Gebelikte Sağlıklı Beslenme Günlüğü

Çarşamba Menüsü

08:30
3 ceviz içi
1 kk süzme peynir
1 hurma
3 sunta

10:30
Sade Kahve
1 çk fıstık ezmesi

13:30
1 kase yayla çorbası

15:00
1 kase tarçınlı yoğurt
2 dlm ananas

17:00
1 tabak kıymalı ıspanak yemeği
Peynirli makarna

20:00 gibi yerim ...
1 yeşil elma

Su 2 lt kadar ....

Bugünün yedim yedim doymadım menüsü :deli:

Perşembe

08:00
1 kk süzme peynir
2 gün kurusu
Ihlamur

Ara:uykucu::uykucu:

5 ceviz içi
2 kk süzme peynir
1 dlm kepekli kızarmış ekmek
1 yeşil elma

13:00
Kıymalı ıspanak
2 dlm tb ekmek
1 kk peynir

14:30
Çikolatalı sufle :sinirli:

Sade kahve
Gün kurusu

18:30
Kıymalı kır pidesi:sinirli:
Ayran

offffffff aç değilim ..acıkmıyorum ... sadece bulantım çok ve yersem geçer gibi geliyor ... _AYNURA_ _AYNURA_ sen böyle idin değil mi ?

vorones vorones R rune sizinde sesiniz çıkmıyor ? bari bana dur deyin :rolleyes::rolleyes:

Ak kelebek Ak kelebek aus kaptan yiyor bildiğin

Perşembe

1 kk süzme peynir
2 gün kurusu
Ihlamur

5 ceviz içi
2 kk süzme peynir
1 yeşil elma

Kıymalı ıspanak
2 dlm tb ekmek
1 kk peynir

Sade kahve
Gün kurusu

Ayran

offffffff aç değilim ..acıkmıyorum ... sadece bulantım çok ve yersem geçer gibi geliyor ... _AYNURA_ _AYNURA_ sen böyle idin değil mi ?

vorones vorones R rune sizinde sesiniz çıkmıyor ? bari bana dur deyin :rolleyes::rolleyes:

Kaptanim rahat ediyorsan bir kaç hafta daha devam sonra düzelir sağlıklı olda

Perşembe

1 kk süzme peynir
2 gün kurusu
Ihlamur

5 ceviz içi
2 kk süzme peynir
1 yeşil elma

Kıymalı ıspanak
2 dlm tb ekmek
1 kk peynir

Sade kahve
Gün kurusu

Ayran

An itibariyle öğlen yediğim yoğurtlu ıspanak yemegi ve çorba afedersın ağzıma geliyir. Midem eksio :110::KK43: dün kontrolüm vardı . Hastané degistrdim 76.3 çıktı . Hemşire 75 dedi doktora. Bebem 2450 olmuş. :emir_bebek::nazar: Şükür bugüne. Dogum gunu aldık 4 aralık saat 8 de:KK200::KK200::anneadayı::anne:

An itibariyle öğlen yediğim yoğurtlu ıspanak yemegi ve çorba afedersın ağzıma geliyir. Midem eksio :110::KK43: dün kontrolüm vardı . Hastané degistrdim 76.3 çıktı . Hemşire 75 dedi doktora. Bebem 2450 olmuş. :emir_bebek::nazar: Şükür bugüne. Dogum gunu aldık 4 aralık saat 8 de:KK200::KK200::anneadayı::anne:

Hadi hayırlı olsun . 5 aralık olaydı ya :) eşimin doğum günü .

yaylar çok iyidir :super:

Bugün kendime dahi itiraf etmekten sinir olacağım kadar çoook yediğimin menümü paylaşmıyorum .

Perşembe

1 kk süzme peynir
2 gün kurusu
Ihlamur

5 ceviz içi
2 kk süzme peynir
1 yeşil elma

Kıymalı ıspanak
2 dlm tb ekmek
1 kk peynir

Sade kahve
Gün kurusu

Ayran

Fakat çok güzel yemişsin :))

Bugün kendime dahi itiraf etmekten sinir olacağım kadar çoook yediğimin menümü paylaşmıyorum .
Sen böyle deyince . Ben de soyleyim. Midem şah ken sahbaz oldu. Aciktik esimle köfte ekmek aldık koca ekmek arası ... oluyir böyle yapcak bişi yok . Biz hamişiz yeriz nam nam :KK66:

Az da yesem çokta yesem sürekli bir kilo artışı .... 12. haftaya gireceğim 3.5 kiloya dayandı alınan :işsiz:

Bugünün menüsü ....

