• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep'teki Hamileler, doktor ve Hastane tavsiyeleri

Bende gebeyim ve Abdullah beye gidiyorum bende çok memnunum.ben normal doğum çok istiyorum Abdullah bey normal doğum yanlısı mi bilmiyorum sizde SezerYan olmuşsunuz istediğiniz için mi oldu zor durumda kaldığınız için mi bide hastane masrafıniz ne kadar oldu öğrenmem mümkün mü

Merhaba, hastane masrafı 500 ya da 600 tl idi, net hatırlamıyorum. 1 gece kaldım sabah yürüyerek çıktım. Spinal sezaryen oldum Abdullah bey şiddetle önerdi çünkü. Çatımın dar olduğunu bebeğin kafasının sıkışabileceğini vs. Anlattı. Bana kalırsa normal doğum yanlısı değil. Ama ısrarcı olursanız o konuda da başarılı bence. Bir arkadaşım sezeryan sonrası normal doğum istiyordu gittiği doktorlar antepte bunu yaptıracak doktor bulamazsın demişler. Bir kontrolümde Abdullah beye bu durumu sordum arkadaşım için, olumlu konuştu. Nihayetinde sezaryen sonrası vajinal doğum yaptırdı arkadaşıma.

Merhabalar öncelikle hamile olanlara hayırlı doğumlar bebiş isteyenlere de en kısa zamanda hayırlı hamilelik diliyorum. Bende 31 haftalık hamileyim sanko ya gidiyorum. Doğum yapan arkadaşlar hastane ücreti odaları nasıl doğum için memnun kaldılar mı detaylı bilgi verirlerse çok sevinirim. Hastaneye neler götürülmeli hastanenin hangi imkanları var açıkcası çok merak içerisindeyim

Merhaba, ben çok memnun kaldım odalar çok geniş ve ferah. Temiz. Banyosu, lavabosu vs. Otel gibiydi. benim ziyaretçilerin çok olmasına rağmen bunalmadım. Ben 2 valizle gittim açıkçası herşeyim yanımdaydı onlar Hasta bezi verdiler sadece. 2 takım pijama kullandım. Çarşaf götürmüştür ama hastanenin içerisindeyim kullandım çok kirleniyor siz götürmeyin bence. Terlik mutlaka götür. Kapınıza bir oğlumuz/kızımız oldu diye bir yazı asıyorlar karton. Siz kapı süsünü de götürün herkes süslüyor kapısını. Bebek için 2 takım hastane çıkışı, 2 battaniye biri Penye vs.
Refakatçi için yemek kartı veriyorlar o yemekhaneye iniyor, sizin yemeğini odaya geliyor. Hemşireler emzirmeme de yardımcı oldular.

Konuyu pek okuyamadım.
Gaziantepliyim fakat evlendikten sonra izinler de orada olduk sadece. Hastane konusunu bilmiyorum yani. 2. Çocuğum doğumu ailemin yanında olmaya karar verdik ilk dogum sezeryan Yılmaz Genco önerdiler. Sezeryan olan varmı Yılmaz Genco ya .odalar nasıl. fiyatlar felan bilgisi olan varsa cevaplarıyla beni aydınlatırsa memnun olurum :KK69:

Konuyu pek okuyamadım.
Gaziantepliyim fakat evlendikten sonra izinler de orada olduk sadece. Hastane konusunu bilmiyorum yani. 2. Çocuğum doğumu ailemin yanında olmaya karar verdik ilk dogum sezeryan Yılmaz Genco önerdiler. Sezeryan olan varmı Yılmaz Genco ya .odalar nasıl. fiyatlar felan bilgisi olan varsa cevaplarıyla beni aydınlatırsa memnun olurum :KK69:

ben ilk 12 haftamda yılmaz beye gittim. Çok memnundum. Sonra hastane hakkında kötü bazı şeyler duydum ve sanko ya abdullah beye gitmeye başladım. Hamileliğin başlarında psikolojim epey bozuktu ve yılmaz bey bana çok destek oldu. Bence çok iyi bir insan ve doktor. Ama çok vakit ayırmıyor bazen girdiğimle çıktığım bir oluyordu hatta ultrasondan sonra soru sorarken içeriye bi sonraki hastayı alıyorlardı ve rahat hissetmiyordum. Normal doğum yanlısı olmasi bir avantaj. Ama hastane sankoyla yarışamaz.

ben ilk 12 haftamda yılmaz beye gittim. Çok memnundum. Sonra hastane hakkında kötü bazı şeyler duydum ve sanko ya abdullah beye gitmeye başladım. Hamileliğin başlarında psikolojim epey bozuktu ve yılmaz bey bana çok destek oldu. Bence çok iyi bir insan ve doktor. Ama çok vakit ayırmıyor bazen girdiğimle çıktığım bir oluyordu hatta ultrasondan sonra soru sorarken içeriye bi sonraki hastayı alıyorlardı ve rahat hissetmiyordum. Normal doğum yanlısı olmasi bir avantaj. Ama hastane sankoyla yarışamaz.

