Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

biz aynı sorunumu yaşadık bilmeiyorum tabi onu en iyi doktorunuz bilir ama ameliyattan bahsetmedi ancak dediğim gibi bir ilaç tedavisi vardı ssk nın karşılmadığı özel hastanede 3 gün yatılacak ve üç gün şırıngayla iğne vurulacaktı, yan etkisi oldukça fazla olan bir ilaç ve çok pahalı ve memeden kesmek orunda kalacaktım bebeğimi cesaret edemedim çok da demenmiş bir tedavi olmadığı için
birde şuvar bacağımdan şırıngayla sıvı alındı küçük bir operasyondu yarım saat falan sürdü ama sonra gittiğim doçent boşuna olduğunu söylendi, bende bilmiyorum ne kemik sayımı ne d vitamini falan bakılmadı şimdi aklımda hep onlar var, kemik sayımı yaptırmak istiyorum heryerde yapılıyormu bilmiyorum

benim hastalığın adı geçici kemik yumuşması ve gebelikte görülen bir hastalık, sanırım sizinki daha farklı belki o yüzden doktorunuz egzersiz önermiştir bilemiyorum, iyileşmeden sonra bizede egzersiz öneriyorlar internette okudğum kadarıyla bende o yattığım döenmde aldığım 10 kilo vardı geçen yıl onları verdim ve plates yaptım azcık bir zarını görmedim hatta kilo verdikten sonra sanki kalçamdaki sızı daha az gibi ama psikolojikmi bilmiyorum,

ama teşhis konulduktan sonra bastonu bile yanlış kullandığımı söylemişti doçant kızmıştı çok iyi hatırlıyorum, parmağının ucu bile yere değmicek yoksa kalça kemiğin kırılır demişti doğum sonrası teşhis aşamasında doktor doktor gezerken

birde içebiliyorsanız bol bol paça çorbası için , kayınvalidem bir trafik kazasında kalça kemiği kırılmış ve paça çorbası ile iyileştiğini anlatır durur yıllardır,

kızlar bnde de bu geçici kemik erimesi yani sağ kalça kemiik iliğimde ödem oluştu koltuk değneği ile yürüyprum yeni doğum yaptm..bu koltuk değnekleri ne süre kullanılacak... bebeğime tek başıma yetemiyorum ve çok üzülüyorum szde iyileşme süreçi nasl oldu

edaalisa

cnm bi süre koltuk değneği kullanıyosun sonra yavaş yavaş topallaman geçiyo ama ağrılar bazen bir iki yılı bulabiliyormuş, ki benim doğum sonrası 11 ay bitti hala kalçamda ve kasığımda ağrı oluyo :KK43: ama buna da şükür :) ben cok süründüm , o günlerimi hatırlayınca cok cok iim fln diyorum ama bi de hamilelik öncesini hatırlayınca isyan noktasına geliyorum :KK43: ama dedim ya cok sükür en azından kimseye muhtaç olmayacaksın bi kaç ay sonra bu güzel bi haber :) azcık sabretmen lazım hayatı bi kaç ay erteleyeceksin :KK66: daha öncede bi yorumda görmüştüm seni . kızını kucağına alıp gezdirmekten bahsetmişsin , yakın o günler merak etme.Hem zaten simdi kış aylarındayız sen iyi olsan da bebişinle gezemezdin bebek üşüyecek diye , yaza doğru da iyileşeceksin o zaman gezeceksin :) cok bişey kaçırmadın yani :KK66:

cnm ben gitmedim ama bana prof dr Bülent Atilla 'yı önermişlerdi ankarada ; ama ben gitmedim nasıl bilmiyorum en azından bi fikir olsun araştır istersen o doktoru ,ALLAH şifa versin inş

