Gebelikde bulantı ve kusma

merhaba
14 haftalik hamileyim 7.haftadan itibaren cok yogun bulantim var benim doktorum bulanti hapi vermisti icemedim bulanti icin fitiller var doktoruna ya da eczaneye sor
sabah yataktan yavas yavas kalk basucunda her zaman kraker ya da bisküvi olsun onlari atistir bir de yemek yerken su icmemeye calis yiyince hemen uzanma biraz dik otur
internetten buldugum ve uyguladigim seyler bunlar insaallh faydasi olur
benim bulantilar hala devam ediyor allah hepinizin yardimcisi olsun
herkese selamlar

canim cok sagolasin. kraker biraz iyi geldi bi de yemek yerken sivi icmedigimde daha iyi oldum gibi yemekten biraz sonra iciyorum mesrubat ya da suyu daha iyiymis boyle. ama sabah bulantilari son gaz devam.. aman ne yapayim bebislerimiz saglikli olsun da gerisi onemli degil artik

canım benimde 6. haftayla beraber şiddetli bulantılarım başladı 7. hafta kusmalarım başladı bende kalkar kalkmaz tuvalete koşuyorum midem boş olduğu içinde senin gibi sadece öğürüyorum ve ağlıyodum yalnız geçen hafta bana iyi gelen bir yöntem buldum. kalkar kalkmaz bir bardak su içiyorum ve o sayede rahatça istifar edebiliyorum zaten mide boş olduğu için sadece mideyi rahatsız eden o sıvı çıkıyo ondan sonra biraz rahatlıyorum en azından simit faln yiyebiliyorum ama bulantım tüm gün hafifi hafif devam ediyo. yani bana faydası olan tek şey bu oldu çubuk kraker, leblebi hiç biri fayda etmedi. şu an 10. haftanın içindeyim ama çok şükür kusabildiğim için çok mutluyum çünkü kusamadığım ilk hafta resmen benim için kabustu.

kızlar öncelikle allah hepinizin yardımcısı olsun
ben 2010 ocak annesiyim ilk 6hafta herşey güzeldi hiçbirşeyim yoktu
7.haftamda öyle bir mide bulantısı başladıki aynen sabah boş mide öğürmeleri
içinde birşey kalmadığı halde o geçmeyen bulantı asla geçmeyecek sandığım
arabada bile yolculuk edemiyordum berbattı yani anlatamam
artık yeter bittim dediğim o felaket şey 15.haftamda birgün öğle vakti ansızın kayboldu
isim vermim ama asla midemde kalmayacak ama inadına yicem dediğim bişeyi yedim ve tık yok
allah allah dedim ne oluyo akşamda yemeğimi yedim bişey yok inanamadım ama geçmişti sonrada hiç olmadı çok şükür
birde sabah akşam yemeklerinde kızarmış ekmeği deneyin midedeki suyu emiyormuş ve bulantı hafifte olsa duraksıyor
hiç olmazsa kusmayı önlüyor bende işe yaramıştı son zamanlarımda öğrendiğim birşeydi deneyin bakalım belki işinize yarar
yani genelde devam etmeyecek bir bulantıysa o haftalarda geçiyor birazda inanın o haftalarınızda geçeceğine ki piskolojik olarak kafanızda yer etsin inşallah hepinizin geçer kızlar ondan sonrada tekmükler başlıcak işte en büyük keyif sizlere sağlıkla kucağınıza almanız dileğimle

neydi o inadına yediğin şey lütfen söyle lütfenn artık tak etti canıma :))) doktora gidip lütfen bi çare diye yakarmaya başlamak üzereyim..

selam arkadaşlar öncel,kle allah yardımcımız olsun
benim bulantılar 6.haftada başladı sevdiğim herşeyden miğdem bulanıyor kafamdan geçirdiğim yiyecekler öneme geldiğinde çok kötü oluyorum ben tatlı sevmem ama tatlı istiyorum kurabiler kekler falan benim bunlarla hiç aram yoktur bu nasıl birşeydir anlamadım umarım geçer 9 ay sürenlerde varmış çevremde de çok

Doktora iki hafta önce gittiğimde daha çok küçük demişti ama kaç haftalık olduğunu söylememişti. Bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim.
Mide bulantısından hiçbirşey yapamıyorum. İnternetten okuduğumuz herşeyi yaptım bende, yavaş hareket ettim, sabah dinlendim kalkmadım. Kraker baş ucumda duruyor sürekli ama yok yok yok.
Düşünüyorum sevdiğim şeyler , eşim herşeyi aldı belki yerim diye ama göz ucuyla bile bakmıyorum... Mutfağa giremiyorum kokuyor gibi geliyor. Eşime bile sarılamıyorum, parfümünü ne kadar çok severdim o bile ..