2 ceviz içi
Ilık su

Ara :uykucu::uykucu:

2 yumurta ile peynirli omlet (yağsız)
2 kk süzme peynir

1 kase yayla çorbası

1 yeşil elma
1 kase yoğurt

16:30
1 tabak zeytinyağlı kereviz
1 dlm tb ekmek

17:30
Sade kahve

İlerleyen saatlerde mandalina yerim ..gidip ağzıma bir parça peynir atarım :)) o kadar ....

Az da yesem çokta yesem sürekli bir kilo artışı .... 12. haftaya gireceğim 3.5 kiloya dayandı alınan :işsiz:

Bugünün menüsü ....

2 ceviz içi
Ilık su

Ara :uykucu::uykucu:

2 yumurta ile peynirli omlet (yağsız)
2 kk süzme peynir

1 kase yayla çorbası

1 yeşil elma
1 kase yoğurt

16:30
1 tabak zeytinyağlı kereviz
1 dlm tb ekmek

17:30
Sade kahve

İlerleyen saatlerde mandalina yerim ..gidip ağzıma bir parça peynir atarım :)) o kadar ....
Niye öyle oldu ki anlamdım

Niye öyle oldu ki anlamdım

hiç bilmiyorum gulbecim ... yani kilo az olunca artış fazla olabiliyormuş ... bke 22 den düşük olunca ... bende de 20 lerden ancak 21 e gelmişti beden kitle endeksi .. o yüzden daha hızlı almış olabilirim .

Çokta takmıyorum artık ... sağlıksız yemiyorum .. tokken yemiyorum ...açlık hissediyorsam da kendimi kilo alıyorum diye kasamam :)

yani 20 kilo alsam diyorum :)) yine de 75 lerle gideceğim doğuma ... eee oğluma 90 ile hamile kalmıştım ...burdan bakınca rahatlıyorum biraz

hiç bilmiyorum gulbecim ... yani kilo az olunca artış fazla olabiliyormuş ... bke 22 den düşük olunca ... bende de 20 lerden ancak 21 e gelmişti beden kitle endeksi .. o yüzden daha hızlı almış olabilirim .

Çokta takmıyorum artık ... sağlıksız yemiyorum .. tokken yemiyorum ...açlık hissediyorsam da kendimi kilo alıyorum diye kasamam :)

yani 20 kilo alsam diyorum :)) yine de 75 lerle gideceğim doğuma ... eee oğluma 90 ile hamile kalmıştım ...burdan bakınca rahatlıyorum biraz
Aynen öyle beden kitle indeksi etkiler tabi sağlıklı olduktan sonra sıkıntı olmaz sanırım ben öyle düşünüyorum ben 27 küsür beden kitle indeksi ondan çok almadım sanırım

Cumartesi Menü Bildirimi

09:00
2 yumurta ile peynirli omlet
5 zeytin
1 salkım siyah üzüm
3 ceviz içi

11:00
Sütlü kahve
1 çk fıstık ezmesi
1çk ev reçeli

14:00
1 kase çorba
1 tabak zeytinyağlı pırasa bol limonlu

16:00
1 kase yoğurt
1 dlm ananas

18:00
2 mandalina

Yatmadan tarçınlı süt içerim ...bitti gitti işte:))

Pazar..pazartesi...salı .... ve bugün öküz gibi yemeli içmeli geçti ..

Hiç böyle tahmin etmiyordum ama ...mide bulanmasının sürekliliği ...yeme hissi ...sigarayı bırakmak ... yiyorum yani...

neyse yarın yine bi tutayım kendimi ...

buraya yazdığım tutmuş olduğum menüler ... mesela bugün tutmamış halim ....

Düzenli ve sağlıklı yemediğimde saatli olarak tel.de yazmıyorum .... o yüzden hatırladıklarımı yazayım mesela ....

