• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep'teki Hamileler, doktor ve Hastane tavsiyeleri

Selam millet; ben geldim. Ne var ne yok?

Ben bugün doktora gittim tekrardan. Kaşıntım vardı, geçende gittiğimde fitil vermişti geçmemişti, tekrardan bi gittim. Alttan muayene etti, mantar olmuş dedi. Tekrardan fitil verdi, inşallah bu sefer geçer.

Hazır bakmışken çatı muayenesinide yapalım dedi. Bu tam bi fikir vermez ama ön muayene olur, aslında doğum sırasında anlaşılır dedi.
Ben bi kaç başlıkta bakmıştım çatı muayenesine, çok canı yananlar falan olmuş ama ben hiçbişi hissetmedim, canımda yanmadı hiç.
Kasmayın kendinizi yani.
Ben normaldede alttan muayene olurken kasmam kendimi, öle korkmuyorumda belki onunda etkisi vardır.
Ama en önemlisi kafanızda kurmayın canım acıyacak diye. Benimki beklemediğim bi anda olduğu için stresde olmadım. Yırttık bundanda yani :9::9:

selam millet; ben geldim. Ne var ne yok?

Ben bugün doktora gittim tekrardan. Kaşıntım vardı, geçende gittiğimde fitil vermişti geçmemişti, tekrardan bi gittim. Alttan muayene etti, mantar olmuş dedi. Tekrardan fitil verdi, inşallah bu sefer geçer.

Hazır bakmışken çatı muayenesinide yapalım dedi. Bu tam bi fikir vermez ama ön muayene olur, aslında doğum sırasında anlaşılır dedi.
Ben bi kaç başlıkta bakmıştım çatı muayenesine, çok canı yananlar falan olmuş ama ben hiçbişi hissetmedim, canımda yanmadı hiç.
Kasmayın kendinizi yani.
Ben normaldede alttan muayene olurken kasmam kendimi, öle korkmuyorumda belki onunda etkisi vardır.
Ama en önemlisi kafanızda kurmayın canım acıyacak diye. Benimki beklemediğim bi anda olduğu için stresde olmadım. Yırttık bundanda yani :9::9:

merhabalar.hadi bakalım aradan çıkarmışın onuda.gecmıs olsun mantar içinde.bu çatı muayenesinı son zamanlarda oluosun dimi bı kere mi oluosun?peki ne durumdasın şimndi doguma ne kadar zamanın varmış o da anlaşılıyor çatı muayenesinde dimi?

merhabalar.hadi bakalım aradan çıkarmışın onuda.gecmıs olsun mantar içinde.bu çatı muayenesinı son zamanlarda oluosun dimi bı kere mi oluosun?peki ne durumdasın şimndi doguma ne kadar zamanın varmış o da anlaşılıyor çatı muayenesinde dimi?

Günaydın canım, normalde çatı muayenesini 38.haftada yapıyormuş. Aslında ön muayene oluyor doğumda anlaşılıyor dedi esra hanım. Şuan bi sıkıntı gözükmüyor zaten rahim ağzıda kapalı dedi. Benimki haftasıyla uyumlu gidiyor, 35 haftalığız şuanda. Bi dahaki kontrol haziranın 2.haftası. yani 38.haftada. Ozaman çatı muayenesi oldum diye hatırlatırsın dedi. Yani demekki bi daha yapmicak.

Sende yapacağı zaman hiç kasma kendini. İnan hiç canım acımadı. Hatta önce mantar için baktı, akıntı için bişi soktu afedersin, onda biraz hissettim ama çatıda hiç bişi hissettmedim. Zaten eliyle bakıyor, bi jel sürüyor 2 parmağına onunla ölçüyor demekki.

günaydın canım, normalde çatı muayenesini 38.haftada yapıyormuş. Aslında ön muayene oluyor doğumda anlaşılıyor dedi esra hanım. şuan bi sıkıntı gözükmüyor zaten rahim ağzıda kapalı dedi. Benimki haftasıyla uyumlu gidiyor, 35 haftalığız şuanda. Bi dahaki kontrol haziranın 2.haftası. Yani 38.haftada. Ozaman çatı muayenesi oldum diye hatırlatırsın dedi. Yani demekki bi daha yapmicak.

