Gebelikde bulantı ve kusma

Kızlar bulantım olmaması bana cok anormal geliyordu
Bir tanıdığıma bundan bahsettiğimde bana sen çok su içiyormusun dedi.Ben günde en kötü 2-3 litre su içerim.Çok susarım.İçerim dediğimde çok su içmenin bulantıyı %80 engellediğini söyledi.Onada doktoru söylemiş.
Artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.Ama eğer doğruysa bol bol su için opuyorumnanaktan

ya 9. haftaya girdim,şimdiye kadar çok hafif olan bulantım acayip rahatsız etmeye başladı,gece bile midem bulanıyor,çok keyifsizim.

Kızlar bulantım olmaması bana cok anormal geliyordu
Bir tanıdığıma bundan bahsettiğimde bana sen çok su içiyormusun dedi.Ben günde en kötü 2-3 litre su içerim.Çok susarım.İçerim dediğimde çok su içmenin bulantıyı %80 engellediğini söyledi.Onada doktoru söylemiş.
Artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.Ama eğer doğruysa bol bol su için opuyorumnanaktan

canım ne kadarlık hamilesin ? hiçmi olmadı bulantın? iyimiş valla ben günde 3-3.5 litre su içiyorum banamısın demiyo. gene bulantı gene bulantı:KK43:( bugün muz denedim biraz sanki iyi gibi. birde 13. haftadayım ben belki diyorum bi umut artık azalır.:Saruboceq:

Merhaba,
Ben de 9 haftalık hamileyim ve midem çok kötü. Bebeğe bakamadığım için üzülüyorum.Umarım Allah bebeklerimize bakar. Mide bulantılarından ziyede herşeyden mutfaktan ve buzdolabından tiksiniyorum.Bir çocuğum var ve mecburen yemek yapmam lazım ama yemek yapmak çok zor geliyor.
Allah heimize kolaylık versin.

Merhaba,
Ben de 9 haftalık hamileyim ve midem çok kötü. Bebeğe bakamadığım için üzülüyorum.Umarım Allah bebeklerimize bakar. Mide bulantılarından ziyede herşeyden mutfaktan ve buzdolabından tiksiniyorum.Bir çocuğum var ve mecburen yemek yapmam lazım ama yemek yapmak çok zor geliyor.
Allah heimize kolaylık versin.

hiç üzülme...ilk zamanlarda beslenmenin bebeğe ne bir faydası ne de bir zararı varmış,dr söyledi.bişeyler yemeğe kendini zorlama ancak yemeklerden tiksinirsin dedi.yani sen ne yaparsan yap bebeğin beslenir.3. aydan sonra beslenme önemliymiş,o zamana kadar da bulantıların geçer inşallah.

ay deliricem artıksempatiksalakcinni 14. haftaya girdim son sürat kusmaya devam. zaten 4 kilo verdim nereye kadar böle sürer bu hamilelikbenneyaptımki ilk üç ayım bitti artık bebek benden değil benim beslenmemden beslenecek. ama benim hiçbir yediğim 5 dakika bile durmuyoki:sinifsinif: bilen birisi akıl versin nolur daha ne kadar sürecek buuuu. kusmaktan boğazım yara içinde. birde burun kanaması başladı iki haftadır. kendimden iğreniyorum:çok üzgünüm:

bende 11. haftanın içindeyim, hastanede serumla beslendikten sonra biraz azaldı ama sabahları bulantı devam ediyor. umarım bazıları gibi çok sürmez bu durum, 9 ayı bu şekilde düşünemiyorum...

bende 11. haftanın içindeyim, hastanede serumla beslendikten sonra biraz azaldı ama sabahları bulantı devam ediyor. umarım bazıları gibi çok sürmez bu durum, 9 ayı bu şekilde düşünemiyorum...

