-
- Konu Sahibi biricik_tuana
Cnm gececek insallah ben de ayni sorunu yasiyorum su an sol da baslamisti hamileyken simdi sag da agriyor biz de gazide hakan atalar a gittik bir ay sonra mr ile net teshis koyariz dedi ama benim agrilarim da hic azalma yok hatta artti bile sol bacagimda kirik gibi zor kaldırıyorum.hakan bey ilac egzersiz falan onerdi mi peki?Merhaba arkadaşlar dört aydır takip ediyorum sizi .dört ay önce ikiz bebeklerime doğum yaptım bu ikinci gebeliğim sekiz yaşında da bir kızım var ikinci gebelikte normal tüp değil.hamileliğimin 7. Ayında yürüteçle yürümeye başladım tabi teşhis yoktu herkes gibi banada hamilesin ondandır dediler doğum yaptım hastanede ikinci gün çok daha kötü oldum basmak mümkün değildi emar çektirdik avaskiler nekroz bi üst merkeze gidin dediler Ankara ya gazi ünv gittik hakan Atalar dr sağolsun o geçici osteoporoz teşhisi koydu ama bu arada orda yine başka bir prof beni hemen ameliyat etmek istedi .Hakan bey her ay emar takibi yaptık yüzde 85 geçici oldığuna karar verildi diğer ay ki emarda da şimdi .sağ kalçamda yüzde 50 sol kalçamda yüzde35 ödem vardı şimdi sağ kalçam geçti ama sol henüz geçmedi bu süre içinde sol daha iyiydi aslında ama şimdi o da ağrıyor .üç aylık sürede sol bacağıma daha çok yüklendim belki de ondan mı? Doğum sonrası üç ay yürüteç kullandım hala koltuk değeneği kullanıyorum. Arkadaşlar sol kalçamda geçecek mi ?
Canım Allah ın izniyle geçecek ama sabır gerekiyor bir de istirahat etmelisin bi süre bu arada ilk normal doğum mu böyle bir şey yaşadın mıMerhaba arkadaşlar dört aydır takip ediyorum sizi .dört ay önce ikiz bebeklerime doğum yaptım bu ikinci gebeliğim sekiz yaşında da bir kızım var ikinci gebelikte normal tüp değil.hamileliğimin 7. Ayında yürüteçle yürümeye başladım tabi teşhis yoktu herkes gibi banada hamilesin ondandır dediler doğum yaptım hastanede ikinci gün çok daha kötü oldum basmak mümkün değildi emar çektirdik avaskiler nekroz bi üst merkeze gidin dediler Ankara ya gazi ünv gittik hakan Atalar dr sağolsun o geçici osteoporoz teşhisi koydu ama bu arada orda yine başka bir prof beni hemen ameliyat etmek istedi .Hakan bey her ay emar takibi yaptık yüzde 85 geçici oldığuna karar verildi diğer ay ki emarda da şimdi .sağ kalçamda yüzde 50 sol kalçamda yüzde35 ödem vardı şimdi sağ kalçam geçti ama sol henüz geçmedi bu süre içinde sol daha iyiydi aslında ama şimdi o da ağrıyor .üç aylık sürede sol bacağıma daha çok yüklendim belki de ondan mı? Doğum sonrası üç ay yürüteç kullandım hala koltuk değeneği kullanıyorum. Arkadaşlar sol kalçamda geçecek mi ?
Canım Hakan bey başından beri bana ilaç önermedi sadece yattığın yerden ayağını kaldırım indirme,kendine doğru çekip bırakma gibi basit hareketler .sen şimdi kaçıncı ayındasın merak etme ağrı geçmiyor zaten benimde şuan ağrılarım var ama üçüncü ay ki emarımda dr kemikler neredeyse normale dönmüş yürüyebilirsin dedi bana fakat ben hala ağrı hissediyordum korkudan yürüyemiyorum zaten diğer emara kadar arada deneme yürüşü yapıyorum sadece .ama sabırlı olmak lazım tabi çok zorrrrCnm gececek insallah ben de ayni sorunu yasiyorum su an sol da baslamisti hamileyken simdi sag da agriyor biz de gazide hakan atalar a gittik bir ay sonra mr ile net teshis koyariz dedi ama benim agrilarim da hic azalma yok hatta artti bile sol bacagimda kirik gibi zor kaldırıyorum.hakan bey ilac egzersiz falan onerdi mi peki?
Mrb canım ilk doğum sezeryan hiç bu tarz sıkıntılarım olmamıştı gayet iyiydim doğuma kadar yürümüştüm .genellikle ilk gebelikte oluyormuş benim ikinci de oldu ayrıca biz ikiz olduğu için zorlandı diye düşünmüştük öyle de değilmiş tek gebelik buradakilerin çoğu,nasip kısmet kime neden nasıl olduğu bilinmiyor işteCanım Allah ın izniyle geçecek ama sabır gerekiyor bir de istirahat etmelisin bi süre bu arada ilk normal doğum mu böyle bir şey yaşadın mı
Bu hastalık Türkiye de sadece bizde mi var(
Ben sol ayak bileğimi hissetmiyorum. Basıyorum ama yamuk oluyor yürüyüşüyürüyüşüm. Ağrılarımı söylemiyorum bile. Moral çok önemli.
Ben doğumda 40 haftaya kadar bbekledim.normal olsun istiyordum ama doktorum bana 3 hafta önceden sezeryan olmam gerektiğini demişti. Acaba beklemekten mi oldu ?
Sizler kaç haftalıkta doğum yaptınız hanımlar?
