Gebelikde bulantı ve kusma

Arkadaşlar 7 cı haftam dayım mide bulantısı ve kusmalarım hat saffada vitamin ilaçlarımı alamıyorum alır almaz kusuyorum vitamin almadan gebelik yaşayan arkadaşlar varsa bilgi versin lütfen

alma canım alma. Mide bulantısını katlanılmaz hale getiriyo
şuan bebeğin senin depolarından besleniyo topu topu bir kaç gramlık bir varlığın vitaminsiz kalması söz konusu değil
ben 24. haftayı bitirdim hala vitamin kullanamıyorum
çok fena midemi bozuyor mafoluyorum
folikasit bile kullanmadım düşün yani
Allahıma çok şükür bebeğimde de bir gelişm problemi söz konusu değil

bu vitamin hapı anneye extra kilo aldırıyormu ki? Bende fena halde kalsiyum ve magnezyumdan tiksindim. suda eritilip içilenden hani.. başka türlüsü yokmudur acaba eczacıma sormam lazım.

selam bayanlar bende 8.4 günlük hamileyim 3 cü gebeleğim ve sabahları aşırı mide bulantısı göğüslerim balon gibi oldu yemeklerden tiskinmedim kokuda sadece sigaraya tahammül edemiyorum kocam içiyor kayın validem içiyor evin içi tekel gibi kocam çok anlayışlı ama kayın valide hiç anlamıyor insanın derdinden neyse konuya geleyim hiç bir şeye aş ermedim acaip iştahım açıldı devamlı açlık hissi var yesemde yemesemde gözümde doymuyor korkuyorum çok kilo alıcam diye hamile bayanlara allah yardım etsin cok zor mide bulantısı

Allahim ne kadar zor bu hamilelikler ya allah herkese yardim etsin ben sabah iyimde aksam kotu oluyorum sanki bebek butun vitamimimi aliyo ya hemen acikiyorum bide karnimi doyurmassam vay haline. Ne guc kaliyo ne derman biktim artik valla. Esime kiziyom surekli 3 bebe bide baba bitirdiniz beni diye:KK43:Cok zor gercekten bu haftalar tez zamanda gecsin insallah.bide ishal olmusum bi sanci bi sanci oluyodum resmen bugun.affff afffffff allahim:KK43:

Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum. 7. haftalık gebeyim. İlk gebeliğim ve çok zorlanıyorum cidden. Mide bullantısı ve halsizlik mahvediyor beni. Mutfağıma giremiyorum , girdiğim zaman midem kalkıyor. :KK43: Evliliğimin ilk ayında gebe kaldım :KK43: Şu an eşime yemek bile yapamıyorum bu da üzüyor beni.

niye uzuluyorsun bu cok normal esinde anlayisla karsilar zaten hamileligin ilk aylarinda oluyor sonra geciyor bosu bosuna uzulme

üzülmemek elimde değil ki. Eşim çok anlayışlı; fakat ben böyle ona bir şeyler yapamadığım için de üzülüyorum işte. İnşallah bu bulantılar azalır da kendime gelirim.

Arkadaslar,gercekten normal mi surekli olan mide bulantisi ve kusma ? Ben pazar geceden beri kusuyorum,bisey almiyo midem.Zorluyorum olmuyo.Cok endiseliyim.

Erken haftalardaki kusmalar cok normal... 3 ay bebek annenin kanindan beslenir 3 aydan sonra yediklerinden beslenmeye baslar... Icemediginiz ilaclariniza ara verebilirsiniz bu durum azalip gecene kadar...
Cok asiri kusmalar icin bulanti ilaci veriyor Dr lar ...

Ben kusma konusunda sansli gebelerdenim cok sukur 2 gebeligimdede bulanti kusma olmadi...
Bende dr'a bu normalmi diye sormustum oda her gebe kusacak diye bi kural yok demisti...