edaalisa

cnm bi süre koltuk değneği kullanıyosun sonra yavaş yavaş topallaman geçiyo ama ağrılar bazen bir iki yılı bulabiliyormuş, ki benim doğum sonrası 11 ay bitti hala kalçamda ve kasığımda ağrı oluyo :KK43: ama buna da şükür :) ben cok süründüm , o günlerimi hatırlayınca cok cok iim fln diyorum ama bi de hamilelik öncesini hatırlayınca isyan noktasına geliyorum :KK43: ama dedim ya cok sükür en azından kimseye muhtaç olmayacaksın bi kaç ay sonra bu güzel bi haber :) azcık sabretmen lazım hayatı bi kaç ay erteleyeceksin :KK66: daha öncede bi yorumda görmüştüm seni . kızını kucağına alıp gezdirmekten bahsetmişsin , yakın o günler merak etme.Hem zaten simdi kış aylarındayız sen iyi olsan da bebişinle gezemezdin bebek üşüyecek diye , yaza doğru da iyileşeceksin o zaman gezeceksin :) cok bişey kaçırmadın yani :KK66:

cnm bnm cvbın için çok tşk ederim.. haklısın bu soğuklarda dışarı çkmak kötü olurdu.. diyip kendimi avutuyorum..çalştığm için doğum iznimi iple .çekiyordum..en güzel günlerimiz böle acı ile üzüntü ile geçiyor..çocığumuza doyamadan tam bakamadan işe geri dönecez.. bzm bir akrabamız romatolog bana bir romatoloğa görünmeemi istedi..avuskuler midir nedir o olabilir dedi.. ptesi gideceğim umuyorumki romatızmal bişi çıkmaz..tam morelim yerine gelmeye başladı yeni bir yıkım olacak.. ama yinede bu halime binlerce kez şükür ediyorum... senin durumun nedir..sağlığna kavuşabildinm i

Kızlar selam, çekilen son mr'a göre doktor durumumu çok iyi gördü. Çatlak kaynamış ve ödemler çok gerilemiş. Nekroz riskim vardı o da ortadan kalkmış çok şükür. Doktor ucundan döndün dedi ama şükürler olsun ki atlattım. Ağrılarım içinse birkaç egzersiz verdi..
Siz de iyileşeceğinize inanın ve çok zor da olsa sabredin. Bu dert kendiliğinden geçecek inşallah. Allah herkese acil şifalar versin

Merhabalar,
Ben de 2,5 ay önce doğum yaptım. Sol bacağımda ağrı, yere bastığımda acı, topallayarak yürüme şikayetiyle ortopediye muayene oldum. MR sonucu"gebeliğe bağlı geçici osteoporoz/ kemik iliği ödemi (femur başı)" teşhisi kondu. 1 Şubat itibariyle başladığımız tedavi biçimi şöyle:

- 6 hafta istirahat / koltuk değneği
- 30 seans hiperbarik oksijen tedavisi
- D3 ve aktif D vitamini kullanımı

Yere bastığım zaman oluşan ağrılar hiperbarik oksijen tedavisine başlar başlamaz azaldı ve 1 hafta sonra tamamen kayboldu. Yani koltuk değneksiz yürüdüğümde herhangi bir şekilde topallamıyor, acı hissetmiyorum. (Bugün 13. seansa gireceğim oksijende)

Calcimax suda eriyen tabletten hergün 1 adet alıyorum ve emzirme dönemi için kadın doğum uzmanının verdiği folik asit ve multivitamini de hergün 1 adet olmak üzere düzenli kullanıyorum. Yani kullandığım 3 ilaç da vitamin. (Gyneferon, Decavit, Calcimax)

Fakat şu üstüne basmama/koltuk değneği kullanma işi cidden çok zor. Pek uygulayamıyorum. Annem ve eşim sağolsun her şekilde yanımda. İş yapmıyorum, uzun süre ayakta falan kalmıyorum; ama hiç basmamak da mümkün değil. Hem daha yeni anne olmuşuz, küçücük bebeğiniz gözünüzün içine bakarken siz nasıl "ben kalkamam" deyip durabileceksiniz. Ne zor bir dönemden geçiyoruz böyle :KK43:

Bu başlıkta açılan tüm yorumları okudum. Evet insan aynı derdi çekmiş, halden anlayan annelerle görüşmek istiyor. Konuyla ilgili her türlü paylaşım için ben de buradayım. Sık sık haberleşmek dileğiyle.
Hepimize geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar bende sizlerle aynı sorunu yaşamış ve şuan normal hayatını sürdürebilen birisi olarak asla umutsuzluğa kapılmamanızı söylemek istiyorum. Hamileliğimin son ayında dr kontrollerine gidemeyecek hale geldim. Önce sol bacağımda başlayan ağrı daha sonra sağ bacağımada geçmeye başlamıştı. kadım doğum dr. hamileliğin son zamanları olduğu için olabileceğini söylemişti birde bende bel fıtığı olduğu için biz ona bağladık bu durumumu. Nst'ye bağlanmak için gittiğimde yatağa uzanamadım.

Sonrasında sezeryanla doğum yaptım geçecek diye beklediğim ağrılarım dayanılmaz bir hal aldı bacağımdan belime vuran özellikle kasıklarda yanma olan bu rahatsızlığa dayanılacak gibi değildi sürekli ağlıyordum. Emzirdiğim için hiçbir ilaç ağrı kesici vsde alamıyordum. Tuvalete kalkamaz hale gelmiştim. Daha fazla dayanamayıp bebeğim 10 günlükken dr gittim. Gittiğim dr şikayetlerimin avasküler nekroz belirtisi olduğunu söyledi ve hemen mr istedi. Mrda kalça (femur)başlarında ödem toplanması çıktı. Daha sonra o dra güvenmeyerek Ankarada konunun uzmanı ortopedist aramaya başladık. Ve tavsiye üzerine özel bir hastanede görev yapan dr. Kürşat Tekere gittik. Kürşat bey çekilen mr sonucu hamileliğe bağlı geçici ostropoz olma ihtimalinin yüksek olduğunu femur başlarında ödem toplanması olduğunu başka bir teşhis koymak için (avasküler nekroz gibi) beklememiz gerektiğini söyledi. Sürekli yatmam gerektiğini ilerleyen aylarda ödem dağılırsa bu durumun hamileliğe bağlı olduğunu, eğer geçmezse ödemi dağıtmak için bir operasyon geçirmem gerektiğini, onunda etkili olmaması durumunda orda topalanan ödemin kemiklerde çöküntüye neden olabilecek olmasından dolayı ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Bana en çok söylediği şey yatmam gerektiğiydi hiçbir iş, elimde 1 kilo dahi yük taşımamam gerektiği kalçaya yük bindirecek hiçbir harekette bulunmamam gerektiğini söyledi. Bende drumun söylediği gibi yaptım bebeğimi annem kucağıma verdi emzirmek için sadece ihtiyaç için kalktım yataktan koltuk değneği ile. Her ay düzenli mr girdim 3. ay sonunda drum korkulacak bir durum olmadığını ödemelerin iyice azaldığını fakat bir kaç ay daha kendime dikkat etmemi söyledi. Sonuç olarak ağrılarımdan 5. ay sonunda kurtuldum.

Allah kimseye yaşatmasın bebeğimi kucağımda taşıyamamak beni çok üzüyordu ama hepsi geçti şimdi oğlumun peşinde yürüme alıştırmaları yapıyoruz:emir_bebek: Ben bu süreçte hiçbir ilaç vs kullanmadım sadece yattım. imkanınız varsa kalkmayın tek tedavisi bu sanırım.

Merhaba arkadaşlar bende sizlerle aynı sorunu yaşamış ve şuan normal hayatını sürdürebilen birisi olarak asla umutsuzluğa kapılmamanızı söylemek istiyorum. Hamileliğimin son ayında dr kontrollerine gidemeyecek hale geldim. Önce sol bacağımda başlayan ağrı daha sonra sağ bacağımada geçmeye başlamıştı. kadım doğum dr. hamileliğin son zamanları olduğu için olabileceğini söylemişti birde bende bel fıtığı olduğu için biz ona bağladık bu durumumu. Nst'ye bağlanmak için gittiğimde yatağa uzanamadım.

