• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

selam ben 23 haftalık hamileyim . arko nem gece bakım kremi kullandım. kremin içeriğini sonradan farkettim içinde retinyl palmatite yazıyor anlamı a vitamini demekmiş. şimdi bebeği zararı olmuşmudur. kafam takıldı. dün gece uyuyamadım. yavruma birşey olmuşmudur. ne yapacam ben. yalnız bu kremi hergün kullanmadım. sadece elllerimi sürüyordum. çatlıyordu ellerim. 6 aydır kullandım. offf kafam iyice takıldı. ne yapıcam ben . cevabınızı bekliyorum.

Merak etme hiçbirşey olmaz..Bende kullandım hamileliğim boyunca..En basit örnek kullandığımız şampuanların içerisinde de var ona benzer maddelerden..ıçini ferah tut...:nazar:

slm kızlar bağsur problemi yaşayan var mı 36+2 ama çok rahatsız olmaya başladım doktorum ilaç yada şurup ta vermiyor incir falan ye dedi sebze ama ben hala açı çekiyorum ve artıyo rahatsızlığım bu sıkıntıyı yaşayıp bi çare bulan var mı nolur varsa yardım edin

gebelikte sigara kullanımı hakkında bilgi veririmisinizz ???

Sigaranın gebelik ve bebek üzerindeki etkileri

Sigara içme alışkanlığı olan anne adaylarında çeşitli normaldışı durumların meydana gelme riskinde önemli artış gözlenir.
Bu anne adaylarında:

düşük riski artar...

erken doğum tehdidi ve erken doğum riski artar...

erken membran rüptürü (su kesesinin erken açılması) riski artar...

intrauterin gelişme geriliği, düşük doğum tartılı bebek doğurma riski artar...

gebelikte kanama riski (özellikle ablatio placenta ve placenta previa adlı iki duruma bağlı) artar...

inutero mort fetal (bebeğin karında ölmesi) riski artar...

bebeğin yenidoğan döneminde ölme riski artar...

solunum problemleri nedeniyle doğumun ikinci evresinde etkin ıkınamama ve buna bağlı vakum ve sezaryan ile doğum riski artar...

lohusalıkta süt miktarı azalır...

sütün C vitamini seviyesi ve bebeği besleyici etkileri azalır...

bebeğin yakınında sigara içilmesi bebekte pnomoni ve bronşit riskini artırır...

gebelik.org tan alinti.

Bayaa zararli yaniii kötükedihüso

arkadaşlar damdn düşer gibi olucak ama lütfen benı cevapsız bırakmayın... çünkü çok korkuyorum:(:( adetim 29 aralıkta başladı 5 ocakta bitti ve adetimin bıtımınden 3 4 gun sonra erkek arkadşımın spermleri elime bulaştı ve ben unutarak 15 20 dakika sonraq elimi vajinama sürdüm ve sımdı hamıle olmaktan cok korkuyorum:(:( yaptıgım seyden utanıyorum yargılamyın benı:( cınsel bırleşme veya yuzeysel hıc bırsey olmadı. yardımcı olun bana luten:(

arkadaşlar nolur bana bi cevap yazın 28 haftalık hamileyim bugün ultrasona girdim prezentasyon:sefalik yazıyo bu erken doğum olabilirmi demek bilenler yazsın nolur..
Prezentasyon:sefalik
plesenta:korpus anterior yerleşimli grade 3
BPD:69.1mm 27 hafta 5 günlük
FHC:250mm 27 hafta 1 günlük
FL:50.5mm 27 hafta 0 gün
AC:234mm 27 hafta 4 günlük
kardiak aktivite: ritmik
FETAL ANOMALİ:ileri gebelik haftası nedeni ile fetal anomali değerlendirilmesi yapılamamıştır.

merhaba arkadaşlar,
bir sorum var... bilgisi olan varsa lütfen ilgilenebilir mi?

bir gün arayla 2 kez ilişkimiz oldu hesapladım tam yumurtlama zamanıma denk gelmiş. aslında bebek düşünmüyoruz o yüzden korunmasız çok nadir ilişki olursa da ve riskli zamanlara denk gelirse ertesi gün hapı kullanıyordum.bu sefer yumurtlama zamanına gelmesine rağmen bir önlem almadık(niye bende bilmiyorum) ilişkiden sonra yaklaşık 10 gün oldu, biliyorum çok erken henüz şüphelenmek içn ama ağzımın son zamanlardır hiiç tadı hafiften çokgarip bir miğde bulantım oluyor sabahları. pembemsi akıntı başladı bu günde ve yine bir iki gündür kasıklarımda adet öncesi olduğum gibi kasılma ağrı var belimde ağrıyor ve halende devam ediyor bu durum. daha önce hiç böyle olmadı.
sorum şu arkadaşlar, aranızda hani adeti gecikip test yaptırıpta hamileliğini anlayana kadar benzer şeyler yaşayanlar var mı? sizce hamile olma ihtimalim var mı? şu an ki durumumuz çerçecesinde bebek için beklememiz istemememize rağmen hamile olduğumu düşünme fikri bu şüphe bile beni acayip iyi hissttiriyor heyecanlandırıyor.

arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve sizlere bişey danışmak istiyorum..ilk hamileliğim 33+4 deyim bugün itibariyle.32 haftalıkken gittiğim doktor kontrolünde doktorum suyun olması gerekenden az dedi.ve doğum öncesi iznim için raporu almam gerektiğini ve sürekli sol yanıma yatmam gektiğini söyledi.internetten falan araştırdım açıkçası moralim bozuldu.bu konuda bilgisi olanlar varsa bana yardımcı olabilirmi yorumlarınıza ihtiyacım var...

canım bende 38 haftalığım kurban bayramından beri banada suyumun az olduğunu söylemişti doktorumuz e bizde başka doktorlara gitik prof dr hayır gayet iyi bebeğin suyu demişti hareketelerini hissetttikce problem yok demişti ve ben suyun az diyen doktorumu deiştirdim başka doktora gittim oda cok ilgisizdi şimdi doktorum gayet iyi ama buda suyununh az olduğunu fakat bebeğin gelişimi iyi olduğundan ve kalp atışları düzenli olduğundan problem olmadığını söyledi ve günlük 10 dan az olursa hemen gel dedi benim minikde şükürki hareketli ama bazen cansız oluyor genede 10 tamamlıyoruz (ve bende sol tarafa yatılması gerektiğini biliyordum bana nerde hareket ediyorsa o tarfa yat dedi suyunun az olmasıda plesentadan iyi kan akımı olmadığından dır büyük ihtimalle dedi bol bol su iç canım inşallah iyilerdir meleklerimiz

çok sağol canım.benim bu güne kadar doktordan yana bi sıkıntım olmadı.benim bebeğiminde hareketlewri düzenli maşallah doktorum sürekli takip et dedi zaten.öyle olmasa daha çok kafama takarım kesin ama dediğin gibi inşallah Allah meleklerimizi korur ve sağlıklı bir şekilde kucağıımıza alırız.

Merhabalar.8 haftalık hamileyim.Ne kadar kötü ve yanlış olduğunu bilmeme rağmen sigaradan uzak kalamıyorum.Günde 4-5 tane ucunu kırıp içiyorum.Hamileyken sigara içen annelerden yardım ve yorum bekliyorum.

çok sağol canım.benim bu güne kadar doktordan yana bi sıkıntım olmadı.benim bebeğiminde hareketlewri düzenli maşallah doktorum sürekli takip et dedi zaten.öyle olmasa daha çok kafama takarım kesin ama dediğin gibi inşallah Allah meleklerimizi korur ve sağlıklı bir şekilde kucağıımıza alırız.

yerimsenibenyerimseniben

selam kızlar.bende 27+4 günlük hamileyim.ilk şeker yükleme testimde oran 165 çıktı.2.100 gr yüklemede..açlık şekerim 83(sınır 70-110) 1.saat ölçüm 210 (<190)
2.saat ölçüm 167 (<165)
3.saat ölçüm 127 (<145) çıktı.diyetisyen yardımıyla diyete başladım bugün.2 hafta sonra tekrar ölçüme gidcem.bilgisi olan yada aynı durumda olan hamiş arkadaşlardan bilgi alırsam çok sevinirim

Merhabalar.8 haftalık hamileyim.Ne kadar kötü ve yanlış olduğunu bilmeme rağmen sigaradan uzak kalamıyorum.Günde 4-5 tane ucunu kırıp içiyorum.Hamileyken sigara içen annelerden yardım ve yorum bekliyorum.

allah kolaylık versin bende öğrendim ilk haftalarada kendimi uzak tutaıyordum sigaradan ama doktora gittikter sonra mide bulantılarım başladı ultrasonda görüncaede etkilendim sanırım önceleri kendimi kandırıyordum az içiyorum die napıyım işim stresli falan die ama bırakılabiliyormuş şuan hiç içmiyorm 19 haftalık oldu bebeğim allah sağlıklı sihhattli çocuk nasip etsin herkese tek isteğimiz bu emiminim sende başabilirsin.
Birde rüyamda devamlı doğum yaptığımı görüyordum cılız zayıf bir çocuk ve bana kızgın bi şekilde bakım senin yüzünden böyleyim sigara içmeseydin böyle olmazdı diyor ve devamlı konuşuyor çok korkmuştum... içmediğim halde bi kaç sefer böyle rüyalar gördüm önce içtiklerimin vicdan azabını çekiyorum hala...eyvahedigeldismile

aman arkadaşlar, çok zor biliyorum ama şu sigaraya hemen son verin. bebeğimiz için çok önemli. hamile olduğumu öğrendiğim an sigara paketimi çöpe attım. kafaya koyun allah yardım eder.

slm kızlar.bende 32 haftalık hamıleyım sıgara sıgara sıgara nıcın uzaklasamadım bılmıyorum her turlu yolu denedım doktor kontrolunde ama olmadı gunde 4 tane en fazla ıcıyorum taaa bu zman olmasına ragmen cok gec olmasına ragmen ıcmemek ıcın her turlu seyı yapıyorum ama cok basarılı olamıyorum bırakabılırsenız her turlu yolu deneyın ve bırakın

Back