En nefret ettiğim icerideyken hasta alınması devlet hastanesine bu yüzde yüzden gitmiyorum zaten böyle bişey olursa orada söylerim valla ne bu böyle diye :KK55:

1 ay sonra gideceğim Gaziantep e bakalım araştırma yapacağım ebr rahat nerede olur diye. Oğlum da Ankara büyük doğumda oldum ve cok memnun kaldım umarım bunda aynı şekilde olur

En nefret ettiğim icerideyken hasta alınması devlet hastanesine bu yüzde yüzden gitmiyorum zaten böyle bişey olursa orada söylerim valla ne bu böyle diye :KK55:

1 ay sonra gideceğim Gaziantep e bakalım araştırma yapacağım ebr rahat nerede olur diye. Oğlum da Ankara büyük doğumda oldum ve cok memnun kaldım umarım bunda aynı şekilde olur

Canım sanko abdullah beyden memnun musun? Orada vakit ayırabiliyor mu doktor?

Konuyu pek okuyamadım.

1 ağustos da doğum yaptım yılmaz genco dr sezeryanla iki gece yattik hastanede 600 tl ödedim ve dr cok memnunum

1 ağustos da doğum yaptım yılmaz genco dr sezeryanla iki gece yattik hastanede 600 tl ödedim ve dr cok memnunum

Bişey daha sorabilir miyim. Oda da kaldiginizda doktor ilgileri nasıldı çocuk için anne için gelen doktorlar yeterlimiydi... ilk oğlumda ankarada büyük doğum hastanesinde yaptım doğumu ilgi alaka çok iyiydi şimdi kendi memleketimde olacak.

Bişey daha sorabilir miyim. Oda da kaldiginizda doktor ilgileri nasıldı çocuk için anne için gelen doktorlar yeterlimiydi... ilk oğlumda ankarada büyük doğum hastanesinde yaptım doğumu ilgi alaka çok iyiydi şimdi kendi memleketimde olacak.

Anne icin zaten yılmaz genco gelecek sabahları kontör icin bebek icin doğduğu anda çocuk dr gosteriyorlar sonra aşısini yapıp giydirip odaya getiriyirlar yune çocuk dr gekiyor sabahları bebegi muayene ediyor beb çok memnun kaldim canım benim bebegim beklenmedik bir zamanda geldi 35 haftalik cumartesi ikidin vakti başım döndü yilmaz beye gidemedim o saatte olmaz diye devlet kadin doğum has. Gittik tansiyon 15 bebegin suyu azalmış dedi dr eşim hemen hatene götürdü aagilsu hemşireler cok ilgilendilrr hemen sistemden bakip yılmaz beyin hastasi diye tel actilar dr 6 gittim dr 9 da geldi seyyar ultrasonla bakti seni hemen ameliyata alalim dogurtalim dedi bebeğin suyu azalmis21:40 gece kizim dünyaya geldi hemşireler çok ilgiliydi

Anne icin zaten yılmaz genco gelecek sabahları kontör icin bebek icin doğduğu anda çocuk dr gosteriyorlar sonra aşısini yapıp giydirip odaya getiriyirlar yune çocuk dr gekiyor sabahları bebegi muayene ediyor beb çok memnun kaldim canım benim bebegim beklenmedik bir zamanda geldi 35 haftalik cumartesi ikidin vakti başım döndü yilmaz beye gidemedim o saatte olmaz diye devlet kadin doğum has. Gittik tansiyon 15 bebegin suyu azalmış dedi dr eşim hemen hatene götürdü aagilsu hemşireler cok ilgilendilrr hemen sistemden bakip yılmaz beyin hastasi diye tel actilar dr 6 gittim dr 9 da geldi seyyar ultrasonla bakti seni hemen ameliyata alalim dogurtalim dedi bebeğin suyu azalmis21:40 gece kizim dünyaya geldi hemşireler çok ilgiliydi

Çok sevindim teşekkürler. Rabbim sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün evladınızı insallah :nazar::KK46:
:KK73:

Canım sanko abdullah beyden memnun musun? Orada vakit ayırabiliyor mu doktor?