Bunların hepsi geçecek dimi eski sağlığımız yerine gelicek bazen karamsarlığa düşüyorum yaa bu kadar ağrı çekmek çok zor yaa hele bu agrilarla is de çalışmak daha da zor rapor alsan insanların kalplerine kötü birşey gelirmi diye düşünüyorsun
ilerde inşallah bu günleri düşünür ne çektik ve deriz :)))
Evet gerçekten çok zor hele benim ikiz bebekler bir tane ikinci sınıfa giden kızım ve ben...bu arada genelde burdaki arkadaşların çoğu öğretmen miş heralde ben de öğretmenim şimdi raporluyum ama eylül de okula başlamak sağlığıma kavuşmak istiyorumBunların hepsi geçecek dimi eski sağlığımız yerine gelicek bazen karamsarlığa düşüyorum yaa bu kadar ağrı çekmek çok zor yaa hele bu agrilarla is de çalışmak daha da zor rapor alsan insanların kalplerine kötü birşey gelirmi diye düşünüyorsun
ilerde inşallah bu günleri düşünür ne çektik ve deriz :)))
Benim iki yerden kırıldı kalça kemiklerim. Pelvik bölgesine ödem yaptı. Hala ödem var. Yarın mr sonucum çıkacak bakalım kalçam ne durumda.Hayır canım öyle de düşünüp üzme kendini o olacağından ben 36 haftada doğum yaptım dr 32 de alacaktı nerdeyse bebekleri zaten olan olmuş yani en azından bebeklerin sağlığı için 36 ya kadar dayandım ama yürüteç kullandım doğuma dört hafta kalana kadar zaten çok canım yanıyordu .sizin benim gibi iki kalçada da var mı ?
Doğum yapalı ne kadar oldu?canım ya gerçekten çok zor çeken bilirBenim iki yerden kırıldı kalça kemiklerim. Pelvik bölgesine ödem yaptı. Hala ödem var. Yarın mr sonucum çıkacak bakalım kalçam ne durumda.
Çünkü lavabo ihtiyaçlarımı çok zor gideriyorum. Eskiden çok ağlardım Ama şimdi evladımın yanında olmak beni güçlendiriyor
Benim bir bucuk ay oldu.nerdeyse ama hakan bey net teshis icin bir ay sonra mr cektir gel dedi ben agrim olsa bile yuruyemem diye korkuyorum cunku bacagim sanki kalıbın icinde gibi kipirdatamiyirim.kemiklerinin normale.donmesi.icin nelere dikkat ettin.ppekiCanım Hakan bey başından beri bana ilaç önermedi sadece yattığın yerden ayağını kaldırım indirme,kendine doğru çekip bırakma gibi basit hareketler .sen şimdi kaçıncı ayındasın merak etme ağrı geçmiyor zaten benimde şuan ağrılarım var ama üçüncü ay ki emarımda dr kemikler neredeyse normale dönmüş yürüyebilirsin dedi bana fakat ben hala ağrı hissediyordum korkudan yürüyemiyorum zaten diğer emara kadar arada deneme yürüşü yapıyorum sadece .ama sabırlı olmak lazım tabi çok zorrrr
Ben de ogretmenim ve tayin isteme gibi bi ihtimlaimiz de var sehir disina esimden dolayi insallah ozamana kadar duzelrim hepimiz eski.saglimiza kavusuruz insallah ben.burda konuyu acan arkadasin ve bu.hastaligi yenen arkadaslarin yyazdiklarini okudukca moral buluyorumEvet gerçekten çok zor hele benim ikiz bebekler bir tane ikinci sınıfa giden kızım ve ben...bu arada genelde burdaki arkadaşların çoğu öğretmen miş heralde ben de öğretmenim şimdi raporluyum ama eylül de okula başlamak sağlığıma kavuşmak istiyorum
Ama dört hafta daha çok erken ve herkeste farklıBende 4 hafta önce doğum yaptım ve 3 buçuk aydır hala yürüyemiyorum hiperbarik oksijen tedavisiyle ancak evin içinde yürüyorum 2 dakika ayakta kalamaz haldeyim bu hastalık için başlamasın diye d vitamini testi yapılmıyor neden kadın doğum uzmanları d vitamini vermiyor neden çaresi yok şaşkınım ve artık bebeğimi alıp dışarda yürümek istiyorum onu kucağımda gezdirmek istiyorumyalnız degilsin bu hastalık 6 ay en geç 1 yılmış artık aglamaktan yoruldum sana tavsiyem oksijen tedavisi gör bu süreci kısaltıyormuş
Ama dört hafta çok erken daha benim doğum yapalı dört ay bitti hala desteksiz yürümüyorum ağrım ve yanmalar batmalar var ama çok şükür bi kalçam geçti o beni teselli ediyor .oksijen tedavisi büyük şehirlerde var bildiğim kadarıylaBende 4 hafta önce doğum yaptım ve 3 buçuk aydır hala yürüyemiyorum hiperbarik oksijen tedavisiyle ancak evin içinde yürüyorum 2 dakika ayakta kalamaz haldeyim bu hastalık için başlamasın diye d vitamini testi yapılmıyor neden kadın doğum uzmanları d vitamini vermiyor neden çaresi yok şaşkınım ve artık bebeğimi alıp dışarda yürümek istiyorum onu kucağımda gezdirmek istiyorumyalnız degilsin bu hastalık 6 ay en geç 1 yılmış artık aglamaktan yoruldum sana tavsiyem oksijen tedavisi gör bu süreci kısaltıyormuş