- Konu Sahibi ceycey0406
-
Hatırlamıyorum ama yakındır büyük ihtimalle.KıZlar Marmaray durağı var mı yakınlarında ?
Hiç diğer mesajlara bakmadım, 250 civarı mı2 kg Domates, 1.5 kg erik, 800 gram mantar, 300 gram yeşil biber, 2 paket soda, 1 kg çay, 240 gram çekirdek, 2 paket çikolata, 500 gram tereyağ, makarna, 1.5 kg patates, 1 kg kabak, 700 gram nektar, 670 gram patlıcan, 1 litre süt, 1 kilo zeytin, 770 gram tavuk göğsü, ağda bandı, 2 cips, 1 litre marketin markası zeytin yağı.
Alınanlar bunlar, öyle Migros gibi bir yer de değil, uygun diye bilinen yerel marketlerden biri. Şuranın ne kadar tuttuğunu alıntılayarak tahminde bulunun bakalım.
400 küsür tutmuşHiç diğer mesajlara bakmadım, 250 civarı mı
Ben artık çöpe hiç bir şey atmıyorum neredeyse.
Kalan meyvelerden dondurma yapıyorum, içecek yapıyorum.
Pilav kalıyorsa yayla çorbası veya içine az kaşar maydanoz köfte yapıyorum.
İndirim toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum.
O an fazla gidiyor ama uzun vadede daha kara geçmiş oluyorum.
Ama yıldım mı fazlasıyla.
Geçinmek çok zor, her şey çok pahalı.
Dün içinde et, tavuk, sebze, meyve bulunmayan sadece yumurta süt, biraz kuru bakliyat olan alışverişe 380 tl verdim.
Her ay aynı elektrik kullanıyorum bu ay 110 geldi.
Bir sonraki ay alınan/gelen her şey pahalı çünkü sürekli zamlanıyor.
Daha çocuğum yok, olursa masrafını düşünemiyorum şuan.
Ben artık düşün düşün kafayı yiyeceğim.
Yeni acilan konular eskiden görümce ,kayınvalide falan iken şu an geçim sıkıntısı ,işsizlik gibi temel sorunlar içeriyor .Pandemi sebebiyle zaten mutsuz ve geleceği göremeyen insanlardık üstüne bir de geçim sorunu eklendi evlerde yüzler gülmez oldu. Çocuklar bile farkında artık
Komşuyu görümceyi kaynanayı gözümüz görmüyor geçim derdindenYeni acilan konular eskiden görümce ,kayınvalide falan iken şu an geçim sıkıntısı ,işsizlik gibi temel sorunlar içeriyor .
Ya iki kişiyiz evimde TV yok .Ütü her zaman yapmıyorum artık . Fatura hep 150-160 arası geliyor . Normal gelmiyor bana itiraz hakkımi kullanmak istiyorum hatta .Ben artık çöpe hiç bir şey atmıyorum neredeyse.
Kalan meyvelerden dondurma yapıyorum, içecek yapıyorum.
Pilav kalıyorsa yayla çorbası veya içine az kaşar maydanoz köfte yapıyorum.
İndirim toplu alışveriş yapmaya çalışıyorum.
O an fazla gidiyor ama uzun vadede daha kara geçmiş oluyorum.
Ama yıldım mı fazlasıyla.
Geçinmek çok zor, her şey çok pahalı.
Dün içinde et, tavuk, sebze, meyve bulunmayan sadece yumurta süt, biraz kuru bakliyat olan alışverişe 380 tl verdim.
Her ay aynı elektrik kullanıyorum bu ay 110 geldi.
Bir sonraki ay alınan/gelen her şey pahalı çünkü sürekli zamlanıyor.
Daha çocuğum yok, olursa masrafını düşünemiyorum şuan.
Ben artık düşün düşün kafayı yiyeceğim.
biraz önce eşim kredi kartın kaç lira geldi dedi
söyledim
ne aldık ki toplu dedi
bir şey yok dedim
online market
telefon internet fatura
iki de otoban geçişi
olmaz o kadar dedi
oluyor dedim, o market var ya o market gidiyor bütün paralar
iki torba 300-500 arası değişiyor
oğlum bayram şekeri istedi
küçücük paket 10 TL, şeker ya çikolata vs değil hani tüm mahalleye dağıtalım diye kilolarca alınan, kimsenin gözüne görünmeyen
Ben zaten pek takilmazdim ama ülke bu kadar kötüye giderken hiç takilamiyorum .Anneler günü konularını okurken bı şaşırmadim değilKomşuyu görümceyi kaynanayı gözümüz görmüyor geçim derdinden
Mutfak giderleri ve faturalar bayagı arttı. esimde evde şu siralar anaokuluna giden oğlumda. doğal olarak hergun corbasi salatası ana yemegi yemek yapıyorum. bir de oglum istiyor kek evde pizza derken hem ben mutfaktan çikamaz oldum hem mutfak masrafı arttı. tabi faturalarda. Ayrıca oğlum evde olmasına ragmen gittiği kolej sadece 400 tl yemek kesintisi yapıp geri kalan parayı alıyor. uzaktan egitim veriyorlar 5 yasindaki cocuga sozde.
Bu sene tatil almadık cunku hamileyim temmuzda doğum var ama eminim gecen seneye gore oteller 2 ye katlamıştır.
Evde bir sey bozulacak diye odum kopuyor. ozellikle cep telefonum 5 senelik simdilik sorunu yok ama bir sey olsa en kotu telefon 3 binden baslar olmuş.
Sonumuz hayrolsun.
İlk ve son tatilim olan balayını 3 sene önce 4 bin gibi bir rakama yapmıştık.
Şuan aynı otele bakıyorum.
Fiyatlar euro üstünden yaklaşık 26 bin gibi bir rakama geliyor.
5 yıl once oğlum bebekken eşim yurtdısina egitime gidecekti. bende yaninda gittim. esimin ucak biletini egitime yollayan sirketi karşıladı. benim uçak biletimi biz aldım cok iyi hatirlıyorum euro 2.5 tl idi ve biz 600 euroya bana ucak bileti aldik turk hava yollarından 1500 turk lirası tutmustu benim maasım o zamanlar 2.500 tl idi.
Simdi olsa bilete zam gelmese yine 600 euro olsa (ki imkansız onada zam gelmistir) 6.000 bin yapıyor sadece ucak bileti ve benim maasımdan fazla. yani şu an olsa gidemem.
Alım gucu cok düştü.
Yurtdışı benim için hayaldi, şuan hayal bile edemiyorum Vaveyla :)
ihtiyaç bence hepsi de.Ama pirinç yemeyin bulgur pilavı yapın diye akıl vereni de gördüğüm için bu sitede abur cuburu zaten lüks sayarlarBen ıvır zivir çok seviyorum
Her gitigimde markete 100 lira gidiyor ve günlük cay yani abur cubur.
Bunlar da mı lux.
Onu alma bunu alma o zamanda yaşamanın anlami yok.
Poff.ihtiyaç bence hepsi de.Ama pirinç yemeyin bulgur pilavı yapın diye akıl vereni de gördüğüm için bu sitede abur cuburu zaten lüks sayarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?