Gebelikde bulantı ve kusma

Bu güzelbi haber.Ben de 9.haftamın içindeyim şükürler olsun.Yani3 haftam kaldı desenize bulantıların geçmesine.Ama beni en çok düşündüren şey bu ilk 3 ay içinde bebeğin de gelişiminde önemli olan gıdaları mide bulantısı yüzünden alamamış olmak.Bu açığı nasıl kapatacağız.Bir bilen ya da yorumu olanı bekliyorum sabırla.Allah hamile olan bütün arkadaşlara hayırlısıyla bebğiyle kavuşmasını temenni ediyorum.Tabii içinde beni de:KK1:

üzülme didenur, çünkü ilk 3 ayda hiçbir şey yiyemesek bile çocuk zaten yediklerimizden değil de bizdeki depolardan alıyormuş, onlarla besleniyormuş yani bir nevi bizi tüketiyorlar :)))) hem okuduğum yazılarda bunu gördüm hem de doktorum söylemişti. endişelenme, Rabbim onları düşünüyor.

ben 5. haftamdayım 4. haftadan beri kusuorum. midem çok bulanıyo dayanamıorum kendim kusuorum . ama bulantı çok var
canim oncelikle hayirli olsun boyle bulantiya can kurban benim sabah bulantim olmuyor ancak ogleye dogru siddetleniyor okudugum bi kitap da sabahlari yataktan kalkmadan once kraker ekmek gibi seyleri yemenin faydali olacagi yaziyordu denedim gercekten baya azaldi bir de nane cayi iciyorum onun da etkisi var sanirim bu aralar iyiyim cunku hepimize Allahim sag salim bebislerimizi kucagimiza almamizi nasip etsin insallah:KK71:

üzülme didenur, çünkü ilk 3 ayda hiçbir şey yiyemesek bile çocuk zaten yediklerimizden değil de bizdeki depolardan alıyormuş, onlarla besleniyormuş yani bir nevi bizi tüketiyorlar :)))) hem okuduğum yazılarda bunu gördüm hem de doktorum söylemişti. endişelenme, Rabbim onları düşünüyor.

evet ayni seyi benim doktorum da soyledi hicbir sey yemesen bile sorun yok korkma dedi gonlunu ferah tut canim bir de ne kadar sansliyiz artik bebegimiz de biz de her ani her seyi doktorumuzla paylasip yakindan takip ediliyoruz eskilerin yasadiklarini dusununce Allahima sukrediyorum mesela babannem tarlada dogum yapmis tek basina ve orakla gobek bagini kesip calismaya devam etmis eminim bircogumuzun boyle duyduklari hikayeler vardir

Valla Arkadaşlar Hamilelik Bulantısı hiç bir şeye benzemiyor tedaviye karşı çok inatçı ben herşeyi denedim sabah kalkmadan çubuk da yedim meyvesuyu da içtim ama nafile heleki ilk zamanlar su içsem kusuyordum artık kusarken boğulcam diye korkuyordum nefes alamıyordum Zofran kullandım o da bana mısın demedi şuan 13+ dayım yavaş yavaş geçmeye başlıyor sanki..önceden minimum günde 7 - 8 kere lavaboya gidiyordum su bile içemiyordum bırak yemek yemeyi ama şuan günde maxımum 3 kere falan kusuyorum yemeğimi de yiyorum...Allah hepimizin yardımcıısı olsun gerçekten çok zor heleki çalışan anneler içinnnn...

arkadaşlar hamileligimin 11hafta 6 ncı günündeyim 8 gündür hastahanede yatıyordum dün çıktım ama aynen kusmalarım devam ediyor gece sabaha kadar kustum sizinkileri okudumda günde 4 5 7 defa kusanlar varmış ben günde 20 den fazla kusuyorum artık hiç dermanım kalmadı gücüm bitti kan kusuyorum bu ne zaman gececek içinizde böyle olan varmıydı kan kusuyorum artık ya

arkadaşlar hamileligimin 11hafta 6 ncı günündeyim 8 gündür hastahanede yatıyordum dün çıktım ama aynen kusmalarım devam ediyor gece sabaha kadar kustum sizinkileri okudumda günde 4 5 7 defa kusanlar varmış ben günde 20 den fazla kusuyorum artık hiç dermanım kalmadı gücüm bitti kan kusuyorum bu ne zaman gececek içinizde böyle olan varmıydı kan kusuyorum artık ya

bende hastane yattım yaklaşık 15 kilo serum yedim ilk zamanlar acilden çıkamıyordum sürekli iğne vuruluyordum ama nafile kesinlikle tedavisi yok bunun ben buna inandım.. ama canm merk etme geçiyor birden taammen geçmiyor belki ama azalıyor en azından..benim bulantılarım 8. haftamda başladı ve ilk 2 hafta rapor aldım işe bile gidemedim o kadar kötüydüm.. ama çok şükür şuan 13+dayım sabah erken kalkmassam yane cumartesi pazar hiç bir şeyim yok ama hafta içi 2-3 kere kusuyorum ki benm oturduğum yer ile çalıştığım yer arası 28 km her gün 1 saatim arabada geçiyor sanırım psikolojik olarak bundan etkileniyorum o yüzden bulantı yaşıyorum.. ama geçiceğine inandırıyorum kendimi sende öle yap kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama 13 haftaya gelince gerçekten rahatlayacaksın...Allah sabır versin bunu çekmeyen kesinlikle anlayamaaz seni çok iyi anlıyorum...Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip eder inş cnm.. :emir_bebek:

bende hastane yattım yaklaşık 15 kilo serum yedim ilk zamanlar acilden çıkamıyordum sürekli iğne vuruluyordum ama nafile kesinlikle tedavisi yok bunun ben buna inandım.. ama canm merk etme geçiyor birden taammen geçmiyor belki ama azalıyor en azından..benim bulantılarım 8. haftamda başladı ve ilk 2 hafta rapor aldım işe bile gidemedim o kadar kötüydüm.. ama çok şükür şuan 13+dayım sabah erken kalkmassam yane cumartesi pazar hiç bir şeyim yok ama hafta içi 2-3 kere kusuyorum ki benm oturduğum yer ile çalıştığım yer arası 28 km her gün 1 saatim arabada geçiyor sanırım psikolojik olarak bundan etkileniyorum o yüzden bulantı yaşıyorum.. ama geçiceğine inandırıyorum kendimi sende öle yap kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama 13 haftaya gelince gerçekten rahatlayacaksın...Allah sabır versin bunu çekmeyen kesinlikle anlayamaaz seni çok iyi anlıyorum...Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip eder inş cnm.. :emir_bebek:

ay pardon ben haftana dikkat etmemişim 2 haftan kalmış sabret artık

merhaba kızlar 5.haftamda bulantılarım başladı,sürekli mide bulatısı ve buna bağlı baş ağrılarım var
canım hiç bişi yemek istemiyo halsizlik ve yorgunluk var,gün boyu hiç bişi yapmadan yatıyorum
Allah çalışan annelere yardım etsin,hamileliğinin 9.ayına kadar kusan tanıyorum,umarım kısa zamanda
geçer.Allah hepimizin yardımcısı olsun .

bende hastane yattım yaklaşık 15 kilo serum yedim ilk zamanlar acilden çıkamıyordum sürekli iğne vuruluyordum ama nafile kesinlikle tedavisi yok bunun ben buna inandım.. ama canm merk etme geçiyor birden taammen geçmiyor belki ama azalıyor en azından..benim bulantılarım 8. haftamda başladı ve ilk 2 hafta rapor aldım işe bile gidemedim o kadar kötüydüm.. ama çok şükür şuan 13+dayım sabah erken kalkmassam yane cumartesi pazar hiç bir şeyim yok ama hafta içi 2-3 kere kusuyorum ki benm oturduğum yer ile çalıştığım yer arası 28 km her gün 1 saatim arabada geçiyor sanırım psikolojik olarak bundan etkileniyorum o yüzden bulantı yaşıyorum.. ama geçiceğine inandırıyorum kendimi sende öle yap kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama 13 haftaya gelince gerçekten rahatlayacaksın...Allah sabır versin bunu çekmeyen kesinlikle anlayamaaz seni çok iyi anlıyorum...Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip eder inş cnm.. :emir_bebek:[/QU

2 gün sonra tam 3 ay olacak ama en az bir azalma yok perişanım :KK43: günde 3 e razıyım 20 defa kusuyorum artık kan kusuyorum

arkadaşlar merhaba ben 8.haftanın içindeyim.her an sabah öğle akşam gece hiç geçmezmi bu bulantılar.ben hergün serum alıyorum ama bir yandanda çok korkuyorum benim tahlillerimde keton eritrosit ve lökosit yüksek çıktı keton çıkması besin duvarlarının yıkıldığını gösteriyormuş bu durumun bebeğe zararı olur mu diye korkuyorum birşey yemek şöyle dursun 1 damla su içemiyorum ama hergün aldığım seum su ihtiyacımızı karşılayabilir mu onu da merak ediyorum.birde beni görenler 9 ay boyunca böyle çektiklerini söylüyorlar bende düşünüyorum tamam sabah bulantılarını falan anlarım da 9 ay hergün serum alıp ağzına bi damla su koyamayıp bi lokma yiyemeyim üstelik sürekli çıkararak bu bebeklerini nasıl beslediler 9 ay çekenler gerçekten bu kadar şiddetli mi geçiriyorlar ben 3 ay dolsun bi rahatlayayım diyorum herkes 9 aydan bahsediyor sonrada diyorum ki 9 ay çeken %1-2 yazıyordu nette bu 4 kişide bana mı denk geldi diye. korkuyorummmmmmmm...

