Hamilelik folik asit kullanımı?

emineminee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
17
1
1
24
Arkadaşlar 23 haftalık hamileyim ilk 3 ay folik asit kullandım bıraktım. Üçüncü aydan sonra hiçbir vitamin takviyesi kullanmadım. Bikaç gün önce doktorum pregnom max adında vitamin ilacı verdi ama bunun içinde de folik asit var ilk 3 ay zaten kullandim gebelik boyunca folik asite devam etmek bebeğe zarar vermez mi üç aydan sonra bırakmak gerekmiyor mu? Fazlası çocukta otizm yapiyormus deniliyor vitamini kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım içim rahat değil?

Temmuz anneleri grubunda yok musun, hepimiz kullanıyoruz, bı arkadaşa multivitaminle birlikte folik asitte vermişler, orada bı sorabilirsin, fazlası zararlı ama eksilmemesi için de kullanacağız yani bı şekilde, o yüzden folik asiti bırakıyoruz mul.vit.te de olduğu için oradan devam ediyoruz

Arkadaşlar 23 haftalık hamileyim ilk 3 ay folik asit kullandım bıraktım. Üçüncü aydan sonra hiçbir vitamin takviyesi kullanmadım. Bikaç gün önce doktorum pregnom max adında vitamin ilacı verdi ama bunun içinde de folik asit var ilk 3 ay zaten kullandim gebelik boyunca folik asite devam etmek bebeğe zarar vermez mi üç aydan sonra bırakmak gerekmiyor mu? Fazlası çocukta otizm yapiyormus deniliyor vitamini kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım içim rahat değil?
3. aydan sonra sadece folik asit kullanımı nöral tüp defekti konusunda ekstra bir fayda sağlamaz. Multivitamin içerisinde bulunan az miktar folik asit diğer vitaminleri desteklemek içindir, içiniz rahat kullanabilirsiniz.

Ben de 13 haftalık hamileyim doktor da aynı takviyeden verdi bana da bir sorun olacağını düşünmüyorum

Temmuz anneleri grubunda yok musun, hepimiz kullanıyoruz, bı arkadaşa multivitaminle birlikte folik asitte vermişler, orada bı sorabilirsin, fazlası zararlı ama eksilmemesi için de kullanacağız yani bı şekilde, o yüzden folik asiti bırakıyoruz mul.vit.te de olduğu için oradan devam ediyoruz
Grupta yokum yeni üye oldum ilk 3 ay folidevit kullandım içinde 400 mcg folik asit kullandım şuanki kullanacağım multivitamin içerisinde de 400 mcg folik asit var Falzası Zararlı olmaz mi otizme sebep olur diye endişe ediyorum

Genelde ilk 3 ay kullanın bırakın diyorlar fazla kullanimi otizm yapar diyorlar ama biz devam ediyoruz benimki aynı doz hamilelik boyunca kullanmış oluyorum

Ben
3. aydan sonra sadece folik asit kullanımı nöral tüp defekti konusunda ekstra bir fayda sağlamaz. Multivitamin içerisinde bulunan az miktar folik asit diğer vitaminleri desteklemek içindir, içiniz rahat kullanabilirsiniz.
Benim multivitamin içeriginde 400 mcg folik asit var ilk 3 folidevit kullandım 400 mcg folik asit

Folik asit birikmez fazlası idrarla atılıyor korkacak bir şey yok ben 19. Haftam prenatal multi vitamin omega 3 demir magnezyum folik asit kalsiyum hem de d ve b12 alıyorum

Folik asit vücutta depolanabilen bir şey değil fazlasını zaten vücut atıyor. Hiçbir zarar olmaz otizim felanda yapmıyor

Size folik asidi veren sonrasında multivitamini veren doktor bunları bilmiyor bilinçsizce veriyor buradaki kadınlar onlar bunlar doktordan daha iyi biliyor değilmi

Back
X