Gebelikde bulantı ve kusma

kusmalardan bulantılardan nefret ediyorum :KK43:((( şuan 8 haftalık hamileyim ve 1 aydır kusma ve bulantılardan sürekli hastanelik oluyorum ama şuan bir ilaç kullanıyorum çok şükür istediklerimi yiyebiliyorum bana hep kraker tuzlu bisküvi ye dediler ama hiç fayda etmedi şuan en iyi gelen sakız ve dondurma tabi ilaçta kullanıyorum yoksa ağzıma lokma bile koyamıyorum inş bir an önce geçerde bende rahatlarım....

gebeliğin ilk aylarında gebelik hormonları sebebiyle daha önce sağlıksız beslenmiş anne adayları gebelikle birlikte bulantı ve kusma şeklinde fazlalıklarını dışarı atarlar.çok sağlıklı olanlarda bulantı ve kusma şikayetleri olmaz aynı derecede aşırı sağlıksız olanlardada bulantı ve kusma şikayetleri olmaz çünki onlar vücütlarındaki zararlı bileşikleri atamayacak kadar sağlıksızdır.o nedenle korkmamak lazım bulantı ve kusmalardan.zaten bebek siz yesenizde yemesenizde ilk 3-4 ay sizlerden beslenir.bebeğim zayıf kalıcak vitaminsiz kalıcak diye kendinizi kasmayın derim.kusmalarda salıklı olmaya aday işaretler sayılabilir.o nedenle vücut bazı besinlere karşı tiksinti uyandırır.buda çok normaldir.

bendede kusma bulantı çok varçok halsiz bırakıyor beni budurum
özelliklede sabah uyandığımda
bir kaç saat kendime gelemiyorum.

bi arkadaş işkembe çorbası bulantıyı geçiriyor yazmış nasıl yani? artık herşeyi deneyebilirim bu bulantılardan kurtulmak için tüm günüm hastanede serumlarla geçti bu kadar zor olacağını düşünememiştim. mecburen ilaç kullanıyorum değilse su bile içemiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. galiba yapılabilecek pek bişey yok beklemekten başka...

ben çok şanslıyım öyleyse hiç kusmam bulantım olmadı.. hamileliğimin 34. haftasındayım yok böyle bi sorunum..Allah yardımcınız olsun bayanlar...

bende 8. haftamdayım ve son bir haftadır aşırı şikayetçiyim, yediğimi çıkarıyorum, bulantıdan çok bulantı hissi, kokulara aşırı duyarlılık, iştahsızlık var. en sevdiğim yiyeceklerden bile nefret eder hale geldim. umarım bu sorunumuz çok uzun sürmez.......

bende 8. haftamdayım ve son bir haftadır aşırı şikayetçiyim, yediğimi çıkarıyorum, bulantıdan çok bulantı hissi, kokulara aşırı duyarlılık, iştahsızlık var. en sevdiğim yiyeceklerden bile nefret eder hale geldim. umarım bu sorunumuz çok uzun sürmez.......

bence doktorunla paylaş konuyu eğer aşırı kusman varsa ben şuan 9*4 hamileyim ve aşırı kusmalarım oluyodu muftaktan nefret ediyordum kokuyordu bana doktora gittim ve idrar tahlilinde keton denilen bişi var o yüksek çıktı yani beslenememişim hemen yatırdılar serum verdiler ah bu kusmalar şuan bi ilaç kullanıyorum Allahıma şükürler olsun herşeyi yiyebiliyorum

arkadaşlar 6. haftama gireceğim :CüvCüv:
ama bende herkes gibi mide bulantısından muzdaribim özellikle sabahları kendime gelmem uzun sürüyor yalnız şu saate kadar midem hala bulanmakta ve karnım aç ama yemek görmek istemiyorum nasıl bir çelişkidir bu bilmem
:kedi:

merhaba arkadaşlar.. bende 6 haftalık hamileyim benimde çok bulantılarım var gün boyu sürüyor ara ara ter basıyor halsiz kalıyorum kokuya karşı çok duyarlıyım mutfağa bile giremiyorum ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum. nasıl dindireceğim bulantımı,?? bir fikri olan varsa yazsın lütfen

merhaba arkadaşlar.. bende 6 haftalık hamileyim benimde çok bulantılarım var gün boyu sürüyor ara ara ter basıyor halsiz kalıyorum kokuya karşı çok duyarlıyım mutfağa bile giremiyorum ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum. nasıl dindireceğim bulantımı,?? bir fikri olan varsa yazsın lütfen