arkadaşlar merhaba ben 8.haftanın içindeyim.her an sabah öğle akşam gece hiç geçmezmi bu bulantılar.ben hergün serum alıyorum ama bir yandanda çok korkuyorum benim tahlillerimde keton eritrosit ve lökosit yüksek çıktı keton çıkması besin duvarlarının yıkıldığını gösteriyormuş bu durumun bebeğe zararı olur mu diye korkuyorum birşey yemek şöyle dursun 1 damla su içemiyorum ama hergün aldığım seum su ihtiyacımızı karşılayabilir mu onu da merak ediyorum.birde beni görenler 9 ay boyunca böyle çektiklerini söylüyorlar bende düşünüyorum tamam sabah bulantılarını falan anlarım da 9 ay hergün serum alıp ağzına bi damla su koyamayıp bi lokma yiyemeyim üstelik sürekli çıkararak bu bebeklerini nasıl beslediler 9 ay çekenler gerçekten bu kadar şiddetli mi geçiriyorlar ben 3 ay dolsun bi rahatlayayım diyorum herkes 9 aydan bahsediyor sonrada diyorum ki 9 ay çeken %1-2 yazıyordu nette bu 4 kişide bana mı denk geldi diye. korkuyorummmmmmmm...

marje benim tam 3 ay olmuş şimdi hesapladım 3 ay bitmiş ama haglen aynıyım dahada kötüyüm 9 ay çekenler böyle çekmemişki sadece iç bulantısı çekmiş ama ben hiç durmadan kusuyorum artık kan kusuyorum ALLAHIM yalvarıyorum geçsin bu acı artık:KK43::KK43:

hamilelerin % 70 nin yaşadığı bir sorun bence yani çevremde doğum yapanların çoğu bu bulantıları yaşamış eet kimi 9 ay kimi 3 kimi 5 ay..çok yakın bir arkadaşım hatta iş arkadaşım 9 ay boyunca bulantı yaşadı ancak ilk zamanlardaki yaşadığımız gibi değildi sen rahat ol böle düşünürsen hiç geçmes çünkü biraaz da psikolojik bu bulantılar...ben normal zamanda bile çok miğde bulantısı yaşayan biriyim Benim azaldıysa herkesin geçer valla...:KK74:

betul_42 2 gün sonra tam 3 ay olacak ama en az bir azalma yok perişanım :KK43: günde 3 e razıyım 20 defa kusuyorum artık kan kusuyorum[/QUOTE]

cnım daha dur 13+6 dan sonra 3 aylık ilk dönemi tamamlamış oluyorsun..doktorlar da zaten 14. haftaya kadar çekrsin diyor..

kızlar 4+5 günlük hamileyim 3. haftamdan beri bulantılarım var.. daha gebeliğimi öğrenmeden başladı.. son günlerde şiddetlendi daha da... korkuyorum daha da ilerlemesinden.. henüz istifra etmiyorum.. zor tutuyorum ama bikaç gündür kendimi..acaba ilerler mi daha da?:s fikri olan var mı

Ben 5+5 günlük hamileyim. Özellikle aç kaldığım zamanlarda ve gece yatarken çok aşırı olmasa da hafif bulantılarım oluyor, midem kalkıyor resmen. Ama henüz istifra yok.Sizleri görünce şaşıyorum:) Bende mi bir sorun var diye.:KK31:

cnm geceleri bende de oluyor.. sabahları kalkar kalkmaz mide bulantım başlıo... yataktan kalkmazsam sorun yok. bende ilerde daha fena olmaktan korkuyorum:s bende de istifra yok henüz

Canım benim 5, haftada bişim yoktu 8, haftada basladı bulantı 9, haftada kumalar 12*2yim gece bulantılarım var insallah gececek

çok korkuyorum benim tahlillerimde keton eritrosit ve lökosit yüksek çıktı keton çıkması besin duvarlarının yıkıldığını gösteriyormuş bu durumun bebeğe zararı olur mu diye korkuyorum birşey yemek şöyle dursun 1 damla su içemiyorum

korkma marje, benim tahlil sonuçlarımı ablama söylediğimde "keton" yüksek çıkmışsa su içemediğinden yüksek çıkar demişti. eğer su içemiyorsan o yüzdendir nitekim o ablamın kendisi de 9 ay olmasa da çoook uzun bir zaman senin gibiydi, ne yedi ne içti, serum bile fayda etmiyordu. çok zor günler geçirdi ama çok şükür geçti, şimdi çocuklarını aldı kucağına, ikizlerimiz :)) şimdi onlarda da ablamda da bir sıkıntı yok çok şükür.

canım merhaba,5.haftama girdiğimde mide bulantılarım başladı,artık gün boyu devam eden bulantılar
beni perişan etmeye başladı,bugün bişey keşfettim belki sana ve diğer bulantısı olan arkadaşlara
yardımı olur diye hemen paylaşmak istedim.Haşlanmış patates hem bulantımı azalttı hemde tokluk
hissi verdiği için daha zinde hissetme me yaradı.Tesadüfen canım istedi diye üşenmedim yaptım
biraz tuz ile yedim ve gerçekten çok iyi geldiğini farkettim,ayrıca havuç ta yiyebilirsin katı gıdalarla
beslenmek te bulantıyı hafifletirmiş.umarım iyi gelir.

X