Gebelikde bulantı ve kusma

Herkese Merhaba;

Bende 18 haftalık hamileyim.Ağustosun başından beri abartısız hergün 4-5 kere çıkarıyorum-bazen coşup 10 kereyi falan buluyor.Anlamıyorum ki öncesinde bir mide problemim falanda yoktu.Serum falan bir saat bile geçirmedi bulantımı.Doktor en son çare zofran verdi , ama çok önermiyoruz diyerek. bende haftada bir falan içmeye çalıştım bu zamana kadar hep,artık elden ayaktan düşünce.
Ama iyice psikolojim bozuk artık,geçeceğine de inanmıyorum.Her sabah aynı kalkmak va akşama kadar sıkıntı yaşamaktan yıldım artık.
4,5 ayım daha var ,ben doğuma kadar gider diyorum böle.bir gün zor geçerken 4,5 ay nasıl biter hiç bilmiyorum
Zofranı hergün yada 2 günde bir içmek istiyorum artık.kullanan ve doğum yapmış arkadaşlar varsa ne olur bir sorunla karşılaştılar mı yazarlarsa çok sevinirim.
çocuğun olacağına yada onunla ilgili gelecek planlarına falan hiç başlayamadım zaten, kendimle uğraşmaktan.
çok yorgunum

Teşekkür ederim çok sağol.Erkek bebeğimin cinsiyeti.Hayırlısıyla inşallah.Senin bebeğinde hayırlı olsun inşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın.

ya bende cok kötuyum
doktora gıdıcem nasıl gıdıcem dıye dusunuyorum
gecmıyor gecmıyor
bir tek uyurken rahatım kalktıgımdan yatmamaa kadar gecmıyor
cok zorr cok

zofer beni kesinlikle kusturmuyor ama bulantıları da tam olaRAK kesmiyor.19 girmek üzereyim hala hapla duruyom.

aLLAH YARDIMCIN OLSUN ARKADIM.... ÇOK İYİ ANLIYORUM SENİ BENDE ÇOK YORGUNUM.....

anlıyorum seni bilmezmiyim ama inşallah bu ara biter de şu 3 ayı doldurunca bıçak gibi kesilenlerden olursun:)
ban 3 ayı bekledim olmadı 4 ayı bekledim olmadı , ve sanırım artık olmıycak yapacak bişey yok artık zamanın geçmesini beklemekten başka malesef

Allah yardımcın olsun, geçer inşaallah. peki ediz, süt peynir vs. yenemsi gerekenleri nasıl yapıyorsun? yiyormusun? saçma bir sorumu? ya ne düşüneceğimi bilemiyorum bazen... herkes menüler vs. ben daha kendime gelemedim

Allah yardımcın olsun, geçer inşaallah. peki ediz, süt peynir vs. yenemsi gerekenleri nasıl yapıyorsun? yiyormusun? saçma bir sorumu? ya ne düşüneceğimi bilemiyorum bazen... herkes menüler vs. ben daha kendime gelemedim

Yok ya soru gayet normalde biz anormaliz galiba:) ben nasılım ; sabahları hiç birşey yemiyorum bikere ,resmen saatlari falan sayıyorum çünkü en iyi olduğum zamanlarda öğlen biraz düzeliyorum. çalışıyorum da işde 12 gibi öğlen yemeği yiyorum birz artık ne varsa,sonra bidaha bişey yemiyorum akşamda annem sağolsun aynı sitedeyiz onda yiyorum bişeyler (oda ne yaptıysa artık)
sebze falan pişiriyo bende nedense en çok sebze yemek istiyorum zaten.Et,tavuk falan da yiyemiyorum,süt içemiyorum(ki çok severim normalde) yoğurt yemeğin yanında biraz kaşıklıyorum işde.öyle özel bir isteğim hiç olmuyo.
yani fundacım ölmemek için yemek benimki,öle keyifli değil hiçbizaman.Ayrıca ağzım sürekli uyuyana kadar acı ve fazla tükürük salgısı var.yani arkadaş ne hormonmuş bi kabul edemesi şu çocuğu ya
Testlerde de riskli bi şekilde kansız çıktım dr.hap verdi bi içtim hepten komalık oldum,içemiyorum onlarıda şimdi ,iğne yazdırdım bakalım onda nolcak.
Ama tabi 7-10 haftalar arası yataktan kalkmadan 15 dk.bir çıkarıyodum,ozamanlara göre (bide zofran sağolsun tabi)iyiyim diyim bari,ama işde çok sıkıldığım için artık iyiyim kelimesini telafuz etmek çok zor geliyo bana
bidaha çocuk yapan yani:):)

