- 8 Eylül 2014
- 180
- 58
-
- Konu Sahibi biricik_tuana
Canim öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcın inşallah fakat ben senin süreci tam anlayamadım başlangıç teşhisi geçici osteoporoz iken sonradan farklılaştı mı ilk zamanlarda nasıldın hamilelikte mi başladı aynı bizim gibi .çok üzüldüm ama hayat bu zaten kim bilir bizi neler bekliyor güçlü olmak şükretmek lazımArkadaşlar benim sonuçlarım çıktı. Doktor sakroilit ve a.spondilit olmuşsun dedi. Yani eklem iltihabı..Bunun anlamı hayatım boyunca böyle olacağım. Ama hayatı kolaylaştırırmak benim elimde ..
1.Egzersiz
2.İlaç
3.No stres no moral bozukluğu
4.Gıdaya dikkat
Malesef böyleyim. Karalar bağlayıp acı çekmek sinirli bir tip olmak da var yine acı çekmeye rağmen ömrümü güzel yaşamaya çalışmakta.. Güzel yaşamayı seçtim evet ağrılı acılı..
eskiden tek başıma yurt dışına çıkar, paraşüt yapar, gezer tozardım. Ama şimdi hayatım çok farklı. Lavabo ihtiyacımı bile not tutuyorum.
Yürüyünce zorlandığım için herkes bana bakıyor sanıyorum ve kendimi eksik kötü hissediyorum. Eşime bile güzel olamadığımı sanıyorum..buu duygularım belki geçecek ama şu gerçek var ne oldum dememeli ne olacağım demeli insan.
Bu hastalık ömür boyu benimle. .
Evet teşhisim aslında buymuş ama çok anlaşılmaz sinsi bir hastalık olduğundan yeni teşhis konuldu. Hamilelikte bel ağrılarım çoktu ama hep olur dedi kadın doğum doktorum. Yani bir türlü anlaşılmadı. Doğum sonrası birden ağrı uyuşukluk ve yürüyememe başladı. Ardından hissizlik. Meğerse eklem iltihabındanmışCanim öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcın inşallah fakat ben senin süreci tam anlayamadım başlangıç teşhisi geçici osteoporoz iken sonradan farklılaştı mı ilk zamanlarda nasıldın hamilelikte mi başladı aynı bizim gibi .çok üzüldüm ama hayat bu zaten kim bilir bizi neler bekliyor güçlü olmak şükretmek lazım
Canım Allah şifa versin hepimize kime ne olacağı belli değil bak bizler de çok zorluk çekiyoruz ama hayat sonuçta yaşıyoruz işte inşallah eskisinden çok daha güzel hayatlarımız olur bundan sonra :)Evet teşhisim aslında buymuş ama çok anlaşılmaz sinsi bir hastalık olduğundan yeni teşhis konuldu. Hamilelikte bel ağrılarım çoktu ama hep olur dedi kadın doğum doktorum. Yani bir türlü anlaşılmadı. Doğum sonrası birden ağrı uyuşukluk ve yürüyememe başladı. Ardından hissizlik. Meğerse eklem iltihabındanmış
şimdi beyaz ekmek falan komple zararlı bana. Glutensiz yaşama başlamam lazım.
Gecmis olsun insallah darisi bize olur.peki senin kullanmadigin bacaginda bir incelme oldu mu ya da kullandigin tarafla bir fark oldu muArkadaşlar dr kontrolüne gittim emar sonucum her iki kalçada ödem azalmış ama geçmemiş henüz birde yine her iki kalçada minimal sıvı artışı diyor eklem sıvısı ama çok önemli değil dedi bunlar için .benim yine ağrım var ama artık normal hayatına dönmelisin desteksiz yürü ağrılar normal dedi ,fizik tedavi rahatlatırmış öyle işte
Gecmis olsun insallah darisi bize olur.peki senin kullanmadigin bacaginda bir incelme oldu mu ya da kullandigin tarafla bir fark oldu mu
Gecmis olsun insallah darisi bize olur.peki senin kullanmadigin bacaginda bir incelme oldu mu ya da kullandigin tarafla bir fark oldu mu
Canım nasıl oldun gittin mi hiç dr aBenim de kemiklerimden sesler geliyo ya özellikle sırt üstü uzanınca omurgamdan çat diye ses geliyo neden acaba
Merhaba canım inanılmaz şeyler yaşıyorum doktorum çok güzel bi iyileşme var 6ay gibi bi süre geçerse hiç bişey kalmaz demişti ama bi de ne öğreneyim hamileyim inanılır gibi değil de mi Dr bundan kaç sene sonra hamile kalsan da bu risk var dedi çok nadir görülen bi hastalık olduğu için bişey söyleyemem dedi belki tekrarlar belki hiçbir şey olmaz yaşayıp görecez dedi tam da ağrılarım hafifletmişti ayakta fazla kalma dedi d vit3 damlası 2-3ayda kontrol kötü olan şey bu süreçte kemik ölçümü yapılamayacakCanım nasıl oldun gittin mi hiç dr a
Sen nasıl oldun canım ölçüm yaptırdın mıCanım nasıl oldun gittin mi hiç dr a
Amin canim insallah peki fizik tedaviye basladin.mi yoksa baslamadan mi yurumeye basladinDesire88 mrb canım ben üç ay sağ bacağıma hiç yük vermedim o sürede bi incelme olmadı fakat daha sonra sol ağrıdı ona da bir ay falan basmadım doğum yapalı beş ay oldu bu hafta bıraktım koltuk değeneğini tabi bir ay da doğum öncesi altı ay oluyor .benim iki kalçamda ilk yürüme denemelerinde çok fazla ağrıdı yavaş yavaş azalıyor gibi hala garip bir his var tabi henüz benim ödemler geçmiş değil ondan heralde .bugün burda bunları yazabilmek çok güzel inşallah tamamen geçer Allah hepimize şifa versin
Hayır ikiz bebeklerden henüz başlayamadım fizik tedaviye .bir haftadır yürüyorum çok şükür ağrılı da olsa daha iyiyim tabiiAmin canim insallah peki fizik tedaviye basladin.mi yoksa baslamadan mi yurumeye basladin
Suan erimen nasıl oldu inşallah durmuştur ya suan benim de tek korkum hamile kalmak hamile kalınca ne olur korkusu var ya senin en son kemik taraman nasıl peki bide bebis kaç aylık olmus inşallah iyi geçer hamileliğin ya hayırlısıyla kurtarirsinKızlar bu arada doktorun söylediğine göre eğer erime devam ederse 30-35yaşından sonra gebelik çok zor olurmuş yürüyemeyecek hale gelebilirmiş insan Allah korusun bir an önce şifa versin hepimize inşallah bu arada ben 27yaşındayım
Âmin canım inşallah iki ay önce ölçüm sonucu 2.6ydı önlem almamıza rağmen hamile kaldım bebek 7 haftalık çok korkuyorum nasıl geçecek bu süreçSuan erimen nasıl oldu inşallah durmuştur ya suan benim de tek korkum hamile kalmak hamile kalınca ne olur korkusu var ya senin en son kemik taraman nasıl peki bide bebis kaç aylık olmus inşallah iyi geçer hamileliğin ya hayırlısıyla kurtarirsin