Gebelikde bulantı ve kusma

İşte ilk üç ay bulantı bebeğe zarar vermese de anneyi rahatsız eden bu bulantıyı önlemenin, anne adayını rahatlatmanın çareleri:

1. Anne adayları yediklerinizi çok iyi çiğneyin. Asla hiçbir gıdayı püre kıvamına gelmeden yutmayın.

2. Başucunuzda sarı, az tuzlu veya tercihen tuzsuz leblebiyi eksik etmeyin.

3. Elinizin altında içinde katkı maddesi olmayan, tercihen çavdarlı kıtırlar, çubuklar bulundurun.

4. Ara öğünlerde ağza birer birer atılan ve yavaş yavaş çiğnen fındık uygun olabilir.

5. Ara öğünlerde içecek olarak az tuzlu ayran için.

6. Ara öğünlerde tercihiniz çok sıcak veya çok soğuk olmayan şekersiz süt olabilir.

7. Şekerli içeceklerden uzak durun, bunlar bulantıyı artırabilir.

8. Eğer yalnızca bulantınız var, midede yanma, reflü şikayetleriniz yoksa gün içinde içme suyuna limon dilimi koyup bekletin, birazını
içine sıkarak için.

9. Mevsimindeyseniz, yeşil mandalina da bulantı kesme özelliğine sahiptir ve aynı şekilde limon gibi suda kullanılabilir.

10. Öğünlerde bir oturuşta tek çeşit besin tüketin. Mide kapasitesini zorlamayın.

11. Çiğ salata tüketmeyin, eğer yiyecekseniz çok iyi çiğneyin.

12. Bulgur da mide asidini emici özelliktedir. Çok iyi çiğnenmesi şartıyla midede bulantı ve reflüyü engellemeye yardımcıdır.

13. Susam, keten tohumu, kepekli gıdaların kepekleri gibi minik taneli mide çeperine yapışabilecek gıdalardan uzak durun.

14. Çorba, ayran, su gibi sıvıları ara öğünde alın ve mide kapasitesini zorlamayın.

15. Yüksek belli, dar kıyafetler mideye baskı oluşturarak bulantı ve reflüyü tetikleyebilir. Daha bol, düşük belli giysileri tercih edin.

Selam kizlar bende 7 hafta 3 gunluk hamileyim. Midem bulaniyor ama sukurler olsun kusmam yok fakat kokulara karsi asiri hassasiyet gösteriyorum hersey ama hersey kokuyo esim bile kotu kokuyor dusunun artik :KK43: herseyden tiksinir oldum yatak odam dan ve mutfagimdan nefret ediyorum ozellikle oralar cook kotu kokuyor. Allah yardimcimiz olsun meleklerimizi saglikli sihatli kucaklarimiza almayi nasip etsin Allah:emir_bebek:
Ayniyim ya bende kusmada var . Yatak odamda uyuyamiyorum

Midem aşırı bulanıyor, sabahları öğüm öğüm öğrüyorum bazen de yemek yedikten sinra istifra ediyorum sanki mide zehirlenmesi gibi. Ama o bulantilar olmayinca da psikolojikman mutsuzlasiyorum cok garip alistim gibi bisey.. :)))

bende 11+3 üm ve aynı şekilde midem bi yanıyor bi bulanıyor bende anlamadım valla hamile olduğumu bilmesem midemden doktora gidecem . ne yaparsam yapayım geçici çözüm oluyor hele de iş yerinde kıvrandırıyor beni a101 de satılan zencefilli pastil var onu emiyorum devamlı çok rahatlatıyo beni

Kızlar öncelikle günde 11 kusma rekorumla acillik olan biri olarak diyim inanın geçiyor 9-14 haftalar en yoğun dönem oluyor sonra herşey geçiyor tabi istisnalar mevcut..Size tavsiyem çok kötüyseniz serum yiyin inanın o siz bikaç gün kendinize getiriyor benm denemediğim yöntem kalmamıştı kraker,leblebi vss.. ibrahim saraçoğlunun zencefil tarifi vardı oda çok rahatlatıyordu bakın deneyin derim

beni de işte biraz zencefil rahatlatıyo birazda ayrandır soğuk süttür bunlar rahatlatıyo. doya doya yemek yiyeceğim günleri iple çekiyorum.