Bende haftasonu aşırı bulantı ve kusma sebebiyle 2 gün hastanede yattım.Kusmaktan vücudum vitaminsiz ve susuz kalmış bir de çok iyi beslenememişim çok bulantım olduğu için doğru düzgün hiçbirşey yiyemiyordum çünkü.serum takviyeleri sonucu iyiydim ama bu gün tekrar başladı bakalım nasıl geçecek bu günler...

:lepi: aynı anda öğrenmişiz =)) hayırlı olsun burcuwaa

evet arkadaşlar bu soruya cevap verirseniz çok ii olur.
Bir de ben çooook üşüyorum. bu normal mi acaba??

doktora hemen gidin kızlar. hatta mümkünse bugün. çünkü testte gebelik öğrenildiğinde ilk yapılması gereken ultrasonda bebeğin rahim içine yerleşip yerleşmedine ve dış gebelik, boş gebelik, mol (üzüm) gebelik yada normal seyreden bir gebelik olup olmadığına bakılmasıdır. eğer riskli bir gebelikse ilk günden önlem alınır. anne biran evvel folikasit kullanımına baslarki bebek için çok önemlidir. o yüzden bugün ilk işiniz hemen doktora gidip ultrasonda bebeğinize baktırmak olsun.
bu arada ikinizede tebrikler.opuyorumnanaktan

doktora hemen gidin kızlar. hatta mümkünse bugün. çünkü testte gebelik öğrenildiğinde ilk yapılması gereken ultrasonda bebeğin rahim içine yerleşip yerleşmedine ve dış gebelik, boş gebelik, mol (üzüm) gebelik yada normal seyreden bir gebelik olup olmadığına bakılmasıdır. eğer riskli bir gebelikse ilk günden önlem alınır. anne biran evvel folikasit kullanımına baslarki bebek için çok önemlidir. o yüzden bugün ilk işiniz hemen doktora gidip ultrasonda bebeğinize baktırmak olsun.
bu arada ikinizede tebrikler.opuyorumnanaktan

eşimle yarın gitmeyi planlıyorduk ama bana erken gibi gelmişti. Neyse artık yarın gideriz. cevap için teşekkürler canım a.s.

ay deliricem artıksempatiksalakcinni 14. haftaya girdim son sürat kusmaya devam. zaten 4 kilo verdim nereye kadar böle sürer bu hamilelikbenneyaptımki ilk üç ayım bitti artık bebek benden değil benim beslenmemden beslenecek. ama benim hiçbir yediğim 5 dakika bile durmuyoki:sinifsinif: bilen birisi akıl versin nolur daha ne kadar sürecek buuuu. kusmaktan boğazım yara içinde. birde burun kanaması başladı iki haftadır. kendimden iğreniyorum:çok üzgünüm:

Merhabalar 2 yaşında bir kızım var benimde arkadaşlar. Allah herkese bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.8.haftada başlayıp 17. haftaya kadar kusmalarım devam etti ne tuzlu krakerler ne de su içmek fayda etmedi.16.haftada azalmaya başlayıp 17. haftada bitti.
burun kanaması serum yaralar hepsini yaşamış bir anne olarak allah sizlere yardımcı olsun demek istedim ama kucağınıza aldığınızda hepsini unutuyorsunuz.O güzel anı yaşayabilmek için bunların hepsine değer. bunca eziyete razı olup bebek sahibi olamayan insanları düşünüp o halimde bile hep şükrettim.Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler versin.a.s.

Merhabalar 2 yaşında bir kızım var benimde arkadaşlar. Allah herkese bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.8.haftada başlayıp 17. haftaya kadar kusmalarım devam etti ne tuzlu krakerler ne de su içmek fayda etmedi.16.haftada azalmaya başlayıp 17. haftada bitti.
burun kanaması serum yaralar hepsini yaşamış bir anne olarak allah sizlere yardımcı olsun demek istedim ama kucağınıza aldığınızda hepsini unutuyorsunuz.O güzel anı yaşayabilmek için bunların hepsine değer. bunca eziyete razı olup bebek sahibi olamayan insanları düşünüp o halimde bile hep şükrettim.Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler versin.a.s.

