Çocuk Hastalıkları geç konuşan çocuklar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
huselcim cok sevindim senin kiz acilmis yandin arkadasim bunda sonra nerde eski gunler dicen :))))surekli cevap ver.
Biz 1 sene oldu oglen uykusunu biraktik.Yuvaya mecbur basladigi icin yuva saatleri hic oglen uyuyacagi gibi degildi ordaki kadinlarda biz denedik cocuklar bi arada olunca uyku olmuyor vazgectik zaten doktorlarda 3 yastan sonra ister ogle uykusu uyusun isterse uyumasin mecburi diil diyolar dedi.Bende kendi doktoruma sordum cocuk uyumak isterse karismayin uyusun diyince ilgilenmedim ama benim oglanin gun ici gozunden uyku akiyo bazen dayanamiyo 3,5 gibi uyuyo tabi bu sefer gece uykusu gece yarisi ancak geliyor hadu sabah 7de kalkmasi gerek zor kalkiyo sersem gibi dolasiyo yuvada bi gun tel actilar bisi oldu hastami diye ben panik kostum hemen bi baktim yatmis uyuyo benim oglan.Cocuklar anlatiyolar tam oglen yemegi yerken kafasini koymus masaya uyumus kalmis asiri hareketli oldugu icin korkmuslar ne oldu diye.
Seninkine tv seyrediyo denmez ya.Benim ev bi ara kalabalikti yemek derdi filan derken cd 1 saat iptal sekilde onu seyrederdi oyle uzun sure bakmasi cok kotu.

slm benimde büyük oğlum 4 5 yaşlarında tam anlamıyla konustu küçük oğlumda 20 aylık ağzının içi laf dolu bir sürü sey söylüyor ama ben anne babadan ve birde mamadan baskasını anlamıyorummaynı hani bi reklamda birtane tvyi tanıtıyorda bebis birsürü şey söylüyor ama anlasılmıyor ya aynısııı

tskrlr husel evet çok tatlı bu kadar tatlı olmasalar kahırları çekilirmi

Benim oğlumda aynı seninki gibi Busanisecim.20 aylık ve kendine özgü garip bir dil geliştirdi.Canı isterse bir kaç kelime söylüyor.Ama genelde kendi dilinde konuşuyor.Etrafımdakilerde erkek çocuğu geç konuşur diyorlar.Şimdilik çok üstünde durmuyorum ama önümüzdeki yazda böyle olursa mutlaka doktora götürürüm.

canım bunun erkek kızla alakası yok..ama psikolog bir arkadaşım eğer kendine özgü bir dille de olsa sizlerle iletişim kuruyorsa sorun yoktur demişti..

Benim oğlumda aynı seninki gibi Busanisecim.20 aylık ve kendine özgü garip bir dil geliştirdi.Canı isterse bir kaç kelime söylüyor.Ama genelde kendi dilinde konuşuyor.Etrafımdakilerde erkek çocuğu geç konuşur diyorlar.Şimdilik çok üstünde durmuyorum ama önümüzdeki yazda böyle olursa mutlaka doktora götürürüm.
canım eğerki bazı kelimeleri net söylüyorsa korkma benim büyük oğlum 4 yasındayken söylediğini sadece ben anlıyordum şimdi susturamıyorum valla hele küçük offf offff a.s.

Sizlerde biraz içimi rahatlattınız.Geçen gün de bir arkadaşımla konuştum bu konuyu, öyle hoş bir şey söyledi ki bayıldım.Einstein'da 4 yaşına geldiğinde konuşmaya başlamış.Bellimi olur belki benim oğlumda Einstein olur...
sırnaşık şey:dance:

benim oğlumda 3,5 yaşında ve hala söylediklerni çok zor anlıyoruz,,doktora götürmüştüm ben ,genetik olduğunu söyledi,görümcemde geç konuşmuş...oluyor bazı çocuklarda,

slm benim oglum 3 yasina kadar sadece anne diyebildi dr.a gittik bana topu ver veya at masaya cik sandelyeye otur ....vs sizin istediklerinizi yapiyorsa korkulucak birsey yok dedi dedigi gibi oldu 3 yasindan sonra mükemmel konusmaya basladi.simdi 5,5 yasinda susturamiyoruz.sırnaşık şey korkmayin simdiki bebegimde 16 aylik sadece anne diyor bekliyorum bir endisem yok su anda

