-
- Konu Sahibi biricik_tuana
Hastaliğin adi zaten geçici kemik erimesi dogru. Ama ödemde eşlik eder erimeye. Agrıyi en çok yapan ödemdir zaten. Istirahatle geçiyor odem. Ayni rahatsizlıktan bahsediyorum bende. Ortopedi doktorunuza soyleseydiniz kemik ölçümünuzede bakardı. Hemen hemen her hastanede var. Benimde hala soğuklarda ağrı var ve uzun sure ayakta kalınca. Doktor bana Kalsiyum ve d vitamini verdi ayrıca bi ilaç daha kemik erimesi için. Ben ilk yıl 6 ayda bir ikinci yıl senede bir kontrollerime gittim hep. Mr hep temizdi çok şükür. Mrda çok ileri düzeyde olmazsa kemik erimesi çıkmaz. Kemik dansitometrisi denilen cihazda çıkar. Yaptırın derim. Benide bilgilendirin lütfen.
Hastaliğim donemimde bana da doktorlar dememişti kemik olcümünü. İyileştikten sonra agrılarım az da olsa devam edince bi doktor bi bakalim dedi. O zaman ölçtürmedigim için kiyaslayamıyorum azaldımı diye. Ozel hastanede yaptırdım bende. Devlet katkı payıyla cüzi bi miktar ödedim. Sadece sol kalçada cıktı kemik erimesi.
söencelikle hayırlı olsun evladınız sağlıkla kucaklarsınız inşallah durumunuz nasıl acaba ben de ikinci çcouk düşünüyorum ama çok endişeliyimCanım merhaba ben de omurga kırığı yaşayanlardanım çok zor bi süreçtesin şuan hiç geçmeyecek zannediyorsun seni o kadar iyi anlıyorumki bu hastalığı yaşayan herkes eminim senin gibi düşünmüştür bu hastalığın ilacı sadece sabır ve zaman bende çok ağladım geceleri bebeğimi emzirmek için bile kalkıp alamıyordum hergece eşim kalktı kaç defa o verdi eğilip kalkamadım aylarca kızkardeşim baktı o büyüttü bebeğimi 6 ay çok zor geçti benim için sonra hafifledi ağrılarım tedavim iyi gitti elhamdülillah erime gerilemişti fakat 8. ayda hamile olduğumu öğrendim şuan ağrılarla yaşamayı öğrendim erime ne durumda hiç bilmiyorum doktorların kimisi hastalığın tekrarlayabileceğini söylüyor bakalım inş olmaz şuan 30haftalık hamileyim ve Ocak'ta nasip olursa bi kızım olacak tek tesellim onların varlığı olmaması emin ol çok daha zor bunları biraz olsun sana destek olmak için yazıyorum Rabbim biran önce şifa versin hepimize ...
Burda önemli olan deger t skoru. T skoru 0 ve -1 arası normal. -1 ve -2.5 arası osteopeni -2.5 un uzerinde ise osteoporoz olarak degerlendiriliyor. Osteopeni hafif kemik erimesi anlamında. Bi bel bide kalca çekiyorlar. Benimde bel normal çıkiyor. Sol kalcadakide gecirdigimiz rahatsızlıktan kaynaklı. Ama sizinki baya toparlanmış. Masallah. İlac kullanacak seviyede degil yani. Bol kalsiyum alın. Darısı benim başıma
As sağolun Allah razı olsun canım benim nisan ayında ölçümüm -2,6 çıkmıştı sonrasında hamileliğimi öğrendim ve ölçüm yaptıramadım doğum sonrasına kaldı yani bir ay sonra nasip olursa.hamileliğim çok şükür korktuğum kadar zor geçmiyor bugün d vit tahlili verdim inş iyi çıkar sonuç en son 26 ydısöencelikle hayırlı olsun evladınız sağlıkla kucaklarsınız inşallah durumunuz nasıl acaba ben de ikinci çcouk düşünüyorum ama çok endişeliyim
hergün bir kase yoğurt yerim ama yeterli mi ki, kefire de başladım bugünlerde başka öneriniz varmı, ya da hamile kalana kadar kalsiyum alsam mı vitamin olarak diyorum , doktor başka testeler de istedi magnezyum kal vs.. ama çok yüksek çıktı fatura onu
Bu arada benim hastalığım geçen sene Ekim ayında başladı teşhis ocakta konuldu ilk ölçüm -3,9 du iyileşme oluyor kızlar Allah ın izniyle korkmayın ben size yazacam doğum yapayım inş sonucu tekrarlamazsa siz de yapıverin ikinci bebişi :))lütfen dua edin bana çünkü beni en iyi siz anlıyordunuzdr
evet evet total sonuçlarBide bisey soracağim. Bu yazdiklarınız total sonuclarm
ben de ampül kullanıyorum benim de düşükBende d vitamini eksik çıktı. Ne kadar calsiyum alsanizda d vitamini eksikse bi faydası olmuyor. Her gun bir kase naneli yoğurt, bir bardak süt ve sabah peynir yiyorum bir dilim. Ayrıca 600 mg calsiyum ve d vitamini alıyorum ben. Gunluk 1200 mg almamız gerekiyormuş. Testlerinizi yaptirın ozellikle d vitamininize baktırın.
Canım eğer kemik erimesi devam ediyorsa süt içme bence çünkü süt fazla kalsiyumdan daha çok tetikliyor ama istediğin kadar yoğurt yiyebilirsin dr bana kaşar peyniri ve yeşillik ye demiştiBende d vitamini eksik çıktı. Ne kadar calsiyum alsanizda d vitamini eksikse bi faydası olmuyor. Her gun bir kase naneli yoğurt, bir bardak süt ve sabah peynir yiyorum bir dilim. Ayrıca 600 mg calsiyum ve d vitamini alıyorum ben. Gunluk 1200 mg almamız gerekiyormuş. Testlerinizi yaptirın ozellikle d vitamininize baktırın.