Gebelikde bulantı ve kusma

2 haftadan beri o kadar rahattım ki ama bu gün ilk günleri aratmayacak şekilde yine başladı umarım sadece bi günlük bişeydir Allah'ım sabır versin bizlere :KK43:

kadaşlar salı günü 13-14 defa kustum sadece bulantıyla kalmıyor bende. sizce normal mi bu kadarı. doktoruma söylüyorum hap veriyor sadecesususzluktan öleceğimi sanıyorum bazen. 2 hafta önce gittm acile serum taktılar ama bulantıda falan hiç etkisi olmadı hala aynı. çok yoruldum

slm arkadaşlar. aranızda bulantı için ilaç kullanan varmı? hangi ilaçları kullandınız. benim doktrum zofer verdi ama piyasada bulamadık. onzyd diye bi ilaç verdi eczane. içmekte tedirginim. çok ta kötüyüm ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

kadaşlar salı günü 13-14 defa kustum sadece bulantıyla kalmıyor bende. sizce normal mi bu kadarı. doktoruma söylüyorum hap veriyor sadecesususzluktan öleceğimi sanıyorum bazen. 2 hafta önce gittm acile serum taktılar ama bulantıda falan hiç etkisi olmadı hala aynı. çok yoruldum

normal canım, ben 6.haftadan 18.haftaya kadar sürekli kustum. sabah uyandığımla başlıyordum kusmaya, midem boş olduğu için acı bir mide suyu kusuyordum, akşama kadar bırak birşey yemeyi bir bardak su içsem çıkarıyordum hemen, hatta gece uykudan uyanıp kustuğumu biliyorum. yazık eşim bana ne yedireceğini şaşırıyordu, kaç kere hastanelik olup serum yedim bilmiyorum:) ama serumlar bulantıyı geçirmek için değil bildiğim kadarıyla, vucudun ihtiyacı olan su felan için. inşallah kısa zamanda atlatırsın sende...

slm arkadaşlar. aranızda bulantı için ilaç kullanan varmı? hangi ilaçları kullandınız. benim doktrum zofer verdi ama piyasada bulamadık. onzyd diye bi ilaç verdi eczane. içmekte tedirginim. çok ta kötüyüm ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

doktorum bana önce metpamid verdi, etkisi olmayınca zofran verdi. ikisinide içtim ama pek faydasını görmedim, kusmaya devam etim.

AManın başlığı görünce yazamadan edemedim
Bende 4. haftada başladı 20. haftaya kadar devam etti kusmalarım
Allah'ım kabus gibiydi artık dayanamayıp oturup ağlıyordum yerlerde sürünüyordum
Günde 10 kere kusuyordum serumlar iğneler hastaneler...tam 8 kilo vermiştim
Şimdide nerdeyse evdeki mobilyaları yiyeceğim o derece iştahım açıldı:KK52::KK56:

Son düzenleme:
benimde 6.hafta başlayıp 16.hafta biten benide bitiren bulantı ve kusmam vardı
ama bitiş o bitişti bıçak gibi kesilmişti aniden denemediğim bişey kalmamıştır geçsin diye ama biraz iyi gelen kızarmış ekmekti bişey yiyip içemediğim için midemdeki suyu çekiyordu heralde bulantı azda olsa geçiyordu diye hatırlıyorum deneyin denemekten zarar gelmez allah hepinizin yardımcısı olsun

zofer zofran diarmine vb...ama artık zofer ve zofran tarzı ilaçları artık raporla veriyorlarmış yani doktordan rica edip bu ilacı kullanacağımıza dair rapor almamız gerekiyormuş piyasada bulamadığımız gibi bi de bu uygulama ortaya çıkmış:KK43:(( onzyd ilacını eczane banada önerdi ama ben almadım açıkcası....

kızlar hepinize geçmiş olsn ben 5 haftalık hamileyim gerçi benim daha hiç midem bulanmadı allaha şükür ama sizin için paylaşmak istedim bir çay kaşığı kekiği ağzınıza koyup bir çay bardağı kadar suyla yutun bulantıya iyi geliyormuş dediğim gibi bende bulantı falan olmadığı için denemedim ama iyi geldiğini duydm inşallah işinize yarar bunu yapıpta faydasını görenler lütfen iyi gelip gelmediğini tekrar paylaşsın hepinize allahtan şifa olsun

