• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep'teki Hamileler, doktor ve Hastane tavsiyeleri

slm kizlar gorusmeyeli nasilsiniz hamilelik nasil gidiyo bebisler iyimi?? biz kizimla ck iyiyiz sükür.kizim buyudu teyzeleri 3aylik oluyoruz dogdu dogacak derken :))

ben hastabezi kullanmadim canim hastanede dogumdan sonra kendiler bagliyolar zaten cikarkende verdiler ben degistirdim gece eve gelmistim sabah olunca normal ped kullandim gece olanindan uzun oluyo onlar sık sık degistirince sorun olmadi ilk hafta fazla oluyo zaten sonradan cok azalmisti benim kanamam

bu arada alacaksaniz duz olanindan degil cocuk bezi gibi kenarlari cırtcırtlı olanlari var onlar daha kullanisli olur hemde hastne cantaniza koymaniza gerek yok bence zaten hastanelerin cafeteryalarinda bulunur bence gerek yok

sonda ve lavman yapiyolar genelde cnm bence gerekli zaten hic korkulacak birsey degil merak etmeyin kizlar sonda takili kalmiyo sadece idrarini bosaltip aninda geri cikariyolar zaten o an sadece bebegini ve onun sagligini dusundugun icin akliniza bile gelmiyo korkmak veya cekinmek falan.Allah hayirli dogumlar nasip etsin hepinize...

Maşallah canım sizlere :nazar::nazar: 3 ay oldumu bile ya, gerçi bana baksana 1 ay sonra artık hazır ol dedi doktorum. 3-4 hafta daha çalışıp haziranda bırakıcam, ondan sonra haftalık kontroller başlicakmış, sonrasında her an hazır ol dedi bana :16::16: Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kurtulmayı nasip etsin bizlerede.

Bende ablama sordum, oda hastanede koyuyorlar zaten 2.yede gerek olursa veriyorlar dedi. Ama bazılarında çok kanama olabiliyormuş, nolur nolmaz almaya karar verdim bende. Hem bi yerimden çıktımı, leke oldumu derdim olmaz, koyarım durur :9::9:

kızlar merhaba.ya moral,im bozuk benım daha eve yenı geldım sabahtan berı doktordayım.şeker yuklemem yapıldı şekerim cok oaşırı olmasada yuksek cıktı doktor hemen dahılıye servısıne gönderdi bı suru dıyet vs verdıler bı de raporla yazılan şeker ölçüm cihazı yazıldı sureklı şeker ölçüp doktoruma bılgı vercem yaa nette okuyrm kımısı şeker cok kötü diyo hamılelıkte kımısı cok görülen bişe dıo.benım sorun degılde bebege zarar gelmesin yeterki.bebege cok etkılermı acaba

kızlar merhaba.ya moral,im bozuk benım daha eve yenı geldım sabahtan berı doktordayım.şeker yuklemem yapıldı şekerim cok oaşırı olmasada yuksek cıktı doktor hemen dahılıye servısıne gönderdi bı suru dıyet vs verdıler bı de raporla yazılan şeker ölçüm cihazı yazıldı sureklı şeker ölçüp doktoruma bılgı vercem yaa nette okuyrm kımısı şeker cok kötü diyo hamılelıkte kımısı cok görülen bişe dıo.benım sorun degılde bebege zarar gelmesin yeterki.bebege cok etkılermı acaba

Canım anladığım kadarıyla insülin yada başka bir ilaç verilmemiş sana. Sadece diyet yapman önerilmiş. Demekki aşırı yüksek bir şeker yok sende. Bence diyetine dikkat et, mutlaka uygula, sonrasında bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Diyetini uyguladığın sürece bebişe de bir zarar vermez, yüreğini ferah tut.

bir arkadaşında ilk hamileliğinde çıkmış, şu an kızı 3 yaşında gayetde sağlıklı.
Hamilelikte hormonların dengesi değiştiği için bazı hamilelerde şeker çıkabiliyormuş, doğumdan sonra geçiyormuş. Sen kafana takma, diyetini mutlaka ama mutlaka uygula. Yüreğini ferah tut, Rabbim dermansız dert vermesin hiçbirimize :34::34:

tesekkurler.evet diyet verdi o da baya zor bi diyet ama uymaya calscm sonuna kadar artik.bana ilac fln vermedi olcum cihazi verdi surekli olcucem onnla ona gore 1hfta snra fln. bellu olcak.surekli olcum yapip doktoruma bilgi vercm iste.ya insallh bi sorun olmaz bebege ya korkuyrm malasef.

Ya kızlar bana bi akıl verin şimdi.ölçüm yapıyorum şimdi haftasonu iyiydi yanı cok üst sınırda deguldi bugun sabahtan 140 cıkması gerekırken bi 160 cıktı öglen yemekten sonrada 202 cıktı baya yüksek sanki ya.bişeyde yemiyorum yani diyete uyuyrm zatende.bebege bı zarraı olurmu doktora gtsemmı tekrar acaba?