Sonrasında sezeryanla doğum yaptım geçecek diye beklediğim ağrılarım dayanılmaz bir hal aldı bacağımdan belime vuran özellikle kasıklarda yanma olan bu rahatsızlığa dayanılacak gibi değildi sürekli ağlıyordum. Emzirdiğim için hiçbir ilaç ağrı kesici vsde alamıyordum. Tuvalete kalkamaz hale gelmiştim. Daha fazla dayanamayıp bebeğim 10 günlükken dr gittim. Gittiğim dr şikayetlerimin avasküler nekroz belirtisi olduğunu söyledi ve hemen mr istedi. Mrda kalça (femur)başlarında ödem toplanması çıktı. Daha sonra o dra güvenmeyerek Ankarada konunun uzmanı ortopedist aramaya başladık. Ve tavsiye üzerine özel bir hastanede görev yapan dr. Kürşat Tekere gittik. Kürşat bey çekilen mr sonucu hamileliğe bağlı geçici ostropoz olma ihtimalinin yüksek olduğunu femur başlarında ödem toplanması olduğunu başka bir teşhis koymak için (avasküler nekroz gibi) beklememiz gerektiğini söyledi. Sürekli yatmam gerektiğini ilerleyen aylarda ödem dağılırsa bu durumun hamileliğe bağlı olduğunu, eğer geçmezse ödemi dağıtmak için bir operasyon geçirmem gerektiğini, onunda etkili olmaması durumunda orda topalanan ödemin kemiklerde çöküntüye neden olabilecek olmasından dolayı ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Bana en çok söylediği şey yatmam gerektiğiydi hiçbir iş, elimde 1 kilo dahi yük taşımamam gerektiği kalçaya yük bindirecek hiçbir harekette bulunmamam gerektiğini söyledi. Bende drumun söylediği gibi yaptım bebeğimi annem kucağıma verdi emzirmek için sadece ihtiyaç için kalktım yataktan koltuk değneği ile. Her ay düzenli mr girdim 3. ay sonunda drum korkulacak bir durum olmadığını ödemelerin iyice azaldığını fakat bir kaç ay daha kendime dikkat etmemi söyledi. Sonuç olarak ağrılarımdan 5. ay sonunda kurtuldum.

Allah kimseye yaşatmasın bebeğimi kucağımda taşıyamamak beni çok üzüyordu ama hepsi geçti şimdi oğlumun peşinde yürüme alıştırmaları yapıyoruz:emir_bebek: Ben bu süreçte hiçbir ilaç vs kullanmadım sadece yattım. imkanınız varsa kalkmayın tek tedavisi bu sanırım.

Hoşgeldiniz cigdembrk! Çok sevindim iyileşmenize. Sonu şifayla biten hikayeler okumak yüz güldürüyor. Dilerim bu son olsun, hep sağlıklı günlerde sevelim yavrularımızı...

merhabalar,
bundan 4.5 yıl önce konuyu açmıştım ve hastalık iyileşip de iş hayatına geri dönünce buraya bakmaya fırsatım da pek olamadı, bugün gördüğüm özel mesajla bir de baktım ki ne kadar güzel ve anlamlı bir başlık olmuş bu hastalığa yakalanan arkadaşlar için.

düşünün ki bundan 4.5 yıl önce doktorların bile pek bilmediği, internette doğru düzgün bilgiye ulaşılamazken, burada sizler çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz, bilgi paylaşımında bulunmuşsunuz. hastalık üzücü ama paylaşımlar güzel.

hemen belirteyim hastalığı doğumdan sonra 6. ayında atlattım. doktorumun tavsiyesiyle dinlenmek dışında hiçbir şey yapmadım. kalsiyum bile kullanmadım ekstra... ancak herkesin durumu farklılık arz ediyor olabilir.

hastalık sürecinde en önemli iki unsur doğru doktor, doğru teşhis... doğum sonrasında ağrılarım geçmeyince kadın doğumcum tolga ergin, ortopediste gitmemi söylemişti. academic hospital'da (Marmara ünv. hocasıydı o zaman ayrıca), prof. dr. murat bezer'e gittik ki büyük bir şanstı bizim için. allah ne muradı varsa versin diye her zaman dua ettiğim, sıfır ego, gerçekten çok kaliteli çok düzgün bir insandır kendisi. ilk muayenede teşhisi koydu, hemen mr çekimi yaptırdı ve sonuçta da geçici kemik iliği teşhisi netleşti.

