- 12 Aralık 2011
- 933
- 2.567
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #1.221
kizlar selam.. benim sat 25.11.11di.
simdi tam 6+0 haftalik hamileyim.
benim inanilmaz bulantim oluyor. hatta bugun esimin cok hosuma giden parfumu icimi kaldirmaya basladi.
yedigim bir saat midemde durmuyor.
her gun defalarca kusmaktan halim takatim kalmiyor.
hamilelikten once de hassasti midem ama hamilelikte iyice artti. yediklerime dikkat de ediyorum ama yok yok yok.. surekli kusuyorum.
dr bebegin gerekli vitaminleri minarelleri elementleri almam icin elevit pronatal diye bir multivitamin ilac verdi bir de kusmalarim icin zofer verdi.
zoferin yan etkilerini okuduktan sonr kullanmamaya karar verdim hic icmedim.
aranizda bulanti ve kusmalarla basi dertte olan var mi? nasil bas ediyorsunuz kizlar?
merhaba
14 haftalik hamileyim 7.haftadan itibaren cok yogun bulantim var benim doktorum bulanti hapi vermisti icemedim bulanti icin fitiller var doktoruna ya da eczaneye sor
sabah yataktan yavas yavas kalk basucunda her zaman kraker ya da bisküvi olsun onlari atistir bir de yemek yerken su icmemeye calis yiyince hemen uzanma biraz dik otur
internetten buldugum ve uyguladigim seyler bunlar insaallh faydasi olur
benim bulantilar hala devam ediyor allah hepinizin yardimcisi olsun
herkese selamlar
sabahlarim bombos midemle banyoya kosturup dakikalarca ogure ogure aglaya aglaya geciyo... napicami sasirdim. bu haftaya kadar boyle degildim ama bu hafta cok agirlasti bulantilarim. bi de cok enteresan donen seyler fena halde etkiliyo beni.. esim bilgisayari cevirip uzatsa bile bana o donme hareketi aninda bulandiriyo midemi.. onu da gectim artik kafama taka taka heralde iyice cikilmaz oldu : camasir mak clisinca o donme sesi bile beni banyoya kosturmaya yetiyo bulasik mak. sesi de oyle... of fenayim yani... kusmasam da heralde bu sefer Allahim neden kusmuyorum bebisimde bisey mi var falan derim sanirim... cok fena midem kizlar
gecen hafla sacmasapan seyleri bi arada yiyodum mesela normal tuzlu sac boreginin ustune recel surup yiyodum :)) simdi anca kuru yagsiz az kasarli tost yiyebiliyorum gerci o da durmuyo midemde :/ krakeri yabanci bi sitede daha okumustum bi deniyim krakeri bakalim bastiricak mi azcik midemi..
kızlar öncelikle allah hepinizin yardımcısı olsun
ben 2010 ocak annesiyim ilk 6hafta herşey güzeldi hiçbirşeyim yoktu
7.haftamda öyle bir mide bulantısı başladıki aynen sabah boş mide öğürmeleri
içinde birşey kalmadığı halde o geçmeyen bulantı asla geçmeyecek sandığım
arabada bile yolculuk edemiyordum berbattı yani anlatamam
artık yeter bittim dediğim o felaket şey 15.haftamda birgün öğle vakti ansızın kayboldu
isim vermim ama asla midemde kalmayacak ama inadına yicem dediğim bişeyi yedim ve tık yok
allah allah dedim ne oluyo akşamda yemeğimi yedim bişey yok inanamadım ama geçmişti sonrada hiç olmadı çok şükür
birde sabah akşam yemeklerinde kızarmış ekmeği deneyin midedeki suyu emiyormuş ve bulantı hafifte olsa duraksıyor
hiç olmazsa kusmayı önlüyor bende işe yaramıştı son zamanlarımda öğrendiğim birşeydi deneyin bakalım belki işinize yarar
