gebelik ve çalışma hayatı

Anlayabiliyorum gebeliğimin ilk 12 haftası iş yerime bildirmemiştim vardiyalı çalışıyordum benimki fiziksel olarak yoran ama mental bu kadar üstüme gelmeyen bir işti. Mahvoldum zor dayandım karnım büyüyene kadar söylemeyecektim bazı sebeplerden ama gece vardiyalarını bünyem kaldırmadı :KK43:

Bence haklarınızı iyi öğrenin dinlenme saatleriniz var gün içinde onları kullanın. Ayda bir gün doktor izni var. Vardiyalı çalışmanız yasak. İş yerine hekim geliyorsa ona anlatın. O bilir.
Ve telefon konuşmalarını içselleştirmemeye çalışın. İşinizi iyi yapmak için uğraşmayın çaba göstermeyin. Bu insanlar hiçbir şey haketmiyor.

Hamileliğin şu ilk 3 ayı vücudun dengesi değiştiği için zorluyor.

Rapor için sabit kadın doğum doktorunuza gidin o yardımcı olur bence.
ah keşke yardımcı olsalar. doktorumdan memnunum çok bilgili yi anlatıyor. konu rapora gelince suratıma tip tip bakıyor. sanki suç işliyorum maaşında ver diyorum. farklı devlet has. doktorları da denedim ama yok yani. sorun bende galiba :) arkadaşım babası hasta diye bir hafta alıyor gidiip :)

vardıyalı çalışmaya gerçekten dayanmaz bünye. akşam uyku basoyor o eski enejin olmuyor falan iyi idare etmişiniz yine.

Çok iyi anlıyorum sizi ben de özel bir hastanede hemşireyim kan şekerim düşüyor beni yemeğe erken çıkartır mısınız dediğimde, hamileliğini kullanıp bize vicdan yaptırma diyen insanlarla çalışıyorum. Doğumum yaklaştı maddi mecburiyetten izne ayrılamadım hala burnumdan getiriyorlar futbol topu gibi sağdan sola yuvarlanıyorum resmen her işe koşturuyorum. İnsan hamileyken iş de bırakamıyor doğum parası vs haklardan yararlanmak istiyorsun. Ben sizin yerinizde olsam gayet rahat bir şekilde kendimi zorlamadan çalışır, elimden bu kadar geliyor kusura bakmayın diyip cevaplarını verirdim. İşten mi çıkaracaklar verip tazminatı çıkarsınlar boşverin ama hiç sanmıyorum hamile bi kadını işten çıkarmak o kadar da kolay değil. Yani sonuç olarak bebeğinizden de daha kıymetli değil insanlar stresten düşük yapıyor yarın öbür gün başınıza böyle bişey gelse kimse değil siz üzüleceksiniz. Koyun tavrınızı başlarım onların bankasına da müşterisine de ya.
ay çok teşekkür ederim sizde yaşayan biri olarak çok güzel yazmışsınız.

elimden bu kadarı geliyor demenin hafifliğini yaşıyor olcam :)

allah ıslah etsin bunları ya gerçekten vicdansızlar.

ay çok teşekkür ederim sizde yaşayan biri olarak çok güzel yazmışsınız.

elimden bu kadarı geliyor demenin hafifliğini yaşıyor olcam :)

allah ıslah etsin bunları ya gerçekten vicdansızlar.
Rapor için de bişey söylemek istiyorum devlet hastanesi evet rapor konusunda çok sıkıntılı ama ücret karşılığında rapor veren özel tıp merkezleri var. Ben çok canıma tak ettiği zaman gidiyorum 500-600 lira muayene ücretini ödeyip 3 gün rapor yazdırıyorum gayet yazıyorlar. Çalıştıgım yere de belim tutuldu gelemiyorum diyorum. Bunu bu araştırın bence

Rapor için de bişey söylemek istiyorum devlet hastanesi evet rapor konusunda çok sıkıntılı ama ücret karşılığında rapor veren özel tıp merkezleri var. Ben çok canıma tak ettiği zaman gidiyorum 500-600 lira muayene ücretini ödeyip 3 gün rapor yazdırıyorum gayet yazıyorlar. Çalıştıgım yere de belim tutuldu gelemiyorum diyorum. Bunu bu araştırın bence

Bence de hamile olduğunu ve işe gidemeyecek kadar kötü hissettiğini söylese her hekim rapor verir özelde

İşi bırakmak gibi bir seçeneğiniz yok mu?
Size de bebeğe de sıkıntı böyle bir hayat.
Biliyorsunuz hamilelikten başlıyor bebeğin duygu ve beyin gelişimi.
Göze alabiliyor musunuz bu dönemde onun alacağı hasarla ilerde yüzleşmeyi?
Yani Allah esirgesin tabi ama her şeyden önce sağlık.
Koşullarınız insani değil, gebe birine hiç uygun değil
Bu mesajını konu sahibini daha çok strese sokmaktan ne işe yaradı peki? Göze alabiliyor musunuz ile başlayan paragrafı yazdıktan sonra rahatladınız mı?

