Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

Bebek bekleyen ve sigara içen anne adaylarımız...Annelik fedakarlık gerektiren kutsal bir meslek,bebeğiniz için sigara içmemeniz gerekiyorsa içmeyeceksiniz...Yazık,daha doğmamış yavruları şimdiden o pis dumana boğuyorsunuz...O lanet sigarayı içerken içiniz hiç mi sızlamıyor? Bebeğinizin ileride karşılaşabileceği sağlık sorunlarını düşünmüyor musunuz? Ben bu konuda hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum...İnsan kendi sağlığını düşünmeyebilir amaa bebeğinizin sağlığı söz konusu ! Bırakın karnınızdayken içmeyi doğduktan sonra yanında bile içmemeniz lazım...Vicdanınız el veriyorsa,buyrun içmeye devam edin...

bende hamilelik öncesi sigara kullanıyordum öğrendiğimde artık içmem gerektiğini biliyordum ve bırakmaya karar verdim tabi bırakmak çokda kolay olmadı benim için ilk başlarda henüz 6-7 haftalıkken kaçamak yapıyordum arada içiyordum sonra (belki inanmayabilirsiniz) rüyamda devamlı ""cılız bir bebek henüz yeni doğum yapmışım devamlı konuşuyor ama kızgın sinirli devamlı bana kızıyor etrafındaki herkese kızıyor sinirlerniyor bana da (( ben korkuyorum herne kadar yumşatmaya sevmeye çalışsamda bana yüz vermiyor "" bu rüyayı bi kaç kez gördüm ve çok korktum gerçektende daha sonra nasıl hesap veririm günahsız bir bebek daha o ütelik benim bebeğim, Allah'aşükürler olsun artık içmiyorum ve kendimle grurur duyuyorum. Allah herkese bu illetten kurtulmayı nasip etsin inşallah....

Bravo cnm kutluyorum seni, bu düşünceli ve fedakar davranışından dolayı opuyorumnanaktan

tebrikler canıım, çok iyi yapmışsın. alkisalkisalkis günde bir ikiye düşürmüştüm, öğrendiğim an hemen bıraktım.

bende hamile kalmadan once sigara icenlerdenim ve ogrendigimden beri ne icmek istiyorum nede yanimda icen birine tahamul edebiliyorum. esim gunde 1 paket icenlerdendi ben biraktigimdan beri oda azaltti gunde 5 taneyi gecmiyor en onemlisi yanimizda hic icmiyor sanirim yakinda oda birakacak her sigaradan sonra dus almak onu yoracaktir :)

sigarayi birakmak isteyen arkadaslar ilk 3 ay icmemek en onemlisi bebegimizin en kritik donemi oldugunu unutmayalim

hamilelikte tüy sarartıcı kullanmanın bebeğe bir zararı olur mu arkadaşlar..??

hamilelikte tüy sarartıcı kullanmanın bebeğe bir zararı olur mu arkadaşlar..??

tuy sarartici da ayni saca yapilan boya gibi etki eder diye dusunuyorum,bu konuda da fikirler cok ayri biliyorsunuz,kimi doktor zarari yok diyor kimi aman sakin boyama diyor.Ilk 4 ay daha riskli oldugunu biliyorum ama yine de cok aciliyeti yoksa boyle bir uygulama gebelik boyunca yapma derim.

Arkadaşlar,merhaba.kontrolüm vardı doktora gittim.29+6 günlük gebeyim.doktor bebeğimin gelişiminin 1 hafta geride olduğunu söyledi.ayrıca kafasınınında küçük olduğunu söyledi.bebeğim şuan 1.250 grmış.benimle aynı problemi yaşayan var mı? ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
ne kadar zor bir dönem bu ya her şeye dikkat etmek bunun yanı sıra bebeğin hareketlerini takip etmek ... allah sabır versin kızlar... hayırlısıyla bir sorun olmadan bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah..çok zor ve stresli gerçekten..paylaşım için teşekkürler

merhaba bayanlar bırsey sormak ıstıyorum ben hamıleyım sanırım 4 haftalık falan yarın doktora gıdıcem devlet hastanesıne, sıze sormak ıstedgm sey doktorun bana ne gıbı testler yapması gerekıyor ya da benım ıstemem gereken test gıbı bıseyler var mı doktordan yardımcı olur musunuz?