beni de işte biraz zencefil rahatlatıyo birazda ayrandır soğuk süttür bunlar rahatlatıyo. doya doya yemek yiyeceğim günleri iple çekiyorum.
Ben mersin gibi bir yerde 8. ayda su içemiyordum sen düşün :) Hatta bunu söylediğim için çok pişmanlık duydum sonraları ama biara meleğimi aldırmayı bile aklımdan geçirmiştim ölüyordum ya zaten bir ayda 4 kg verdik hiç geçmeyecek gibiydi herkes geçer derdi çok biliyosunuz diye içimden bide sinir olurdum şimd aynısını ben diyorum inanın geçiyor:)

kızlar beyaz leblebi bulantıları azaltıyor. bilginiz olsun. ben ilk bebeğimde çok bulanmıştım. su içsem öğürüyordum. beyaz leblebi bulantımı hafifletirdi.

kızlar yardımcı olun neolur. 2 gun önceye kadar bulantılarım hat safada idi 2 undur azaldı ancak bu seferde sankı içim su doluymuş gibi bir his var midemde hava yada su dolu gibi hissediyorum bişey yeme içme imkansız sürekli peynir ekmek yeyebiliyorum ne yapsam çzöüm olur :KK43:

Bende 8.haftaya girdim. 2 haftadir var bulantilarim basta sabahlariydi simdi farkettimki yemek yemedigim zaman daha da tetikliyor bulanti. Oncelikle ac kalmayin 3 ogun yedigimizi simdi 6 ogune cikarin ve azar azar yiyin. Herkesin asermesi farkli caninizin her istedigini yemeyin. Cubuk kraker ve beyaz leblebi hep bulunsun yaninizda. Birde ben limonlu cay iciyorum. Cok sukur hala bulanti safasindayim hic cikarmadim ve asiri derecelere gitmedim. Bunlarla rahatim sukur

Merhaba ben 10. Haftaya giricem 6 haftalıkkken başladı bulantı şuana kadar toplam 4 kez kustum. Çok fazla gaz birikiyor midemde ilk hamileliğimde hiçbir sıkıntı yaşamamıştım ama bunda hepsini yaşıyorum :KK43:( kokular beni mahvetti etten çok tiksindim çikolata dan.. En çok sevdiğim şeylerden nefret ediyorum. Çok zor geçiyor günler Allah yardım etsin biran önce bitsin bu sıkıntılar.

Elinizden geldigince ustten gaz cikarin cunku gaz bulantiyla alakali tetikliyor. Maden suyu icin limonlu iyi gelir. Bazi arkadaslar ayva yazmis okudum dun valla aksam da bugunde yedim ayvadan midir bilmem dunden daha iyiyim cok sukur. Birde ayva bebegi guzellestiriyormus okudugum kadariyla. Peygamber efendimizde tavsiye edermis

kızlar yardımcı olun neolur. 2 gun önceye kadar bulantılarım hat safada idi 2 undur azaldı ancak bu seferde sankı içim su doluymuş gibi bir his var midemde hava yada su dolu gibi hissediyorum bişey yeme içme imkansız sürekli peynir ekmek yeyebiliyorum ne yapsam çzöüm olur :KK43:
Aynı durum bende de var hiçbir çözüm bulamadım
Elinizden geldigince ustten gaz cikarin cunku gaz bulantiyla alakali tetikliyor. Maden suyu icin limonlu iyi gelir. Bazi arkadaslar ayva yazmis okudum dun valla aksam da bugunde yedim ayvadan midir bilmem dunden daha iyiyim cok sukur. Birde ayva bebegi guzellestiriyormus okudugum kadariyla. Peygamber efendimizde tavsiye e
Elinizden geldigince ustten gaz cikarin cunku gaz bulantiyla alakali tetikliyor. Maden suyu icin limonlu iyi gelir. Bazi arkadaslar ayva yazmis okudum dun valla aksam da bugunde yedim ayvadan midir bilmem dunden daha iyiyim cok sukur. Birde ayva bebegi guzellestiriyormus okudugum kadariyla. Peygamber efendimizde tavsiye edermis
benim 4 yaşında bir kızım var okadar çok ayva yerdim ki anlatamam kızım çok güzel saçları ayva rengi :) soda aldırayım hemen inşallah iyi gelir çok teşekkür ederim

Aynı durum bende de var hiçbir çözüm bulamadım

benim 4 yaşında bir kızım var okadar çok ayva yerdim ki anlatamam kızım çok güzel saçları ayva rengi :) soda aldırayım hemen inşallah iyi gelir çok teşekkür ederim
Allah bagislasin canim. Bu arada hani tatlidan miden bulaniyorsa sadesini al limon sık. Bide cubuk kreker ye ara ara miden bulandikca zarari olmaz. Aon olarak mideni bos birakma aclikta bulantiyi arttiriyor. Azar azar sk sk ye. Iyi gelir insallaj