Sabah

Uyanır uyanmaz 2 mandalina 1 bardak süt

Sonra :uykucu:

11 gibi .... 2 dlm tb ekmeğinden kaşarlı tost
domates , salatalık ....zeytin

14:00 suları ...
1 kase çorba
1 büyük tabak kıymalı erişte

aralarda

kahve

bol fındık ceviz
elma ...
mandalina..
muz....
2 dlm ıslak kek (bunlar gel git gel git yediklerim :skandal:)

akşam
etli nohut
bulgur pilavı
yoğurt
turşu
salata
1 dlm ekmek

Kaptanım bende de iştah çok açıldı ne olacak böyle bakalım

İyi günler arkadaşlar...hem hamilelik için mutlu olup ama aynı zamanda kilo aldığımız için de üzülen kader arkadaşlarım :KK70: bende baya takıntı hal aldı...87 kiloya ulaştım 29.haftada...bu ay ultrasona gitmedim.inşallah 2aralık randevum var bakalım bebiş kaç kilo olmuş önemli olan o...hamilelikten çok tırsıyorum sırf kilo alımı yüzünden...zaman uçsun istiyorum ama çok yavaş geçiyo ben de hızla kilo alıyorum...akşamları yemeyi kestim maksimum 7den sonra yemiyorum.miydem çok bulansa da gebersemde sakızla falan geçiştirmeye çalışıyorim...işte olduğu kadar...
@vorones canım az kaldı çok şükür darısı bize de inşallah...sezeryan mı olacaksın günü belirlendiyine göre?
Ausencia Ausencia benim için hamileliyum en zor zamanlarıysı 20haftaya kadar.. şimdi sırtım çok ağrıyor yorulunca fena oluyorum ama işte şükr ediyorum buna...miyde bulantısı çok daha fenaydı...inşallah az kaldı atlatacaksın sen de...kaptanlığı devr etmişsin?zordur ya vakit ayırmak...cinsiyetini falan öyrene bildinmi ?
@Gulbe seker arkadaşım sana da selamlar...inşallah sağlıkla kavuşursun bebişe...

İyi günler arkadaşlar...hem hamilelik için mutlu olup ama aynı zamanda kilo aldığımız için de üzülen kader arkadaşlarım :KK70: bende baya takıntı hal aldı...87 kiloya ulaştım 29.haftada...bu ay ultrasona gitmedim.inşallah 2aralık randevum var bakalım bebiş kaç kilo olmuş önemli olan o...hamilelikten çok tırsıyorum sırf kilo alımı yüzünden...zaman uçsun istiyorum ama çok yavaş geçiyo ben de hızla kilo alıyorum...akşamları yemeyi kestim maksimum 7den sonra yemiyorum.miydem çok bulansa da gebersemde sakızla falan geçiştirmeye çalışıyorim...işte olduğu kadar...
@vorones canım az kaldı çok şükür darısı bize de inşallah...sezeryan mı olacaksın günü belirlendiyine göre?
Ausencia Ausencia benim için hamileliyum en zor zamanlarıysı 20haftaya kadar.. şimdi sırtım çok ağrıyor yorulunca fena oluyorum ama işte şükr ediyorum buna...miyde bulantısı çok daha fenaydı...inşallah az kaldı atlatacaksın sen de...kaptanlığı devr etmişsin?zordur ya vakit ayırmak...cinsiyetini falan öyrene bildinmi ?
@Gulbe seker arkadaşım sana da selamlar...inşallah sağlıkla kavuşursun bebişe...
Çok sağol canım aynı dertten muzdaribim Bende çok kilo almadan hamileliği bitirmek istiyorum kısmet olursa bakalım ama. Bu ara birden kilo aldım bakalım nasıl gidecek

Aynurammmm daha sık gelsene :KK200:

ben menü yazmayı da bıraktım ..dur gelmişken bugün yazayım bari ....
Kaçla başlamıştın canım ya 20 den fazla almışsın değil mi ?
bende de durum çok iç açıcı değil .... 13. haftamda + 6 kilo .. 62 küsürlerdeyim .
haftada 1-1.5 bile aldım ... bi bu hafta hayret sadece 300 gr almışım .
Çok bulantım var ..inanışmaz ve gece gündüz ... kusma da yok .. hani bulansa çıksa ..
bulandıkça ağzıma bir şey atıyorum .
eeee diyetten de yeni çıknıca ne yesen hooop tartı zıplıyor .
evet canım ... buralardayım aslında ama stresten uzak durmak istedim :KK66::KK66: anladın sen .
cinsiyet kesin söylemedi , kıza benziyor ama net değil dedi . bakalım bir daha ki gidiş 3 hafta sonra .
şimdi sende ağırlaşmadan ötürü sıkıntı vardır tabiii .

dikkat et kendine , yorma çok .

Gelebilirsin gel arada laflarız .:KK19:

Çok sağol canım aynı dertten muzdaribim Bende çok kilo almadan hamileliği bitirmek istiyorum kısmet olursa bakalım ama. Bu ara birden kilo aldım bakalım nasıl gidecek

iyi gidiyordun sen çok gulbecim :KK19: ne kadar aldın ki ?

X