Sende yapacağı zaman hiç kasma kendini. Inan hiç canım acımadı. Hatta önce mantar için baktı, akıntı için bişi soktu afedersin, onda biraz hissettim ama çatıda hiç bişi hissettmedim. Zaten eliyle bakıyor, bi jel sürüyor 2 parmağına onunla ölçüyor demekki.

miyopicim senın doğuma zaten az kaldı ben bıle artık2 haftada bir gidiyorum kontrole yanı genelde de 29.haftadan snra 2 haftada bir kontrole gidiliyor.son haftalardada 3 gunde bir gidiliyor.senın 3 hafta iyymiş ya gerek görmuyor demekki doktor ama ne bılım bundan sonra risk altındasn yani her an doğum olabilir.inşallah zamanında gelir de tabi.

Bende yarın kontrolüm var bakalım işte 2 haftada bir gidiyorum artık.şekerimde son zamanlarda düşmeye başladı sanki yanı yıne yüksek ama ilk zamanlardaki gibi değil.

günaydın canım, normalde çatı muayenesini 38.haftada yapıyormuş. Aslında ön muayene oluyor doğumda anlaşılıyor dedi esra hanım. şuan bi sıkıntı gözükmüyor zaten rahim ağzıda kapalı dedi. Benimki haftasıyla uyumlu gidiyor, 35 haftalığız şuanda. Bi dahaki kontrol haziranın 2.haftası. Yani 38.haftada. Ozaman çatı muayenesi oldum diye hatırlatırsın dedi. Yani demekki bi daha yapmicak.

Sende yapacağı zaman hiç kasma kendini. Inan hiç canım acımadı. Hatta önce mantar için baktı, akıntı için bişi soktu afedersin, onda biraz hissettim ama çatıda hiç bişi hissettmedim. Zaten eliyle bakıyor, bi jel sürüyor 2 parmağına onunla ölçüyor demekki.

bu arada boyu ve kilosu nasıl bebeğin?erkekmiydı senınkıde ya

miyopicim senın doğuma zaten az kaldı ben bıle artık2 haftada bir gidiyorum kontrole yanı genelde de 29.haftadan snra 2 haftada bir kontrole gidiliyor.son haftalardada 3 gunde bir gidiliyor.senın 3 hafta iyymiş ya gerek görmuyor demekki doktor ama ne bılım bundan sonra risk altındasn yani her an doğum olabilir.inşallah zamanında gelir de tabi.

Bende yarın kontrolüm var bakalım işte 2 haftada bir gidiyorum artık.şekerimde son zamanlarda düşmeye başladı sanki yanı yıne yüksek ama ilk zamanlardaki gibi değil.

bu arada boyu ve kilosu nasıl bebeğin?erkekmiydı senınkıde ya

Canım zaten bi sıkıntı olursa gel diyor her zaman ama sıkıntı olmadığı müddetçe ayda 1 veriyor randevuyu. bu sefer ben arada gittim şu mantar olayından dolayı. Yoksa onun dışında bi sıkıntım yok. Allaha şükür hareketleride yerinde maşallah. Belki sende şeker olduğu için okadar sık çağırmıştır. Bizim burda bi arkadaş doğum yaptı oda öle sık gitmedi. Hatta son ay 32.haftada çalışabilir raporu aldı, bi dahaki sefere rapor bitince gitti, 5 hafta sonra. İzne çıktı zaten 1 hafta sorada doğurdu :1::1:

Bebişimiz kız olacak inşallah. Boyu kilosu maşallah yerinde bizimkinin.:nazar::nazar: 2700 gr 49cm boyu dedi dün. Haftaya zaten ben Hatemdeki Yılmaz Beydende randevu aldım ona gidicem. Yani bu ay nerdeyse her hafta gitmiş olucam doktora ya :1::1:

Çatı ve ultrason muayenesinden sonra sen doğurursun bunu dedi Esra hanım. İnşallah bi sıkıntımız yok normal doğumla ilgili. Rabbim sağlıkla ve normal doğumla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin :16::16:

E güzel ya o zaman.vala bılmıyorum demekki doktora göre falan değişiyor sanırım.şekerden öncede bana öyle demişti cunku.

