Bebeğimin karnımda ölmesi benim suçum mu kader mi?

Geçmiş olsun . başınız sağolsun. Ne yapmıs olursanız olun ya da yapmamıs olun o bebeğın vadesı yettiği için vefat etti. Doktorlara gidip elinizden geleni de yapmışsınız. Kendinizi suçlamayın. Nasibinde dünyaya gelmek yokmus. Size şefaat eder inşALLAH. Şuan duygusal olarak kendinizi suçluyosunuz ama kader sizden bağımsız. Zaten yazılı olan kaderi değiştiremeyiz. Rabbim sabırlar versin .
Sağolun inşallah tek tesellim zaten cennette olması ...

38 yaşındaydım ben daha önceki gebeliğin 24 yasindaydim bu ileri yaş olduğundan riskli gebelik olarak değerlendirilmesi gerekiyordu o haftaya kadar sorunsuz gitti ama birseyler yolunda gitmiyordu defalarca uyardım mesela bebek çok aşağıdaydi bacaklarım erken haftada sismeye ye başladı hepsine normal dedi geçti son kontrolde karın çevresi küçük dedi sordum gelişim geriligimi dedim yok dedi nst sorunlu 2 hafta sonra gel dedi bana yatış vermesi ve takip etmesi gerekiyordu bende sorgulamadan devam ettim yani ne dersen de ama ben biz suçlu değiliz
Ne diyeceğimi bilmiyorum ihmal varsa da Allah'a havale ediyorum o doktorları

Ben de defalarca acile koştum pıhtılı kanamalarla gidiyorum ebeler bu ne ki çok büyük kanamalarla gelenler oluyo diyip beni önemsemiyorlardı o kanamayla acil kapılarında kaç kere beklemişimdir doğru düzgün muayene bile etmiyorlardı benim yüreğim hep ağzımdaydı zaten 2 çocuğumda da riskim olmadığı için hastaneye pek gitmedim doğumda gittim sadece çaresiz olmasaydım hastaneye gitmezdim çareyi de bulamadım zaten Allah o hastanelere insanı düşürmesin
Aminnn Allah vicdanlı işini seven iyi yapan doktorlarla karşılamayı nasip etsin yine sonu nasip deneye geliyor rabbim büyük kokusunu aldıklarımızın nefesini yanımızdan eksik etmesin inşallah

Sadece magnezyumu mu düzenli kullanmadınız? Kaç miligram magnezyum vermişti doktorunuz? Ne için vermişti gebelik zehirlenmesi riski için mi? Yani doktor veriyorsa kullanmak lazım tabiki çünkü bazen besinlerle istenen düzeyde alamıyoruz ancak o kadar hayati bi sorun olacak olsaydı doktorunuz da bak bu magnezyum çok önemli içmezsen bebeğine bir şey olur demesi lazımdı öyle bişe demediğine göre ondan değildir.
365 mg magnezyum verdi kasılma vardı o yüzden vermişti bu magnezyumu bir doktorum vermişti acile gittim başka bir doktor yatırdı beni magnezyum gerek duymadı o doktor o yüzden bıraktım magnezyumu günde iki defa maden suyu içiyordum muz yoğurt kuruyemiş çok yiyordum bunlarda da magnezyum varmış besinlerden alabildim mi bilmiyorum midem rahatsız olduğu için hamilelikte maden suyunu muzu başımdan eksik etmezdim hiç yemeklerimi de yoğurtla yiyordum hep yiyeceklerden alıyorum zaten diye düşünüyordum hep magnezyum eksikliğinden mi öldü acaba bilmiyorum

Geçmiş olsun . başınız sağolsun. Ne yapmıs olursanız olun ya da yapmamıs olun o bebeğın vadesı yettiği için vefat etti. Doktorlara gidip elinizden geleni de yapmışsınız. Kendinizi suçlamayın. Nasibinde dünyaya gelmek yokmus. Size şefaat eder inşALLAH. Şuan duygusal olarak kendinizi suçluyosunuz ama kader sizden bağımsız. Zaten yazılı olan kaderi değiştiremeyiz. Rabbim sabırlar versin .
Sağolun öyle aslında 1 hafta önce bu bebek yaşamaz dedi doktor ben yine de inanmadım Rabbim bilir dedim rabbim bu bebeği bana nasip etmedi inşallah Rabbime duam cennete bizi buluşturması