Çok iyi anlıyorum sizi ben de özel bir hastanede hemşireyim kan şekerim düşüyor beni yemeğe erken çıkartır mısınız dediğimde, hamileliğini kullanıp bize vicdan yaptırma diyen insanlarla çalışıyorum. Doğumum yaklaştı maddi mecburiyetten izne ayrılamadım hala burnumdan getiriyorlar futbol topu gibi sağdan sola yuvarlanıyorum resmen her işe koşturuyorum. İnsan hamileyken iş de bırakamıyor doğum parası vs haklardan yararlanmak istiyorsun. Ben sizin yerinizde olsam gayet rahat bir şekilde kendimi zorlamadan çalışır, elimden bu kadar geliyor kusura bakmayın diyip cevaplarını verirdim. İşten mi çıkaracaklar verip tazminatı çıkarsınlar boşverin ama hiç sanmıyorum hamile bi kadını işten çıkarmak o kadar da kolay değil. Yani sonuç olarak bebeğinizden de daha kıymetli değil insanlar stresten düşük yapıyor yarın öbür gün başınıza böyle bişey gelse kimse değil siz üzüleceksiniz. Koyun tavrınızı başlarım onların bankasına da müşterisine de ya.
Ettikleri lafa bak Allah cezalarını versin…

Bu mesajını konu sahibini daha çok strese sokmaktan ne işe yaradı peki? Göze alabiliyor musunuz ile başlayan paragrafı yazdıktan sonra rahatladınız mı?
Kötü bir niyetle yazmadım, Allah kalbimi biliyor.
Siz de bilmeyiverin, kimsenin onayına ihtiyacım yok.
Aynı düşünmek zorunda değiliz

bugun gittiğim doktora yaşadığım beni gerçekten zorlayan burun tıkanıklığımı anlattım güldü dalga geçer gibi burun mu tıkanır dedi. yorumunuza sevindim yalnız değilim dedim :)
sürekli üst üste de çağrılar geliyor daha da daralıyorum.nefes alamıyor gibi hissediyorum.
Zamanında bende çok araştırdım,bazı gebeliklerde okuyor malesef:KK43: doktor burnuna zarar verirsin demesine rağmen iki gebeliğimdede kulşandım sprey şükür bişey olmadı.Yaşamayan bilmez,gebelik ilerledikçe nefe alamaz hale gelmiştim.
İnş sizinkisi öyle olmaz,olursada burun spreyi dışında pek bişey fayda etmiyor aklınızda bulunsun.
Bide buhar makinası alım eve içime nane yağı damlatın gece rahat uyursunuz

Rapor konusunda hastaneden almak çok zor özel hastane olmadığı sürece devlet hastaneleri ciddi veya gerçekten rapor gerektiren bir şey yoksa vermiyorlar ama sağlık ocakları daha rahat hasta olunca 1 hafta rahat bir şekilde rapor alabilirsiniz ben nöbetle çalıştığım için hasta olunca genelde 2 gün alıyorum ama fazla istesem de verirler gibi. Bu arada rapor almayı hiç beceremeyen biriyim rapor isterken sanki doktorun canını istiyorum gibi geliyor bende travma olmuş 😅 ama yine de sağlık ocağını bir deneyin en azından ara ara rapor alıp kendinizi dinlendirme şansınız olur. Ben de hamileyim en son birden burun akıntısı başladı baya da halsizim sağlık ocağına gittim akut sinüzitten rapor verdi hamile olduğumu belirttim.
Böyle yazınca sürekli rapor alıyorum gibi gözükmüş ama bu yıl toplam 10 gün almamışımdır 🤣

Allah yardımcınız olsun çok zor tabi
peki evden mi çalışıyorsunuz ofis mi?
hamile iken benim de bazen burnum tıkandı spreyle falan idare etmeye çalıştım

Hakka girmek olmuyor mu bu? İşverenin ya da senin yerine daha fazla iş yapan mesai arkadaşlarının hakkına girilmiyor mu?

şu an 8 haftalık hamileyim. aşırı burun tıkanıklığım oluyor. bazen nefesim kesiliyor gibi hissedeiyorum.
çağrı merkezinde çalışıyorum bir bankanın. çağrı arası 1 saniye bile yok yani müşteri sana bağırıp küfür edip kapatıyor 1 sn geçmeden neşeli ses tonunla yeni çağrıda olmak zorundasın. şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasın.
bir senedir de çalışıyorum ama bu nefessiz çağrı almak şu an o kadar zorluyor ki beni... yöneticiler anlayışsız yani , kadına çok kötüyüm 5 dakika tuvalete gidip rahatlayıp gelicem dedim şu an çalışmak zorundasın 1 dakika bile izin veremem diyen insanlar...
haftanın 6 günü bu şekilde çalışmak aşırı zorlamaya başladı. geçen 2 gün rapor almak istedim doktor kovmaktan beter etti.
gün içinde 5 6 kriz (stres seviyesi yüksek ) çağrı oluyor mutlaka.
amacım dediğim gibi şikayet mızmızlanmak değil.
konuşabileceğim anlatabileceğim arkadaşım yok size yazmak istedim ne yapabilirim böyle olunca siz olsanız ne yapardınız ?
İnsanı şartlarda çalışmak istiyorsunuz bu en doğal hakkınız. Şikayetlenebilirsiniz