Bu arada maşallah boyuda kilosuda yerınde.bakalım bende yarın öğrencem babasıda bende kısa boyluyuz belkide oğlumuzda kısa boylu olcak ailede de pek uzun boylu yok ama 49 cm iyi yani.huff şu çatı muayenesi de ne gıcık bişey ya.:)

E güzel ya o zaman.vala bılmıyorum demekki doktora göre falan değişiyor sanırım.şekerden öncede bana öyle demişti cunku.

Bu arada maşallah boyuda kilosuda yerınde.bakalım bende yarın öğrencem babasıda bende kısa boyluyuz belkide oğlumuzda kısa boylu olcak ailede de pek uzun boylu yok ama 49 cm iyi yani.huff şu çatı muayenesi de ne gıcık bişey ya.:)

hiç kafanı takma, çatı muayenesinde sıkıntı yaratacak hiçbişi yok. Buralarda yazılanları okuyupta kafanda kurma. Rahat ol.

kızlar benım bi sorunum var yine ya.sürekli bişey çıkıyor.30.haftadayım en son 2 hafta önce gtmiştm doktora 1117 gramdı bebek 2 haftada fazla kilo almamş 1200 falan olmuş hemen korktu doktorda tabi.bebege gıden damarlarda sorun olabılır dedi hemen coraspirin verdi,balık yağı hapı verdi 1 hafta snra bıda geleceksn dedi eger devam ederse erken almak zorunda kalırız dedi bıdakı geldgnde akciger gelişimi içinde iğnesini vurruz dedi.rapor verdi 1 hafta annemin yanında kalcam,çalşmıcam yorulmamam gerek protein alcam et balık tavuk yıcem işte ıyı bakmam lazımmş kendime.şekerde çıktıgı için nerdeyse 2.plana attı onu doktor sen beslen yeterki gerekırse insüline başlarız bu daha önemli dedi.bana dua edin,şans dileyin.

böyle olan var mı yaa okudum forumlarda oluyormuş coraspirinle çözülüomuş genelde sanki ama inşallah sorun olmaz:(

kızlar benım bi sorunum var yine ya.sürekli bişey çıkıyor.30.haftadayım en son 2 hafta önce gtmiştm doktora 1117 gramdı bebek 2 haftada fazla kilo almamş 1200 falan olmuş hemen korktu doktorda tabi.bebege gıden damarlarda sorun olabılır dedi hemen coraspirin verdi,balık yağı hapı verdi 1 hafta snra bıda geleceksn dedi eger devam ederse erken almak zorunda kalırız dedi bıdakı geldgnde akciger gelişimi içinde iğnesini vurruz dedi.rapor verdi 1 hafta annemin yanında kalcam,çalşmıcam yorulmamam gerek protein alcam et balık tavuk yıcem işte ıyı bakmam lazımmş kendime.şekerde çıktıgı için nerdeyse 2.plana attı onu doktor sen beslen yeterki gerekırse insüline başlarız bu daha önemli dedi.bana dua edin,şans dileyin.

böyle olan var mı yaa okudum forumlarda oluyormuş coraspirinle çözülüomuş genelde sanki ama inşallah sorun olmaz:(

Canım merhaba;

Benim ilk hamileliğim düşükle sonlandığı için bu hamileliğim boyunca 32.haftaya kadar coraspin kullandım. Kan akışını hızlandırır, bebeğin beslenmesinede iyi gelir diyordu doktor. Esra hanım kilosunu çok söylemedi bana, daha 2-3 muayenedir söylüyor.Sadece detaylıda 800lü bişidi, bakan adam böle giderse 3.5u geçer demişti.

Senin doktorun kimdi canım? Ya ben biraz panik gördüm sanki senin doktorunu. Acaba bi başka doktora dahamı görünsen? Sen osmaniyede doğum yapacaktın dimi? Bence annenin yanına gidince hemen orda doğumu yaptıracak doktorada gözük, bakalım o ne diyecek?

zaten osm.deym burdaki dokta gdym artk bayadr.ya 2hftdr bebegin kilosunda hic degsme yok 100gram anca almis ortada bi sorun var yani debklm rapirluym yinecumaya kdr iyi bkcm kendme ondn snra bkck artik.erkendgmdan cok korkurm

zaten osm.deym burdaki dokta gdym artk bayadr.ya 2hftdr bebegin kilosunda hic degsme yok 100gram anca almis ortada bi sorun var yani debklm rapirluym yinecumaya kdr iyi bkcm kendme ondn snra bkck artik.erkendgmdan cok korkurm

