Gebelikde bulantı ve kusma

Şu başlıktaki sayfaları günde birkaç defa okuyorum.şu aralık gelse de üç ay bitse. Hep gün sayıyorum üç ay bitmesine ne kadar kaldı diye.
Gün içinde bulantılarımla baş ediyorum:kraker,mandalina, ayva yiyiyorum midem bulandıkça .öğlen kaşarlı tost.akşam patates haşlaması ve pilav yiyiyorum.akşam 6 dan sonra başlıyor, iyice coşuyor. ben de coşuyorum mız mız mızzz...çekilmez oluyorum...
Rabbim sabır ve sağlık ver hepimize....

9 haftalık oldu dün çok fena kustum hiç kusmamıstm oysa mide bulantılarm olmustu 15 gün civarı allahm güç versin die dua ediyrm hele ki çalısıyorsan çok daha zor oluor

arkadaşların herkezinki 3 ay sonra geçmiyor ben 26 haftalık oldum.ilk 20 haftaya kadar okadar kötüydümki ne yesem çıkıyordu evde işte farketmiyor.ama son 5-6 haftadır azaldı.eskisi kadar olmuyor bulansa bile fazla istifra etmiyorum.birde artık 14 haftam kaldı diye kendimi avutuyorum :-)

şu an yaklaşık 8 haftalık hamileyim ben de...
yaklaşık 6. haftamda başladı bulantılarım, sadece bir kez çıkardım afedersiniz; bunun dışında günün önemli bi kısmında midem sürekli ağzımdaakannehir
çubuk kraker iyi geliyo ama yemekten içimde kraker ağacı çıktı:roflol: dayanıyoruz artık napalım...
heee bi de eşim hariç tüm insanoğlu ve tüm evren kokuyo tabiri caizse..deli oluyom bazen:sinifsinif:

kızlar bana kızmayın ama ben de midemin bulanmamasından şikayetçiyim. şuan 6 haftam bitti hiç midem bulanmıyor. tabii bu kötü birşey değildir ama belirti yaşayamayınca insan korkuyor. sadece göğüslerim sızlıyor bir de gazım var başka hiç birşeyim yok. geçen doktora gittim tam 6+0 dı kese göründü ama içini göremedik. biraz da bu korkuttu beni. gerçi doktor kesenin gelişimi şuan normal görünüyor bebeği göremememizde şuan normal dedi ama formlardan bakıyorum 5 haftalıkken bile embriyoyu gören var 6haftalıkkken kalp sesini bile duyan var. ben bukadar takmazdım herşeyi kafama test sonucu pozitif çıktığından beri sürekli endişe halindeyim şaşırdım kaldım... sizin nezaman göründü kese içinde bebeğiniz

ben hamile olduğumu öğrendiğimde 5 haftalıktım.doktora gittimde kese göründü ama kalp atışı ve embriyoyu göremedik 8.haftada tekrar çarmıştı ozaman ikisinide gördük.kimisinin midesi 7-8 haftalıktan sonra bulanmaya başlıyor.gerçi benim 5 haftalıkken başlamıştı.ama bulanmıyorsa bence şükret haline biz neler çektik anlatmakla olmaz yaşamak gerek :-)

ben hamile olduğumu öğrendiğimde 5 haftalıktım.doktora gittimde kese göründü ama kalp atışı ve embriyoyu göremedik 8.haftada tekrar çarmıştı ozaman ikisinide gördük.kimisinin midesi 7-8 haftalıktan sonra bulanmaya başlıyor.gerçi benim 5 haftalıkken başlamıştı.ama bulanmıyorsa bence şükret haline biz neler çektik anlatmakla olmaz yaşamak gerek :-)

teşekkür ederim. bakalım önümüzdeki hafta tekrar gidicem, inşallah her şey yolundadır görsem rahatlayacağım

benim 9, haftaya kadar hersey güzeldi bulantı olsada kusma yoktu simdi hepsi var 10, haftaya girerken hersey daha bi zorlastı. yok iyi geçiyo derken simdi midem agzımda ve cok zor bebege sevinemiosun hayattan zevk alamıosun esinle ilgilenemiosun bide ilk gece hamile kaldın mı ben gibi zor oluyor allah saglık versin de zamanla gecsin

merhaba arkadaşlar bende 22+6 haftalık hamileyim. bulantılarım 6. haftada başladı ve 18. haftaya kadar yani yaklaşık 3 ay sürdü. berbat bişeydi. bir damla su bile içemedim. 4 kilo verdim. bir gece hastanede kaldım vücudumun iyon dengesi bozulmuş beslenememekten. ve 3 ay boyunca 3 güne bir ilaçlı serum aldım. ayakta bile zor duruyordum halsizlikten. ve en kötüsü herşeyden tiksindim. eşimden, evimden, detarjanlardan, diş macunundan ve aklınıza gelebilecek bir çok yiyecekten :KK43: o kadar zorduki aklıma kürtajın bile geldiği oldu. ne zaman geçecek diye inledim durdum ama şükür 4,5 ayı görünce kesildi. şimdi ara ara sabah bulantılarım oluyor ama hiç umrumda değil çünkü öncekilerle mukayese bile edilemez. bu dönemde tek yapılacak şey çok üzgünüm ama sabretmek ve geçeceğine inanmak! psikolojik olarakta bu çok önemli. yaşayan herkese Allah sabr versin diyorum ve hepinize sağlıklı hamilelikler ve doğumlar diliyorum...