Evet canım, diğer hastaneye göre çok daha iyi her bakımdan. Ben 1 sayfa soru yazıp gidiyordum kontrollere ultrasondan sonra oturup tek tek soruyordum. Cep telefonu numarasını veriyor abdullah bey acil durumlar için bi kaç kere de cepten aradım.

sanko da Abdullah göymen e gidiyorum. çok memnunum. çok kibar ve ilgili biri. ama sanko da doğum ücretleri pahalanmış. normal doğum 1150 sezeryan 1250 diyorlar.

sanko da Abdullah göymen e gidiyorum. çok memnunum. çok kibar ve ilgili biri. ama sanko da doğum ücretleri pahalanmış. normal doğum 1150 sezeryan 1250 diyorlar.
Abdullah bey genelde sezeryan doğum yapıyor normal istiyorsanız önermem cünkü bir bahane bulup sezeryan yapıyor.

arkadasım doğumu Yılbaz beye yaptı muayenesi cok yoğun fazla ilgilenemiyormus ama doğumdan ilgiden memnun kaldı ebeleride begenmiş hatta normal doğum olmuş bir bayan doktoru daha çağırmış yılmaz bey doğuma beraber doğurtmuşlar fiyatı da 450 falandı galiba 250 de fotografcıya vermişlerdi

Canım merhaba tavsiye üzerine gittim Sezgin Beye fakat eşimin kurumuyla hastane anlaşmalı olmasına rağmen tam ücreti talep etti. Diğer doktorlarda mı böyle dedim hayır sadece Sezgin Bey tam ücreti istiyor dedi,bize de saçmalık geldi sonuçta belli bir prosedür vardı doktorun cebinden çıkmıyor o para bizde gelmişken artık başka doktora giriş yaptıralım dedik Lütfiye Rifaioğluna giriş yaptırdık sonra bana sıra gelmeden netten bakayım dedim baktım ki Suriye asıllıymış doktor iyice ön yargılı oldum sinirden ağlayacaktım neredeyse eşim gidelim dediyse de boşver cinsiyeti öğrenir çıkarız dedim. Ve bana sıra geldi doktor muhteşem bir insan çıktı yani şimdiye kadar gittiğim hiçbir doktor bu kadar güven vermedi bana tam 20 dakika baktı ultrasonla tek tek konuştu anlattı,memlekette doğumu düşünüyordum ama fikrim değişebilir bu doktor için. İki gün önce yine kontrole gittim Lütfiye Hanım ameliyatta geç çıkabilir deyip Esin Hanıma yönlendirdiler eşimin işi olduğu için beklemeyelim dedik giriş yaptırdık, Esin Hanımda muhteşemdi bayan doktorlara karşı ön yargımı bu hastane değiştirdi,diğer doktorun hastası olmama rağmen ilgisi çok güzeldi acele acele anlatmadı beni strese sokmadı..Esin Hanımın odası daha donanımlıydı led ekranda baktı,. Lütfiye Hanımın odası daha eskiydi 37 ekran gibi bir şeyden gördüm bebişi ama gayet netti renkliyle baktı. Hastane çok sakin randevusuz gittim iki defa da ve en fazla 5 dk bekledim. Personelini sevdim, ücretsiz otoparkı olması önemli çünkü hastane biraz değişik bir yerde, temizlik olarak da beğendim,ücreti diğer hastanelere göre daha makul. Yani benim gibi evhamlı hanımlara her iki doktoru da rahatlıkla önerebilirim. Çok uzun olmuş kusura bakmayın :KK70:
Lütfiye Rifaioğlu Müslim benim cok saygıdeğer bir müşterimdir com tatlı bir insan eşi Suriyeli . bilgili bir dr muayenede olmuştum daha önce hatta doğumuda düşünüyordum ama hastane pek hoşuma gitmedi

