Gebelikde bulantı ve kusma

13.haftaya kadar felaket bir bulantı yaşadım. mutfağın yanından bile geçemiyordum. evdeki tüm zamanımı banyoda öğürerek geçiriyordum. yanımdan geçen insanların kokusu bile beni rahatsız ediyordu. 2 ay işe bile ölü gibi gittim. ama sonra çok şükür hepsi geçti (ama o zamanlar ömrümün sonuna kadar geçmeyecek sanıyordum). şu an 36 haftalık oldum ve çok şükür şu ana kadar sorunsuz bir hamilelik geçirdim.

bende 5+3 günlük hamileyim bulantım yok herkes daha erken daha başlar diyor ama ben dua ediyorum başlamaması için

arkadaslar ben delirmek uzereyım ınsan herseydenmı tıksınır kafamçokkarıştı mutfaga gırmıyorum zaten buzdolabını acmayalı aylar 1.5 ay oldu 10. haftamdayım hıc gecıcek gıbı durmuyor her gecen gun daha da sıddetlenıyor kusmadıgım tek sey cubuk kraker onuda mıgdem susuz oldugu ıcın saatlerce ogurmeme ragmen cıkaramıyorum cok sukur.İnsan bıle ıstemıyorum artık ınanın eşimden baskası gelmesın eve hersey herkes kokuyor bana.Kapı pencere zaten acmıyoruz.Eşim mutfakta yıyor hep hazır seyler patates salatası pzza pıde tost.Tostu bıle balkonda yapıyor bana kokmasın dıye Allah razı olsun cok anlayıslı yoksa coktan delırmıstım.Şu an evdeyım bırde bu avantajım var malı musavır stajerıyım ben ıdare edıyolar sagolsunlar.Arada cok dayanılmaz olunca metpamıt ıgnesını vuruyor esım( uyutuyor bulantı gecırmese bıle ) bana emedur felan fayda etmıyor..Serum verıcek eşim yrn artık ıyıce elden ayaktan dustum.Eşim doktor (cerrah) o yuzden bu mudehaleler evde yapılıyor bana zaten ben hastane kokusuna bıle kusuyorum kafamçokkarıştı evımde evım ınanın haftalardır evden dısarı cıkmadım.Benım annemde boyle gecırmsı gebelıgını hemde 9 ay ınsalalh benımkı ona benzemez.
Allah sabır versın arkadaslar dua edelım..
Allahım hepimizin yüzünü çocuklarından güldürsün..bundan buyuk dua da yok

Merhaba arkadaşlar benim bulantılar 7.haftada başladı,iğneler serumlar 3ay böyle geçti.kimisi 3 ay sonra,kimisi 5 ay sonra 6 ay sonra geçer derken 34.haftadayız hala çıkarıyorum,Sadece fark ilk zamanlarda su bile içemiyordum şuan yiyebiliyorum fakat,kokulardan (deterjan,parfüm,kolonya )dayanamıyorum.Dün yine çıkardım,sadece 7 kilo aldım,sanırım oda bebek,eşi,suyu falan.Dayanmak zor fakat bebeklerimiz için,allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun sağlıkla beklerinizi kucaklarınıza alırsınız inşallah.Bende 5+5 haftalık hamileyim bulantılarım başladı kusmam olmadı şimdiye kadar ama benim bulantılarım öğleleyin başlıyor ara ara geceye kadar devam ediyor daha bebeğin kalp atışlarını duymadık normalmi sizce?

Arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun sağlıkla beklerinizi kucaklarınıza alırsınız inşallah.Bende 5+5 haftalık hamileyim bulantılarım başladı kusmam olmadı şimdiye kadar ama benim bulantılarım öğleleyin başlıyor ara ara geceye kadar devam ediyor daha bebeğin kalp atışlarını duymadık normalmi sizce?

vajinal yolla mı bakıldı yoksa karından mı??? kalp atıslarını görmek yeterli canım ayrıca duymaya gerek yok ki....kalp atıslarını duymaya yarayan aletler zararlıymıs....gördükten sonra baska bi şeye gerek yok...karından bakılıyorsa ultrasonda 8. hafta ya kadar görelemeyebiliyor...gec döllenme olduysa daha miniciktir bebiş...keseyi görebildiniz mi peki?

ben 28 haftalık hamileyim ve hala bulantım ve kusmam devam ediyor,doktorum nadir hastalardan oldugumu söylüyorr ama alıstım artık kusmadıgım zaman acaba neden diyorum:)

mrb arkadaşlar.bende aranıza yeni katıldım.öncelikle allah hepimizin yardımcısı olsun.bende 13 haftalık hamileyim.bulantı kusmalrım cok ama cok fazla içtiğim su bile yaramıyor.ağzımn tadı 24 saat acı.pis bi tat var.kendi mutfağmdan tiksindim.şuan ailemn yanındayım her sabah her akşam gece durmadan kusuyorum:KK43:serum bile etki etmiyor aşırı kusamdan reflü oluştu midemde!zofran diye bi hap war onu kullanıyorum biraz olsa kusmalarımı azaltı ama aynıyım şuanda!ne yapacağımı bilmiyorum.çok korkuyorum 9 ay böyle süreck diye.psikolojim çok bozuldu.ilk hamileliğim bide!bi fikri olan varmı?mafoldumben

