Çocuk Hastalıkları geç konuşan çocuklar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
YILDAN AYNI ŞEYLERİ YAŞAMIŞ OLMAMIZ NE ACI AMA ŞÜKÜR BENDEKİ UYANIŞ SİZEDE FAYDALI OLMUŞ
BİZ HENÜZ KREŞE BAŞLAYAMADIK KÖYDE YAŞIYORUZ
İNŞALLAH HAZİRANDA TAŞINACAĞIZ
AMA TV DEN EPEYCE UZAK TUTUYORUZ
GENE DE GÜNDE 2-3SAAT İZLİYOR AMA ARTIK BUNA RAZIYIZ
SİZİN ÇOCUĞUNUZ KADAR OLMASADA KIZIMDA EPEY GELİŞME GÖSTERİYOR
KREŞLE BERABER DAHA ÇOK ŞEYİ AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM
BENİ ACAİP MUTLU ETTİNİZ NA GÜZEL BURDAKİ PAYLAŞIMLARIMIZLA BİR YAVRUMUZA DAHA FAYDAMIZ OLMUŞ
ÖPÜYORUM OĞLUŞUNU Şeniz

inşallah birgün benimde oğlum konuşur ve sizler kadar mutlu olurum.oğlum şunu dedi şunu yaptı diye yazarım. Dün duyu testi yaptırdım ve sonuç olumlu çıktı. haftayada psikiyatrist randevümüz var. allahtan en büyük isteğim otistik tanısı konmaması. hareketlerinin yaşıtları gibi olmadığı açık. komutlarıma uyuyor.oyun kuruyor ama işaret etmiyor. sosyal değil. yabancılarla pek fazla göz temasında bulunmuyor.örneğin çorabını çıkaracağım bazen zaman ağlıyor.neyse herkese sevgiler.

Pinaray! umarım çocuğunuz bizlerde olduğu gibi sadece otistik belirti veriyordur.gerçekte otistik olmasıyla otistik belirti vermesi çok farklı şeyler.otistik değilse kreşte 1-2 ay gibi bir süre zarfında hareketlerinde bakışlarında davranışlarında değişme olacaktır ardındanda hızlı bir şekilde konuşması gelişecektir ama dilerimki olmasın otistikse işiniz daha zor gelişimi daha ağır ve sınırlı olacaktır.
size ulaşabilmem için mesaj ayarlarınızı düzeltebilirmisiniz ? sevgiler!

Canım,teşekkür ederim. sağol.Umarım yoktur. Senin oğlun kaç yaşında bu arada.

benim oğlum 3 yaşını doldurdu yani tam 36 aylık
biz ilk kez 27 aylık civarında doktora götürdük.daha öncede endişelerimiz vardı ama babaya çekmiştir sessiz ve sakin bir yapısı vardır diye düşünüyorduk.

bu arada baştan beri bu sayfaları takip ettiysen geçen yıl bu zamanlarda henüz oğlum hakkında tam bir düşüncemin oluşmadığını ve onu normal kabul ettiğimi görebilirsin ama daha sonraki aşamalardanda burada bahsetmişim.Allaha şüküe henüz şubat ayında tek tük kelimeler kullanmaya başlayan oğlum çok çabuk gelişim gösterrek bizi bile şaşırttı.önemli olan onu kendi dünyasından koparıp dış dünyanın farkına varabilmesini sağlamak zaten gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

benimkide ekimde 3'ü bitircek.Benimde hep endişelerim vardı. etrafımda kime söylesem erkekler geç konuşur ve benim oğlum da 4 yaşında konuştu gibilerinden cevaplar aldım.

bizede hep benzer şeyler söylendi.hatta siz delimisiniz niye bu kadar telaşlanıyorsunuz dedier.ve şu an zaten biz dememişmiydik çocukta birşey yok diyediyorlar ama böyle durumlarda 3 yaşın altındateşhis konmazsa kalıcı etkileri olabiliyormuş ve eğer gerçekten otistik bile olsa erken davranarak biraz daha olumlu sonuçlar alınabilirmiş.oğlunuzun anlamada bir problemi varmı?yoksa sadece işine geleni anlayıp işine gelmeyeni duymazlıktanmı geliyor.yaşıtlarıyla iletişim kuruyormu? hareket yada oyunlarına katılıyormu? sizinle bir müddet bu başlıktan yazışabiliriz.başka türlü ulaşamıyorum çünkü.veya sorularınız olursa benim profil sayfama yazın...

