Geçim sıkıntısı…

MrvGzm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
16
12
30
Arkadaşlar herkese merhaba
3 yaşına girecek olan bir kızım var,pandemi bebeği olduğu için birbirimize aşırı bağlıyız asla bensiz duramıyor ve çalışma hayatına başlayamıyorum… Malum hayat çok pahalılaştı sadece eşimin çalışmasıyla olmuyor ben de destek olmak istiyorum ama kızım daha küçük olduğu için ve bakacakta kimsemiz olmadığı için işe girip çalışamıyorum. Kreş için küçük diye düşünüyoruz zaten dediğim gibi kendisi çok bağlı bana asla durmaz bensiz saatlerce başka bir yerde. 4-5 yaşına gelene kadar evden çalışayım diyorum en azından gece ya da akşam saatlerine ayarlarım gündüz onunla ilgilenirim gece de para kazanırım. Ben çok araştırdım trendyol gibi kurumsal yerlerin iş ilanlarına denk gelemedim. Çağrı merkezinden ziyade yazışmalı bi iş olsa on numara olur benim için,yazışmalı müşteri temsilcisi gibi.. en azından 1-2 sene böyle bir iş bulabilirsem o kadar iyi gelecek ki bu sıkışıklıkta boş durmak istemiyorum… kızım biraz daha büyüsün mecbur anaokuluna vereceğiz o zaman da normal bir işe başlarım artık. Var mı bilgisi olan bu konuda? Çok araştırıyorum,çok bakıyorum ama bulamıyorum bir türlü… aslında her firmanın yazışmalı müşterisi temsilcileri var acaba onlar nereden başvuru yapıyorlar bilgisi olan var mı? Eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum,şimdiden çok teşekkür ediyorum

İlanlar genelde malum iş arama siteleride oluyor. Ama kolay değil o şekilde çalışmak,sadece yazışma mümkün değil zaten telefonla da görüşmeniz gerekiyor. 3 yaş çocuğu da kreş için küçük değil bu arada. Evden çalışacaksınız,3 yaş çocuğunuz siz çalışırken ne yapacak? Daha büyük sıkıntı, hiç denemediğiniz için şu an size kolay geliyor ama çocuğu kreşe verip tam zamanlı çalışsanız daha düzgün bir iş hayatınız ve geliriniz olur.

3 yaşındaki çocuk kreşe pek ala alışabilir? Hem onun sosyalleşmesi için de güzel bir fırsat olur size bagimli bir şekilde daha ne kadar devam edebilir? 4 5 yaşında birden bırakacağını mi sanıyorsunuz? Bu kafayla büyütülen çocuklar genellikle ilkokul siralarinda bile annem gitti diye ağlıyor

Öyle bir iş bulmanız çok zor. En iyi ihtimal çağrı merkezi işi olur onda da telefonla görüşmeniz gerecek her türlü.
Ama 3 yaş küçük değil gibi ya.. Çocuk içinde bence kreşe yavaştan alışması iyi olur. Çünkü evde birlikte zaman geçirme süreniz arttıkça daha da bağlanacak. Ana okulu döneminde daha zor olacak ayrılmanız. Çoğu anne 6 aydan sonra bebeklerini bakıcıya bırakıp çalışmak zorunda kalıyorlar. Geçim derdi büyük, zor şu zamanda. Bence siz kendinizi de hazırlayın kreş olayını bir daha düşünün.

Kreş için uygun yaşta bir çocuk,bu şekilde bağımlı yetiştirirse İlkokula başladığı zaman da aynı zorluğu çıkaracaktır size.Şimdiden alışması çok daha mantıklı ve zaten üç yaşında çocukla evden çalışmakta çok zor olacaktir sizin için.