kadın doğuma daha bugun gittim. tahliller için. bir gün raporu bile çok görüyorlar. arkadaşım babası hasta diye kendine bir hafta rapor alabiliyorken , gerçekten anlamıyorum.
60 dk mola hakkım var 90 asla yapmıyorlar.
sadece bilgi değil yemek yeme saati bile onların insiyatifinde.o saatte acıkmasanda acıksanda yemek molana çıkmak zorundasın.
Yemek saati bizde de öyleydi ama mola saati gün içinde biz ne zaman istiyorsak yapabiliyorduk o şekilde olmamalı insan kaynakları departmanımıza bir danışın isterseniz

Hakka girmek olmuyor mu bu? İşverenin ya da senin yerine daha fazla iş yapan mesai arkadaşlarının hakkına girilmiyor mu?
Kim kimin hakkına giriyor acaba yukarda yazdığımı okudunuz mu? Bana hamile halimle yaptıkları mobingin yanında 3 gün rapor almak hiçbir şey değil daha fazlasını da hakediyolar.

Bu arada az önce yazdığıma şunu da eklemek istiyorum bu sene yıllık izin kullanamadım hazirandan eylüle kadar ekipte yıllık izin kullananların eksikliğini kapatmak için fazla mesai yaparak çalıştım 3 ay boyunca. Ben istediğimde hep bir bahane vardı başkalarına izin verildiği için bana sıra gelmedi resmen. Çünkü hamile çalışanları kendine külfet gören bir kurumda çalışıyorum ve bu yüzden mobing görüyorum. Hepsinin kanıtları konuşmaları elimdedir bana yaptıklarını asla unutmayacağım ve zamanı geldiğinde dava açıp hesabını da soracağım hepsine. Ayda 1 kere doktor kontrolü için izin hakkımız var fakat ben zaten hastanede çalıştığım için ve onlara göre, çalıştığım yerde bir doktora takipli olmak zorunda olduğum için o 1 gün aylık doktor iznimi bile vermiyorlar. Haftanın 6 gün bir fiil çalışıyorum yani. Bana bunları yapan bir kurum varken, ben hakkım olan izinlerimi bile kullanamazken 3 gün rapor aldığım için hakka girmiş oluyorsam seve seve girerim hepsinin hakkına hiç önemli değil.

İşi bırakmak gibi bir seçeneğiniz yok mu?
Size de bebeğe de sıkıntı böyle bir hayat.
Biliyorsunuz hamilelikten başlıyor bebeğin duygu ve beyin gelişimi.
Göze alabiliyor musunuz bu dönemde onun alacağı hasarla ilerde yüzleşmeyi?
Yani Allah esirgesin tabi ama her şeyden önce sağlık.
Koşullarınız insani değil, gebe birine hiç uygun değil
insanlar ne zor şartlarda ne ağır işlerde çalışıyor da topaç gibi bebekleri oluyor. öyle bir anlatmışsınız ki tam bir felaket senaryosu.. biz de isteriz prensesler gibi hamilelik yaşayalım ancak hiç bir işte çalışmasak bile ülke gündemi yeterince stres yüklüyor insana.. Konu sahibi içinse şunu diyebilirim: siz kendinizi rahatlatma yöntemleri bulun, molalarınızda ve izin günlerinizde zihninizi temizleyecek aktiviteler yapın bu sizin için meditasyon olur, ibadet olur, resim yapmak olur artık size ne uygunsa.. çağrıları kişiselleştirmeyin. insanların öfkesi kuruma ama öfkelerini çok yanlış yere yönlendiriyorlar. bazı densizler de stres atma yöntemi olarak çağrı merkezlerini kullanıyor. bunun bilinciyle mümkün olduğunca profesyonel düşünmeye çalışın.

Devamlı şikayet etmek değil diye kendinizi suçlamayın bence. Böyle durumlarda insanların birbirine anlayışlı olması bir taraflarını eksiltmez. Ben son haftaya kadar çalıştım ama çok şanslıyım ki harika bir yöneticim vardı. Çok anlayışlıydı, ben de onun iyi niyetini suistimal etmeden bu süreci tamamladık. Şanssızmışsınız böyle insanlara denk gelmişsiniz. Keşke çalışma mecburiyetiniz olmasa ama anladığım kadarıyla var, kendinizi motive etmeye çalışın. Ne yazık ki bu ülke şartlarında eve tek parça gitmek bile bir motivasyon kaynağı.

X