yani genelde devam etmeyecek bir bulantıysa o haftalarda geçiyor birazda inanın o haftalarınızda geçeceğine ki piskolojik olarak kafanızda yer etsin inşallah hepinizin geçer kızlar ondan sonrada tekmükler başlıcak işte en büyük keyif sizlere sağlıkla kucağınıza almanız dileğimle
selam arkadaşlar öncel,kle allah yardımcımız olsun
benim bulantılar 6.haftada başladı sevdiğim herşeyden miğdem bulanıyor kafamdan geçirdiğim yiyecekler öneme geldiğinde çok kötü oluyorum ben tatlı sevmem ama tatlı istiyorum kurabiler kekler falan benim bunlarla hiç aram yoktur bu nasıl birşeydir anlamadım umarım geçer 9 ay sürenlerde varmış çevremde de çok
allah nazarlardan saklasın allah kucagına almayıda nasıp etsın ınş. hayırlısıyla ve saglıkla emın ol hepsı bıtıcek geçmıcek geçmez dedıgın zaman su gıbı akıp gıdıcekçok saol canım bu bilgiler için bende yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim kronik mide ülseri olan biriyim şu an 7 haftalık hamileyim.inanılması güç denecek durumda bulantı ve kusmalarım var. bunu engelleyebilmek için ne yaptılar ne verdilerse kar etmiyor.yemek aralarında sıvı tüketiminden uzak kalmak gerektiğini benim doktorumda söylüyor ancak bu zamanlar dışında mümkün olduğunca bol sıvı tüketilmeliymiş. çünkü kusmalar esnasındaki sıvı kaybı dayanılmaz baş ağrılarına sebep oluyor.bununda sebebi o esnadaki gerilmeler ve beyin zarının sıvı kaybından dolayı kuruma yapması.
benimde 12. hafta ve gün boyu süren bi mide bulantısı, sabah akşam öğürmeleri ve safra çıkarımı acaba daha ne kadar sürecek, tüm hayatımı etkiledi resmen. Ya sabır.
tatlım ben tam 5 ay cektım gece gunduz ayaga bıle kalkamıyordum dedıgım gıbı sudan bıle nefret edıyodum doktorlar ne ılaçlar ıgneler verdı zararsız ama nafıle bırseye yaramadı o olacak bısey gecmıyo aparsan yap yasıcaksın moralını bozmak ıstemem ama hamılelık deyınce benım hala burnumun dıregı sızlar o kadar kotu gecırdım. uzgunum ..Kızlar bu bulantıdan Allah razı olsun bana sigarayı bıraktırdı, Türk kahvesi tiryakisiydim (Günde 3 fincan) Şimdi hayal bile edemiyorum, koladan nefret ettim, yanımda çay içilmesine bile dayanamıyorum... Eyvallah... bunların hepsi süper de, bugün bulantılarımın 8. günü ve ben 8 gündür zombie gibi dolaşıyorum. Üstelik öğretmenim ve okuluma gidip ders anlatmak zorundayım... Bir de benim bulantım öyle sabah bir fasıl akşam bir fasıl da olmuyor... burada okuduğum kadarı ile çoğu kişinin öyle ama benim bulantılarım sabah benimle yataktan kalkıyor ve dur durak bilmeden gece benimle uykuya dalıyor... gece tuvalet vs durumlarda kalktığımda bile devam ettiğini fark ediyorum... 8 gündür bu durumdayım ve daha bir kere bile kusmadım, sadece bulanıyorum, bulanıyorum, bulanıyorum...Valla tükendiğimi hissediyorum artık. Aklımdaki tek düşünce bebeğimin iyi olması...
Şimdi benim durumumda olup bulantısı hiç kesilmeyen ve bunu bir ilaç kullanarak çözen kimse var mı? bunu çok merak ediyorum... Bir takım ilaçlar varmış sanırım bulantıyı kesen ama bebişe hiçbir zararı dokunmayan??? Ne yapsam ya... sabretsem mi, ilaç mi sorsam bulsam içsem... bi' akıl verin kızlarrrrrrr