Sana bağımlı bi çocuk evden çalışmak pek bilemedim.
Kreşteki sosyalliğini nesesini görünce vicdan azabın kaybolacak
Benimde 3 yasına giricek oğlum var. Mahalledeki kreşin kapısından geçerken bile çok mutlu oluyor. Yapışık ikiz gibi gezmekten yıldım Keşke verebilsem.
Umarım çok güzel bi iş bulablirsin

Moralinizi bozmak istemem ama kendi deneyimimi yazacağım 2 sene önceydi cagri merkezinde ise başladım 10gun şirkete gittik pandemi artınca eve gönderdiler home ofice başladık 6 yaşında oğlum pandemiden dolayı okullar tatil olduğu için evdeydi 6 ay çalıştım burnumdan geldi çocuk evde sıkıldı tv izlemesine izin verdik saatlerce yardımcı olacak kimsemizde yok çalıştığım odanın kapısında bağırıyordu anne tuvaletim geldi diye:) ben çalışırken gürültü yapıyordu. Birde bayramlarda vs öyle yoğun oluyordu ki nefes aldirmiyorlardi insana molaya bile çıkamadığımiz oldu bağırıp çağıranlar küfredenler tam delirmelik cocukla yapılacak iş değil cagri merkezi ya evde destekcin olacak yada kreşe gidecek çocuk birde vardiyalı olduğu için hangi hafta kaçta çalışacağında belli olmuyo böyle kurumlarda dize tavsiyem 1 sene daha bekleyin 8 5 calisabileceginiz bir iş arayin

Kimin o yaş çocuğu annesine bağımlı değil ki? Bizimki de emiyordu, pandemi bebesiydi, çok düşkündü bana ama iki yaşındayken emzirmeyi bitirip bir iki ay sonra da işe başladım. Sizinki üç yaşında, her türlü alışır.

Bebeğim 11 aylık kreşe başladı. Şimdi 27 aylık. Kendisini çok güzel ifade ediyor MaşAllah, zihinsel gelişimi iyi, özgüvenli de bir çocuk.
Sizin çocuğunuz da kreşe gidebilir ama tabi siz isterseniz.
Neyse evde iş olayı maalesef zor ya. Olsa bile düzgün bir ücreti olmayacaktır. Ha özel bir vasfınız varsa bilemem

Maşallah…

Çocuğum bana çok bağlı,kesinlikle başka yerde durmaz demeyin öncelikle.Öyle de güzel duruyorlar ki.Çalısma şansiniz varsa mutlaka değerlendirin.İkimize de çok iyi gelecek göreceksiniz.
Benim de kızım bana çok bağlıydı,Pandemi bebegiydi.32 ay ben baktım,sonra o kreşe basladı ben işime döndüm.Keşke daha erken dönseydim işe diyorum.

Çok ilginç mesajınız gerçekten, bensiz duramaz yok bağlıyız vs Mesleğiniz tam olarak nedir bilmiyorum ama sırf SSK primi için bile çalışan nice insanlar var çevremde . Hem kreş hayatınızı düzene sokar . Sosyalleşme için de çok önemli .
Nice olmazlar olur , siz sadece gerçekten istemiyorsunuz bence . Bizim okulun mutfak personelinin 2 yaşındaki kızı okulda 1 yıldır öyle öğrencilerin arasında büyüyüp duruyor

Öncelikle 3 yaş kreş için erken değil,iş hayatına sanırım çocukla beraber ara verdiniz.
4-5 yaşına kadar evden çalışmak istiyorsunuz,peki daha sonra iş bulabilecek misiniz?veya bir kariyeriniz varmıydı bunları göz önün de bulundurup karar verecek kişi sizsiniz.

Cocukla evden çalışmak çocuğa daha büyük haksizlik olur inanin. 3 yaşındaki çocugu siz iz başındayken nasıl oyalayacaksiniz. Her işte öyle saatleri kendin ayaralayayim lüksü yok. En mantıklısı kreşe vermek. Şimdi size bağli olan çocuga 4/5 yaşında sihirli değnek degmeyecekki. Yaşı ilerledikçe ayrilmasi daha zor olacak. Ben kızımı 2.5 yaşındayken vermiştim. Alışması iki hafta sürdü. İşimi kızım kreşe başladıktan 3/4 hafta sonraya ayarladım. İlk hafta hep ordaydim yarım günle başladık. Ertesi hafta tam güne geçtik. Benim kızımda bana çok bağlı ama yapi olarak abisi kadar duygusal olmadigi icin daha kolay alisti. Şöyle birsey soyleyeyim çocuk sizin duygusal davrandığınıžı gördükçe daha zor olacaktır onun içinde. Eğer ekonomik anlamda çok zorlanıyorsanız kızınızı güvenilir bir yere verip çalışmaya başlayın derim ben. 3 yaş erken bir yaş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…