• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik için heyecanlı bekleyiş 🥰

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Allah gönlünüze göre versin inşallah 🤲🏻 Benim teyzelerim ve kuzenlerim hepsi 8er yıl bebek sahibi olamamışlar. Denemedikleri yöntem kalmamış, tabi bahsettiğim eski zamanlar tüp bebek denediklerni sanmıyorum, ama aşılama vs hepsi denenmiş, olmamış. Hepsi artık umudu kestiğinde ve bir gebelik beklentisi kalmadığı anda hamile olduklarını öğrenmiş. İşte bu yüzden hep psikolojik olarak mı etkiliyoruz kendimizi diye düşünmeden edemiyorum.
Bir arkadaşım da bir yıl bebek sahibi olamadı. O da anlaşıldı benim çocuğum olmayacak, bu duruma alışmalıyım diye düşünmüş ve eşiyle rahat nefes alabilmek için kısa bir tatile çıkmış. O tatilde düşünmedim, çok huzurluydum demişti. Ve sonrasında gebe kaldığını öğrenmişti. Bazen düşünmemek çok işe yarıyor anladığım kadarıyla. Bebek düşüncesi bizleri robotlaştırabiliyor 🤷🏼‍♀️
Benim annem de 6 senenin üzerine hamile kalmış, beni de bu çok etkiliyor tabii bahsettiğim yıllar 1987 falan . Bir daha da olmamış zaten o yüzden tek kardeşim . Doktorum o zamanki tıpla şimdikinin bir olmadığını ve benim bu düşüncemin olumsuz etkilediğini söylüyor ama elde değil. Haklısınız kuzenim de 4 sene sonra hamile kaldı sırf kafası dağılsın diye işe girdi 2 ayında hamile olduğunu öğrendi. Ben henüz kafamı dağıtacak bir şey bulamadım çok yoğun çalışıyordum koronaya kadar o bile bu düşünceyi ikinci plana atmama yaramadı. İnşallah bir gün başarabilirim. Ama size tavsiyem bir kere hamile kalmışsınız , bu size umut olsun gelecektir meleğin inşallah . Şükürler olsun ki sağlık sorununuz yok. Ben başaramadım ama siz belki cocuk düşüncesini aklınızdan atabilirsiniz 😅🙏🧡

Adet gününden 5 gün önce falan test yapıp pozitif olanda varmışbeklemeden adetten önce test yaparım

Bir şey sorucam canım bazen adetten 5 gün falan önce idrar testindr çıkıyormuş gebelik .sen yaptın mı hiç az da olsa çizgide kızarıklık falan oldu mu
Valla ben bu aydan hiç umudum yoktu hiç umursamadım adetim geçtikten 1 gün sonra yaptım testi

Instagramda bir gebenin günlüğü diye sayfa var ebru ceylandi sanırım beN onun videolarindan ogrendim testi oraya bak derim.bu ayda denedim bekliyorum bakalim.
Hemen takipleyeceğim 🥰 Çok teşekkür ederim 😊 inşallah tez zamanda hamile olduğunuzu öğrenirsin 🤲🏻 Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Yok kuzum ya ben sabırlı insanımdır.17 dedi miydi yaparım :D zaten salıya kadar karantina var.Hâlâ regl olmamışsam çarşamba gider kan veririm.O değil sadece merak ediyorum :D

Benim annem de 6 senenin üzerine hamile kalmış, beni de bu çok etkiliyor tabii bahsettiğim yıllar 1987 falan . Bir daha da olmamış zaten o yüzden tek kardeşim . Doktorum o zamanki tıpla şimdikinin bir olmadığını ve benim bu düşüncemin olumsuz etkilediğini söylüyor ama elde değil. Haklısınız kuzenim de 4 sene sonra hamile kaldı sırf kafası dağılsın diye işe girdi 2 ayında hamile olduğunu öğrendi. Ben henüz kafamı dağıtacak bir şey bulamadım çok yoğun çalışıyordum koronaya kadar o bile bu düşünceyi ikinci plana atmama yaramadı. İnşallah bir gün başarabilirim. Ama size tavsiyem bir kere hamile kalmışsınız , bu size umut olsun gelecektir meleğin inşallah . Şükürler olsun ki sağlık sorununuz yok. Ben başaramadım ama siz belki cocuk düşüncesini aklınızdan atabilirsiniz 😅🙏🧡
Evet zihinden atabilmek çok zor çok haklısınız. Hele ki bu evde kaldığımız dönemlerde. Sıfır beceri sahibi bir insan olarak ben kendimi örgüye vermiştim deneyebilirsiniz 🙈 inşallah tez zamanda bebişiniz olur 🤲🏻 “Her şey kafada biter” diyip duruluyor hep ama zaten kafada bitirebilmek mesele olan 😊 bakalım süreç ne gösterecek inşallah tüm bekleyişler mutlu sonu getirir

Yok kuzum ya ben sabırlı insanımdır.17 dedi miydi yaparım :KK70: zaten salıya kadar karantina var.Hâlâ regl olmamışsam çarşamba gider kan veririm.O değil sadece merak ediyorum :KK70:
Ne güzelll bende kendimi tutmaya calısıcam ama 24 u benimki bayram giriyor araya belki dayanamam yaparim test😅😁

Back