Gebelikde bulantı ve kusma

Kizlar daha 5 haftalik benimki ama bugun gunum cok berbat gecti butun gun kustum simdi biraz daha iyiim..

bende 7+4 gunluk hamileyim 2 haftadir falan mide bulantisi ve kokulara karsi asiri duyarlilik basladi sadece corba ve meyve ile duruyorum butun gun....et balik tavuk birakin gormeyi aklima gelince bile midem kalkiyo bi de ishal basladi sasirdim kaldim napcam bilmiyorum allah herkesin yardimcisi olsun....

benim de bulantılarım 6.hafta başlamıştı. 1 ay işe gidemedim. 10 gün boyunca 4 kez hastanede kaldım. 3 kilo verdim. çubuk kraker, muz başka birşey yiyemedim. duşa bile zor giriyordum. geçmeyecek sanıyor insan sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor. benim 12. haftada oldukça azaldı ve 14. haftada kesildi. 12. haftadan sonra dotktor zofran verdi. öncesinde tavsiye etmediği için alamadım. ilaç baya işe yaradı ama korkarak aldım. merak etmeyin geçiyor ama bende bu sefer başka şeyler başladı. psikolojik olarak bir süre kendime gelemedim. yani dokuz ay pek sevimli geçmeyebiliyormuş.

17 haftalık hamileyim. Bulantılarım 12. haftada kesildi. Ondan önce de belli aralıklarla oluyordu. Özellikle sabahları ya kahvaltıdan önce ya da sonra aşırı bulantı ve kusmalarım vardı. Bu dönemde en çok sevdiğim şeyden tiksindim, balıktan. Şuan kokusundan midem bulanmıyor ama yerkende zevk almıyorum mesela. Garip ve zor bir dönem. Tüm hamilelerin en az problemle atlatmasını dilerim.

kendimi gectim artik dayaniyorum bi sekilde ama bebegim beslenemiyo diye cok uzuluyorum(elevit aliyorum gunde bir tane yogurt meyve corba butun gun et balik tavuk tiksinc geliyo icim kalkiyo((((((((((((

aynen kızlar ben de bebek beslenemiyor diye üzülüyorum ama onlar gelişiyor merak etmeyin olan bize oluyor eriyoruz çok kilo verdim ben resmen eridim.her seyden midem bulanıyor ağzımın tadı yok resmen nar ve elma yiyorum soda limon baska her sey iğrenç geliyor (( inşallah gecer bu dönem ama bakar mısınız ondan sonra da başka dertler baslıyormuş annelik gercekten zormuş hayılısıyla atlatalım inşallah.... ama 12 haftadan snra geçmezse ben de hap alıcam valla olmaz böyle

onlar saglikli olsunda biz toplariz kendimizi....kucucuk meleklerimizi kucagimiza alinca hepsi geride kalicak.....sabir kizlar simdi annemin ayaginin altini opsem az neler cekmis diyorum....cok duygusal oldumm bide herseye agliyorummm(

kendimi gectim artik dayaniyorum bi sekilde ama bebegim beslenemiyo diye cok uzuluyorum(elevit aliyorum gunde bir tane yogurt meyve corba butun gun et balik tavuk tiksinc geliyo icim kalkiyo((((((((((((

viyolet üzülme lütfen 15 hatta 16. haftanın sonuna kadar bende berbat günler geçirdim. herşey alt üst oldu sanki, ama geçiyor ve geçecek sabırlı ol..... bebeğinde iyi sakın endişelenme. güzel günler snei bekliyor, geçecek azıcık sabret

kızlar daha önce de araştırdım size de sorayım? mide bulantısının çok az olması ya da olmaması anormal mi? bazı arkadaşlar bebeğin sağlıksız olduğunu bazıları da bu görüşün çok saçma olduğunu yazmış. illa mide bulantısı ve kusma olması gerekiyor mu? bunları yaşamayan var mı??

Bende çok duydum bunları. Ama kesinlikle doğru değil. Bulantım olmadığında bende tedirgin oluyordum ama doktoruma sorduğumda kişiden kişiye değişebileceğini, bünyeye bağlı birşey olduğunu söyledi. O yüzden korkmana hiç gerek yok.

violet arkadaşım senın kız olacak demedı deme :d
eger anne adayı vitamin agırlıklı besınler canı ıstıyosa ve yıyorsa KIZ;
protein agırlıklı ıse ERKEK.. eltım hamılelıgının ılk donemınde mandalına ıstemıstı canı ve hep vıtamın agırlıklı seyler canı ıstıyordu.ben kesın KIZ dedım ve şuanda KIZI OLDU..!
ET,TAVUK,BALIK canın ıstıyorsa erkek oluyor bunu da gördük resmen
hadı hakkında hayırlısı canım aklıma geldı soyleyım dedım, İbrahım saraçoglundan duymuştum ve hep dogru cıkıyor..istisna yaşayan varmıdır bılemem tabı allah bılır sonucta canlarım :)))
VİOLET arkadaş,cınsıyetı bellı oldugunda lutfen yaz buraya..

sizi ancak ben anlarım.bu konuda neler neler neler çektim açtığım başlıkları yazdığım cevapları görebilirsiniz.ne desem boş ben gibi son güne kadar da çekebilirsiniz.şunun için yazdım ilaç kullanmaktan korkmayın ben hamileliğimde dramamine,metpamid,emedur,emedur fitil,zofran,zofer.rennie,gaviskon,lansor,ranitab,mide koruyucu bi iğne (adını unuttum),selectra,passiflora,natrakalm,nerox ,tofranil,bengay,norodol,diazem,dikloron,aferinsinus,tomol,bi antibiyotik(adını unuttum)sayısız parol ve minoset kullandım bunlardan bulantı olanlarını hiç aralıksız diğerlerini aynı anda değil aralıklarla kullandım.yani sürekli kullandım.bir tane kan vitamin içemedim,et süt balık vb.hiçbir sey tüketmedim.kuru ekmek ve suyla ve 7 ay serumla geçirdim gebeliğimi.ama Rabbim e bin şükür fıstık gibi bir kızım var MAAŞALLAH,inşaallah zihinsel bir sorunu da olmaz.yani ALLAH çok büyük mecburen içtim ben onları ölümden dmöndüm sanki.Allah korur.ya hele dramamine falan nedir ki rahatlatıyorsa için eziyet çekmeye dewğmez........

