Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

Canım senin adına gerçekten çok sevindim inşallah daha da iyi olursun tamamen geçer birbirimize dua edelim lütfen :)
Raporumu aldım auak bileğimdeki ödem azalmış ama tamamen geçmemiş doktor üzerine basabilirsin dedi artık yavaş yavaş dedi ama korkuyorum yanlış bişi olcak diye

Bende 2013 kasim ayında yakalandım bu rahatsizliga. Benim ki en çok olan yerde sol kalcadaydı ve bekarım. Tam dort ay sonra odem gecti. Bu sure zarfında 1 ay oksijen tedavisi, 1 ay fosamax adlı ilaç ve degnek kullandım. O zaman hic kemik olcümü yapılmadı ama. O zamana gore cok iyiyim ama eski sagliklı gunlerime göre tam anlamiyla iyi olduğum soylenemez. Agrilar hala azda olsa devam ediyor. Sag bacağim gibi hicbir zaman normal hissedemedim. 6 ay da bir kontrolüm oldu ve Kemik erimesi dısında cok şükur bişey cıkmadı. T skorum şu an -2.5. ( ama odem varken kactı bilemiyorum) Perşembe mr cekileceğim tekrar kontrol amaçlı. Ama soğuktanmi bilmiyorum agrılar artıyor kışın. 2 sene geçmesine ragmen uzerinden. Iyileşen arkadaşlar sizin tamamen gectimi? Yani odem geciyoda kemik kendini toparladimı? Yani kemik olcumleriniz normalmi çıkıyor. Sanırim agrinın tamamen gecmesi için kemik skor degerlerin normale dönmesi gerekiyor. Bu da mumkunmu bilemiyorum. Herkese geçmiş olsun.

Bendeki neden halen var bilmiyorum bende bir ay fizik Tedavi gördüm perşembe çapa da kontrol üm var peki hiperbarik oksijen ödem için iyimi geliyor bana neden vermedilerki

Oksijen tedavisi odemi azaltıyormuş ama çoğu doktor siz istemezseniz git al demiyor. Alternatif tıp çünkü. Pek inancları yok. Sizin kac ay oldu?

O kadar iyi anliyorum ki sizi. Yatakta sagdan sola donemiyordum. Her gun agliyordum. Uzuntuden bisey yiyemiyordum. Insanin cok zoruna gidiyor yuruyememek. Engelli insanların durumunu daha iyi anliyor insan. Coğu gitmiş azı kalmış. Sabredin. Umutsuz olmayın. Odemin yuzde 90 ı geçtiginde basmaya baslamiştim ben. Belki siiznde oyledir ondan bastiriyordur doktor.

Gerçekten mi yani bassam tekrarlar diye korkuyorum artık insanların soruların dan yoruldum artık teşekkür ederim bu arada inşallah atlatırız hepimiz bende sırf aç kalmamak adına bişiyler yiyorum yattığım yerde on kilo verdim

merhaba daha önceden yazmıştım 2011 de doğum yaptım geçici kemik erimesi yaşadım maalesef bende oldukça zor bir dönemdi çok şükürki geçti ikinci çocuk düşünmeye başladık yaşım geçiyor ve son yıllarım belkide çocuk için kontrol amaçlı mr çektirdim sol kalçadan çok şükür bişey yok doktora sordum ikincidede aynı şeyi yaşarmıyım diye bilemem dedi ama tecrübelisin aynı şeyi yaşarsan ona göre davranısrsın baston kullanırsın vs.. dedi, hiçbir sorun yaşamayabilirsin de dedi, d vitmaini düşük çıktı ampül kullanıyorum ama kalsiyum falan alsammı daha kadın doğuma gitmedim ortapediye gittim önce, nebilim öyle korkuyorum ki aynı şeyleri yaşamak istemiyorum kızım okadar çok bebek istiyorki yani böyle, şuan kilo vermeye çalışıyorum kilolu hamile kalmak istemiyorum malüm kilo daha kötü yapar eğer gene hastalanırsam diye 3 ay sonra falan iyice forma girerim ama tavsiyesi olan varmı vitamin açısından çünkü kızımda 9 ay bulantım oldu 8 kilo almıştım oda çubuk krakerle oldu açıkçası yani nebilim çok garip duygular içindeyim korku biryandan umut biryandan gene korku vs...

ya bir de mr ın temiz çıkması yeterli mi nebilim kemik ölçümü yaptırsam mı daha önce hiç yapılmadı hep mr çekildi kabak gibi gözüküyordu mr da erime

Erimemi gozuküyordu mr da yoksa odemmi? Benimde mr da çok şükür bisey çikmiyor artık kontrollerimde ama kemik olçumum -2.5 çıktı gecen hafta ki ben 2013 de geçirdim bu rahatsIlaç yazdı doktor. Hamilelikte bebek calsiyumu en çok annenin femur kemiğinden alirmış. Kemik olçumu yaptirin derim ben ve burda paylaşirsanız sevinirim. Sızinkinin uzerinden 4 yıl gecmış ve ben merak ediyorum kemik kendini toparlıyormu zamanla diye ?

benimki geçici kemik erimesiydi ve kalça mr ile ancak teşhis konulabilmişti ben 20 günde bir mr çakiliyordum doğumdan sonra yavaş yavaş düzeldi en son çok az hasar kalmıştı son mr da yıllarca birdaha çektirmedim şimdi tedbir amaçlı 5 yıl sonra yani çektirdim herşey normal dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…