Gebelikde bulantı ve kusma

benim de geçen hafta başladı mide bulantılarım.tiksinme ve kokuya karşı hassiyetim..doktor emedur önerdi ama içinde her ilaçta yazdığı gibi net olarak önermiyor kullanmayı,dün dayanamayıp 1 tane içtim,3-4 saatliğine inanılmaz rahatlattı.hem çalışıp hem de mide bulantısı çekmek cok zor yaaa,evde olsam yataktan cıkmam heralde,hergün akşam 9.30 da bi uyuyorum taaa sabaha kadar..umarım bir an önce geçer ve bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız :emir_bebek:

kızlar aynı sorun bende de var her gün sabah akşam kusmakdan gına geldi artık:KK49:ama yinede çok şükür
psi band var kızlar kesınlıkle tavsiye ediyorum bileklık.:KK49:
eşim aldı kullanıyorum suanda bileklerimde harika.şimdiye kadar 2-3 kere öğürmem olurdu ama bugün hiç olmadı alın kullanın:KK49::KK49::KK49:

Arkadaşlar bende de bulantı var iki buçuk haftadır ara ara bende kusuyorum males. Ama şu sabah yenilen tuzlu bisküvi yada karakter işe yarıyor sanki. Ama yataktan kalkmadan yatarak yemeniz lazım. Birde yaptığımız en büyük hata yataktan hızlı kalkmak tuzlu bisküviyi yedikten 5 /6 dakika sonra önce yarım kalkın oturun birkaç dakika yatakta sonradan kalkın gerçekten işe yarıyor 10 dakika oyalanmanız lazım yatakta. En önemlisi yatarak birkaçlar krakerle miğdenizi rahatlatmanın gerekiyor. Sabah bulantısını hafif geçirilece gün boyu daha iyi geçiyor. Koltukta otururken falanda hızlı bir şekilde kalmayın bunlar hep tetikliyor. Hepimize geçmiş olsun bebek için değer herşeye. :emir_bebek::nazar:

Hamileliğimin 13.cü haftasındayım bulantılarım geçti çok şükür size bi kaç tavsiyem olacak bana iyi geldi
sabah yataktan kalkmadan tuzlu çubuk yada kraker yedim
3 öğün hiç atlamadan yemek yedim canım istemese de zorla yedim yemek yemenin çok faydasını gördüm
ilk zamanlar midem bulanıyo yiyemiyorum diyordum bulantılarım daha çok artıyordu
aralarda mandalina elma tuzla salatalık domates yedim ama 11 haftadan sonra meyve yedikçe midem bulandı
az ve sık beslenin yağlı ve tatlıdan uzak durun
3 ayın bitince bulantılarda bitiyor zaten ama tiksindiğim şeyleri hala yiyemiyorum

Merhaba arkadaşlar bende 5 buçuk haftalık hamileyim 3 gün öncesine kadar benim neden midem bulanmıyor neden kusmuyorum diyordum 3 gündür midem bulanıyor ama kusamıyorum.... ve canım yemek yemek hiç istemiyor iyice iştahsızım ne yapacam bilmiyorum... mide bulantımı nasıl hafifletebilirim.....

ne zaman geçiyor bu durum yaaa bugün ilk defa mide bulantısı ve kusmalar yaşadım.. midemi bastırsın diye bikaç lokma bişey yiyorum 15 dk sonra kusuryorum bütün yediklerimi işten izin aldım evde dinleniyorum şimdi ama böyle giderse nasıl dayanıcam bilmiyorum :KK43::KK43:

ne zaman geçiyor bu durum yaaa bugün ilk defa mide bulantısı ve kusmalar yaşadım.. midemi bastırsın diye bikaç lokma bişey yiyorum 15 dk sonra kusuryorum bütün yediklerimi işten izin aldım evde dinleniyorum şimdi ama böyle giderse nasıl dayanıcam bilmiyorum :KK43::KK43:

geçmiş olsun canım, bunlar kişiden kişiye değişiyor maalesef, belli bir zaman vermek çok zor. benim kusmalarım 6.haftayla başlayıp 17.hafta bitene kadar devam etti. 18. haftadan beri çok nadir bulantım olup kusuyorum ama öncekilerin yanında lafı bile olmaz:) kendi kendine bulantını bastıracak çözümler bulmalısın, ben sadece kaşarlı pohça, kaşarlı tost ve ayranla beslendim 3ay, su dahil başka hiçbirşeyi midem almıyordu. sende tuzlu şeyler yemeyi dene, inşallah iyi gelen birşeyler bulursun.

kişiye göre değişiyor cnm.benım ılk 12 haftam kabus gibiydi.ama 14.haftada bıcak gıbı bırden kesıldı.ilaç desteğide almıştım.midenın boş kalmamasına dıkkat et.ama cok dayanamayacak duruma gelırse dr n belkı ılaç onerebılır.gecmıs olsun.bir an once rahatlarsın ınsallah

kızlar saçma olcak belki ama cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.ben yeni düşük yaptım ama korunamıza rağmen kaçamak oldu şimdi korkmaya başladım açıkçası gebe miyim diye..sorum şu; ilşkiden hemen sonraki günler hemen başlar mı bulantılar? ilk gebeliğimde adetim geciktiği günden başladı bulantı ama bu farklı..olabliyor mu? karnım acayip şiş.belim de çok ağrıyor başım da öyle... :18:

teşekürler arkadaşlar dün mide bulantılarıma dayanamayıp bu sabah doktora gittim 2 saat serum yedim. bulantı ilacı verdi şimdi biraz kendime geldim... mideme neyin iyi geldiğini de bulamıyorum çünkü ne yesem kusuyorum umarım biran önce geçer bu durum:KK43:

bende 7+1 hamileyim ve acaip derecede midem bulanıyo yanıyo yumru var sanki bogazımda ve zorlamadan kan bile geliyo o derece bugün rennie duo verdi yanmaya iyi geliyo ama hala bulantım süperr:))) inanırmısınızzz bulantılara öle bi seviniyomkii biliyorumki bebegim ordaaa :)) ohh cok şükürr

merhaba bende aranıza yeni katıldım. 10 haftalık gebeyim ve bende çok bulantı kusma oluyor kullanmadığım ilaç yöntem kalmadı ama bir türlü geçmiyo :KK43: dr bunun bebeğinizin sağlıklı olduğuna işarettir diyo seviniyorum ama aynı zamanda çalıştığım için çok sıkıntı yaşıyorum Ama hergördüğümde yeter ki sağlıklı ol annen kusmaya razı diyorum :)

Kızlar... 14.haftama girmiş olmama rağmen bulantı ve kusmalarım hala devam ediyo.
Ben ileç içmek istemediğimden kendi kendime çare bulmaya çalışıyorum.
Sabah yataktan kalkmadan leblebi falan yiyorum. Genelde işe yarıyo ama
yaramadığı da oluyo tabi :KK43:( Aslında sizin de dediğiniz gibi bunların olması bebişlerimizin
sağlıklı olduğunu gösteriyo. Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

kızlar aranıza yeni katıldım 8. haftamdayım benimde bulantılarım oluyor ama burda yazanları okudukça halime şükrediyorum...kusmalarım ve şiddetli bulantılarım olmuyor çok şükür...umarım kısa zamanda bulantılarımız biter .

Bulantıların olması bebeğin sağlıklı ya da sağlıksız olmadığı anlamına gelmez arkadaşlar
bulantılar tamamen anne vücudunun bebeğin getirdiği hormonlara karşı verdiği bir tepki

bebeğin sağlığıyla alakası yok

bende suan 11 haftalik hamileyim ve hala bulantilarim devam ediyor. 3 hafta falan cok asiri bulantim vardi kesinlikle hicbirsey yedigim ictigim icimde kalmiyordu doktor bana bulanti icin ilac verdi kemoterapi goren hastalarada verilen bir bulanti hapi. Ve ise yaradi bende. Tavsiye ederim bir doktorunuzla konusun. Ayrica kraker leblebi tarzi seyleri devamli agziniza atin yaninizda bulundurun. Ben agzima devamli naneli seker aliyorum o da bir nebze yardimci oluyor.

Devamli kusma sikayetiniz varsa ve kesinlikle yedigniz ictiginiz hicbirsey icinizde kalmiyorsa bu pek saglikli degil hem bebege hem anneye, buna bir care bulunmasi lazim ve bu kadar asiri olmasi normal degil. Bende bulanti cok asiriydi ve karnimdaki agrilar cok siddetli oldugu icin doktorum bende dis gebelikten suphelenmisti hatta. Sukurler olsun oyle degilmis.

Ama bazi bunyeler hormonlara asiri tepki verirmis bulanti ve kusma bu yuzden olurmus.

arkadaslar bende 9+4 gunluk hamileyim 5 haftalık hamileyken basladı bulantılarım ve hala devam ediyor :KK43:( mutfaga asla gremiyorum yeterki yemek kokusu hissediyim hemen cıkarıyorumm :KK43:(( birde calısyorum cok zorlanıyorummm kokulara tahammulum yok esimin en sevdigim parfumunden bile tiskinir oldum sıktırmıyorum parfumm :KK43:

okuduguma gore 6 ogun az az yemeliymisiz napalm az az yemeye calıyorum yemek yedikten sonra hemen cıkarmamak icin kendimi acık havaya atıyorum hava almaya calıyorum aralarda meyve tuketiyorum cok onemliymis ozellikle mandalina ve havuc bana cok iyi geliyor suyu fazla icemiyorum ondan bile migdem bulanyo :KK43: 3 aydan sonra gecer diyorlar sabırla bekliyorummm butun hamile arkadslarm allah hepmize sabır ve kuvvet versin gececek bugunler umutla bekliyorum....

arkadaslar bende 9+4 gunluk hamileyim 5 haftalık hamileyken basladı bulantılarım ve hala devam ediyor :KK43:( mutfaga asla gremiyorum yeterki yemek kokusu hissediyim hemen cıkarıyorumm :KK43:(( birde calısyorum cok zorlanıyorummm kokulara tahammulum yok esimin en sevdigim parfumunden bile tiskinir oldum sıktırmıyorum parfumm :KK43:

okuduguma gore 6 ogun az az yemeliymisiz napalm az az yemeye calıyorum yemek yedikten sonra hemen cıkarmamak icin kendimi acık havaya atıyorum hava almaya calıyorum aralarda meyve tuketiyorum cok onemliymis ozellikle mandalina ve havuc bana cok iyi geliyor suyu fazla icemiyorum ondan bile migdem bulanyo :KK43: 3 aydan sonra gecer diyorlar sabırla bekliyorummm butun hamile arkadslarm allah hepmize sabır ve kuvvet versin gececek bugunler umutla bekliyorum....

bak sen soyleyince aklima geldi banada havuc ve mandalina iyi geliyordu. Aksamlari falan devamli havuc yiyordum sabah kahvaltidan once bile baya faydasi oluyordu.

Ben de 8. haftanın içerisindeyim ve bulantı ve kusma başladı.İlaç kullanmak istemedim ama dayanılamayacak hal aldı ver çalışıyorum bu yüzden 2 gündür ilaç kullanıyorum, bayağ rahatlattı diyebilirim. İnşallah çok sürmez.

X