• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri sebebiyle bebeğini kaybedenler

Hepinize çok geçmiş olsun 🙏 benimde yüksek çıktı şekerim dr diyet dedi endokrine gerek yok dedi ama içim rahat değil ve kan sulandırıcı iğne ve ecoprin kullanıyorum. Kaçtı şekeriniz sizin?
Ben de kan sulandırıcı iğne ve corasprin kullanıyorum. Sanırım doğuma kadar da devam edeceğim. Benim şeker yüklemesi sonucu 0. Dakika değerim 101 ,sonraki 206 ve 120. dakikadaki 144 çıktı. Şu an yemekten sonraki ilk saatteki ölçümlerim ortlama 140-150 civarı. Bu hafta diyetime sıkı uyarak dengeleyebilmeyi umuyorum. Umarım başarırım,yoksa insüline başlamak zorundayım.

Canim kendini strese sokma. Insulin vurulman bebegin icin gerekiyoraa ters veya yan etki yapmayacaktir.

Seker hastaligi aslinda vucudun insulin direncinin dusmesi demek. Yani senin vucudun yeteri kadar insulin salgilayamadiginda sekerin yukseliyor. Disaridan insulin yakviyesi alman gerekiyor demekki diyet ile de dusmuyorsa. Insulin aldiginda vucut gerektigi kadar sekerin de dengelenmis olacaktir.. Allahim saglikla kucagina almay8
nasip etsin inaallah.

Bende de gebelik sekeri var. Aurekli takip ediyorum. Diyetle simdilik kontrol altinda. Herhangi bir sorun yasamadim. Biz elimizden gelen her aeyi saglayalim. Gerisi Allahin taktiri.
Yaptığım araştırmada insülinin bebeği etkilemediğinden bahsediyor doktorlar ama yine de inşallah gerek kalmaz diyorum. Onu hiçbirşey etkilesin istemiyorum tabi. Çok zor gebe kaldım,5 yıllık tüp bebek sürecinden sonra kavuşunca herşeyden korkar oluyor insan. Allah herkesin yavrusuna sağlık versin, sağsalim kucağumıza alalım inşallah. Siz de diyetinizi aman bozmayın,ne güzel dengelenmişken.

Ben de kan sulandırıcı iğne ve corasprin kullanıyorum. Sanırım doğuma kadar da devam edeceğim. Benim şeker yüklemesi sonucu 0. Dakika değerim 101 ,sonraki 206 ve 120. dakikadaki 144 çıktı. Şu an yemekten sonraki ilk saatteki ölçümlerim ortlama 140-150 civarı. Bu hafta diyetime sıkı uyarak dengeleyebilmeyi umuyorum. Umarım başarırım,yoksa insüline başlamak zorundayım.
Çok geçmiş olsun 🙏 benim açlık 98. 1 saat sonrası 210. 2 saat sonra ise 168 çıktı. Ve işin kötü yanı son 2 haftadır hep açım

Çok çok acı,Allah hepinize dayanma gücü versin. Başınız sağ olsun. Ben de 26. Haftadayım ve geçen hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekerim olduğu tespit edildi. Diyet ile kontrol altına alınabileceği söylendi. Fakat ben bu geçirdiğim haftada pek dikkat edemedim ve günlük yaptığım kan ölçümlerimde değerler yine yüksek çıktı. Dahiliye doktoru bir hafta daha dene,yoksa insülin başlayacağız dedi. Bu hafta elimden geldiğince dikkat edeceğim,umarım başarabilirim. Olmazsa insülin başlanacak. Tehlikesi var mı bebek için diye endişe ediyorum. Ya da insülin kullansam bile bebeğimi kaybetme riskim var mı? Üzüntüden uykum kaçtı iki gündür. Bilgisi olan beni aydınlatırsa çok sevinirim. Hepinize tekrar sabır dilerim.
Asil insulin kullanmazsaniz bebeginizi kaybetme riskiniz var maalesef. Yukarida bircok arkadas yazmis, hepsinin basi sagolsun, umarim en kisa zamanda saglikla bebeklerine kavusurlar.
Ben 2 gebeligimde de cok kati bir diyet programi+30. Hafta civarina kadar seker hapi, sonrasinda insulin ile devam ettim.
Lutfen kimse seker yuklemesi testini yapmamazlik etmesin, bu sanilandan cok daha onemli; cunku anne istedigi kadar yediklerine dikkat etse bile bebegin de insulin ihtiyaci sebebiyle annenin sekeri yukseliyor ve maalesef ani bebek olumlerine sebep oluyor 😔

