• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik öncesinde ve gebelik sürecinde yaşadıklarımı paylaşmak isterim belki bir faydam dokunur.

Şu an bebeğim 8.5 aylık

Ispanak
Limon
Biber

Alerji yaptı. Biberi kasısın dişlerini diye eline ver demiştim ucunu ısırmış babası acı mı diye bakmis, anlamamış yesin istedim sanmış.
Pişmiş et gibi alerji yaptı çocuğuma.
Limonda ise hemen ağız kenarları kabardı.

9.ay kontrolünde kan ve idrar tahlilleri yapılıyor

Kilo olarak benim çocuğum az gidiyor 800 gr eksik çıktı bu sefer.

Tahlil olarak Hemogram ast alt ure kreatinin demir demir baglama kapasitesi ferritin b12 d vitamini folik asit cinko sodyum kalsiyum potasyum idrar idrar kulturu alınıyor

Kan alırken genelde el üstünden damlatma yapılıyor bizden 5 tüp alındı. Çinko ve d vit ücretli oluyor.

İdrar vermek biraz zor kız çocuklarında çok kipirdatmamak gerekiyor bizim ilkinde olmadı tekrar takıldı

Glikoz değeri yüksek çıktı doktor tok karnına kan verilmişse o nedenle çıkmıştır dedi beş tüp elinin üstünden damlatma tekniği ile kan alındı piyasadaki en kaliteli ve yüksek fiyatlı demir ilacını kullanmasına rağmen günde 20 damla almasına rağmen demiri eksik çıktı ilaç değişikliğine gidilecek B12 eksikliği çıktı takviye kullanacak idrar testi hemen çıkıyor Yüksek miktarda enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisine başlamamız söyledi doktor üç günün sonunda idrar kültürü sonucu çıkacak o zamana kadar kullanın o gün konuşalım kültürde bir şey çıkmazsa ilacı keselim çıkarsa devam edeceğiz dedi.
Takipli olduğu doktor ise idrar tahlilleri poşetli yapıldığı için bazen böyle sonuçlar çıkartabiliyor üç kere denemek lazım ama şu anda böyle bir durum olmadığı için kültür sonucunu bekleyelim dedi

9.ay İdrar tahlilinde enfeksiyon çıkmıştı. Hatırlarsanız yazmıştım sizlere, antibiyotik kullanın 3 gün sonra idrar kültürü çıkınca bakalım demişti doktorumuz, dirençli bir sonuç çıkmış kullanmayan iğneye geçelim 5 gün kullansın sonra tahlili tekrar yapalım dedi.
Bebeklerde iğneyi bacaktan yapılıyor.

Neden olabilir dedim? Kakali bez çok kalmıyordur dedi ama bu ihtimal yok sürekli bez değişikliği yapıyorum.
Nemli kalıyor olabilir dedi. Islak mendil sonrası kuru bebek pamukları var ya onlarla devam edip takip edeyim bir sure.

Doktorun verdiği ilaç AMİKAVER diye bir iğne kullanan var mı aranızda bilmiyorum yarın baslatacagiz Allah’ın izniyle insallah şifa olur

Eklentiler

• EC17660F-3106-4963-B2DF-D778FFCA780B.webp
    EC17660F-3106-4963-B2DF-D778FFCA780B.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 3
  • 542522E1-FF69-48A6-9365-4E3397F03D18.webp
    542522E1-FF69-48A6-9365-4E3397F03D18.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 3
  • 74A8FF84-FEFC-47A6-A23B-B5919E7E967E.webp
    74A8FF84-FEFC-47A6-A23B-B5919E7E967E.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 3
Selam arkadaşlar ❤️

Daha önceki yazılarımdan bilirsiniz 1 kimyasal gebelik, 1 çatlatma iğnesi (vajinismustum değerlendirme anında kasıldım değerlendiremedim), 2 aşılama, 1 tüp bebek (İzmir smyrna art) (bu çocuğum tuttu ama gelişimi durdu kürtaj oldum), 1 çift embriyo transferi (Smyrna artta yaptırdım açıklama dahi yapamadılar), 1 diş gebelik (ovulasyon testi ile gynoseed jel kullandım)
İğne ile sonlandırdılar. 1 çift embriyo transferi Tavmergen tüp bebek merkezi ole çalışmamızla ikizleri tutturduk kalp atışlarını da duydum ama birini kaybettik şu an tek bebek ile yolumuza devam ediyoruz.

Tup bebek tarihine göre 35+1 doğum yaptıracak doktorum Mehmet bala göre 35+6.

Ben çok zor elde ettiğim için belki sizlere faydam olur diye bu süreçte neler yaptığımı paylaşmak isterim.

Aşama aşama her şeyi ayrı başlıklar altında şimdi yoruma yazacağım. İnsallah sizlere faydalı olurum insallah hiç birimiz çekmeyiz rabbim hepimizi evlatlarımızdan güldürsün sağlıkla ve zamanında kucağıma almamızı nasip etsin amin 🙏🏻🧿🪬

Not: doğum sonrası hayırlısıyla güncelleme de eklerim
Verilen antibiyotik iğne 5 günlüktü çok ağlamalı ve çok zorlu geçti.