kızlar bana kızmayın ama ben de midemin bulanmamasından şikayetçiyim. şuan 6 haftam bitti hiç midem bulanmıyor. tabii bu kötü birşey değildir ama belirti yaşayamayınca insan korkuyor. sadece göğüslerim sızlıyor bir de gazım var başka hiç birşeyim yok. geçen doktora gittim tam 6+0 dı kese göründü ama içini göremedik. biraz da bu korkuttu beni. gerçi doktor kesenin gelişimi şuan normal görünüyor bebeği göremememizde şuan normal dedi ama formlardan bakıyorum 5 haftalıkken bile embriyoyu gören var 6haftalıkkken kalp sesini bile duyan var. ben bukadar takmazdım herşeyi kafama test sonucu pozitif çıktığından beri sürekli endişe halindeyim şaşırdım kaldım... sizin nezaman göründü kese içinde bebeğiniz

sevgili ela11, ben doktora ilk gittiğimde bebek 6 hafta 3 veya 4 günlük demişti doktor ve kalp atşları da görünüyordu ama "ben kalp atışlarının kesinliğinden emin olmak için 2 hafta sonra tekrar görmek istiyorum." demişti doktor. sıkıntı etme, henüz küçük sanırım. 7 veya 8 haftalıkken de görünmezse o zaman sıkıntı olur herhalde. ayrıca her şey nasib güzelim, Rabbim hayırlısını ve sağlıklısını versin inş.

ayrıca mide bulantıların olmadığı için şükret, çok çok güzel bir şey emin ol. şu an 11. haftamın içindeyim, daha tamamlanmadı ve hâlâ hamileliğimin sevincini, zevkini yaşayabilmiş değilim. ilk öğrendiğimde şaşkınlıktan sevincimi tam yaşayamadım, sonrasında da mide bulantıları başladı. hayat oldukça tatsız. böyle devam etmen için dua et bence. :))

6haftalık hamıleyim hıc bısey yemek ıstemıyorum su dahıl ıçmek ıstemıyorum ne denediysem olmuyo

benim 15 haftaya kadar devam etti. su bile kustum. bende bir de çok ciddi koku aşermesi vardı. güzel hiçbir kokuyu almıyodum ama ne kadar kötü koku varsa 100 metreden duyuyodum, bu da şiddetli öğürmelere sebep oluyordu. en çok öğürten de insan kokusuydu. karnıma ağrılar giriyodu öğürmekten. bulantı ve kusmadan bile o kadar şikayetçi değildim. hala bile o günleri düşündükçe içim daralıyor. çok şükür ki geçti artık ama ilk 4 ayımdan hiçbir şey anlamadım maalesef.

:nazar:arkadşlar mrb ben 1 kasımda test yaptım pozitif çıktı.galiba bende anne adayıyım.şuan tm 6 haftlaık.haftaya kalp atışlarını duymak için hstneye gdicm.bende de bulantı yok ama çok çabuk açıkıyorum.. sizce normal mi?:emir_bebek::KK49::KK19::KK6:

mrb kızlar
ya benim mide bulantım tamamen geçti bu haftada (11.hafta)bu normal mi insan tedirgin oluyor.böyle bir durum yaşayan var mı.

slm kızlar.ben bulantılardan canı yananlardanım.bugun 16.hafta ya gırdım.4 ay oldu ama bulantılarda hiç bi değişiklik yok.sürekli bulantıyla yaşamak inanılmaz korkunç bi his.bi arkadasında dediği gibi evimden eşimden işimden tiksinir olduum.hayat dayanılmaz hale gelıyor bı sure sonra.evime girmek istemiyorum.kimseyle konusmak dıaloga gırmek nasılsın dedıklerınde cevap vermek ıstemıyorum.öncelerde annene benzer dedıler annemin 12.haftasında kesilmiş bekledim geçmedi sabrettim 16 hafta oldu.Allahıma yalvarıyorum saglık sıhhat versin diye.psikolojim inanılmaz bozuk.doktorumda care bulamadı ilaç surup serum hiç bi etki göstermedi.
dua ediyorum sadece elımden bısey gelmez.
bulantısız olan arkadaslar ne kadar sanslı olduklarını unutmasınlar benim yasayamadıgım sevıncı bol bol yasasınlar.bebişlerini bol bol sevsinler :KK43:(

mrb kızlar
ya benim mide bulantım tamamen geçti bu haftada (11.hafta)bu normal mi insan tedirgin oluyor.böyle bir durum yaşayan var mı.

ah ne kadar güzel!! nazar değdirmeyelim, maşallah. ben yaşamadım ama duydum, 10. haftadan itibaren geçenleri de duydum. için rahat olsun. bizlere de dua et de biz de kurtulalım :KK43:(

ah ne kadar güzel!! nazar değdirmeyelim, maşallah. ben yaşamadım ama duydum, 10. haftadan itibaren geçenleri de duydum. için rahat olsun. bizlere de dua et de biz de kurtulalım :KK43:(

ay ne güzel yazmışsın inşallah dediğn gibidir dediğin gibiyse darısı herkesin başına...

Bu güzelbi haber.Ben de 9.haftamın içindeyim şükürler olsun.Yani3 haftam kaldı desenize bulantıların geçmesine.Ama beni en çok düşündüren şey bu ilk 3 ay içinde bebeğin de gelişiminde önemli olan gıdaları mide bulantısı yüzünden alamamış olmak.Bu açığı nasıl kapatacağız.Bir bilen ya da yorumu olanı bekliyorum sabırla.Allah hamile olan bütün arkadaşlara hayırlısıyla bebğiyle kavuşmasını temenni ediyorum.Tabii içinde beni de:KK1:

X