Asil insulin kullanmazsaniz bebeginizi kaybetme riskiniz var maalesef. Yukarida bircok arkadas yazmis, hepsinin basi sagolsun, umarim en kisa zamanda saglikla bebeklerine kavusurlar.
Ben 2 gebeligimde de cok kati bir diyet programi+30. Hafta civarina kadar seker hapi, sonrasinda insulin ile devam ettim.
Lutfen kimse seker yuklemesi testini yapmamazlik etmesin, bu sanilandan cok daha onemli; cunku anne istedigi kadar yediklerine dikkat etse bile bebegin de insulin ihtiyaci sebebiyle annenin sekeri yukseliyor ve maalesef ani bebek olumlerine sebep oluyor 😔
Çok haklısınız,kesinlikle ciddiye almak lazım. Şu ana kadar çok da fazla bilgi sahibi olmadığımdan,nerdeyse şeker yüklemesi bile yaptırmayacaktım. Hekim arasında yapılmalı- yapılmamalı tartışmaları varken,sanki riskli birşey olurmuş gibi geliyordu. Tabi detaylı araştırınca,durumun sanılanın aksine ne denli mühim olduğunu daha iyi kavradım. Bu hafta doktorun önerisiyle diyetime sıkı başladım. Umarım istenilen düzeye getirebilirim. Aksi takdir de elbette gerekli görülürse insülin başlarım. Daha önce de dediğim gibi ,5. yıllık uğraşların sonucu zar zor bebeğim tutundu. Onu riske atacak birşey asla yapmam. Normal şartlarda sadece konu benimle ilgili olsaydı,bukadar önem vermezdim muhtemelen. Ama söz konusu o olunca,ömrümü veririm onun için.

Çok haklısınız,kesinlikle ciddiye almak lazım. Şu ana kadar çok da fazla bilgi sahibi olmadığımdan,nerdeyse şeker yüklemesi bile yaptırmayacaktım. Hekim arasında yapılmalı- yapılmamalı tartışmaları varken,sanki riskli birşey olurmuş gibi geliyordu. Tabi detaylı araştırınca,durumun sanılanın aksine ne denli mühim olduğunu daha iyi kavradım. Bu hafta doktorun önerisiyle diyetime sıkı başladım. Umarım istenilen düzeye getirebilirim. Aksi takdir de elbette gerekli görülürse insülin başlarım. Daha önce de dediğim gibi ,5. yıllık uğraşların sonucu zar zor bebeğim tutundu. Onu riske atacak birşey asla yapmam. Normal şartlarda sadece konu benimle ilgili olsaydı,bukadar önem vermezdim muhtemelen. Ama söz konusu o olunca,ömrümü veririm onun için.
Sadece diyet cogunlukla yeterli olmaz; cunku ac bile gezseniz bebek buyudukce sizdeki insulini ceker. O yuzden cok duzenli takip edin, hatta evde seker olcum cihazi bulunsun bence. Gecmus olsun, saglikla kucaginiza alinn🙏🏻🌺

Sadece diyet cogunlukla yeterli olmaz; cunku ac bile gezseniz bebek buyudukce sizdeki insulini ceker. O yuzden cok duzenli takip edin, hatta evde seker olcum cihazi bulunsun bence. Gecmus olsun, saglikla kucaginiza alinn🙏🏻🌺
Şeker ölçüm cihazı aldım ,her öğün sonrası ölçüm yapıyorum. Egzersiz ile desteklemem söylendi,biraz yürümeye çalışıyorum. Umarım düzene grirer. Ama dediğiniz gibi ,yetersiz kalırsa mecburen insülin takviyesi yapılacak. Süreki endişe hali biraz yıprattı sanırım beni. Akışına bıraktım artık. Gereken ne ise yaptırıcam,hiçbirşey ondan değerli değil.
ok teşekkür ederim desteğiniz için,sağlıkla doğduğunu da paylaşırım sizlerle inşallah. Sevgiler ...

