Gebelikde bulantı ve kusma

8 haftalık hamileyim inanılmaz mide bulantım var yemek yiyemez su içemez oldum dktorum ilaç vermedi sabret diye dayanamadım doktorumu değiştirdim bana dramamine diye bi ilaç almaya başladım ama nasıl rahatladım anlatamam uyuyamıyordum artık birde az ve sık yemek en önemli etken ALLAH hepimize sabır bebişlerimize sağlık versin..

ben de 13 haftalık evliyim hala bulantı ve kusmalarım devam ediyor.canım hiiiç bişey yemek içmek istemiyor.eşim deli oluyor önüme bisürü şey getiriyor ama bende tık yok o da belli etmesede çok kızıyor,napayım elimde değil.yiyemediğim için de sürekli tansiyonum düşük,halsizim...
ama hamdolsun,bu anı bekleyen hamile kalmak isteyen bisürü bayan varken şikayet etmemem lazım

Benim reflu ve bulantılarım 6. haftada başladı ve berbat halde maalesef. su bile içemiyorum doktorumun verdiği bulantı ilacı da hicbir işe yaramıyor. meyve yediğim an çıkarıyorum, psikolojim bozulmaya başladı, cevizi de ne zaman yesem anında çıkıyor, hiç iyi beslenemiyorum, sürekli hastayım. Uyuyamıyorum da hiç midem hep rahatsız çünkü, ya bulanıyor ya da yanıyor 15. haftadayım azalma bile olmadı:KK14:

off mide bulantısı bi de reflü ile birleşince dayanılmaz oluyo gerçekten. bu kadar zor olduğunu bilmiyordum doğrusu. çıkarınca rahatlayacağımı sanıyordum fakat daha da kötü oluyorum çünkü; mide asidik yemek borusu bazik ortamlar, midenin asidi yemek borusuna uğradığında şiddetli bir yanma oluyo bu yüzden çıkarmak insanı rahatlatmıyor daha da beter yapıyo..
bulantılarım için herkesin önerdiği o tuzlu çubuk da beni perişan etti reflüm olduğu için, bi ara etimek yedim bolca iyi de geldi ama ondan da tiksindim maalesef.
şimdi şalgam suyunu keşfettim gerçekten iyi geliyo bulantıya şiddetle tavsiye ederim ama boş mideye değil tabi..
limon da kesinlikle iyi bi bulantı giderici fakat reflü varsa yakıyo mideyi haberiniz ola..
ayrıca doktorumun dediğine göre istenmeyen gebelik de aşırı bulantı yaparmış bebeğinizi kabullenin çünkü hissediyor ve bize bunu yapıyormuş aklınızda olsun..
çok çok zor bir durum olmakla birlikte hamilelikten keyif de alamıyoruz..
inşallah hepimizin sıkıntıları en kısa zamanda biter biz de hamileliğn keyfini çıkarırız..

aynen ben de etimekten falan tiksindim çok yediğim için ve de çok çıkardığım için :) tuzlu krakeri bırak özellikle hiçbirşeye tuz koyamıyorum kaldırıyor midemi hemen harekete geçiriyor. balla zancefil çok iyi gelmişti kuzenime. Ben de kendimi zorlayıp yiyorum ama işe yaramadı. şalgam suyunu ilk defa duyuyorum, hemen deniycem umarım işe yarar. yeni bir umut oldu :)

Kızlar merhaba ,ben şu an 34 haftalık hamileyim.Size biraz moral vermek istiyorum çünkü ben de bulantı ve kusmadan çok çektim.Benim 3.hamileliğim ve ne yazık ki üçünde de bulantı ve kusma yaşadım.Ancak üçünde de değişik haftalarda bitti ve bu hamleliğimde çok uzun sürdü.O kadar çok çubuk kraker yedim ki ,artık markette görmek bile istemiyorum.Ben ilk ikisinde hastanede serum tedavisi olmuştum.Ancak bu gebeliğimde çok direndim ve hastanede yatmadım.Ama Daha sonra serum taktırmadığıma pişman oldum.Size tavsiyem çok kusuyorsanız serum tedavisine başlayın.Gerçekten insan toparlanıyor.Tam geçirmese de sizi biraz idare ediyor.Hangi yiyeceklerin bulantınızı azalttığını deneme yanılma ile bulabilirsiniz.Mesela ayva bana iyi geliyordu.Limon da iyi gelebilir.Nar suyu da rahatlatabilir.Patates haşlaması da bana iyi geliyordu.Biliyorum size günler hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama görüyorsunuz ki geçiyor.Ben eşime "Ya şu bulantımı geçir yada beni öldür"diyerek ağlıyordum.Sabredin.Bakın ben 34 haftalık oldum.Sizin de 34 haftalarınız -40 haftalarınız çabucak gelecek.Bol bol uyuyun.Çok isteyip de bebeği olmayanları düşünün.Bir takvim alarak geçen günleri işaretleyin.İşaretler arttıkça isnanın morali düzeliyor ...Hepinizin bulantısının en geç 12.haftada bitmesini temenni ederim.....

