- 3 Temmuz 2015
- 44
- 10
- 39
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #2.301
Sakız banada iyi geldi
ne güzel sevindim :)Bende bazen işe yarıyor bazen de etkisi olmuyor.Sakız banada iyi geldi
merhaba yazdıklarını okudum çok güzel açıklamışşın.benimde sana bir sorum vardı bende 5+3 hafta hamileyim bu hafta sonu bizde tatil planlamıştık önceden tam 6 haftaya denk gelecek şimdi iptal mi etsek kararsızım çünkü bulantım başlamadı.herkezde genelde 6.haftadan mı başlıyor bulantılarKızlar ben de 14. haftamdayım çok şükür bulantılarım yok denecek kadar azaldı. Bulantılarım 6. haftada başladı ve zehir etti. Tam bulantı başladığında tatile gitmiştik zehir oldu tatilimiz. Bir gece hastaneye gittik dayanamadım artık serım verdiler. Ertesi gün doktorumuz aradım. Bana zofranı kullanabilirsin dedi. 41 tl di fiyatı. Neredeyse bir kutuyu bitirdim. Bazen gün aşırı bazen her gün almak zorunda kaldım. Dönüşte doktoruma gittim ben ilaç kullanmak istemiyorum öneriniz var mı diye. O da bana bulantı bilekliği (benimkinin markası PsiBands) önerdi. Tüm eczanelerde satılıyor fiyatı 41 tl. Fiyatı şundan da söylüyorum ilaçla aynı fiyat ve bir daha ilaç kullamak zorunda kalmadım aklım da bebişimde kalmadı her ne kadar dr kullabilirsin dediyse de insan korkuyor. Bu bileklikleri sadece gece yatarken çıkartın ki etkisi azalmasın. Plastik bir bileklik ne alaka diceksiniz belki olayı da şu iki bileğe de takılıyor ve bilekten 2,5 -3 parmak mesefe ilerisi akapınkturda bulantı noktasıymış. Bilekliği tam oraya denk getirerek takınca o kol içine denk gelen mantarı baskı yapıyor bulantıyı azaltıyor. Sakın acele etmeyin benim 1,5 gün sürdü etki etmesi bu işe yaramıyor diyip atmayın bir köseye. Çok şükür o günden bu yanda o kadar azaldı ki bulantım resmen hamileliğin 2. üç ayındaki huzuru başlarda yakaladım. (Çocukken ben sürekli kusan midesi bulanan bir çocuktum her tatilde önce en yakın hastane nere diye bakardı annem) Tabi kokular ya da abuk sabuk görüntüler midenizi kaldırıyor ama çok daha iyi oluyorsunuz. Bu bileklik olmasa kaç kutu zofran bitirmiştim düşünüyorum da şimdi. Tabi ki her bünye farklıdır belki başkasına etki etmeyebilir. Nacizane tavsiyem denemeye değer.
merhaba yazdıklarını okudum çok güzel açıklamışşın.benimde sana bir sorum vardı bende 5+3 hafta hamileyim bu hafta sonu bizde tatil planlamıştık önceden tam 6 haftaya denk gelecek şimdi iptal mi etsek kararsızım çünkü bulantım başlamadı.herkezde genelde 6.haftadan mı başlıyor bulantılar
bende sea band aldım bulantı bilekliği, ama eczanede kazıklandık 50 TL verdik. internette 29 TL. bana işe yaradı tam anlamıyla bitirmedi ama azalttı.neffin arkadaşım tatili ertele bişi anlamıyosun. ben gittim çok pişman oldum
Canım gebelikte kusmanın nedeni hormonlarla alakalı bununla ilgili bir yığın bilgi var nette aç okusun eşin. Ve bebişe kusmanın herhangi bir zararı yok. Dokuz ay boyunca kusan tanıdıklarım var hiçbir sağlık sorunu yok bebişlerde... Inşallah bizim o kadar sürmez ve de sorun yaşamayız.kızlar dün eşimle kapıştım.bana mide bulantılarımın sürekli midemin bulanacağını düşündüğüm için olduğunu söyledi. yani psikolojik görüyor. ama çok kötüyüm isteyerek yapmıyorum ne yesem çıkarıyorum. elimde değil ki. bana bebeğe bişi olur böyle kusmaya devam edersen dedi, şimdi bi de endişelenmeye başladım. of napcam ya
Canım gebelikte kusmanın nedeni hormonlarla alakalı bununla ilgili bir yığın bilgi var nette aç okusun eşin. Ve bebişe kusmanın herhangi bir zararı yok. Dokuz ay boyunca kusan tanıdıklarım var hiçbir sağlık sorunu yok bebişlerde... Inşallah bizim o kadar sürmez ve de sorun yaşamayız.
Gebelikte bulanti bebegin.cok.salikli gelistiginin gostergesiymis kizlar olsun valla napalim benimde azaldi bu aralar 7. haftada baslamisti ama ben sabahlari cikariyodum hala da oyle onun disinda tum gun bulantiyla geciyodu bi haftadir azaldi ama gelip gidiyo bazen bulanti.Gecer insallah bakalim :)
Tabi ki bitanem saglikli bebek saglikli gebelik.ilk 3 ay bulanti vrrir.Bulanmayanlarinki sagliksiz degil.elbette ama bulanti kusma gebeligin en dogal seyri.Bi ablam.ozel hastanede prof. gidiyodu migdem.cok bulaniyo cok kusuyorum deyince "birak bulansin ne guzel iste gebeliginin gayet saglikli gectiginin gostergesi bu bebegin gayet iyi"demis.Zaten zamanla azaliyo.Benim bugun sabah hafif bulandi gecti bikac hafta once olsa safra cikariyodum her sabah valla zamanla azalir takma kafana ilac filan da icme bosver.gerçekten öyle mi? yani sağlıklı olduğunu mu gösteriyor?
Hiç üzülme canim.bunu sana 2 gebeliginin 2 sindede 2 ay hastanede yatan biri diyor.ben gunde 20 25 defa kusuyordum.asla serumsuz yapamiyordum.doktorum bebege hic bir sekilde zarari yok demişdi.gerçekten öyle mi? yani sağlıklı olduğunu mu gösteriyor?
9. Hafta içindeyken geçti bebek ultrasonda kıpır kıpır darısı sana artıkAynen bende öyleyim ve henüz 6 haftalık benim bebeyim
İnşallah canm inşallah9. Hafta içindeyken geçti bebek ultrasonda kıpır kıpır darısı sana artık
Tabi ki bitanem saglikli bebek saglikli gebelik.ilk 3 ay bulanti vrrir.Bulanmayanlarinki sagliksiz degil.elbette ama bulanti kusma gebeligin en dogal seyri.Bi ablam.ozel hastanede prof. gidiyodu migdem.cok bulaniyo cok kusuyorum deyince "birak bulansin ne guzel iste gebeliginin gayet saglikli gectiginin gostergesi bu bebegin gayet iyi"demis.Zaten zamanla azaliyo.Benim bugun sabah hafif bulandi gecti bikac hafta once olsa safra cikariyodum her sabah valla zamanla azalir takma kafana ilac filan da icme bosver.
Hiç üzülme canim.bunu sana 2 gebeliginin 2 sindede 2 ay hastanede yatan biri diyor.ben gunde 20 25 defa kusuyordum.asla serumsuz yapamiyordum.doktorum bebege hic bir sekilde zarari yok demişdi.