Gebelikte MR

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.309
Konunun yeri burası değil, biliyorum.
Ancak daha fazla cevaba buradan ulaşırım.
3 ve 1 yaşlarında iki oğlum var.
8 haftalık da hamileyim
Herhangi bir sağlık sorunum yok-tu

(Bir omurga rahatsızlığım var sadece ortopedik, ileri derecede degil, Ağrı yapması dışında bir riski yok.)

Başım çok nadir agrır. Belki senede 2 kere falan. Ama ağırdı mı kıvranırım. Migrenim yok. Varsa da bilmiyorum ama senede 2 baş ağrısı ile migren olacağını sanmıyorum.
Hayatımda ilk defa bugün ciddi bir kafa karışıklığı yaşadım.
Zamanı ve mekanı biliyordum, ama o ani garip ruh hali gelince komşumu aramak istedim. Bayılırım diye korktum.
Komşumun adını hatırlayamadım.
Eşinin adını hatırlayamadım.
Hatırlayamayınca panik oldum, sonra epey bir şeyi hatırlayamadığımı fark ettim o an.
Gözlerim de kötüydü, çünkü telefonda eşimi aramakta çok zorlandım.
Her neyse.
Eşim yakındaydı, geldi, biraz daha sakinleştim. Sonra biraz dinlendim ama ufak tefek şeyleri karıştırmaya devam ettim
Örneğin düdüklü tencerede bir şey yapılacaktı mikrodalga nerede dedim.
Yani kafa karışıklığı ve terimleri doğru Çağıramama bir süre daha sürdü.
Sonra tamamen geçti

Sıcağa maruz kalmadım, güneş çarpmadı, havasız kalmadım, başıma darbe almadım, oruçlu değildim.
Yarına randevu aldım nörolojiye.
Ama muayenede bir şey çıkmayacak ve mr isteyecek.
Ben de sağlıkcıyım.
MR ın x-ray yada ct kadar tehlikeli olmadığını biliyorum.
Ama Hepsi aynı alanda çekiliyor, asılı kalan radyoaktif madde vs oluyor mu onları bilmiyorum.
Ve daha çok erken gebelik. Aşırı huzursuzum

10-12 haftayı beklesem biraz bebeğin gelişimi için, bir şey çıkma durumunda bu sefer hamileliği sonlandırma ihtimalim kalmaz.
Gerçi şu an bu ihtimali düşünmemeye çalışıyorum.
Buradan ne bekliyorum onu da bilmiyorum.
Bu arada gebelikten eşim ve bir kaç arkadaşımız hariç kimsenin haberi yok.
Yarın hastaneye tek gidecek olmak ayrı geriyor..

Bu arada tanısı koyulmuş bir anksiyete bozukluğu yada panik atak rahatsızlığım yok.
Bir de panik atağın ne olduğunu çok yakından biliyorum, çeşitlerim varsa bilmiyorum ama panik atak olduğunu da düşünmüyorum.

Ailemde de bol miktarda kanser ve beyin tümörü vakası var, ki bu da beni ister istemez korkutan kısmı

Çok geçmiş olsun. Umarım korkulacak bir şeyiniz yoktur.
Ben hamile iken MR çekildim. Fakat 5 ya da 6. ayımdaydım.
Bildiğim kadarıyla ilk trimesterda çok sıcak bakılmıyor ama yine de doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Hayır. Son zamanlarda iki şehirde yaşıyoruz, İstanbul a yakın bir şehirdeyim maalesef.
Çok düşüncelisin :KK200: Çok teşekkür ederim

evet okumuştum daha önce yazmıştın bir konuda o yüzden sordum..
kadın doğum doktorunu arayıp sorsan randevuna gitmeden en doğrusunu o söyler sanırım.

Çok geçmiş olsun. Umarım korkulacak bir şeyiniz yoktur.
Ben hamile iken MR çekildim. Fakat 5 ya da 6. ayımdaydım.
Bildiğim kadarıyla ilk trimesterda çok sıcak bakılmıyor ama yine de doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Evet, en azından 10-12 hafta beklenmeli eğer aciliyeti yoksa diye biliyorum ben de.
Ama kötü bir durum olduğunda da gebeliği sına erdirmek geciktikçe daha da zorlaşacak.
Belki hiç bir şeyim yok, biraz daha beklemeli ve tekrarı olursa doktora gitmeliyim , ama evde iki çocuk bakıyorum.

Annemin rahatsızlığını tarif etmişsiniz. Doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem. Tüm belirtiler uyuyo. Orta kulak iltihabı ve beyin damarında tıkanıklık var. B12 vitamininizi ölçtürün birde. Baş ağrısı şiddetli oluyo ve iki üç gün sürüyo. Zor bi durum geçmiş olsun.

evet okumuştum daha önce yazmıştın bir konuda o yüzden sordum..
kadın doğum doktorunu arayıp sorsan randevuna gitmeden en doğrusunu o söyler sanırım.