Bu arada kan tahlili sonuçlarında hayli düşük sonuçlar vardı. Bestiron demir kullanıyordu hemde günlük 20 damla.
Sağlık bakanlığı verilerine göre demir değeri en düşük 15 olmalıymış.
Kızımın çok düşük çıktı, B12 çok düşük çıktı.
Glükoz yüksek çıktı tahlilden önce beslenmişti o etkilemiş olabilir.

B12 damla verildi d vit devam ediliyor demir ilacı x2 şekilde yükseltildi ilaç değiştirildi.

Çinko ilacı verildi aşırı iştahsız bir bebek

Beni en üzen durum ise olması gereken kilosunun ALT sinirin da 1 kg altında çıktı.

10.ayda tekrar tartılmasını istiyoruz böyle devam ederse gelişim geriliği diyor süreç dedi doktor çok üzgünüm yemeden içmeden kesildim 😢

Ekmek, makarna, basmati pirinç böyle şeyleri yedir dedi doktor çocuğun karbonhidrata da cok ihtiyacı var daha fazla yedirmek lazım dedi

Bu arada avakado erken ergenlik yapabileceğim için çok abartmayacagiz.

Bu ay itibari ile emekleme, yürüme olabilir.
Gıdaları bas ve işaret parmağı ile tutup ağzıma götürebilir. Babildama bekleniyor bu ayda. Bir yerlerde tutunup hareket edebilir.

Ayrıca idrar enfeksiyonu bir şeyleri sürekli ağızlarına götürdüler için de olabilirmiş

5.gun son iğne üstünden 24 saat geçti tekrar idrar ve kültür verdik yine devam ediyormuş enfeksiyon kültür sonucu bekleniyor.
okuyorsanız eğer şu an Dua edin bize olur mu çocuğum ayaklarıma dokundurmuyor bile korkusundan etleri hep çürüdü
Bir de iğne yerlerine kantaron yağı sürün aklınızda olsun

Demir ilacı değişikliği yapmıştık demiri düşük geldi diye şu an DECA-TABSfer günde 2 kere kullanıyor.

Bunu kullandığından beri kabiz.

İdrarda enfeksiyon devamdı ancak kültürde negatif çıktı çok şükür bitmiş dedi doktorumuz

Enfeksiyon için antibiyotik kullanırken doktorlarınız kesti mi demir ilacını çocuğunuzda?

Selam arkadaşlar ❤️

Daha önceki yazılarımdan bilirsiniz 1 kimyasal gebelik, 1 çatlatma iğnesi (vajinismustum değerlendirme anında kasıldım değerlendiremedim), 2 aşılama, 1 tüp bebek (İzmir smyrna art) (bu çocuğum tuttu ama gelişimi durdu kürtaj oldum), 1 çift embriyo transferi (Smyrna artta yaptırdım açıklama dahi yapamadılar), 1 diş gebelik (ovulasyon testi ile gynoseed jel kullandım)
İğne ile sonlandırdılar. 1 çift embriyo transferi Tavmergen tüp bebek merkezi ole çalışmamızla ikizleri tutturduk kalp atışlarını da duydum ama birini kaybettik şu an tek bebek ile yolumuza devam ediyoruz.

Tup bebek tarihine göre 35+1 doğum yaptıracak doktorum Mehmet bala göre 35+6.

Ben çok zor elde ettiğim için belki sizlere faydam olur diye bu süreçte neler yaptığımı paylaşmak isterim.

Aşama aşama her şeyi ayrı başlıklar altında şimdi yoruma yazacağım. İnsallah sizlere faydalı olurum insallah hiç birimiz çekmeyiz rabbim hepimizi evlatlarımızdan güldürsün sağlıkla ve zamanında kucağıma almamızı nasip etsin amin 🙏🏻🧿🪬

Not: doğum sonrası hayırlısıyla güncelleme de eklerim
9.ay asilari geldi.
Kızamık aşısı bu isteye bağlı yapılıyor YUMURTA ALERJİSİ OLMAMALİ bebekte.
Aşı ateş yapabilir çünkü canlı aşı, o nedenle gitmeden ve gece yatmadan ağrı kesici ateş dusurucu verdim. Gece saat başı uyandı çok huzursuz oldu.
Ayrıca biz şehir dışındaydık misafir olarak yaptırdık sorun olmuyor.
1 yaşında da yapılacak.

Devletin verdiği demir takviyesi de kabizlik yapti 3 gün bırakıp deneyeceğiz

İştahsıik devam ediyor ne yazık ki çok üzülüyorum 😢

D vit, B12 ve çinkoya devam ediyoruz çinko asla içmek istemiyor diğerleri pufflu onları bile zaman zaman istemiyor.

Goz kaşınmasını ve kasiyarak yara yapmasını yazmıştım daha önce kendi doktoru alerji bir alerji damlası verdi günde iki defa bir damla şeklinde kullanılacak ama ağızdan kullanılacakmış henüz vermedi nasıl veririm bilmiyorum

Onun dışında bay bay uyku damlasını hiç duydunuz mu denediniz mi?

Back