Kizlar basligi gorunce yazmadan gecemedim.oncelikle hayirli olsun bebisleriniz.benimde 3,5 yasinda bir kizim var ve benimde hamileligim cok kotu gecenlerden...benim bebek 5 haftalikken basladi bulantilar ve 9ay Boyunca hep kustum...3hafta hastanede yattim serum verdiler.yurt disinda yasiyorum.kendim yemek bile yapamiyordum,arkadaslar yapip getiriyordu.yani hic birsey asermedim de ona yanarim.6 kilo zor aldim ama bebek 3 kilo 500 Gr. Dogdu.simdi herseyi unuttum ama ikinciye cesaret yok insallah cabuk gecer bulantilariniz...basarilar....ha bide hicbirsey fayda etmiyor bulanti ya

ama bu haksızlık yaa bazıları hiç bişey yaşamazken 9 ay kusmak dehşet yani.
benimde yok işde ikinciye falan cesaretim.oğlum olacak benim kızımda olsun çok siterdim tabi ama cıkk.
Allah çocuğu tatdırdı bize çok şükür ,yeter ,napalım
6 kilo kilo alıp 3,5 kilo çocuk da mucize dimi ya.
bende 62 ile başladım işde 60 dayım 4,5 aylığım ve kilo almadım henüz.
Diyorumki keşke bomba gibi olsaydım da keyifli bi hamilelik yaşasaydım.

kizlar merhaba 8haftalik hamileyim ve bu hafta mide bulantilarim basladi 3 gundur bulantim var ve gunde 1 kere cikartiyorum bunu nasil azaltabilirim?

umarım en kısa sürede geçer bu kusmalarımız... evet haksızlık. kimisi hiçbirşeyin farkında olamdan güzelce 9 ayını geçirirken bie bak... ya yinede çok şükür beterin beteri var. bende annemde yiyorum akşamalrı sebze yemeği vs.
ama o acı tad apzımda bendede var... Allahım hayırlısı ile 9 ayımzıı geçirmek bebeklerimizi kucağımıza hayırlısı ile almak nasip et bizlere yarabbi. sonu çoooookkkk güzell olsun barimmm :)

kizlar merhaba 8haftalik hamileyim ve bu hafta mide bulantilarim basladi 3 gundur bulantim var ve gunde 1 kere cikartiyorum bunu nasil azaltabilirim?

Valla canımcım yardımcı olmak nasıl istersim nasıl. ama kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer hesabı yani..

Hemde cok buyuk haksizlik.bazilari hic bulanti yasamiyo ne guzel ya...evet bende cok derdim 100 kilo oluyum ama kusmadan yemek yedim diye...evet dogumda kilolar gitti ama ben sonra aldim kilo malum ozlemistim yemek yemeyi:) insallah gecer bulantilarinda kavusursun bebisine :)

zelals peki hergün içiyormusun zoferi , doktorun ne diyor?

Mrb.evet 1,5 ay sürekli içtim çünkü okula gidiyorum.gitmeden önce ara ara içiyodum ama midem,boğazım hep tahriş olmuştu.doktora belirttim çıkaracağına al dedi,bulantın oluyorsa al dedi.kar zarar olayı almayınca sürekli çıkarırsan beslenemezsin,miden ,boğazın,psikolojin berbat oluyo değil mi.o halde almak daha mantıklı.19.haftaya girşcem artık bu bikaç gündür 2 günnde bir alıyom diğer günede faydası oluyo habın

Valla ben koskoca altı ayda tek bir kez bulantı yaşadım.Çok şükür ki ne sabah bulantısı ne gün içerisinde hiç bir bulantım olmadı.O konuda çok rahattım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…