Merhaba sizlerinde başı sağolsun,
hba1c nin, 5,5 geçmemesi tavsiye ediliyor benim
doğumdan bi hafta sonra hba1c değerim 6,1 di, bende bir endokronoloji profuna güvendim ve yanıldım
😔

Bebeğiniz iriymiş benim bebeğim gb, yaşınız kaç ve neden pıhtılaşma önleyici iğne vuruluyordunuz ? kaçlık iğne kullandınız?Şeker, tansiyon ve pıhtılaşma,plesantanın damar yapısını bozuyor maalesef.. bu arada mthfr 1298 heterezigot ve pai homozigot um
29 yaşındayım iki kez boş gebelik geçirdim sebebini araştırdığımızda faktör v ve faktör 13 genlerin heterezigot olduğu anlaşıldı pco sendromu vardı birde bu yüzden sonraki hamilelikte hemen iğne başlandı 4000 oksapar ve coraspirin kullandım tansiyon ile ilgili bir problemim yoktu ama şeker çıkmıştı son aylarda hiç anlam veremiyorum gerçekten

Ben de 2 ay önce 37 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim cuma doktora gitmiştim, bebeğimin nst si çok iyiydi, kilosu suyu iyiydi, kordon dolanması yoktu, ben de sadece gebelik şekeri çıkmıştı fakat diyetle düzenleniyodu arada tatlı yediğimde çıkıyodu o da en fazla 170 olmuştu, doktorum sürekli bebek şekerden etkilenmemiş suyu gelişimi iyi diyordu, ve haftasonu hareketlerini hissetmeyince pazartesi doktora gittim kalbinin durduğunu öğrendim, oksijen azlığından dolayı sıkıntıya girince kakasını yapmış ve ciğerlerine kaçınca ölümüne sebep olmuş, tabi neden sıkıntıya girdi elimde veri olmadığı için acaba gebelik şekerinden mi oldu diyorum
Başınız sağolsun ve allah sabrınızı artırsın inşallah.. kayıbımdan sonra yaptığım araştırmada bebeği besleyen damarlarda oksijen azlığına sebep olduğu ve bebeğin strese girdiğini farkedilmediği takdirde de ani kalp durmasına sebep olacağı yazıyordu şekerle kalp durmasının ilişkisinin bu olabileceğini düşünüyorum Başka bir Bilgi edinemedim maalesef bebeğin çok hareketli olması veya normalden az hareket etmesi bunun bir belirtisi imiş biz farkedemedik maalesef

29 yaşındayım iki kez boş gebelik geçirdim sebebini araştırdığımızda faktör v ve faktör 13 genlerin heterezigot olduğu anlaşıldı pco sendromu vardı birde bu yüzden sonraki hamilelikte hemen iğne başlandı 4000 oksapar ve coraspirin kullandım tansiyon ile ilgili bir problemim yoktu ama şeker çıkmıştı son aylarda hiç anlam veremiyorum gerçekten
Sevgili triamera faktör v , pıhtılaşmaya sebep olan bilinen genlerden en önemlisi, sizin bebeğinizi kaybetmenizin en önemli sebebi bu bence, şekerde artısı oluyo,çünkü şeker ve tansiyonda pıhtılaşmayı arttırıyor..çok geçmiş olsun,bi sonraki gebeliğinizde umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz iğne dozunuzu arttırılacaklardır diye düşünüyorum,aylık doz testleriylede iğnenin yeterli gelip gelmediğinin takibinin yapılması lazım