iyi gunler ben 20minci haftama bu carsamba girecem bebegimi ultrasonda sali gunu gordum hersey normaldi fakat ben dun geceden bu yana karnimi durtuyorum hareket etsin diye ama hic bisey hissetmiyorum bebegim kucuk ondanmi acaba? yardimci olursaniz sevinirim

kızlar merhaba!
bende 6 haftalık hamileyim. henüz doktora gitmedim. 21 nisana randevu vermiş.
kaç haftalık olduğumu hesaplarak tahmin ediyorum.
sorum şu: bende 10 gündür halsizlik ve iştahsızlık var.
kokulara karşı hassasım midem bulanıyor.
bu şikayetler ne zaman geçer?
dün ilk kez doğru düzgün kahvaltı yapabildim.
işyerime gelirken yanıma muz, meyvesuyu, fındık,badem, peynir,ekmek alıyorum.
öğlen yemekhaneye gidemiyorum.
henüz süt içmeye başlamadım ama bugün akşam içmeyi deneyeceğim.

canım doktorun gerekli testleri ister zaten. bazı doktorlar tam kan ve idrar sayımı istiyorlar. bende sadece şeker ve hemogram a bakıldı. kan uyuşmazlığı olduğundan kan uyuşmazlığı testi yapıldı. bir de alttan muayene etti.

bu haftalarda ben 2-3 günde bir, bazen da haftada 1 hissederdim. büyüyüp geliştikçe daha çok hissediyorsun hareketlerini. 1 kaç gün daha hissetmezsen korkma derim. yine de emin olmak istersen en yakın sağlık ocağına git feteskopla bebeğinin kalp atışını dinlerler, rahatlarsın sen de...

bende hiç böyle sıkıntılar olmadı canım; ama bu olay kişiden kişiye değişse de genelde 3. aydan itibaren geçiyormuş. kiminde de hassasiyetlik daha uzun sürüyormuş. şansına artık...

semamicim cevapladığın için sağol.
senindemi kan uyuşmazlığın var.
eşimle benimde uyuşmazlığımız var.
benim 0 negatif, eşimin 0 pozitif
doktor hamilelikte iğne yapıyor mu?
öğrendiğim kadarıyla 4 ayda karnından amino sıvısı alıp kontrol ediliyormuş.
sana doktor ne dedi bilgi verirsen sevinirim canım.

arkadaşlar bende henüz yeni hamileyim.ama bazen kasıklarımda ve belimde çok ağrı oluyor bunun sebebini öğrenebilir miyim ve ne zaman geçer acaba.:

melodicim ben 0 Rh- , eşim A Rh + .
her ay olmasa da 2 ayda bir kan uyuşmazlığı testi yaptırdı doktorum. o testte annede RH arıyorlar(biz de RH yok ya) . eğer Rh çıkarsa hemen kan uyuşmazlığı iğnesi yapıyorlar. ya da ufak bi kanaman dahi olsa muhakkak doktora git. kanaman olursa da iğne yapıyorlar hemen.

normal şartlarda anne ve bebeğin kanı doğum sırasında karışıyormuş. doğumdan hemen sonra şayet bebek POZİTİFse anneye iğne yapılıyor. ilk bebekte sıkıntı yaratmıyor, 2. bebekte yaratıyor eğer iğne olmazsan. çünkü doğum sırasında anne ilk kez Rh + faktörüyle tanışıyor. 2.bebekte tekrar Rh+ i görünce onu yabancı bir cisim olarak görüyor ve bebeği atmaya çalışıyor.

Ancak bebek NEGATİFSE; anne iğne olmuyor.

doktorum test sonucuna dayanarak iğneye gerek yok diyor. doğumdan hemen sonra bebeğin kan grubuna bakılacak; şayet pozitifse hemen iğne yapılacak.

amniyo kesesinden sıvı down sendromu testi için alınıyor canım .bizim durumla alakalı değil.

arkadaşlar bende henüz yeni hamileyim.ama bazen kasıklarımda ve belimde çok ağrı oluyor bunun sebebini öğrenebilir miyim ve ne zaman geçer acaba.:

ılk uc ay olabılır canım regl olacakmıs gıbı bır hıs sonra gecer ıkıncı uc ay rahat gecer son uc ayda gerılmeden yıne olabılıyo bende oyle oldu

çok sağol canım. opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…