Gebelikde bulantı ve kusma

Merhaba kizlar
Ben hamileligimin basindan beri HALA kusuyorum ve bulanti yasiyorum ne yazik ki...32.haftamdayim dusunun artik,ama sakiz benim kusmami biraz engelliyor,sadece sabahlari kalkinca kusuyorum sonra hemen agzima sakiz atiyorum onu butun cignemek zorundayim,yoksa gene kusuyorum.falimin damla sakizlisi.deneyin belki ise yarar.ben sakizla kilo vermeyi durdurup ustune kilo almayi basardim...

Merhaba kizlar
Ben hamileligimin basindan beri HALA kusuyorum ve bulanti yasiyorum ne yazik ki...32.haftamdayim dusunun artik,ama sakiz benim kusmami biraz engelliyor,sadece sabahlari kalkinca kusuyorum sonra hemen agzima sakiz atiyorum onu butun cignemek zorundayim,yoksa gene kusuyorum.falimin damla sakizlisi.deneyin belki ise yarar.ben sakizla kilo vermeyi durdurup ustune kilo almayi basardim...

ahh canım ya ben de çok şiddetli bulantı yaşadım, yataga çakılı kaldım haftalarca
en büyük korkum da 9 ay bunu çekmekti ama hamdolsun ki 17. haftadan sonra rahatladım
kusmalar ara ara oluyor tabi ama çook şükür ki bu diğerleirnin yanında hiçbişey değil
senin de azcık kalmış sık dişini nş., Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlad versin
umarım çektiklerin sonucunda çok uslu çok akıllı zeki bir bebek dünyaya getirirsin :))

kızlar merhaba ben 9+3 haftalık hamileyim.idrar yollarımda enfeksiyon çıktı.doktor amoklavin 1000 mg verdi.prospektüsünde zorunlu kalmadıkça ilk 3 ayında kullanmayınız yazıyor.aranızda kullanan var mı ? korkuyorum bu benim 2.gebeliğim ilk bebeğimi enfeksiyon yüzünden kaybettim şimdide tedavi olurken zarar vermek istemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba,
ben de 16+5. haftadayım. bulantı ve kusmalarım azaldı ama hala devam ediyor. sabahları kusmadan güne başlayamıyorum. gun içerisinde ise yemek yemek tam bir kabus, düşüncesi bile mahvediyor insanı.. zeytinyaglılar ve meyve ile geçiştiriyorum çünkü midem en kolay onları sindiriyor. et vs. mumkun değil, baharatlı yiyecekler ve kızartma da mumkun değil. diil agzıma sokmak kokusu hatta fikri bile mahvediyor. zar zor bir şeyler yediğimde ise, kütle gibi oturuyor mideme, sindirene kadar canım cıkıyor,sindirdikten sonra da acıktıgım için midem bulanıyor. merak ettiğim sizde de öyle oluyor mu? ve bu belirtilerle acaba diyorum gecer mi yoksa daha devam eder mi ki?..
çok fena bu bulantılar, aylarca hiç uyanmadan uyumak istiyor insan, sabah gözünü actıktan kapatana kadar bulantı.. :KK43:(
bir de ben yazıya bakamıyorum, çok kötü oluyor.. cep telefonunda msj yazmak bile işkence.. sizde de oluyor mu hanımlar?

bulantı ve kusma konusu gerçekten bir kabus gibi.

bende bebeğin boyuna göre 15+ . haftadayım. benim bulantılarım olmuyor olmuyor derken 2,5 hafta önce bir başladı ki aman allahım... Akşam saatleri özellikle kusma nöbetleri. sabaha kadar bazen 5-6 defa oluyor. gün içinde sürekli bir mide bulantısı ve ara ara kusma eğilimi ve huzursuzluk var. Bunun için doktorumdan ilaç önerisi aldım. dramamin isimli ilacı günde 1 akşam yatarken kullanabilirsin dedi. bu bulantıların geçeceği günü iple çekiyorum.

