gebelik testi ve evlilik

kızlar iyi geceler,
daha önce de bu konu da yazmıştım ama artık paranoyaklık seviyesinde.ben özel bir hastanede sigorta girişi yaptırmadan gebelik testi yaptırdım ve negatif sonuç çıktı test yaptıralı bir buçuk ay geçti ama ben hala ya aile hekimine test yaptırdığımın bilgisi giderse diye duramıyorum bu sene erkek arkadaşım da ben de mezun oluyoruz ramazandan sonraya düğünümüz var ama ben ya ailem öğrenirse diye düşünmekten düğüne odaklanamıyorum bile
gıtmez merak etmeyın, aıle hekımınde yaptırmadıgınız takdırde bırsey olmaz zaten aıle hekımı gebelık olması durumunda sızınle ırtıbata gecer olmayan bır gebelıgın haberı verılmez kımseye rahat olun :KK66:

kızlar iyi geceler,
daha önce de bu konu da yazmıştım ama artık paranoyaklık seviyesinde.ben özel bir hastanede sigorta girişi yaptırmadan gebelik testi yaptırdım ve negatif sonuç çıktı test yaptıralı bir buçuk ay geçti ama ben hala ya aile hekimine test yaptırdığımın bilgisi giderse diye duramıyorum bu sene erkek arkadaşım da ben de mezun oluyoruz ramazandan sonraya düğünümüz var ama ben ya ailem öğrenirse diye düşünmekten düğüne odaklanamıyorum bile

Hımmm o konu sıkıntılı biraz. Senin kimlik numaranı girdiğinde sistemden yaptırdığın her tahlilin sonucunu ve yazdırdığın her ilacı, her muayeneyi görebilecek bütünleşik bir sağlık sistemimiz var artık ama, doktor-hasta gizliliği sebebi ile bunu biriyle paylaşamaz. Aile hekiminden neden korkuyorsun akraban falan mı?

Yanlış hatırlamıyorsam ve bilmiyorsam eğer e-devlet sistemine girdikten sonra oralarda biyerler sağlık kuruluşlarıyla ilgili olan bölümde seçenekler var. Muayne olduğum doktor eski bilgilerimi tedavilerimi falan görsün yada görmesin diye. Ama emin değilim dediğim gibi. E-devlet sistemine girip bir bakın isterseniz. eğer öyle bir seçenek var ise düğüne kadar kapatın hiç biir dr görmesin eski tedavilerinizi :)

oyle bişey olmadı bende. mayıs başı 3 aylık düşük yaptım, 20 kere dr a gitmişimdir, kimse haber vermemiş aile hekimine falan. bişey olmaz

canım ben özel hastaneye gidiyorum ve özel sağlık sigortası kullanıyorum. sgk m da var ama onu tercih etmiyorum. geçenlerde sağlık ocağından aradılar beni aile hekimi asistanıymış geçen hafta bilmem ne hastanesine gebelik kontrolü yaptırmışsınız. bizde hamile olduğunu gördük tetanoz aşısı yapılması gerekiyor şu tarihte gelin lütfen deyip kapattılar..

o sebeple bilemedim şimdi senin konuyu..

kızlar iyi geceler,
adet düzensizliğim vardı, dr ilaç yazacaktı gebelik ihtimali varmı yokmu bu ilaçtan önce bakmamız şart dedi ben ihtimal yok dediysemde resmi olarak mecburus prosedür dedi, gibi bişey söyleyebilirsiniz

Aile hekiminde hemşire hastaneye gdip öğrenirsen mutlaka bizede uğra haber ver, kaydını yapalım demişti. Yani burdan anlıyoruz ki, hastane hekimliğe bilgi falan vermiyor.
Bu dedim de birkaç haftalık olan bir durum.

Öyle bir durum olma ihtimali yok, bu konuda rahat olabilirsiniz. :KK39:

Beni arayip gebelik kaydi baslatmamiz gerekiyor demislerdi..gecen yil...
Ama sonuc pozitifti...Negatifte niye arasinlar ki...
Ailenizden biri gidince Cok uzulduk kiziniz hamile dedilmis mi diyecek aile hekimi:)
Ztn aile hekimi dgl ebeler ilgileniyor bu konularla..
Hani olmaz ya hadi diyelim oldu..
Nikah tarihi almak icin gittigimizde kan testinde bakiyolardi dersiniz..
Halsiz hissediyodum kendimi kan testi yaptirdim ama yanlis yapmislar bhcg yapmislar dersiniz..
Hani bu sacma ama yiyebilirler kan uyusmazligi varmi yok mu diye baktirdik...
Ramazandan sonra dugun varya detayli kan tahlili istedim ne olur ne olmaz bi baksinlar diye beta hcg ye de bakmislar dersn..
Ortaya cikma ihtimalinde sec begen al :)
Bende ne yalanciymisim yahu:KK70:

Hamile olsaydın evet aile hekimine bildirilirdi fakat hamile değilsin. Neyin kafası bu tadını çıkarttt bu güzel sürecin :-)

kızlar iyi geceler,
kaç yaşındasın ki

Yanlış hatırlamıyorsam ve bilmiyorsam eğer e-devlet sistemine girdikten sonra oralarda biyerler sağlık kuruluşlarıyla ilgili olan bölümde seçenekler var. Muayne olduğum doktor eski bilgilerimi tedavilerimi falan görsün yada görmesin diye. Ama emin değilim dediğim gibi. E-devlet sistemine girip bir bakın isterseniz. eğer öyle bir seçenek var ise düğüne kadar kapatın hiç biir dr görmesin eski tedavilerinizi :)
Eğer bunu yapmayı akıl ettilerse gerçekten bravo. Akşam kontrol edeceğim.

e nabız sistemine üye olunca her bilginize ulaşılabiliyormuş
durmadan karşınıza çıkıyordur ben bu yüzden üye olmadım.

kızlar iyi geceler,

Böyle bir bilgi gitmez aile hekimliğine falan. neden gitsin ki? ben özel hastaneye gidiyorum gebelik takibi için, hem de kaç tane test yaptırdım ail hekimliği daha konuyu bile bilmiyo.:)

kızlar iyi geceler,

sisteme düşmez
sigorta girişi yapılmadıysa

Ben aile hekimliginde ebeyim.gebelik durumu tanısı girilen,tanimlanmamis gebelik girilen her kayıtlı hasta aile hekimligine düşer yanlış biliyorsunuz.bilgisayar açılır açılmaz önümüze düşmüyor tabiki tahlil yaptıranlar. Gebelik tanısı sorgulama yaptığımız zaman çıkar gebeliginizi göremeyen aile hekimleri sorgulama yapmıyor demektir.hangi hastaneye gittiğiniz ne ilaç yazıldığı görülür.sgk girişi önemli değil tc no ile giriş olması yeterli 3 ay öncesine kadarki bütün gebelikler görülür.
(Zaten özele gidiyorum aile hekimine neden gidecekmisim diyen gebeler lütfen doğumdan sonra bebeğin aşısını da özel doktor da yaptırsın)

kızlar iyi geceler,
Merak etme gitmez canım. sen zaten yeterınce üzülmüşşün kolay da olmayacak bu aşamalar. evliliğin eşinden döneneler ya da sırf çocuklar yattım diye mecbur hissedip her şeye evet diyenlerden olma. aile hekimine gitmez merak etme. öyle süper bir sistem yok

X