İ
Allah bagislasin canim. Bu arada hani tatlidan miden bulaniyorsa sadesini al limon sık. Bide cubuk kreker ye ara ara miden bulandikca zarari olmaz. Aon olarak mideni bos birakma aclikta bulantiyi arttiriyor. Azar azar sk sk ye. Iyi gelir insallaj[/QUOTE inşallah Canım dikkat edicem çok teşekkür ederim

7+5 haftalık hamileyim . tüm gün sürekli kusuyorum dün birden başladı . bitmiyo. ne yesem çıkıyo yemesem de çıkıyor. ne yapacağımı şaşırdım. Çinde yaşıyorm ailem yok burda. çok zor durumdayım :KK43:

7+5 haftalık hamileyim . tüm gün sürekli kusuyorum dün birden başladı . bitmiyo. ne yesem çıkıyo yemesem de çıkıyor. ne yapacağımı şaşırdım. Çinde yaşıyorm ailem yok burda. çok zor durumdayım :KK43:
Canım tebrikler inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın bende su an 11 haftanın içindeyim.kuskus canım çıktı desem de yeridir.Ama son bir kaç gündür sanki azaldı gibi yani en azından artık su içiyorum en kötüsü buydu cunki herşey kötü kokuyordu ama su iğrenç kokuyordu inşallah azalıyor biraz sabır birde orda tek başına isen bence sakın üzülme.hatta sevin bile.şimdi en azından yanımda su olsa böyle olurdu filan diye güzel şeyler hatırlarsın birde gelince buraya baya bir kıymetli olursun. Ya burda olsan da yanında olması gereken kimse yanında olmazsa o daha üzücü oluyor bence hayatın tadını çıkar hatta bir de benim için çıkar

Canım tebrikler inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın bende su an 11 haftanın içindeyim.kuskus canım çıktı desem de yeridir.Ama son bir kaç gündür sanki azaldı gibi yani en azından artık su içiyorum en kötüsü buydu cunki herşey kötü kokuyordu ama su iğrenç kokuyordu inşallah azalıyor biraz sabır birde orda tek başına isen bence sakın üzülme.hatta sevin bile.şimdi en azından yanımda su olsa böyle olurdu filan diye güzel şeyler hatırlarsın birde gelince buraya baya bir kıymetli olursun. Ya burda olsan da yanında olması gereken kimse yanında olmazsa o daha üzücü oluyor bence hayatın tadını çıkar hatta bir de benim için çıkar
canım ben o kusmalarla hastaneye gittim 4 gün hastanede yattım 25 serum 5 iğne yedim. anca kendime geldim. hastaneden çıktıktan snra ilk gün gayet ii gitti yemek yedm doya doya su içtim. sonra ertesi gün tekrar başladı sanah tost yedim peşine kustum. sonra ben gittim bulantı bilekliği aldım onu sabahları bulantım lunca takıyorum artık hiç kusmuyorum. çok şükr bileklikler benm işime yaradı. umarm sende kurtulursun bi an önce bende senn gbi su içemediğim için 25 serum yedim.. 9 gün sonra türkiyeye dönüyorum dediğin gibi herkes özledi baya ilgilenen olcak şükür ama artk iyi olduğm için gitmesem de olr diyorm :KK70:

canım ben o kusmalarla hastaneye gittim 4 gün hastanede yattım 25 serum 5 iğne yedim. anca kendime geldim. hastaneden çıktıktan snra ilk gün gayet ii gitti yemek yedm doya doya su içtim. sonra ertesi gün tekrar başladı sanah tost yedim peşine kustum. sonra ben gittim bulantı bilekliği aldım onu sabahları bulantım lunca takıyorum artık hiç kusmuyorum. çok şükr bileklikler benm işime yaradı. umarm sende kurtulursun bi an önce bende senn gbi su içemediğim için 25 serum yedim.. 9 gün sonra türkiyeye dönüyorum dediğin gibi herkes özledi baya ilgilenen olcak şükür ama artk iyi olduğm için gitmesem de olr diyorm :KK70:

xiexie xiexie geçmiş olsun canım. Ne yapıyorsun diye profiline bakayım dedim. Bu mesajı gördüm. İyi olmana sevindim.

X