geçmiş olsun canım.bende senin gibiydim..doğum anına kadar bu duyguyu yaşadım.sadece bulantıma zofer 4 mg diye bir ilaç var.o iyi geliyodu.en azından yemek yememi sağlıyodukaydirigubbakcemile3
Ve hamileliğim boyunca kendi mutfağımda çok yoğun mide bulandırıcı bi korku vardı mutfağa girince bile midem alt üst oluyodu..ama Doğumdan sonra eve geldiğimde o koku kaybolmuştudelikafadulden Hamilelik böye işte canım...Şu anda 5 haftalık 2 çocuğuma hamileyim...Bulantılarım gene olucak biliyorum...ama bu minik mucizeler için değer:CüvCüv:

Son düzenleme:
Allah hepiniz kolaylik versin bizlerde gectik bu yollardan önemli olan kendinizi strese sokmayin bir hastalik degil yasadiklariniz keyfini cikarin sonucu dusundukce hersey minicik atan kalbler icin degilmi anne olmak ne kadar zor herseye daha dnyaya gelmeden katlaniyoruz beklenen gun kutsalsa bu yolda cekilen cile mukadesstir kizlar bu nu unutmayinnnn Allah kolaylik versin saglicakla bebklerinizi kucaginiza alinnnnn:nazar:opuyorumnanaktan

ben 9 haftalık hamileyim yaklasık 15 gün yogun bulantı tiksinme yasadım 10 gündür hiç bi sorunum kalmadı bulantılar bu kadar kısa sürebilir mi ki. gecen hafta dr gittim bebek gayet saglıklı.

ilk bebegim benimde psikolojık sorunlar da olmustu bulantıyla ama simdi eser yok eskisi gibiym aynı 9 haftadan sonra yeniden baslar mı ki lütfen yardımcı olun ne zor 15 gündü allah yardımcı olsn herkese

merhaba arkadaşlar bende 25 haftalık hamileyim.bulantılarım 8.haftada başladı.öyle zor günler geçirdimki çoğu zaman annemde kaldım.evim sanki çok pis kokuyordu giremiyordum.resmen bunalıma girdimiştim.hep ağlıyordum.4 ay boyunca günde sadece 1 bardak su içiyordum.sudan bile tiksinir olmuştum.2 ayda 5 kilo vermiştim.biraz yemek yeyip çıkarmadım zamanlarda nekadar mutlu oluyordum bilseniz.en büyük korkum bebeğimin aç kalıp sağlıksız olmasaydı ama olmadı allaha şükür.doktor gelişimi gayet iyi diyor.şuan iyimisin diye sorarsanız eskisi kadar kötü değilim ama hala 2 günde bir kusuyorum.ama eskiye nazaran yemek yiyebiliyorum.dışarıya çıkıp gezebiliyorum.son 1 aydır aşırı bulantım oldunda kusmamak için zofer 4mg adında bir ilaç kullanıyorum.bulantıma göre ya yarısını yada tamamını içiyorum.anında bulantımı kesiyor ve rahatça yemek yiyebiliyorum.çok bulantısı olanlar sizde doktorunuza bu ilacı sorun.belki sizdede işe yarar.

bulantı ve kusma problemi yaşayanları çok iyi anlıyorum ben şu an 25. gebelik haftamdayım ve 16. haftaya kadar bu sorunu yaşadım.aslında buna sorun demek yanlış belkı,doğal bı olay çünkü.hatta o kadar kı serum bıle yedım ben...çok da kilo verdım.ama şimdi çok ıyıyım çok şükür hala ayda 2-3 kez olabiliyor ama buyuk oranda geçti.
Çubuk kraker ve nane şekeri önerebılırım bazen işe yarıyor.bir de yemek için çok zorlamayın kendınızı ve eğer gunde 6-7 kezi geçiyorsa mutlaka doktoa gıdın çünkü vücut ve bebek susuz kalabiliyor benım öle olmuştu.

Ben de 4. haftada öğrendim hamile kaldığımı .1hafta boyunca herkes ne kadar şanslı olduğumu hiç bulantı çekmediğimi söylüyordu.bu sevincim 1 hafta sürdü, bir haftanın sonunda başladı bulantılarım.7 haftalık hamileyim.bulantılarım tüm gün sürüyor.
ilginç olan gündüz çalışıyorum: atıştırmalar ve yediğime dikkat ederek geçiyor.
ama akşamları şiddetleniyor ve ne yesem fayda etmiyor.
eşimle 10 haftalıkken geçeceğini umarak gün sayıyoruz...
her anneye sağlık diliyorum..

10. haftamdayım, bulantılarım hâlâ sürüyor maalesef. bir şeyler yiyebiliyorum fakat sonrası çok kötü oluyor, kusmasam da o bulantıyı yaşamak çok zor. bir de ben açken de çok sıkıntı yaşıyorum, açken öğürüyorum, bir şey olmadığı için midem dışarı çıkacakmış gibi oluyor. üfff, çok zor şeyler yaa!! Rabbim, kısa zamanda geçer inş. çünkü hayat çok tatsız ve sıkıcı bu haldeyken.

X