öyle mutlu oldumki yazdıklarınızı okurken. gözümün önüne kızımı kucağıma alışım geldi. evet sıkıntı yaşıyoruz ama şükretme konusunda o kadar haklısınız ki. rabbim ikince kez bana anne olma şerefini bahşetmişken sanırım daha sabırlı olmalıyım.

ben 18+3teyim bulantılarım geçmişti ama ne hikmettir anlayamadım bu hafta baş dönmelerim ve bulantılar arttı..aşırı değil ama beni halsiz bırakmaya yetiyorfisfisfis

16. haftaya girdim. bulantılar tam gaz devam. ençok soğan ve sarmısaktan tiksindim. soğansız yemek çeşiti fazla olmadığından sanırım kiloda almıyorum. doktorum 17. haftada bitebilir bulantılar demişti onu bekliyorum. severek yediğim tek şey bol limonlu balık. birde sürekli kendimi dinlemeyeyim diye bebişime bişeyler örüyorum kafam dağılıyo iyi geliyo. :hulya:

mrb ablalarım.benm bi ablam 2 buçuk aylık hamile.sizlere sorusu olacak bu siteyi ona çok önerdim ama nete girmesi biraz zor olduğu için benden sormamı istedi.haftaya tatile gitmeyi planlıolar 2 buçuk 3 aylıkken denize girmesinde bi sakınca varmı?birde onda 3 defa kanama olmuş doktor bişi dememiş.iki kanama ilişkiye girdikten 1 gün sonra olmuş üçüncüsünde hiç bişi yapmadan olmuş.bu normalmi?birde doktoru ona folik asit vermiş ama çok bulantı yaptığı için kullanmıyor sizlerde de o ilaç bulantı yapıyormu vede onun haricinde başka ilaç kullanan varmı ismleri ve yan etkileri neler?

mrb ablalarım.benm bi ablam 2 buçuk aylık hamile.sizlere sorusu olacak bu siteyi ona çok önerdim ama nete girmesi biraz zor olduğu için benden sormamı istedi.haftaya tatile gitmeyi planlıolar 2 buçuk 3 aylıkken denize girmesinde bi sakınca varmı?birde onda 3 defa kanama olmuş doktor bişi dememiş.iki kanama ilişkiye girdikten 1 gün sonra olmuş üçüncüsünde hiç bişi yapmadan olmuş.bu normalmi?birde doktoru ona folik asit vermiş ama çok bulantı yaptığı için kullanmıyor sizlerde de o ilaç bulantı yapıyormu vede onun haricinde başka ilaç kullanan varmı ismleri ve yan etkileri neler?

merhabalar,
öncelikle ablanızın drunu değiştirmesini öneririm en azından 2. bir dra muayene olmasında fayda var diye düşünüyorum kafası rahat olsun. bende bulantı yapmıştı gerçi herşey yapıyordukaydirigubbakcemile3 drum emedur verdi ama bence hamilelik başta olmak üzere hiç bir hastalıkta kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanılmamalı uzmandan fikir alınmalı eğer druyla bunları detaylı konuşamıyor ve detaylı bilgi alamıyorsa drunu değiştirmeli bunları ayrıntılı olarak konuşabileceği her aradığında telefonla bile destek alabileceği bir dra yönlendirilmeli diye düşünüyorum.Çünkü herkesin hamileliği bünyesi farklı bu zamanlarda işin uzmanına sorulmalı

arkadaşlar ben 14 haftalık hamileyim, sabahları kusmam oluyor tabi midem boş olduğu için çok az su, ama kesintisiz her sabah oluyor,kendimi bastırıyorum ve direniyorum kusmamaya, fakat bu sefer kahvaltıdan sonra kusuyorum, sanırım midemin sabaha kadar ürettiği bu asiti atmam gerek, bana hiç bir zaman geçmeyecekmiş gibi geliyor bu olay benimle bütünleşti adeta sizce geçer mi?

X