arkadaşlar merhaba,
konuyu yaklaşık 6 yıl önce başlatan kişi olarak (tabi hastalığım iyileşti ya :) ) artık çok da fazla girmemeye başladım foruma.
şimdi benim hastalığım kemik erimesi değildi, GEÇİCİ kemik erimesi veya diğer adıyla kemik iliği ödemiydi. dolayısıyla gerçek kemik erimesiyle karıştırmamak lazım. bazı mesajlarda çatlak oluşmuş gibilerinden yazılar gördüm. sanırım ağrının şiddeti kemik erimesi hastalığına benzediği için başına "geçici" kelimesi de eklenerek yeni bir hastalık adı türetilmiş. değilse gerçek bir kemik yoğunluğumda azalma çatlak vs. durumum yoktu. kalça ekleminde sıvı birikmesi, ödem oluşması neticesi meydana gelen ağrılardı sebebi.
Tedavim için Marmara Ünv. hocalarından Prof. Dr. Murat Bezer'e gidiyordum ki Academic Hospital'da da hasta bakıyor kendisi. Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım doktorumun 6 yıl önce dediklerini: "bu hastalığın bir ilacı yok, dinleneceksin, ağır kaldırmayacaksın ve 6 ay ile 1 yıl içinde kendiliğinden geçecek, bu süre içinde her ay mr çekip durumu kontrol edeceğiz." ve gerçekten doktorumun dediği gibi 6 ay sonra hiçbir ilaç kullanmadan geçti, ama gerçekten ağır kaldırmadım, dinlendim, çünkü ağrılarım çok fazlaydı, hele yaz aylarıydı yüzdüğüm zamanlar dayanılmaz oluyordu. Allah'a şükür geçti ve tekrarı olmadı.
ikinci çocuk da yapmadım bu arada hani ikinci çocukta tekrarlar mı gibilerinden sorular da oluyordu şimdiden onunla ilgili bilgimin olmadığını da yazayım :))
Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gerçek teşhis ve doğru tedavileriniz olsun inşallah.