Slm kıslar bende 7 haftalık hamıleyım doktorum bana balık yememı ve sut icmemı onerdı ben neredeyse bulantılardan dolayı yemek yıyemıyorum su bıle ıcemıyorum acaba bu bebege zarar verırmı cok üzülüyorum bu yuzden lutfen yarım edınn :KK43:(

Slm kıslar bende 7 haftalık hamıleyım doktorum bana balık yememı ve sut icmemı onerdı ben neredeyse bulantılardan dolayı yemek yıyemıyorum su bıle ıcemıyorum acaba bu bebege zarar verırmı cok üzülüyorum bu yuzden lutfen yarım edınn :KK43:(

canım üzülmene gerek yok, ilk 3ay bebek annenin depolarından besleniyormuş. yani ilk 3ay hiçbirşey yemesen bile bebeğin aç kalmaz, senden beslenir. zaten 1-2grlık birşey, ne kadar besine ihtiyacı olucakki, senden fazlasıyla alır ihtiyacını. bana doktorum ilk 4 ay midem bulanırken sakın kendini birşey yemeye zorlama dedi, zorla yiyince tiksinirsin sonra da yiyemezsin dedi. bende ilk 4ay süt, yumurta balık vb hiçbirşeyi yemeye çalışmadım, mide bulantım geçince hepsinden bolbol yemeye başladım, hala da yiyorum:)

canım üzülmene gerek yok, ilk 3ay bebek annenin depolarından besleniyormuş. yani ilk 3ay hiçbirşey yemesen bile bebeğin aç kalmaz, senden beslenir. zaten 1-2grlık birşey, ne kadar besine ihtiyacı olucakki, senden fazlasıyla alır ihtiyacını. bana doktorum ilk 4 ay midem bulanırken sakın kendini birşey yemeye zorlama dedi, zorla yiyince tiksinirsin sonra da yiyemezsin dedi. bende ilk 4ay süt, yumurta balık vb hiçbirşeyi yemeye çalışmadım, mide bulantım geçince hepsinden bolbol yemeye başladım, hala da yiyorum:)

tesekkur ederım ya ınankı suan herseyden tıksınıyorum yıyemedgm ıcınde moralım bozulmustu cok :)

daha çok erken bişey olmaz merak etme 3 ay dolasıya kadar bebiş senin depondan yer sonra yediklerinden beslenir... Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah:)

mide bulantılarından çok çekmiş biri olarak yaşadıklarımı anlatmak istedim..

hamileliğimin başından itibaren çok fazla mide bulantılarım oldu...her an kustum kusucam şeklinde gezmek çok kötüydü... ilaç kullandığım halde kusuyodum... 5 ay boyunca yediğim tek şey çorba oldu... herşeyden tiksindim... ilaç içmediğimde herşeyi çıkarıyodum...içtiğim suyu bile...51 kiloyla hamile kaldım 46 kiloya kadar düştüm...4 ay olduğunda hala 49 kiloydum.5 aydan itibaren hafifledi ve sadece sabahları bulanmaya basladı.ilaç kullanmaya dewam ettim.bir ay istediğim gibi yiyebildim...24. haftada hamilelik şekeri olduğumu öğrendik ve diyet yapmaya basladım... her ne hikmetse diyete basladıktan 2-3 gün sonra bulantılarım geçti... şimdi tamamen kurtuldum ama diyet yapıyorum...

bebek beslenemez mi acaba diye korkuyodum ama doktorum o senden alır alacağını dedi...şimdi de diyet yapmama rağmen kızım gayet sağlıklı herşeyi kilosu normal...
ben yiyemiyorum diye üzülmeyin rahat olun....

kızlarr sanırsam bebiş formulünü tuttrduk :)1 haftadır baş dönmem ve mide bulantım fena ve kasık ağrılarım çok şiddetli kaybettiğim bebeğimdeki vucut değişimleri aynı ama bu ay sonu belli olacak acaba psikolojik mi :KK43:

Ben de 19. haftanın içerisindeyim.Hala kusuyorum,Zofran vermişti doktorum,bi zararı olmadığını söyledi. Ben içmek istemiyorum ara ara da almıyorum nasıl olucam bakayım diyorum ama ilaç almazsam sürekli çıkarıyorum ,1 bardak su içsem o bile çıkıyor. Her gün dua ediyorum artık kesilsin şu kusmalar çok berbat bir şey.

ben de aynı durumdayım sizinle...