Başlıktanda anlaşıldığı gibi 9 aylıkken Doğuma kısa bir süre kala kalp atışları alınamadı bebeğimin ve sezeryan oldum hamilelik sürecinde kan sulandırıcı kullanmıştım ve 24 haftada yapılan şeker yükleme testiyle gestasyonel diyabet yani gebelik şekerinin olduğu anlaşıldı şeker seviyeleri diyetle düşmeyince insülin başladık bebeğin kaybedilmesinin sebebi olarak gebelik şekeri söylendi diğer bütün ihtimaller değerlendirilip elendi tek gebelik şekeri ihtimali kaldı bu şekilde bir durum yaşayan varmı ve sonraki hamileliği ne zaman düşündünüz beklemek çok zor geliyor
Canım benim başın sağolsun bende 9 aylıkken oğlumu kaybettim anneler gününde 1 hafta vardı doğumuna.seni en iyi anlayan benim. Öncelikle o uyudukca diğer evladına ömür versin.bana şeker yuklemesi olmadı doktor talihsizliği yaşadım diyetle degerlerim indi.insuline gerek yoktu dedi doktorumuz herşey normalde gece ağrım tuttu ver kalbi durmuş.dogum yaptım 40 gün sonra gebelik şekeri gtmis değerlerim normaldi. biz isteyerek 2 yıl ara verdik.şuan ben biraz stres yaptgm için süt hormonum yükseliyor yazın indi güzeldi herşey Aralık ayından bu yana düzensizlik yaşıyorum doktora gidicem çok arastrdim şuan bizde istyoruz.olma dye birşey yok şuan stres yapıyorum sende yapma.canim ve doktora git kontrol yaptır o şekilde gebe kal.ins.bir daha annelik duygusunu yaşar kucagin dolar İzmir'den selamlar 🙏

Ben varım,ikinci gebeliğimdi..ilk gebeliğimdede gebelik şekeri çıkmıştı, kendi şeker takibimi yapıp çok dikkat etmiştim, ikincide endokrin Prof. Gittim. Gayet iyisin dedi ki açlık 130 civarı falan birinci saat tokluklar 200 ü bulduğu oluyordu, bende bu değerlere demekki bişey olmuyo deyip , diyetsiz bir hamilelik geçirdim.. ve bebeğimi 36. Haftada kaybettim.. yaşadığım üzüntünün ve suçluluk duygusunun( yediğime içtiğime dikkat edebilirdim)tarifi yok... kadın doğum doktoruda nasılsa endokrin Prof takip ediyo diye, riskli gb görmedi..32. Haftada 2-3 hafta ilerideydi 36. Hafta Kontrole gittiğimde kaybetmiş olduğumu öğrendim,zaten hareketleri yavaşlamış ve son bi gündür hiç hareket yoktu,ama insan yinede

Merhaba sizlerinde başı sağolsun,
hba1c nin, 5,5 geçmemesi tavsiye ediliyor benim
doğumdan bi hafta sonra hba1c değerim 6,1 di, bende bir endokronoloji profuna güvendim ve yanıldım
😔

Bebeğiniz iriymiş benim bebeğim gb, yaşınız kaç ve neden pıhtılaşma önleyici iğne vuruluyordunuz ? kaçlık iğne kullandınız?Şeker, tansiyon ve pıhtılaşma,plesantanın damar yapısını bozuyor maalesef.. bu arada mthfr 1298 heterezigot ve pai homozigot um
Basiniz sagolsun.anladigim kadariyla dr magduru olmussunuz.benimde gebelik sekerim cok yuksekti inanin hep ac yasadim cok sukur sorunsuz atlattim.ama cok cok zorlu binsurecti acliktan ağladığım gunleri bilirim+doguma yakin hast yaririldim cunku sekerim unsiline ragmen zor kontrol altinda tutuluyordu.birdaki gebeliginizde ins seker olmaz olursada diyet insulinle atlatirsinz