allah nazarlardan saklasın allah kucagına almayıda nasıp etsın ınş. hayırlısıyla ve saglıkla emın ol hepsı bıtıcek geçmıcek geçmez dedıgın zaman su gıbı akıp gıdıcek ben tam 22 hafta cektım bu bulantıları hastanede yattım serumla beslendım o da yetmedı 4 şışe mama aldırdı doktor serum mamalardan onunla besledı su dahı ıçemıyodum yatagımdan kalkamıyordum 12-14 haftalıktan sonra hafıf bır tarhana corbası ıçmeye baslamıstım sadece o ve gunde 1 sefer zorlamadan kendımı hıç yoktan ıyıydı başka hıçbırsey gecmıyodu bogazımdan 5 ay mıde bulantısı kusma yaşadım 6,5 aydan sonra mıde yaması basladı ardına bobrek agrılarım geldı diş ağrısı bel ağrısı derken ay ağrılarım başladı sonra sancılarım fılan en sonunda dogumu gerçekleştırdım bu durumu çok ıyı bılırım benden sana tavsiye nasıl rahat edıyosan oyle ol yıyebılıyosan ye ıçebılıyosan ıç kendını zorladıgın takdırde daha kotu oluyosun herseyı dene canım ama az az kendını be bebegı yormadan

herkese selamlar
uzun bir süre yazma imkanim olmadi cünkü bulantilarim cok fazlaydi bir de düsük tehlikesi yasadim simdi bebegim 20 haftalik oldu
yaklasik 16-17 haftalik iken bulantilar azaldi daha yolun basinda olan anneler allah yardimciniz olsun. cok zor bir sürec ama zamanla geciyor
ben de rüyamda cesit cesit yemekler görüyordum ertesi gün esime o yemegi yaptiriyordum ama nafile bir lokmayi zor yiyebiliyordum
simdi cok sükür biraz daha iyiyim ins.sizler de en kisa zamanda atlatirsiniz

allahımmm ne zor şey mide bulantısıbebeğim 25. haftasında ve akşam yediklerimi çıkarmadan yatarsam sığamıyorum hiç bi yere çıkarınca rahatlıyorum uyuyorum ancak bu normalmi bilmiyorum... buluimia falanmı oldum acaBA

benimde 12. hafta ve gün boyu süren bi mide bulantısı, sabah akşam öğürmeleri ve safra çıkarımı acaba daha ne kadar sürecek, tüm hayatımı etkiledi resmen. Ya sabır.

benimde 12. hafta ve gün boyu süren bi mide bulantısı, sabah akşam öğürmeleri ve safra çıkarımı acaba daha ne kadar sürecek, tüm hayatımı etkiledi resmen. Ya sabır.

bende aynı durumdayım kilo verdim baya benimde 12.haftam yemek felan yapamıyorum yeterli beslenemiyorum iştahsızlık oldugu için Allah yardımcımız olsun baksana 16 haftalardan bahsediyolar sanırım geçmesine daha çok var((

merhaba arkadaşlar,bende 8 haftalık hamileyim,2. gebeliğim ilkte bebeğimin kalbi durduğu için 8. haftada kaybettim.benim şuan 6. haftada bulantılarım oldu hatta kusmamda ama 8. haftaya girince bayağı bir azaldı ve korkuyorum sizde de aynısı oldu mu acaba korkmaya başladım ve kontrolüme 3 gün var cevaplarınızı bekliyorum..

arkadaşlar bende 7 + 2 deim bazen dayanılmaz oluor bu bulantılar hiç bitmicek sanıyorum sürekli olarak bir bulantı hissediyorum akşamları daha şiddetli oluor benimki.. napılır ki buna..??

Kızlar bu bulantıdan Allah razı olsun bana sigarayı bıraktırdı, Türk kahvesi tiryakisiydim (Günde 3 fincan) Şimdi hayal bile edemiyorum, koladan nefret ettim, yanımda çay içilmesine bile dayanamıyorum... Eyvallah... bunların hepsi süper de, bugün bulantılarımın 8. günü ve ben 8 gündür zombie gibi dolaşıyorum. Üstelik öğretmenim ve okuluma gidip ders anlatmak zorundayım... Bir de benim bulantım öyle sabah bir fasıl akşam bir fasıl da olmuyor... burada okuduğum kadarı ile çoğu kişinin öyle ama benim bulantılarım sabah benimle yataktan kalkıyor ve dur durak bilmeden gece benimle uykuya dalıyor... gece tuvalet vs durumlarda kalktığımda bile devam ettiğini fark ediyorum... 8 gündür bu durumdayım ve daha bir kere bile kusmadım, sadece bulanıyorum, bulanıyorum, bulanıyorum...Valla tükendiğimi hissediyorum artık. Aklımdaki tek düşünce bebeğimin iyi olması...

Şimdi benim durumumda olup bulantısı hiç kesilmeyen ve bunu bir ilaç kullanarak çözen kimse var mı? bunu çok merak ediyorum... Bir takım ilaçlar varmış sanırım bulantıyı kesen ama bebişe hiçbir zararı dokunmayan??? Ne yapsam ya... sabretsem mi, ilaç mi sorsam bulsam içsem... bi' akıl verin kızlarrrrrrr

tatlım ben tam 5 ay cektım gece gunduz ayaga bıle kalkamıyordum dedıgım gıbı sudan bıle nefret edıyodum doktorlar ne ılaçlar ıgneler verdı zararsız ama nafıle bırseye yaramadı o olacak bısey gecmıyo aparsan yap yasıcaksın moralını bozmak ıstemem ama hamılelık deyınce benım hala burnumun dıregı sızlar o kadar kotu gecırdım. uzgunum ..

7 gündür maf oldum sürekli bulantı ve kusma daha lokma mideme girer girmez istifra ediyorum iki gündür hastanede serum vuruluyorum serum iyi geliyor sonra tekrar başlıyor bu ne zaman gecicek hayattan resmen bağlantım kesildi yokmu bunun çaresi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…