Gebelikde bulantı ve kusma

Zofran kullanın Kızlar ben kaç ay boşuna çektim o kadar bulantı kusma. Zofranı aldığımda tamamen geçiyor. Tabi bulantılar aşırı olduğunda alıyorum. 22. Hafta geçer mi hep bekledim 12de 14te 16da 20de geçer dediler gecmedi. 22de de geçmezse doğuma kadar sürer :KK43: iyi ki zofran var.

Soda boş mideye zararı olmaz mı? Meyve dışında hiç birşey yemedim dünden beri napcam bilmiyorum. Aynı mı bebişler sağlıcakla gelsinler inşallah

bu süre içinde bebekler henüz kordon oluşmadığı için besini sizden almıyor rahat olun. yani yemek yiyemedim ay bebek aç kaldı diye bişi yok :) Rabbim öyle güzel kurmuş ki düzeni elhamdurillah rahat olun hanımlar :) güzel anneler :)

Merhaba kizlar bende bugun 5+0 haftalik hamileyim. Bulanti hafif hafif basladi bendede ama hic kusma olmadi simdilik herseyi yiyebiliyorum. Tam olarak ne zmaan baslar yani kacinci haftada siddetli kusmalar. Biz tatil ayarlamistik hamile oldugumu ogrenmeden once eylulun 1de baslicak o zaman 6 haftalik olcam sizce iptalmi etsem cok zorluk yasarmiyim sakincasi olur mu

Merhaba kizlar bende bugun 5+0 haftalik hamileyim. Bulanti hafif hafif basladi bendede ama hic kusma olmadi simdilik herseyi yiyebiliyorum. Tam olarak ne zmaan baslar yani kacinci haftada siddetli kusmalar. Biz tatil ayarlamistik hamile oldugumu ogrenmeden once eylulun 1de baslicak o zaman 6 haftalik olcam sizce iptalmi etsem cok zorluk yasarmiyim sakincasi olur mu

ben tatile gidip hata yaptım :KK43: hiçbişi anlamadım hep uykum vardı yürüyemedim çok bel ağrısından. gittim ama yattım uyudum kalktım o kadar

Kızlar bende yarın tatile gidicem 7 haftalık şuan ve inanılmaz mide bulantım var napıcam bilmiyorum evde bile zor duruyorum çok kötü bi his ilaç aldım banamısın demedi napıcam bi çare yok mu buna :KK43:

ben tatile gidip hata yaptım :KK43: hiçbişi anlamadım hep uykum vardı yürüyemedim çok bel ağrısından. gittim ama yattım uyudum kalktım o kadar
Bende gidersem esim icin gitmek istiyorum aslinda o cok istiyor sadece bulantim cok olup daha kotu olmaktan korkuyorum. Birde bazi doktorlar ilk haftalarda yolculugu yasakliyormus sen ucaklami gitmistin

Ilk hamileligimde 5. Hafta baslayan bulantim çok şükür 12.hafta birden bitti.
Simdi 6.haftamdayim dün gece felaket bir istifra basladi artik sabaha dogru migde boşaldı kuru kuru öğürtü çok zordu. Salatalik disinda birsey yiyemiyorum ayaga kalktikca basim dönüyor. En zor tarafi 3.5 yasinda kızım.... bugun komsudan rica ettim yedirdi ama sürekli diyemem ki... mutfaga giremiyorum ayakta duramiyorum birde çocuk olunca hersey iki kat zorlasti.

Kızlar ben de 14. haftamdayım çok şükür bulantılarım yok denecek kadar azaldı. Bulantılarım 6. haftada başladı ve zehir etti. Tam bulantı başladığında tatile gitmiştik zehir oldu tatilimiz. Bir gece hastaneye gittik dayanamadım artık serım verdiler. Ertesi gün doktorumuz aradım. Bana zofranı kullanabilirsin dedi. 41 tl di fiyatı. Neredeyse bir kutuyu bitirdim. Bazen gün aşırı bazen her gün almak zorunda kaldım. Dönüşte doktoruma gittim ben ilaç kullanmak istemiyorum öneriniz var mı diye. O da bana bulantı bilekliği (benimkinin markası PsiBands) önerdi. Tüm eczanelerde satılıyor fiyatı 41 tl. Fiyatı şundan da söylüyorum ilaçla aynı fiyat ve bir daha ilaç kullamak zorunda kalmadım aklım da bebişimde kalmadı her ne kadar dr kullabilirsin dediyse de insan korkuyor. Bu bileklikleri sadece gece yatarken çıkartın ki etkisi azalmasın. Plastik bir bileklik ne alaka diceksiniz belki olayı da şu iki bileğe de takılıyor ve bilekten 2,5 -3 parmak mesefe ilerisi akapınkturda bulantı noktasıymış. Bilekliği tam oraya denk getirerek takınca o kol içine denk gelen mantarı baskı yapıyor bulantıyı azaltıyor. Sakın acele etmeyin benim 1,5 gün sürdü etki etmesi bu işe yaramıyor diyip atmayın bir köseye. Çok şükür o günden bu yanda o kadar azaldı ki bulantım resmen hamileliğin 2. üç ayındaki huzuru başlarda yakaladım. (Çocukken ben sürekli kusan midesi bulanan bir çocuktum her tatilde önce en yakın hastane nere diye bakardı annem) Tabi kokular ya da abuk sabuk görüntüler midenizi kaldırıyor ama çok daha iyi oluyorsunuz. Bu bileklik olmasa kaç kutu zofran bitirmiştim düşünüyorum da şimdi. Tabi ki her bünye farklıdır belki başkasına etki etmeyebilir. Nacizane tavsiyem denemeye değer.

X