocuğum yok, olursa masrafını düşünemiyorum şuan.

Ben artık düşün düşün kafayı yiyeceğim.

geçen online marketten bir şeyler aldım; yumurta, sebze-meyve, çay, bir paket tavuk, birkaç abur-cubur, öyle elle tutulur bir şey çok yok yani 400 lira tuttu. kızdım, söylendim ama ne işe yarıyor. temizlik malzemeleri uzun zamandır kasa arkası indirimlerinden, yada online indirimde yakaladım mı alıyorum.

kapanma öncesi spor ayakkabı alacaktık eşime, normalde hep outdoor markalardan alırız. en son hatırladığımız fiyat 400-500 civarıydı. fiyatlar 1200 den başlıyor, alamadık tabiki. hoş normal spor ayakkabılar bile 500 den başlıyor nasıl artmış fiyatlar. ihtiyacımız olmadan öyle giyim-kuşama para harcayan insanlar değiliz. biraz süsüme meraklı olsam ayrı bir bunalım başlığı çıkardı bana. bizim gelirimiz çok şükür iyi ama eşim 1,5 sene önce güzel battı. borçlarımızı falan toparladık ama inanılmaz bir gelecek kaygısı oluştu bizde, normalde var olan korkumuz dağları tepeleri aştı. birikim yapalım diyoruz, bugün biriktirdiğin para yarın pul oluyor.
annem sürekli 2. çocuğu yapmamı söylerdi, kardeşsiz bırakma çocuğu, durumunuz kötü değil gecikme daha fazla falan derdi hep. şimdi, aman bu sağlıkla büyüsün başkasına gerek yok, bizim ne olacağımız belli değil artık diyor. benim dar görüşlü, sığ anama bunları söyleten hayat bize neler yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…