bende 17 haftaya girdim en son 4 gün önce acile gidip serum yedim hatta o gece hastanede yattım.Kusmaktan vücut kimyam bozuluyor artık.kustuktan sonra midem çok kötü oluyor bulantım geçiyor ama safra çıkarmaya devam ediyorum.her nefes verdiğimde midemden ağzıma doğru bişeyler çıkıyor sanki oda içimi kaldırıyor.Midem artık hiçbirşey hazmetmiyor sanki...

bende böyle düşünüyorum artık gerçi mide problemim var şuan bile ama psikilojim kötü biliyorum neşem keyfim hayat enerjim yok 2 aydır çok çektim çok şükür yinede herşeye rağmen yrn doktor kontrolüm var birde psikologla görüşücem bakalım.

Bulantı ve Kusmayı azaltmak için yapılması gerekenler

►Yemek düzeninizi sık sık ve küçük öğünler olarak ayarlayın

►Sıvı gıdaları yemeklerden yarım saat önce veya sonra tüketin, yemeklerler birlikte tüketmeyin

►Sabah uyandıktan sonra bisküvi,çubuk kraker ve leblebi yiyip 15 dakika sonra yataktan kalkın.

►Gün boyunca bol bol dinlenin ve yeterli miktarda uyuyun

►Limon,zencefil çayı,limonata ve karpuz bulantıyı gidermeye yarar

►Egzersiz yapın

►Yemek kokusu sizi rahatsız ederse pencereleri ve aspratörü açın

►Sıcak ortamlardan kaçının (sıcaklık bulantı hissettirir)

►Dehidratasyonu ( Susuzluk ) önlemek için gün boyu azar azar sık sık sıvı alın

Yapılmaması gerekenler (Bunları Yapmayın)

►Yemek yedikten hemen sonra yatmak

►Öğün atlamak

► Baharatlı yemek pişirmek ve yemek

Alıntı:haftahaftahamilelik.gen.tr

kızlar merhaba ben 9+3 haftalık hamileyim.idrar yollarımda enfeksiyon çıktı.doktor amoklavin 1000 mg verdi.prospektüsünde zorunlu kalmadıkça ilk 3 ayında kullanmayınız yazıyor.aranızda kullanan var mı ? korkuyorum bu benim 2.gebeliğim ilk bebeğimi enfeksiyon yüzünden kaybettim şimdide tedavi olurken zarar vermek istemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

bol bol su içilmeli diye biliyorum. idrar yolu enf. hamiilelikte çok sık yaşanan ve biraz inatlaşabilen bir hastalık. bol bol su iç ve tekrar doktora git derim. istersen farklı doktorlara git. ben ilkinde suya karıştırılan bişey içmiştim. öncesindede bi doz bişey içtim geçmedi sonra başka bişey vermişti. ama ben 6 aylık falndım yanlış hatırlamıyorsam.

Arkadaşlar 7 cı haftam dayım mide bulantısı ve kusmalarım hat saffada vitamin ilaçlarımı alamıyorum alır almaz kusuyorum vitamin almadan gebelik yaşayan arkadaşlar varsa bilgi versin lütfen

Arkadaşlar 7 cı haftam dayım mide bulantısı ve kusmalarım hat saffada vitamin ilaçlarımı alamıyorum alır almaz kusuyorum vitamin almadan gebelik yaşayan arkadaşlar varsa bilgi versin lütfen

Merhaba bende 16. haftama kadar fena şekilde kustum fakat şimdi hiç denecek kadar az kusuyorum 22. haftamdayım son 4 haftadır çok rahatım :)