14.haftanın içindeyim ve 6.haftadan beri sürekli kusma ve bulantım var...

9.haftayla birlikte tavan yaptı...ve 9,10,11,12 kabusss....hastanede yattım serumlar yedim...hastaneden çıkınca evde de seruma devam edildi...dramamine,metpamid hiç biri bi işe yaramadı...seruma bile koyuyolardı ama yokk...

tam 7 kilo verdim...!ağzıma lokma koyamadım suyu uzaktan görmek bile kusturuyordu...

en son son çare zofran verdi dr o biraz etkili oldu ama kesmedi bulantıyı..şu an bunları yazarken bile ölüyorum resmennn

en azından zofranla yiyiyp içebilmeye başladım kusmalarım durdu..ama son günlerde yine kötüyüm...zofran içtiğim halde..

bir de bana uyurken ya da uykuya dalacakken tuhaf şeyler oluyor..sizde de oluyor mu? midemde aşırı bi ağrı-bulantı karışımı ve terleme...aynı anda beynimde bi yanma delirecek gibi olma ve panikle uyanma ya da gözünü açma...

not: şimdi yine şiddetli kusup geldim :KK43:(((((

Allahım ölücem yaaa dayanamıyorummm :KK43:(((

insanlıktan çıktım resmen...kendime bakamıyorum iğrenç bi haldeyim...yataktan çıkamıyorum...çıktığım zamanlar tuvalete ya da kusmaya işte...

hamilelik mi yoksa işkence mi anlamadım benn !

bunun adı hiperemezis gravidorum bu arada...netten araştırabilirsiniz...
ingiltere prensesi de bu sorunu yaşıyor şu an...

ama bazı insanlar da sanki siz uzaydan gelmişsiniz sanki dünyada tek örneği sizmişsiniz gibi bakıyor size !cahillik ! bilmiyorsan öğren bari...tek bildikleri "ee anne olmak kolay değil" demek ! üstelik bunu söyleyenler daha ne anne olmuş ne bişey çekmiş !erkekler bile var bunu söyleyen...akıl vermesi kolay yaşayan bilir ne yaşadığını...hem bunların hiç birini yaşamayan hamileler de var o zaman onlar için çok kolay anne olmak...onlar da desin ki "amaan anne olmak ne kolaymışş" bu mudur yani....anne olmanın zorluğu kolaylığı bunla mı ölçülür...

Allah yardımcısı olsun hepimizin....

neyse ki annem yanımda benimle ve evle ilgileniyor...yoksa ben ölmüştüm...eşim de destek her zaman...bazen o da bunalıyor sıkılıyor bu durumdan ama yapacak bişey yok...

uyumadan önce sana olan şey bana da oluo. çok zor uyuyabiliyorum o yüzden. :KK43:
zor bizim işimiz valla. allah yardımcımız olsun.:KK43:

ayyy 13 yıl öncesine döndüm resmen son iki sayfayı okudukça :KK53:
anılarımı tazelediniz :KK43:
şimdi ikinci çocuğu düşündüğüm için bir an irkildim hamilelik değildi yahu benimki başka bişeydi 4 ay süründüm resmen eşim görevde olur memleketten uzaksın kimsen yok oooo ne günlerdi
şimdi mi ? :KK9:
rabbim acısını göstermesin sanki o günlere inat beni hiç üzmeyen bir oğlum var maşallah :nazar:
ben ondan razıyım rabbimde razı olsun inşallah
inşallah bu sefer öyle olmaz çünkü ben sizi anlıyorum kızlar hamile ve yiyebilen birini görsem nasıl baktığımı bir görseniz bana göre yemek ve hamilelik iki zıt kavram çünkü :KK1:
o zamanlar 18-19 yaşlarındaydım zamanla anladım ki herkeste böyle değil benimki garip
doktor vitamin verir yüzüm gözüm şişer bıraktırır zaten 49 kiloyla hamile kalmıştım 44e kadar düşmüştüm
hepsi geçiyor ama nasıl ?
şimdi korkularım tazelendi :44: inşallah bu sefer herşeyi yiyebilen bir hamile olabilirim
rabbim hepinizin yardımcısı olsun yavrularınızı sağlıcakla kucağınıza almayı ve bu günleri unutmayı nasip etsin...

X