Ben spiralle hamile kaldım öğrendiğimde 9 hastalıktı 3 farklı doktora gittim hepsi spiral çekilirse bebek düşer dedi spiralle de devam edersen hayati tehliken olur enfeksiyon olur bebek erken doğabilir düşebilir dedi doktorlar rahmin bile alınabilir dedi ve ben spiralli bebeğe zarar gelmesin diye çektirmedim yüce rabbime bıraktım devam ettim gebeliğime 13 haftalıkken kanamam oldu düşük tehlikem vardı progestan iğne ve hap kullandım daha sonra başka bir doktor magnezyum da verdi ama magnezyumu pek düzenli kullanmadım yiyeceklerden almaya çalıştım normal hayatıma devam ettim çünkü 2 çocuğum daha var ama kendimi çok yormadım 19 haftalıkken kanamalar durdu ve ben ilaçları bıraktım 20 haftalıkken çok kötü bir ağrı ve kanamayla hastaneye gittim benim de hayati tehlikem vardı doktor plesanta erken ayrılmış suyun azalmış dedi hemen sezeryana alacağız dedi doktor ama bebek yaşamaz dedi ben özel hastanede bir doktora daha gittim çünkü bebeğimin ölmesini istemiyordum özel hastanedeki doktor sezeryana gerek yok düşebilir de düşmeyebilir de dedi iğne ve ilaç yazdı gönderdi eve geldim hep yattım ilaçlarımı kullandım 22 haftalıkken kanamam bitmişti ama sancım oldu hastaneye gittik bebek ölmüştü patoloji raporunda su kesesi ve plesanta enfeksiyon kapmış o yüzen ölmüş bebeğim ben dikkat etmediğim için mi ilaçlarımı kanama bitti diye bıraktığım için mi öldü bebeğim ben dikkat etsem de ilaçlarımı doğru içseydimde mi ölecekti yani bebeğim kaderin de ölmek mi vardı her ne olursa olsun ölecek miydi kafayı yemek üzereyim düşünmekten benim yüzümden mi öldü diye bana yardımcı olun lütfen sürekli düşünüyorum her şeyden elimi ayağımı çektim çok mutsuzum ben bebeğimin öleceğine hiç inanmadım .
Başınız sağolsun size sabırlar diliyorum. Kendinizi suçlamayın lütfen. Siz ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar uğraşın, zaten kaderde bu varmış. Yani ben şu ilacı içmedim, benim yüzümden oldu diye düşünmeyin bu sizi çok üzer yıpratır. Psikolojik destek almanızı öneririm bu süreci daha kolay atlatmak için.

Geçmiş olsun,başınız sagolsun kendim saglikciyim hemsireyim ve okuduğum kadarıyla sizin hiç bir mudahaleniz olamaz ,hatta doktorlar dahi buna engel olamaz plasentanın ayrılması kaderi birşey. İçinizi rahatlatın olanda hayır vardır deyin. 2 evladınız varmış kendinizi toparlayip günlük hayatınıza dönün. Ciddi anlamda vesveseye maruz kalıyorsunuz biraz kafanızı dağıtın göreceksiniz vesvese sönecek ve sizde daha sağlıklı yorumluyacaksiniz bu süreci.
Perinatolog da mı bunu bilemez 13 nde Perinatologa gittim bir sorun göremedi hatta kanamanın neyden kaynaklandığını bile anlayamadı enfeksiyon çıktı patolojide nasıl anlayamadılar bilmiyorum enfeksiyon plesantayı ayırmış su kesesini delmiş magnezyum almadığım için mi oldu acaba spiral mi yaptı tüm bunları kafam çok karışık giden gitti acısı bende kaldı

365 mg magnezyum verdi kasılma vardı o yüzden vermişti bu magnezyumu bir doktorum vermişti acile gittim başka bir doktor yatırdı beni magnezyum gerek duymadı o doktor o yüzden bıraktım magnezyumu günde iki defa maden suyu içiyordum muz yoğurt kuruyemiş çok yiyordum bunlarda da magnezyum varmış besinlerden alabildim mi bilmiyorum midem rahatsız olduğu için hamilelikte maden suyunu muzu başımdan eksik etmezdim hiç yemeklerimi de yoğurtla yiyordum hep yiyeceklerden alıyorum zaten diye düşünüyordum hep magnezyum eksikliğinden mi öldü acaba bilmiyorum

Genel durumunuzu iyi değerlendirmek lazım ama preeklempsi yani gebelik zehirlenmesi riski de yok o yüzden sadece magnezyumu eksik aldınız diye bebek ölmez diye düşünüyorum.

Başınız sağolsun size sabırlar diliyorum. Kendinizi suçlamayın lütfen. Siz ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar uğraşın, zaten kaderde bu varmış. Yani ben şu ilacı içmedim, benim yüzümden oldu diye düşünmeyin bu sizi çok üzer yıpratır. Psikolojik destek almanızı öneririm bu süreci daha kolay atlatmak için.
Onu çok özlüyorum belki de onun için bu kadar kafama takıyorum

X