merhaba bende 9 *5 günlük hamileyim ve 4. haftadan bu yana aşırı kusmalarım vardı mutfağa bile giremiyodum içtiğim sudan tiksinmiştim ilk zamanlar önemsemedim ama her hafta hastanede yattım çünkü idrar tahlilinde beslenemediğim ortaya çıktı benden tavsiye ilk önce doktorlarınızla konuşmanız ve idrarda ketona bakılması ve ayrıca benim bulantımı şuan sakız ve dondurma geçiriyo(ve ayrıca ilaç kullanıyorum) bana hep kraker ve leblebi ye dediler ama doktorum onlar işe yaramaz dedi ve yaramıyorda bulantıya çare yok zamanı gelince geçicek inş eee anne olmak kolay değilmiş şimdiden bebişler öğretiyo bizlere :)))

selam kızlar

bende 6 + 6 günlük hamileyim benim hiç midem bulanmıyor çevremdeki tüm hamilelerin bulanıyor bi sorun mu var bende ?

yok canım sen sağlıklısın büyük ihtimal ondan.kusarak atacak zararlı toksinler yok demekki vücudunda:) bende hiç kusmadım ve bulantımda olmadı:))
üzülüyodum herkes oluyo ben olmuyom diye:)
kocamda sen ne tuhaf gebesin diyordu hep:p

10. haftaya girdik ve doktorumun dediği gibi kusmalarım tavan yaptı kaç kere kustum bugün bilmiyorum :))) valla zararlı toksin diye bişi duymadım ben sadece vücut bebeği istemediği için kendini koruma altına alırmış bebişi yabancı madde olarak görürmüş benim bünyem gerçektende çok hassastı şimdi hamilelikte daha belli etti kendi :)))

gelincik204 10. hafta tavan mı yapıyor:KK43: bana doktorum 7 ve 8 de tavan yapar sonra yavaş yavaş azalır dedi ben de 8. haftama girdim ama bundan daha fazlasını kaldıramam gibi geliyor:KK43: benim bünyem de hassas ve midemle ilgili şimdiye kadar çok sorun yaşadım belki bunlarda etkilidir. vücudum niye istemiyoki bebeğimi ben çok istiyorummm:)

vücudun bebeği yabancı cisim gibi görmesi için ciddi anlamda kadında hastalık olması lazım romatizmal hastalıklar gibi..o ayrı bir konu ama gebelikte bulantı ve kusmalar normal kabul edilir.

13. haftaya girmek üzereyim ve ölüyorum bulantıdan. sıcaklar dahadamı tetikliyo bilmem bugün resmen yerlerdeyim. ilk üç ay bitince bıçak gibi kesilir diyolardı ve tek umudum buydu.:çok üzgünüm: artık o umudumda kalmadı sanırım ben doğurana kadar çekcem bunu . böööööööööakannehir

ilk 4 bucuk ay çektim mide bulantısı tiksinti evin kapısında girmicem diye ağlıyordum eşime :))) ama çok şükür hepsi kesildi ve bitti şimdi bebeğime kavuşmama 8 hafta var ve şimdi herşeye değiyor diyorum sabredinn güzel yönlerini düşünmeye bakın :)) allah kolaylık versin

ilk 4 bucuk ay çektim mide bulantısı tiksinti evin kapısında girmicem diye ağlıyordum eşime :))) ama çok şükür hepsi kesildi ve bitti şimdi bebeğime kavuşmama 8 hafta var ve şimdi herşeye değiyor diyorum sabredinn güzel yönlerini düşünmeye bakın :)) allah kolaylık versin

haklısın canım bebeklerimiz için herşeye değer. ancak ben ilk gebeli*ğimde hiç böle bişi yaşamamıştım. oğlum öle sorunsuz gelmiştiki ben asıl şimdi hamileyim diyorum. zira bunda altüst oldum. bulantı kusma kansızlık tansiyon düşmesi herşey bunda. sadece 1 kilo aldım ancak kocaman karnım var ençokta buna şaşıyorum hemde 13. haftada:bbo: 6 aylık gibiyim çok tuhaf bi hamileyim çooookkaydirigubbakcemile3

selam kızlar

bende 6 + 6 günlük hamileyim benim hiç midem bulanmıyor çevremdeki tüm hamilelerin bulanıyor bi sorun mu var bende ?

bende 6+3 günlükhamileyim aynı sorun bende de var. bulantım çooook hafif oda bazen sabah daha hiiiç kusmadım.bende sorunmu var diye düşünüyorum ya çok tuhaf herkesin bu haftalarda aşırı kusmalaı oluyomuş ama benim olmadı henüz.

X