Sanırım bu istatistik bana uymadı. Ben bebeğimin cinsiyetini öğrenmeden önce sürekli meyve, salata ile besleniyordum. Canım sürekli meyve istiyordu ama bebeğimin cinsiyeti erkek. Ama en başından beri ben hep erkek hissettim, bence anne ne hissediyorsa bebeğin cinsiyeti o oluyor.

tamam canim soz yazicam bende kiz istiyorum zaten esim erkek diyo normalde meyveyle hic aram yok ama simdi yiyebildigim tek sey...

tskredrm funda dun doktora gittim cok sukur hersey yolunda buymus bebisim kalbini duydum....o ses herseye deger dunyanin en guzel muzigi gibi...

kızlar iki gündür sabah bulantılarım vardı bu gün bulantım olmdı çok korkuyorum ilk bebegimi kaybettim onda da bulantım vardı bir anda kesildi o gün çok iyiydim megerse bebegim ölmüş bu gün böyle olunca aglaya aglaya kalktım 6 haftalık hamileyim doktor kontürolüm perşembe günü nolur yardım edin bana midesi bulananlar hergünmü bulanıyordu arada bulanmadıgı zamanlarda oluyormuydu dün pek bişi yemedim akşam bide kan ilacım vardı onu içmeyi unuttum omu etki yaptı ne olur yardım edin bana çok endişeliyim ya bebegime bişi olduysa yine

benim 11 hafta bitti 12 .haftaya girdim her gün her daika bulandı ama stresli olduğum 1 gün kesilmişti şaşırmıştım ben de sen gibi korkmuştum ama bir şey olmadı canını sıkma Allah korusun bebişlerimizi inşallah.... geçsin şu bulantılarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr artık ağlıyorum ben arkadaşlar salı günü kontrolum var beni yatırın serum verin diyeceğim artık bıktım suyun tadını unuttum 1 yudum içiyorum hemen çıkarıyorum tiksindim her seyden meyve ve soda limon ıhlamur iyi geliyor başka bir şey yiyemiyorum dün nolduysa tatlı yedim ben de şaşırdım ama rahatsızlandım sonra :)) annelik zormuş zor vallahi anladım aylardır mutfağımı unuttum eşim var sadece o bakıyor bana resmen evim berbat halde dağıldı çamaaşırlar birikti ütüm var ben napcam bilmem hiç canım istemiyor titiz özlem gitti şuan tembel sürekli yatmak isteyen sürekli hasta biri geldi yemek pişirmek bi yana mutfağa giremiyorum yaa ileri derece sıkıntılı hamilelik bu olsa gerek neyse Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin de ne diyim (( inşallah 4.ay a girince geçer diyorlar inşalah geçer yoksa cidden sabır kalmıyor insanda valllahi bi yere kadar bu yaşıma kadar 1 kez çıkarmadım ben midem sapa sağlamdı ahh ahhh

ayy çok korkmuştum ama çok şükür ögleden sonra oldu bulantılarım olsa bi dert olmasa bi dert çok korktum ama bişi yiyemiyorum kusmam yok ama iştahsızlık var bende bende mutfaga giremiyorum hep eşim yapıyor sagolsun benim evimide tam anlamıyla bok götürüyor ama napayım mecbur kocama üzülüyorum benim yüzümden oda bişiler yiyemiyor işde çalışıyor bide geliyor evde çalışıyor arkadaşlarımızda hep bize gelmeye çalışıyor durumu bildikleri halde bide yemek yapın biz geliyoz demiyorlarmı deliriyorum inan eşim yazık yemek yapmasınıda bilmez neyse bebişlerimiz iyi olsunda çektiğiğ
mz bunca şeye deger

canım benim çekinme söyle valla kendimize bakamıyoruz misafir ağırlayacak halimiz mi var ne düşüncesiz nsanlar var... aynen benimki de yemek bilmez öyle böyle geçiştiriyoruz valla.ıhlamur iyi geldi keşke daha önce keşfetseydim sodalimon birde başka sıvı alamıyorum...

benim 12. haftam bitti ama hala geçmedi bulantılarım.3 ay bitince geçer dediler bana ama geçmiyooo bi arkadaş biliyorum kız hamile olduğunu duydugu andan doğurana kadar hergün yumurta süt ceviz kuru üzüm pekmez yoğurt aklınıza gelebilecek hertürlü faydalı şeyi yedi.hiçde bulantısı olmadı.ben bunların hiçbirini yiyemiyorum.vicdan azabı çekiyorum yemin ederim bebeğim beslenemiyor diye.ağzıma bir tane ceviz atsam bile tiksiniyorum bulantım oluyor hemen.3 ayı bitirdim ve artık bende bebeğim için sağlıklı beslenmek istiyorum

bende 8+4 tekim kizlar mutfak buzdolabi ekmek poseti hersey bi tuhaf kokuyo meyve tost patates yagsiz tuzsuz makarna yiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…