Korkma canım. Sen korkarsan bebeğinde strese girer, sıkıntı yaratma, herşey olacağına varır. Rabbim bebeklerimizin geleceği zamanı biliyor, biz bilmiyoruz, onun verdiği herşeyde bir hayır vardır. Canını sıkma hiçbişi için. Beslenmene dikkat et, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini :34::34: :16::16:

Korkma canım. Sen korkarsan bebeğinde strese girer, sıkıntı yaratma, herşey olacağına varır. Rabbim bebeklerimizin geleceği zamanı biliyor, biz bilmiyoruz, onun verdiği herşeyde bir hayır vardır. Canını sıkma hiçbişi için. Beslenmene dikkat et, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini :34::34: :16::16:

teşekkürler evet bende öyle yapıyorum bakalım bu hafta raporluyum beslenmeme dıkkat edıiyorum yormuyorum kendimi cuma günü kontrol var bakalım kilo alcak mı.içim rahat bişey olmayacak inşallah oğluma:)

kızlar benim doktorum arif deniz medikal parkda ben memunum inş bebeklerimizi sagsaglım elimize alırız hayırlısı ile

bugun ogleden sonra doktor kontrolum var heyecanliyim.insallah oglum kilo almistir.sorun kalmamistir.dua istiyorum:-)
Merhabalar. Nasildi doktor kontrolun?

Bende yilmaz beye devam etmeye karar verdim. 2haftadir ona gidiyorum. Bugun cati muayenesi oldum. Normal dogumu beklicez dedi. Bi skntmz yokmus Allaha sukur. Son durumlar boyle. Evdeyim artik :16: Buarada hayirli kandiller

Merhabalar. Nasildi doktor kontrolun?

Bende yilmaz beye devam etmeye karar verdim. 2haftadir ona gidiyorum. Bugun cati muayenesi oldum. Normal dogumu beklicez dedi. Bi skntmz yokmus Allaha sukur. Son durumlar boyle. Evdeyim artik :16: Buarada hayirli kandiller[/QUOTE
teşekkürler.merhaba miyopi sevındım senin adına az kaldı ne güzel artık:)fotografınıda paylaşırsn artık bebişinle:)aman dikkat et yanında birileri vardır sürekli zaten.

bende daha ıyıym moralimde düzeldi 1 haftada bebek 250-300 gram almış 1500 gramdı en son gecen hafta yarın tekrar kontrol var ama iyi durumlar şimdilik bakalım.yınede tedbir için akciğer geliştirici iğneden vurulcak 2 doz falan.erken doğum riskine karşı.bekletebıldgm kadar bekletcem dedi doktor ama ıgneyı yapalım dedim yarın yaptrcaz bakalım.onun dışında korkulacak bi durum yok yani.her hafta görüyoruz oğlumu:)

merhaba kızlar beni hatırladınızmı ?
nasılsınız
maşallah büyütmüşünüz bebişleride göbişleride az kaldı doğumlarınıza sağlıkla doğsunlar inş.

ben tekrar hamileyim bugün 6.haftaya girdik sanırım fakat 3 gün önce hafif bir kanama geçirdim durumum ney değil yani henüz endişeliyim birazcık

merhaba kızlar beni hatırladınızmı ?
nasılsınız
maşallah büyütmüşünüz bebişleride göbişleride az kaldı doğumlarınıza sağlıkla doğsunlar inş.

ben tekrar hamileyim bugün 6.haftaya girdik sanırım fakat 3 gün önce hafif bir kanama geçirdim durumum ney değil yani henüz endişeliyim birazcık

Hoşgeldin canım. Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah yerleşme kanamasıdır o. Rabbime dua et sizin için hayırlısı neyse o olucak. Ama ümitsizliğe kapılma, inşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın :16::16:

hosgeldin.hayrli olsun.
miyopi sen naslsn son gunlrn artik heran bekliosn heralde:-)
bende cuma doktrdym 32hfta 5gunluk oldm bebegn kilosnda sorun yok gibi 1700 gramdi.ama yinede erkem dgma karsi ciger gelstrci ignemi vurduk 2doz sadece.insallah dayanicaz oglumlu 38 hfta sezeryan olck diye konusyrm oglumla:-)

Back