slm arkadaşlar.benim bugun 15. haftam bitti ve 15 haftadır yataktan kalkamıyordum son 4 gundur bıraz daha ıyıyım .kusmalarım azaldı 4 gunde sadece 2 defa kustum.normalde gunde 7-8 felan olurdu.bu zamana kadar haşlanmış patates,mısır patlağı,cubuk kreker,ayva,maden suyu ve gunde ıkı surahi buz gibi ayran,neskuik,ben donem donem bunlarla ayakta kaldım su an ayrandan tıksınmıs durumdayım mesela .neskuık yıyorum.ıyı gelıyo.su an yataktayım ve yataktan yazıyorum .ama emınım bırkacgune kadar dahada ıyı olacagım.en azından 4 gundur daha ıyıyım allah butun benım gıbı arkadasları kurtarsın bıran once saglıkla ve tabı benıde.

bendee 6 haftalık hamileyim...dayanamıyorum artık bulantı ve kusmalardn..arti sigara içiyorum bide sigarasızzz yapamıyorum maleseff:KK43:((

bende sigara içiyorum gunde bır kac tane bazen sıgarayı yaktıgımda bıle kusuyorum:KK43:15*3 haftalık hamıleyım hala mıdem bulanıyor hala kusuyorum bıraz azaldı ama genede var hala hıc gecmıyecekmıs gıbı gelıyor

kızlar merhaba bende allahın izniyle 13 haftalık hamileyim bende de çok fazla oluyodu bulantı ve kusma sizlere tavsiye edebileceğim bi ilaç var ben çok memnun kaldım tavsiye ederim hiç bi yan etkisi yok zofran dil altı tablet, çokkkk iyi geliyor reflü içinde renni duo süper ,,

bulantı ilaçlarınının hepsinde hamilelikte sakıncalı yazıyor nasıl kllanıyorsunuz.. ölüyorum bulantıdan ama dayanıyorum doktorum dayan dedi

ben 6+5 günlük hamileyim ama hiç belirtim yok daha önce de düşük yaptığım için korkuyorum, belirti olmaması beni endişelendiriyor.

ben 6+5 günlük hamileyim ama hiç belirtim yok daha önce de düşük yaptığım için korkuyorum, belirti olmaması beni endişelendiriyor.

hiç endişelenmene gerek yok bence herkesde aynı belirtiler olmayabiliyor bende 6+4 hamileyim ama sadece 2 gündür ara ara mide bulantısı yaşıyorum doktora gittim kalbi atıyor ve sağlıklı dedi çok şükür sen yinede içini rahatlatmak için en kısa sürede doktora gitmelisin bence.

herkesde bulantı kusma olucak diye birşey yok ki canım, içini ferah tut. benim 4 arkadaşım hamile şuan, aramızda en fazla 1 ay var hepimizin, bebek cinsiyetleride 3ü benle aynı, biri farklı. ben 18.haftaya kadar kusmaktan sürekli hastanelik oldum, serum yedim ama diğer hiçbirinde bulantı kusma olmadı, bu hormonlarla alakalı birşey. ilk aylarda onlar kilo aldı ben verdim. ama şuan hepimizin bebeğide sağlıklı çok şükür.

benimde çok şiddetli bulntım oluyordu dayanamdım doktorum premesis diye bir hap verdi o braz kesti yani dayanılmıcak gibi değil artık çok şükür...haptan önce bikaç kere kusmuştuum midem ağrıyordu onun içinde rennie şurup verdi şimdi iyiyim

aynen canım bende 6+5 im ne kusma ne mide bulantısı hiç bişey yok henüz

Aman maşallah diyelim ne güzel inşallah tanışmazsın bu berbat durumla.. Ben günlerdir kusmaktan helak oldum kısa sürede 5 kilo verdim,serumlar da cabası.. Sabredicem yeter ki sağlıkla gelsin..

Cok sukur hic bir bulantim, kusmam olmadi. Sansliyim galiba bu konuda ama ilk 11 haftayi acaba bebegim saglikli degil mi ondan mi bulantim yok endisesiyle gecirdim.

X