Komutlarıma uyuyor. Dediklerimi anlıyor.Ama bazen seslendiğimde bakmıyor. yaşıtlarıyla iletişimi iyi denilemez.ama 5 yaşındaki bir çocuklar özellikle erkekse daha güzel oynuyor.çabuk sıkılıyor.
Kendi oyun kurabiliyor.mesela arabayı amacına uygun kullanıyor. sıralamayı çok seviyor.beni endişelendiren bir hususta sıraladıklarına yan bakarak yürüyor.

komutlara uyması çok iyi bahsattiğin özelliklerde güzel canım çocuğunu bolbol farklı sosyal ortamlara sok
ne kadar çeşitlendirebilirseniz o kadar etkili olacaktır
kreşe daha yeni başladı sayılır kızım ama 2 haftada bile gelişme sağladık
kesinlikle tavsiye ediyorum

İki haftada bile gelişme sağlamanız çok güzel. darısı başımıza. Perşembe doktor randevümüzden sonra sizlere güzel haber vermek için sabırsızlanıyorum.

arkadaşlar,dün doktora gittik. en büyük belirti konuşmaması olduğu için var veya yok diyemedi tabi. gelişim testi verdi. anlayacağınız en kötü süreçteyiz. bekleme sürecinde.

bu süreci çok iyi bilirim insanı çıldırtır.umarım olumlu sonuçlanır.Allah hiç bir çocuğu ve ailesini bu duruma düşürmesin!

arkadaşlar,dün doktora gittik. en büyük belirti konuşmaması olduğu için var veya yok diyemedi tabi. gelişim testi verdi. anlayacağınız en kötü süreçteyiz. bekleme sürecinde.

canım allah sabır versin zor tabi ama gelişim testleri çok da belirleyici değil
test esnasında birçok faktör çocuğu etkileyebiliyor ve her çocuğun gelişim süreci kendine özgüdür
kızımda da yoğun otistik belirtiler vardı ancak olumsuz etkenler ortadan kaldırılınca bunlardan 1.si televizyon zaten oldukça hızlı bir gelişme sürecine girdik şükür
şu an arkadaşlarından tek farkı konuşmada gerilik ama onuda hızla aşıyoruz inşallah
çok stres yapmayın siz sıkıldıkça olan kendinize ve çocuğunuza olacaktır

sağolun.tv yi hayatımızdan çıkardık.2 hafta tatil yapacağız oğlumla.onunla daha çok ilgileneceğim.tatil sonrasındada kreşe gideceğiz.allah sonumuzu sizin çocuklarınız gibi yapsın. tatil sonrası görüşmek üzere.sevgiler:)

slm kizlar oglum 27 aylik oldu ve simdi her dedigimii tkrar ediyor konustugunun oda farkinda bana sürekli söyleyebildigini ispatlamak icin bana geli tekrar tekrar söylüyor :))))))))))))

Fazla zorlamayın bence benim 8 yaşındaki oğlum 3 yaşını geçtikten sonra konuştu.ama şu an çok düzgün konuşuyor ve okumaya 2.5 yaşında konuşmadan başladı şu an çok ileri her bakımdan sadece oyunla karışık sohbetler yapın ve her gün o gün neler yaptığınızı bıkmadan ona düzgün cümlelerle ytişkin gibi anlatın.ilk başlarda sadece dinleyecek ama sonra o da yavaş yavaş ogün ne yaptığını anlatacak olay şu endişenizi yansıtırsanız durum zorlaşı kolay glsi n....

ne kadar da uzun zaman geçmiş bu yazımın üzerinden
çok şeyler atlattık arkadaşlar
ama şükürler olsun kızım artık konuşuyor yaşıtları kadar iyi değil hala ama
oldukça sosyal ve her geçen gün dağarcığı dahada gelişiyor
zorlansada cümleler kuruyor
olanları falan anlatıyor
bugün 5 yaşını doldurdu
anaokuluna gidiyor ve her gün yeni bir tekerlemeyle geliyor
çok şükür harika bir öğretmenimiz var çok ilgili ve başarılı
bugün doğumgünümüz olunca öyle eskiler geldi aklıma bu yazımı düşündüm paylaşayım istedim
takip eden ve yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma seviglera.s.a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…