Doğum günü ve anı.
Doğumdan 5 gün önce kan testlerim yapıldı.
Doğum sabahı saçlarımı yaptım erken vakitte gittik abdest aldım makyaj yaptım nst bağlandı ameliyathaneye alındım.
Belden vurulan spinal anesteziyi hiç hissetmedim ağrı vb olmuyor.
Sakinleştirici yapılmasını istedim bebeği etkilediği için yapamadılar.
Basımda spinal iğneyi vuran ve anestezit vardı. Doktorum işlem yaparken müzik açtı.
Smear ve myom işlemleri yapıldı sonda takıldı.
İşlemleri hissettim ama acı yok.
İşlemler yapılırken görmedim karnıma bastırıyorlardı merak etme deniyoruz geriyoruz dediler meğer ben korkmayayım diye yapmış doktorum, o ara aşama aşama açmışlar ve bebeği çıkarmışlar bebeğin sesini duydum o kadar inceydi ki anlayamadım sonra doktor bebeği bana gösterdi
Bebeğim odadan çıkardılar eşimle birlikte ölçümlere götürmüşler benim dikişlerim başladı
Dikişler esnasında panik atak krizi geçirdiğini sandım ama öyle değilmiş birden tansiyon çok hızlı düşüyormuş ve atak krizi olarak geliyormuş çocuğu çıkarttıktan sonra dikişlerde baskı uygulanıyor. Kanlar temizlenirken sargı beziyle bastirildiginda mideye baskı yapıyormuş ve bir kaç kere kusacagimi düşündüm mide bulantısı oldu
Ameliyat gittiğinde çok titriyordum.
Odaya geçirdiler üzerimi giydirdiler.
2 saatte bir bebeği her memeden 20 dk olacak şekilde emzirmem istendi saat başı yürüyüş istendi.
Kan tahlillerim yapıldı bebeğe ben gitmeden ölçüm yapılmış eşim yanlarindaymis.
Sabaha karşı topuk kanı alındı.
3 gün sonra çocuk doktoru bakacak ve bana doğum doktorum bakacak. ek ilaçlar verildi kan ilacı antibiyotik vb.
Sonda çıkarılırken canım acımadı
Doğumu cuma yaptım bugün pazar. Ağrılarım var.
Oturup kalkarken yürürken zorlanıyorum.
Çocuğu emzirirken karnıma baskı yapıyor.
Doğum zamanı gaz çıkarmam gerektiği ve bebeğin büyük tuvaletini yapması gerektiği söylenildiği bebek çok geç yaptı tuvaletini bense sabaha karşı gaz çıkartbildim topuk kan alınırken hemşire çok incitti aklınızda olsun emzirirken aldırın topuk kanını
Vücudumda çok fazla ödem var karnıma Şişliği inmedi
Doktor hastaneden taburcu olunca banyo yapabilirsin dedi ama korktuğum için bir gün sonrası yaptım
Göbeğimde su geçirmesin diye bandaj var ama yine de çıkar çıkmaz hemen hemen kuruladım gün içinde çok fazla fazla gaz sancım oluyor can yakıyor rezene çayı kayısı çayı denenebilir doktorum bana bağırsak çalıştırıcı bir ilaç vermişti onu içtim taburcu olduğum gün iki kere ishal gibi oldum ve o arada yine panik atak krizi geçirdim
Bir gün sonrası ağrılarım devam