geçim sorunu ve taksit taksit hayat

Ah ceyceyim sen de kara kara dusundugune göre bitmisiz
Gerci haklisin hersey ates pahası ben de herseyi k.kartindan hallediyorum gecen sene 1000₺ bile cok derken 2lere yaklasti yaptigimda ev alisverisi+taksitler
Avokado alıyor diye linçlenmişti zamaninda şimdi alamiyor mutlulardır umarım

3 yılda en az 500 000 verdim çoğunu sigortam ödese de belimi zor doğrulttum .bana da sormasınlar neden özel diye.ölümle yaşam arasında tercih yaptım diyeyimmm

Oğlumun dişlerinde çürük var malum pandemiden dolayı devlet randevu vermiyor bizde özele götürdük iki dişe dolgu yapıldı 900 tl tuttu. Meyveyi çocuğun yiyeceği kadar alıyoruz biz yemesekte olur diyoruz. Tek çocuğum var ve ikinci bi çocuğa bakamayacagimizi düşündüğümüz için maalesef oğlumu kardeşsiz bırakıyoruz (not:ikimizde memuruz)

Hayat bence şuan çoğu kesime zorlaştı eşim 7 bin maaş alıyordu pandemi yüzünden işinden oldu şuan zar zor 4bin TL gelirli bir iş buldu yetmiyor ne kadar kisarsak kisalim

Önceden çocuklar için büyükşehirde yasamak isterdim şimdi bir yere kıpırdaamıyoruz, pandemiden sonra normale döner mi bu durumlar?

cevaplari okumadan yaziyorum 250 diyorum yani ben en son turkiyedeyken fiyatlar boyleydi sanki. 250den fazlaysa ben sok

Önceden çocuklar için büyükşehirde yasamak isterdim şimdi bir yere kıpırdaamıyoruz, pandemiden sonra normale döner mi bu durumlar?
büyükşehirde kiradan benzine okul servisinden yiyeceğe kıyafete dışarda yemeye herşey 2 katı.

400 küsürmüş .şok ol sassy
sebzelerden emin olamadim onlara ortalama bir seyler soyledim de ay cidden sok oldum ya. gecen gun twitterda gordum normal yedigimiz bir paket cips 7.5 tl. en son gecen yaz tatile giderken benzinlikten 7 liraya aldim da kendi kendime bunu normal marketten alsan 4 liraydi diye soylenmistim.

1 ay sonra turkiyeye gelicem bekleyin ben de bi konu acarim harcligim yetmiyor diye

3 yılda en az 500 000 verdim çoğunu sigortam ödese de belimi zor doğrulttum .bana da sormasınlar neden özel diye.ölümle yaşam arasında tercih yaptım diyeyimmm
Genetik ya da sadece fakultelerde surdurulen tedavi degilse kesinlikle ozel hastane.Evet soyulup sogana cevriliyosun ama en kisa surede tedavine baslanabilen bir devlet hastanesi yok.Babam diş ağrisindan kivraniyor,ona da haziran başı vermisler.Bu adam napsin o suredebir sekilde mecburen yoneliyorsun.

aynen mecburen.yoksa biz de paramızı sokaktan toplamıyoruz harcamazdık

Primgles yok yazamadım Piringles yine olmadı , zengin cipisi değil, düz cips Yarısı boş olandan.
Bu arada bulunduğunuz yerde Getir varsa atıştırmalık harcamalarınızı oradan yapabilirsiniz. Çok güzel indirimler oluyor bazen. Getir olmasa Pringles yiyemeyeceğim gerçekten

Hayatı boyunca bir şekilde hep bir şeyleri yetirmeye çalışmış biri olarak( kayınvalideme göre çok savurganım, aşırı lüks yaşıyorum, ama bana sorarsanız hep sıkıntıdayım) böyle konuları okuyunca biraz rahatlıyorum.
Yanlış anlamayın lütfen, insan sorunu hep kendinde arıyor, ben mi beceremiyorum neden sorun çıkıyor diye. Ne zaman ki böyle bir konu okuyorum, tamam diyorum herkes aynı, sende bir tuhaflık yok.
Sonra bir yerde bir mevzu dönüyor, hani hepimiz sıkıntıdayız ya, adam diyor ki falan yerden bir ihtiyaç hasıl oldu, yirmi bin birikmişim vardı takside girmemek için peşin ödedim. Orda bende yine bir depresyon başlıyor. İnsanlar geçinebiliyor üstüne bir de birikim yapıp tak diye ortaya koyabiliyor, ben neden yapamıyorum, neden gırtlağıma kadar takside batıyorum diye üzülüyorum.
Velhasıl bizim karı koca geçinmekten anladığımız, çocuğumuzun boğazından kısmadan, kredi kartı borcunu ödeyip eksi hesaba düşmemek artık. Geri kalan her şey lükse girdi malesef.

Nefes bile almayin diyecek hale geldim çocuklara. Hasta olacaklar diye ödüm kopuyor artik. Özel hastaneler bizi soydu soğana çevirdi. Keza ilaç paralari da noluyooo oluyorum.

Gıda zaten aldi basini gitti bi markete gidip 3 parca alsam da 130 ödeyince bi kal geliyor.

Allah yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…