Son düzenleme:
Kızlar ben de 5. Haftamdan beri çekiyorum. Sabah ise gitmek için kalkar kalkmaz kusuyorum. Çıkan sadece sarı asit oluyor. Kusmanin hemen ardından hafif bir rahatlama yasıyorum. İlk zamanlar günde bir kez kusuyordum. Şimdi iki uç kere kusuyorum. Doktorum zofer verdi ama ilk günler korkup icemedim. Meger harika bir ilacmis. Yeni dogum yapmış herkesten duydugum bebeği en cok etkileyen seyin annenin psikolojisi olduğu. Çalisiyorum ve öğleden sonra ikiye kadar nereye bastığımı bilemiyorum gunüm berbat başlıyor ve dinlenemiorum. Bütün bunları düşününce ilacı alıp düzgün bir moralle faydalı seyler yiyerek geçirmeyi tercih ediyorum artık. Dün ilaç almadım nasılsa evdeyim diye. bugün yarım zofer aldım. Bakalim yarim hap ise yarayacak mi denemek istedim. Şimdi iyiyim. Haftalardır eve bakamadım. Bu h.sonu da temizlik yapmazsam artık evin dağınıklığından ve pisliğinden kusucam. :18:

Velhasil suan 10+3teyim. Yakında bitecek diye dua ediyorum. Benim tavsiyem doktorunuzun verdigi ilaclari deneyin. hergun almak istemeseniz bile gun asiri alip arada bir de olsa psikolojinizi duzeltip iyi bir gun gecirin.
Cok zormus gerçekten Allah hepimizi kurtarsın.

offf kizlar ayni sorun bende de var hemde cok fazla.12 haftadayiz.simdi kusmam yuzunden hastenedeyim.serum tedevisi goruyorum.serumsuz gunde 15 buluyordu kusmam.cok kotu.bir kizim var.ondada boyle olmusdum17 18 haftaya kadar.hap alincada kusuyorum.kalmiyor midede.simdi vomex ilacinin serumunu takiyorlar.kizimda zofran hapi kullandim.cok super bir ilacdi.ama agir bir ilac oldugu icin doktor vermiyor simdilik.araniyda zofran kullanan varmi:26::26:

kızlar geçen hafta hastaneye tekrar başvuup (bu kez devlet hastanesine gittim ayrıntılı tetkik için) çok şiddetli bulantım olduğunu anlattım. hiçbirşey yiyip içemediğimi günde 1 lt su bile tüketemediğimi... üst ultrasona ve kan - idrar tahliline gönderdi. üst ultrasonra mide safra karaciğer ne varsa kontrol ediyorlar. temiz çıktı. kan tahlilinde önemli bişey çıkmadı. idrar tahlilinde kan bulgusuna falan rastlandı. buda idrar yolları enfeksiyonundanmış ama ben bunun için verdiği ilacı kullanmadım (tek seferlik antibiyotik verdi.) Fakaaaaaattttt... Gelelim bulantıya. Öyle bir ilaç verdiki doktor, resmen kurtarıcım oldu. Zofran Zydis 8mg dil üstü tablet. Biraz ağır bir ilaçmış Normalde zorda kalmayınca doktorlar vermezmiş bunu ancak bebeğe de sakıncası olmazmış. Bulantım lduğu zaman yada kustuğum zaman 1tane açıyorum 5-10 dk içinde hiçbirşeyimkalmıyor ve dahası 1-2 gün etkisi sürüyor. (zaten günde 1 tavsiye edildi) Hergün içmeme de gerek kalmadı. Prospektisünde gebelikte yeteri kadar test edilmemesi sebebiyle kulanımı önerilmez diyor ancak 2 farklı doktora danıştım. Sakıncası yok bebeğe dediler. bende gönül rahatlığı ile alıyorum.Eğer çok aşırı bulantınız varsa bu ilacı doktorunuza danışabilirsiniz. gerçekten çok etkili.

Son düzenleme:
offf kizlar ayni sorun bende de var hemde cok fazla.12 haftadayiz.simdi kusmam yuzunden hastenedeyim.serum tedevisi goruyorum.serumsuz gunde 15 buluyordu kusmam.cok kotu.bir kizim var.ondada boyle olmusdum17 18 haftaya kadar.hap alincada kusuyorum.kalmiyor midede.simdi vomex ilacinin serumunu takiyorlar.kizimda zofran hapi kullandim.cok super bir ilacdi.ama agir bir ilac oldugu icin doktor vermiyor simdilik.araniyda zofran kullanan varmi:26::26:

senin mesajı okumadan cevap yazmış oldum :) ben kullanıyorum gerçektençok etkili.

X