Bu siteyi çok seviorum.Arkadaşlar deneyimlerinizi tecrübelerinizi anlattığınız paylaştığınız için teşekkür ederim.
İnsan çocuğu konusunda ister istemez çok hassas oluyor.Ama sizlerden gelen bu cevaplar beni hem rahatlattı, hem de yalnız olmadığımı gösterdi.
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler...

Sizlerde biraz içimi rahatlattınız.Geçen gün de bir arkadaşımla konuştum bu konuyu, öyle hoş bir şey söyledi ki bayıldım.Einstein'da 4 yaşına geldiğinde konuşmaya başlamış.Bellimi olur belki benim oğlumda Einstein olur...
sırnaşık şey:dance:
Yaşasın :teytey:demek ki bizim çocukların zamanında birçok Einstein olacak benim oğlumda 2,5 yaşında son 1,5 aydır tekkelimelerinin sayısını arttırdı ve içinde baba kelimesi geçen 2 cümle söylüyor...bakalım ileride ne dahiler çıkacak ...:nazar:

emegine saglık uyarıları dikkate alıcam benim kızım henüz 3 buçuk aylık ama inşallah her şey zamanında olur diyorum :nazar:a.s.

Çocuğu henüz küçük olanlar ne olur çizgi film bile olsa tv izlettirmeyin!Biliyorum önceleri tv izlemesi yada reklem müziklerinde tempo tutup tekrarlaması hoşuna gidiyor insanın ama 2 yaşından önce mümkünse hiç izlemesin.Biz acı tecrübelerini yaşıyoruz.

uzun zamandır unutmuşum bu topiği
yıldan maalesef bizim kızda sürekli tv başındaydı
ve 3.5 yaşında
şükür epey gelişme gösterdi
bir ara epey azap çektiydik ama her gene gün yeni şeyler öğreniyor
hala yaşıtlarından çok çok geri ama
aşacak inanıyoruz
bugünlere de şükür diyorum
en azından 2-3 kelimeli cümleler kuruyor
duyduğu kelimeleri falan tekrarlıyor
sosyallik dersen konuşabilen çocuklardan çok daha fazla
herkesle bişeyler paylaşmaya çalışıyor dili döndüğünce
yaza kreşe başlayacak ondna sonra daha da ii olacağına inanıyorum

a.s.sevgili husel! size 1 değil 1000 kere teşekkür etsem az olur.oğlumun şu günkü durumuna gelmesinde size çok şey borçluyuz inanın.anne baba olarak kendi çocuğumuza çoğu rahatsızlığı konduramıyoruz ve ben çocuğumun konuşmamasından rahatsız olsamda bir girişimde bulunmuyordum sizin açtığınız bu konuyla ve özelliklede tv nin otizme kadar gidebilecek zararlarını yazdığınız 2.mesajdan sonra eşimle tartışmaya ve bir yandanda araştırmaya başladım ve 3-4 ay sıkıntılı günler geçirdik ve gitmediğimiz dr kalmadı ama şu an oğlum 3-4 kelimeli cümleler kurup kendini ifade edebiliyor ve çevresine karşıda çok değişti.neredeyse çocuğumuzu tv ye ve bilgisayara kaptırıyorduk.şu an bu konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum hatta çevremde ve kk da bu gibi sorunları olan arkadaşlarla görüşüyorum ve onlarıda yönlendirmeye çalışıyorum.Allahım hepimizin çocuğuna sağlık versin!
bu arada oğlum şu an tam olarak 34 aylık ve Allaha şükürki yaşıtlarını yakalamak üzere :nazar:bunda bizim uğraşlarımız ve özelliklede kreşin yeri büyük.bu durumda çocuğunuz varsa lütfen bakıcıya bırakmayın hatta mümkünse çalışmıyor olsanız bile iyi bir kreşe verin.sevgiler!

Back