hastalığınız eğer sadece geçici kemik iliği ödemiyse, başka birtakım hastalıklar yoksa, tedavi sadece dinlenmek. 6 ay ile 12 ay arası iyileşiyorsunuz. bu hastalık sürecinizde (ben umut tacirleri diyorum) abuk subuk ki bazıları dr. unvanında da olabilen fırsatçıların ilaçtı, yöntemdi vs. safsatalarına aldanmayın. benim doktorum asla ameliyattan bahsetmedi, asla ilaç adı vermedi hatta kalsiyum alsam daha iyi olur mu dediğim zaman bile, günlük süt, yoğurt, peynir tüketimin dışında ekstra kalsiyum almanı gerektiren bir durum yok dedi. dinleneceksin ve geçecek dedi. dediği gibi de oldu. dinledim ve geçti şükürler olsun.

doktorumun web adresini de vereyim http://www.muratbezer.com/ allah dert verip derman aratmasın ama murat bezer gibi doktorları da başımızdan eksik etmesin.

tekrar söylüyorum hastalığınız sadece geçici kemik iliği ödemiyse, sabredin geçiyor... benim 4 yıl geçti üstünden nüksetmedi Allah'a şükür.

herkese kolay gelsin, hasta olanlara acil şifalar diliyorum.

bu arada yazmayı unutmuşum, iyileşme sürecinde aşırı kilo bu sürecinizi etkiler. . kilolu bayanlar zayıflarlarsa iyileşme süreçleri hızlanır.

bu arada yazmayı unutmuşum, iyileşme sürecinde aşırı kilo bu sürecinizi etkiler. . kilolu bayanlar zayıflarlarsa iyileşme süreçleri hızlanır.
Hoşgeldiniz cigdembrk! Çok sevindim iyileşmenize. Sonu şifayla biten hikayeler okumak yüz güldürüyor. Dilerim bu son olsun, hep sağlıklı günlerde sevelim yavrularımızı...
Teşekkürler güzel dilekleriniz için Zuleyhakuzey! umarım bu rahatsızlığı yaşayan herkes sabırla bu sıkıntılarından kurtulur. Zorlu bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu raharsızlığa ilk yakalandığımda kendimi çok yalnız hissetmiştim ve asla iyileşmeyecek sanmıştım. Bir çok araştırma yaptım ama hiçbir kaynak bulamadım. Forumda başlığı görünce yazmak istedim umutsuz arkadaşlarıma umut olabilmek adına.Nadir görülen bir rahatsızlık ama yalnız değiliz.Herkese sağlıklı günler.

birick-tuana acaba ikinci çocuk için doktorunuz bişey söyledimi, yada ayını ihtimal varmı, bende 2 yıl sonra ikinci çocuğu düşünüyorum ama çok kokruyorum aynı sorun olacaksa yapmam o acıları tekrar çekmeye gücüm yok o yüzden soruyorum

Biricik-tuana bende merak ettim zeynocum gibi acaba doktorunuz ikinci çocuk için birşey söyledimi. bu rahatsızlığın tekrarlayıp tekrarlamayacağını çok merak ediyorum. ben bu konuyu drumla hiç konuşmadım o sıra acılardan hiçbirşeyi gözüm görmüyordu açıkçası.:110:

ikinci çocuk düşünmüyorum şu an.. konusu hiç geçmedi, bilmiyorum. ama şu var ki geçici olması nedeniyle ikinci çocuğu düşünüyorsanız, böyle bir hastalığa tekrar yakalanacaksınız korkusuyla bebek yapmaktan kaçmayın. nasıl olsa geçiyor ve kalmıyor. yapın gitsin :)

:))) valla doğru söylüyosunda ya geçmezse diye korkuyor insan sonuçta benim sol kalça hala soğuklarda falan hafiften sızler hani ikinci hepten bir yıkım yaparmı diye

X