Arkadaşlar ne kadar haklısınız. Gerçekten antep te doğru düzgün bir hastane yok. Ama Türkiyede çoğu yer böyle. 4 il içinde doğum yapacak dr bulamadım kafama göre. İkinci doğum olmasına ve normal beklenmesine rağmen. Yalnız bir öneri olarak şunu söyleyebilirim. Tam med de fatos tapan doğum koclugu yapıyor. Eğitime gitmiştim bana hastanede doğum odalarını değiştirme iznini aldığını hastaların rahatlaması için boya rengi müzik isim vs konularda neler yapilabilecegini sormuştu. Herhangi bir doğum olsa da giriyorum ebeleri yonlendiriyorum epizyosuz doğum oluyor demişti. Benim tercih etmeme sebebim hastanenin tüm doktorlarının erkek olmasıydı. Olası bir sezaryen yahut kontrolde rahat edemezdim. Onunla gidin konuşun derim onerecegi dr da vardır belki. Selda hanımı anlattığım kadarıyla beğenmişti mesela. Onda çok hikaye var :-) normal mi sezaryen mi konusuna gelince. Evet bu Allahın bileceği iş son ana kadar. Lakin ülkemde birçok dr rahatlık olsun diye sezaryen yapıyor. Oh me güzel randevumu hasta gibi sabah 8 de ameliyat 9 da muayene başlıyor. 11 de çıkıyor yine ameliyat. 3 te çıkıyor yine ameliyat. Arada da hastalara bakıyor. Normal doğum öyle dedegi gece 3 te de geliyor öğle yemeğinde deRahatlari kaçıyor çoğunun. Size direkt sezaryen derlerse bile mücadele edin derim. İki dogumumda da önce sezaryen dediler ben baskın çıkınca tamam birkaç saat bekleyelim dediler. 4 saat beklemeye tahammülü yok dr ların. Ebeler de o yüzden çok önemli. Üstüne çıkıp bastıran acele ettirip anneyi yirttiran olmamalı. Tüm hamilelerin de normal doğum eğitimi alması gerektiğine inanıyorum. Evet olmaya da bilir sonu ölüm olacağına sezaryen olsun iki can da kurtulsun asıl amaç budur sezaryende. Günümüzde farklı amaçlar için yapılıyor dikkatli olmak lazım. Dr unuza güvenin ama teslim de olmayın. Türkiyede ssvd diye birşey var ve ne.kadar zor yapıldığını tahmin bile edemezsiniz. Normal doğumda ikisinde de hastanede bile kalmadım sabaha yakın doğum yapıp sabah vizitesinde taburcu oldum. Evimin işini yaptım hatta annemin evinin işini yaptım. Bir ay olmadan tarlada gittim çalıştım. Normal doğum bitince bitiyor. Annem beni sezaryenle doğurmuş aynı tarlada çalışırken onun dikisleri açıldı akıntı yaptı 30 sene sonra. Belki şimdi teknoloji daha ileri ama hiçbirşey dogalindan daha güzel olamaz. Her hamile kendini normal doğuma sartlamalidir bilinçaltı onu kaniksamalidir bence. Olmayınca da Allaha teslim olmayı bilmelidir. 4. Cocugunda hayatı riskten dolayı sezaryene giren de var. Herşey nasip işi ama önce normal doğum yanlisi bir dr, sonra anne adayının eğitimi en son da tevekkül... çok uzattım kusura bakmayın
evet katılıyorum ben primer İbrahim Halil Büyükbeşe ye doğumu yaptım ve de normal doğum. bundan önce 2 doktora daha gittim Abdullah Göymen ve Emel Peri Canpolat ikiside kesinlikle sezaryen dedi. İbrahim bey ise normal olmaması için hiçbir sebep yok dedi ve cok şükür normal oldu

Valla kim ne derse desin, en geniş hastane, en ferah hastane, en pahalı olmasına rağmen en kalabalık hastane, cerrahi ekipman yönünden en kapsamlı hastane, odaları en geniş hastane, cihazları ile de en donanımlı hastane Sanko. Hatta özel muayenehaneye gidenler bile Sanko'da doğum yapıyor. Hatem, hayat, primer ucuz olduğu için kalabalık. Hatemde küvözdeki bebeklere verilen anne sütüne bebek almayınca şeker attıklarını kesin biliyorum. Primer'de bebeklerin sütlerini birbirine karıştırdıklarını biliyorum. Bu hastaneler ve diğer çoğu özel hastanede kadın doğumcuların hastanede hisse ortaklığı var. O yüzden tam ilgilenemiyorlar, daha çok hasta için.. Sanko'da öyle bişey olmadığından rahatım ben de.. Bebek iyiyse sen iyiysen herşey güzel de, ufak bir aksilikte tüm özel hastanelerde bir çok eksiklik var ama Sanko'da sağlıklı Çıkma şansın daha yüksek.. Zaten bütün hastanelerde illa ki Hatalı hasta, Hatalı doktor, Hatalı personel vardır. Olmasa tıp Fakültesi'nde herkes profesör, orda olmazdı.. O yüzden sen içgüdüsel olarak seçip teslim olacaksın. Başka çaren yok :)))
canım doğum şans işi sen istersen en ünlü doktora git adam senin doğuracağın gün yıllık izne falan ayrılır şehir dışında olur yine olmaz. sankodan memnun kalanlar kadar memnun kalmayanlar da var. şu an ncr hastanesi beğeniliyor mesela yeni açılan

o konuda bilgim yok canım. kendi ilçemde antebin en büyük hastanesi yapılıyor.ile gidemediğim zamanlarda ilçedeki doktora gidiyorum o da çok ilgili ama poliklinikte çalışıyor. hastane yapılınca oraya geçecek. hastane benim doğuma yetişirse ilçemde yapacağım zaten.yetişmezse yapacak bişey yok. primerde özel oda imkanı yok mu acaba pazatesi günü kontrolüm var bir sorayım. ilçeden geleceğim için özel oda daha iyi olur. annem falan rezil olmaz. benim karından baktığı için sorun olmuyor.
cnm nem primerde tek kişilik odada kaldım hepsi de tek kişilikti esktra bir parada almadılar 400 tl doğurdum normal gece 3 te doğum yaptım dr sahur vakti geldi ramazandı çünkü

Back