Açıkcası tekrarı olana kadar bekleyip randevu almayı bile düşünmüyordum.
Yada 1 hafta sonra İstanbul a gelince çocukları bir bahane ailelerden birine bırakır eşimle giderim diye planladım.
Doktor bir arkadaşımla konusunca ertelememem gerektiğini söyledi.
Ama haklısınız, gitmeden danışsam iyi olacak

Yani gebelikle alakasi olabilir. Korkulcak bisey oldugunu dusunmuyorum. Saglikcisiniz daha iyi bilirsiniz tabi ama bende 1 kere cok korktum 18. Haftamda gozlerim karardi bayiliyorum sandim elim ayagim uyustu. Sonra rahatladim gecti. Biraz yorulmustum tansiyonum dustu diye dusunduk ama tam anlamiyla noldu bilmiyoruz. Tekrar yasamadim. Kafa karışıklığı ve unutkanlik ara sira bendede oluyo. Gebelikte gorulurmus diye duydum ama sizin yasadiginiz sey normal mi degil mi anlam veremedim

Evet, en azından 10-12 hafta beklenmeli eğer aciliyeti yoksa diye biliyorum ben de.
Ama kötü bir durum olduğunda da gebeliği sına erdirmek geciktikçe daha da zorlaşacak.
Belki hiç bir şeyim yok, biraz daha beklemeli ve tekrarı olursa doktora gitmeliyim , ama evde iki çocuk bakıyorum.

Rutin muayenede belki de doktorunuz 2. trimestera kadar bekleyebileceğinizi söyler. Siz yine de gidin bir görünün derim ben.

Geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey değildir. Sakin kalmaya çalışın lütfen, doktorunuz en doğrusunu söyleyecektir. Bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz ve hiçbir sorun olmaz dilerim. Keşke sizi rahatlatacak bir şeyler söyleyebilseydim. Ama ertelemeyin lütfen, belki hiç beklemediğiniz basit bir şeydir sebep.

Yaa paldır küldür düşünmeden yazdım sanırım korkutmak istemem sizi. Annemin ameliyatlık bi durumu yok. Belirteyim istedimo_O

Annemin rahatsızlığını tarif etmişsiniz. Doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem. Tüm belirtiler uyuyo. Orta kulak iltihabı ve beyin damarında tıkanıklık var. B12 vitamininizi ölçtürün birde. Baş ağrısı şiddetli oluyo ve iki üç gün sürüyo. Zor bi durum geçmiş olsun.

Gebelik başı olduğu için b12 falan hepsi yeni kontrol edildi.
Sadece d vitamini düşük biraz.

Yani gebelikle alakasi olabilir. Korkulcak bisey oldugunu dusunmuyorum. Saglikcisiniz daha iyi bilirsiniz tabi ama bende 1 kere cok korktum 18. Haftamda gozlerim karardi bayiliyorum sandim elim ayagim uyustu. Sonra rahatladim gecti. Biraz yorulmustum tansiyonum dustu diye dusunduk ama tam anlamiyla noldu bilmiyoruz. Tekrar yasamadim. Kafa karışıklığı ve unutkanlik ara sira bendede oluyo. Gebelikte gorulurmus diye duydum ama sizin yasadiginiz sey normal mi degil mi anlam veremedim

Göz kararması gibi değil, gerçekten isimlendirme konusunda beynimden hiç bir şeyi çağıramadım. Çocukların isimlerinde sıkıntı yaşamadım ilk onu yokladım kendimde hatırlayamayınca :)
Ama devamında saklnleştiğimde bile hala bazı seyler karışıyordu

Göz kararması gibi değil, gerçekten isimlendirme konusunda beynimden hiç bir şeyi çağıramadım. Çocukların isimlerinde sıkıntı yaşamadım ilk onu yokladım kendimde hatırlayamayınca :)
Inşallah önemli bişey değildir. Yoğunluktan yorgunluktan da olabiliyo bazen. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah bebeğinizi :)

Yaa paldır küldür düşünmeden yazdım sanırım korkutmak istemem sizi. Annemin ameliyatlık bi durumu yok. Belirteyim istedimo_O

Yok merak etmeyin :) her okuduğuma panik yapacak değilim.
Sadece gebelikte başıma geldi diyen çıksa biraz daha iyi hissedeceğim sanırım :)

Bir yakınımda şekeri aniden yükselince sizinle aynı belirtileri yaşadı ve kendisi hafız olduğu halde ve arapçaya çok hakim olduğu halde hepsini unuttuğunu söyledi bize. Bu durum 3 ay kadar sürdü daha sonra tekrar hatırlamaya başladı. Acaba o tarZ birşey olabilir mi?

Acaba auralı migren böyle bir şey mi, belki gerek kalmaz mr'a falan.

Önemsiz ve geçici bir durumdur inşallah, çok geçmiş olsun.

Bir yakınımda şekeri aniden yükselince sizinle aynı belirtileri yaşadı ve kendisi hafız olduğu halde ve arapçaya çok hakim olduğu halde hepsini unuttuğunu söyledi bize. Bu durum 3 ay kadar sürdü daha sonra tekrar hatırlamaya başladı. Acaba o tarZ birşey olabilir mi?
Hiç duymadım, teşekkür ederim. Olabilir tabiki
Şeker problemi yaşamadım hiç.
İki gebelikte şeker yüklemesi de yaptırdım, sorunsuzdu.
Ama mümkün. Dün yoktu bugün olur. Gebelikte bir şeylerin alt üst olması daha kolay :)

X