Genel olarak merak ettiğim için soruyorum. Herkes farklı farklı tutarlar üzerinden konuşuyor. Geçinmek derken kastedilenler de farklı sanırım. Kendimden örnek vereyim.
Son aylarda hamilelik&sağlık problemleri nedeniyle biz de gezmeyi bıraktık, üstüme başıma da hiçbir şey almadım, bebeğe de oda vs. yapmadık. Fakat doktor & testler & ilaçlar vs. derken tüm 9 ay boyunca neredeyse 7.000 TL harcadık; şimdi de doğum için bir harcama olacak (doktor dışarıdan olduğu için SGK bir işe yaramıyor).
Gezme tozma olmadığı için dışarıda bir para harcanmıyor ama can sıkıntısı işte, arada bir eve yemek söylüyoruz. Bunun dışında her şey evden pişiyor (standart yemekler, kıymalı fasulye, mercimek vs.). Ee kitap, dergi alıyorum, onlar bile nereden baksanız ayda 50-100 TL tutuyor. Malum evin ihtiyaçları halen devam ediyor, arada bir bir şeyler de alınıyor eve. Sonuçta göz zevki
Ama şunu da söyleyeyim, şimdi birileri laf sokabilir, evlenirken yemek takımı vs. almadım, her şeyi annemin takımlarından aldım. Sonuçta kaç kere misafir ağırlıyorum ki? Yani eve de sırf estetik uğruna gereksiz eşya almıyorum.
Son olarak İstanbul'da kirada yaşıyoruz. Arabamız yok. Kredi kartıyla taksit vs. yapmıyoruz, hepsi günü gününe ödeniyor diyebilirim.
Uzun lafın kısası, ayda 2.000 TL - 3.000 TL alıp nasıl kim ev - araba sahibi oluyor? Öğrenmek istiyorum gerçekten.