Şimdi yazdıklarınızı okuyorum da iki gündür birdenbire kesilen mide bulantımdan dolayı ko5rkmamam gerektiğinği anlıyorum, demek kesinilnce bıçak gibi kesiliyor:) Ben de korkmuştum acaba gebelikte bir sorun mu var diye:)

Şimdi yazdıklarınızı okuyorum da iki gündür birdenbire kesilen mide bulantımdan dolayı ko5rkmamam gerektiğinği anlıyorum, demek kesinilnce bıçak gibi kesiliyor:) Ben de korkmuştum acaba gebelikte bir sorun mu var diye:)

benim de tak diye kesilmişti

ara ara olsa da bir süre snra tamamen geçiyor
merak etmeyin kızlar gececek sabırlı olun

offf kizlar ayni sorun bende de var hemde cok fazla.12 haftadayiz.simdi kusmam yuzunden hastenedeyim.serum tedevisi goruyorum.serumsuz gunde 15 buluyordu kusmam.cok kotu.bir kizim var.ondada boyle olmusdum17 18 haftaya kadar.hap alincada kusuyorum.kalmiyor midede.simdi vomex ilacinin serumunu takiyorlar.kizimda zofran hapi kullandim.cok super bir ilacdi.ama agir bir ilac oldugu icin doktor vermiyor simdilik.araniyda zofran kullanan varmi:26::26:

geçmiş olsun canım ya, aynı durum bende de var bi süre serumla beslendim şimdi biraz azaldı gibi ama değişiyor hala bazen günde 8 kere kusuyorum bazen hiç kusmuyorum. ben de zofer kullanıyorum zofranın muadili o da...

benimde ilk hamileliğim 5. haftadayım her gün şükrediyorum bu duruma ama 1 haftadır çok kötü şekilde bulantılarım var
sürekli yatıyorum yemek yiyemiyorum bulantılardan her şeyden tiksindim bulantılar fena halsiz yapıyor
yataktan çıkamıyorum kussam rahatlicam biliyorum ama 1 haftada daha 1 kere kustum ama devamlı bulantım var dayanılmayacak kadar çok
bulanıyor midem salı doktor randevum var acaba doktor bu durum için bir ilaç verirmi ? :) ama yinede Allaha şükürler olsunki Allah 9 yıl sonra bebek nasip etti :)

benimde ilk hamileliğim 5. haftadayım her gün şükrediyorum bu duruma ama 1 haftadır çok kötü şekilde bulantılarım var
sürekli yatıyorum yemek yiyemiyorum bulantılardan her şeyden tiksindim bulantılar fena halsiz yapıyor
yataktan çıkamıyorum kussam rahatlicam biliyorum ama 1 haftada daha 1 kere kustum ama devamlı bulantım var dayanılmayacak kadar çok
bulanıyor midem salı doktor randevum var acaba doktor bu durum için bir ilaç verirmi ? :) ama yinede Allaha şükürler olsunki Allah 9 yıl sonra bebek nasip etti :)

bebeğini kolaylıkla sağ salim kucağına alırsın inş
doktor gerekli görürse serum takviysi falan yapıyor
bulantıların dayananılamayacak kadar kötüyse de ilaç veriyo her gün kullanman için

hepinize geçmiş olsun kızlar, benim doğumuma 1 ay kaldi ama hala sabah bulantılarım devam ediyor, bu ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde 3.ayinda kesilmişti.

Kızlar bittim bittim. Grip oldum üzerine mide bulantım başladı dünden beri banyodan yatağa yataktan banyoya koşturuyorum. Heryerim ağrıyor çok halsizim. yürürken yer ayağımın altından kayıyor sanki. Kollarım bacaklarım sızlıyor, beynim dışarı fırlıycak gibi,boğazım acıyor, midemde birşey kalmadı ama hala felaket bulanıyor.Burnum bile ağrıyor yaww... Öğürmekten belime ağrılar girdi bebeğime bişey olacak diye korkuyorum.İki gündür çubuk kraker ve ekmek arası peynir yiyorum ama onlarda durmuyor. Çok kötüyüm kızlar yaa. Benim neden midem bulanmıyo diye üzülüyodum bide tövbe yarapbim. Allah'ım da dedi al sana bulantı. Ahh bebeğim ahh bu sıkıntıları boşa çıkarma sağ salim doğ emi... Ben banyoya koşuyorum:KK43:

X