Çok çok acı,Allah hepinize dayanma gücü versin. Başınız sağ olsun. Ben de 26. Haftadayım ve geçen hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekerim olduğu tespit edildi. Diyet ile kontrol altına alınabileceği söylendi. Fakat ben bu geçirdiğim haftada pek dikkat edemedim ve günlük yaptığım kan ölçümlerimde değerler yine yüksek çıktı. Dahiliye doktoru bir hafta daha dene,yoksa insülin başlayacağız dedi. Bu hafta elimden geldiğince dikkat edeceğim,umarım başarabilirim. Olmazsa insülin başlanacak. Tehlikesi var mı bebek için diye endişe ediyorum. Ya da insülin kullansam bile bebeğimi kaybetme riskim var mı? Üzüntüden uykum kaçtı iki gündür. Bilgisi olan beni aydınlatırsa çok sevinirim. Hepinize tekrar sabır dilerim.
Merhaba bebeklerini kaybeden arkadaşlar. Başınız sağolsun. RABBİM hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah🤲
sizinle aynı haftalardayız. Benimde gebelik şekerim var. Ben diyet yapıyorum. 2 haftalık ölçüm sonunda doktor iyi dedi. Diyetle kontrol altına alınmış dedi. Ama ben hiç rahat değilim. İki hafta içinde 6 ölçüm yüksek çıktı. Doktorda normal diyor. Günde 4 defa ölçüyorum. Siz şimdi ne durumdasınız. İnşallah kontrol altına almışsınız. Ünsülünü benim bir arkadaşım kullanmıştı. Çocuğu gayet sağlıklı. Ki o hiç dikkat etmemiş. Diyor ben insüline güvendim herşeyi yerdim. Sanırım en son doktor onun dozlarını çok artırmış. Yinede bebeği gayet sağlıklı görünüyor.

Benim şu an 5 hafta 3 günlükler. Kan tahlilimde glikoz 108 çıktı. Daha başında böyleyse ileride ne olur bilemem. Nasil bir önlem almam gerekir? Bilenlerden yorum bekliyorum ☹️

Benim şu an 5 hafta 3 günlükler. Kan tahlilimde glikoz 108 çıktı. Daha başında böyleyse ileride ne olur bilemem. Nasil bir önlem almam gerekir? Bilenlerden yorum bekliyorum ☹️
Benimde gebelik şekerim vardı. Herşey kısıtlı oluyor. Beyaz ekmek pirinç un şeker bunları ne kadar az alırsan o kadar iyi. Bende bulgur pilavı şekeri yükseltmiyordu. İnşallah sağlıkla bebeklerini kucağına alırsın.

Canım benim başın sağolsun bende 9 aylıkken oğlumu kaybettim anneler gününde 1 hafta vardı doğumuna.seni en iyi anlayan benim. Öncelikle o uyudukca diğer evladına ömür versin.bana şeker yuklemesi olmadı doktor talihsizliği yaşadım diyetle degerlerim indi.insuline gerek yoktu dedi doktorumuz herşey normalde gece ağrım tuttu ver kalbi durmuş.dogum yaptım 40 gün sonra gebelik şekeri gtmis değerlerim normaldi. biz isteyerek 2 yıl ara verdik.şuan ben biraz stres yaptgm için süt hormonum yükseliyor yazın indi güzeldi herşey Aralık ayından bu yana düzensizlik yaşıyorum doktora gidicem çok arastrdim şuan bizde istyoruz.olma dye birşey yok şuan stres yapıyorum sende yapma.canim ve doktora git kontrol yaptır o şekilde gebe kal.ins.bir daha annelik duygusunu yaşar kucagin dolar İzmir'den selamlar 🙏
ani kalp durmasının gebelik şekerinden oldugu doğum sonrası sizin şeker ölcümünüzde mi belli oldu

merhaba bende bebeğimi kaybettim fakat sebep şeker mi bilmiyorum. ani kalp durmasının şekerden olduğu, doğum sonrası anneden alınan kandan mı anlaşılıyor

Back