Ya kızlar bana bi akıl verin şimdi.ölçüm yapıyorum şimdi haftasonu iyiydi yanı cok üst sınırda deguldi bugun sabahtan 140 cıkması gerekırken bi 160 cıktı öglen yemekten sonrada 202 cıktı baya yüksek sanki ya.bişeyde yemiyorum yani diyete uyuyrm zatende.bebege bı zarraı olurmu doktora gtsemmı tekrar acaba?

Doktor değerler hakkında sana bilgi vermedimi canım? Hani doktorla bağlantı halinde olmayacakmıydın? Telefonla ulaşabiliyorsan ara bi sor bence. Hangi değerlerde sıkıntı olucak diye? Yani neye göre doktora gidiceksin bilemezsinki, şu değer aralığını geçtiği zaman gel demeliydi bence

Daha aramadım doktoruda söyledı tabı doktor.ama bişey yemıyrm resmen aç kalıyrm sankı ama yınede yuksek cıktı dun akşam normal cıkıyor gunduz yuksek.sureklıde doktoruda aramak istemiyorum.bıkac gun daha beklıcem artık.

Daha aramadım doktoruda söyledı tabı doktor.ama bişey yemıyrm resmen aç kalıyrm sankı ama yınede yuksek cıktı dun akşam normal cıkıyor gunduz yuksek.sureklıde doktoruda aramak istemiyorum.bıkac gun daha beklıcem artık.

Günaydın canım;

Acaba gündüzleri stres yapıyorsunda o yüzdenmi çıkıyor? Neler etkilermiş araştırdınmı? Birde senin gibi diyetin uygun görüldüğü kişilerde böyle hergün kontrol etme durumu varmı araştırdınmı? yani ne bilim bana biraz değişik geldi doktorun. Sonuçta eğer kontrol edilmesi gereken yükseklikteyse ilaç vermesi gerekirdi, yok diyetle düzelicek bişeyse neden hergün kontrol edip kendini strese sokmana sebep oluyor.

Bence sen bi git doktoruna, diyetle düzeliyorsa ben neden hergün kontrol ediyorum, bu beni strese sokuyor daha kötü oluyorum eğer okadar sıkıntılıysa ilaç vermeme sebebi ne?

Birde kafana çok takma, bildiğim kadarıyla şekerde tansiyon gibi üzüntüde sıkıntıda yükselebilen bişi. Yüreğini ferah tut, bebeğinede Allahın izniyle bişi olmaz.

günaydın canım;

acaba gündüzleri stres yapıyorsunda o yüzdenmi çıkıyor? Neler etkilermiş araştırdınmı? Birde senin gibi diyetin uygun görüldüğü kişilerde böyle hergün kontrol etme durumu varmı araştırdınmı? Yani ne bilim bana biraz değişik geldi doktorun. Sonuçta eğer kontrol edilmesi gereken yükseklikteyse ilaç vermesi gerekirdi, yok diyetle düzelicek bişeyse neden hergün kontrol edip kendini strese sokmana sebep oluyor.

Bence sen bi git doktoruna, diyetle düzeliyorsa ben neden hergün kontrol ediyorum, bu beni strese sokuyor daha kötü oluyorum eğer okadar sıkıntılıysa ilaç vermeme sebebi ne?

Birde kafana çok takma, bildiğim kadarıyla şekerde tansiyon gibi üzüntüde sıkıntıda yükselebilen bişi. Yüreğini ferah tut, bebeğinede allahın izniyle bişi olmaz.

teşekkürler.evet stres vs etkiler aynen.dünden beri normale döndü bakalım.akşamları normal çıkıyor heralde işteki stresten:)düşük çıktıgı zaman hemen yıyorum bişiler falan:)
doktor zaten 1 hafta falan ölç bana bildir dedı ona göre bişiler yapacak.ilaç verılmıyormuş hamılelerde şeker için dırek insülin verıyorlarmış.

teşekkürler.evet stres vs etkiler aynen.dünden beri normale döndü bakalım.akşamları normal çıkıyor heralde işteki stresten:)düşük çıktıgı zaman hemen yıyorum bişiler falan:)
doktor zaten 1 hafta falan ölç bana bildir dedı ona göre bişiler yapacak.ilaç verılmıyormuş hamılelerde şeker için dırek insülin verıyorlarmış.

Anladım canım, yani sonuçta insülin verecek kadar yüksek değil işte. Stres yapma, bebeğinede bişi olmaz inşallah. Sonuçta diyetine dikkat ediyorsun, ölçüm yapıyorsun çok yüksek olursada insülin verirdi doktorun. Takma, stres, sıkıntı yapma :34::34:

:)evet vala sen yazıyorsun bi tek zaten:)iyi ya nolsun işteyım işte zaman geçmiyor bu ara nedense çok sıkıcı.şekerimi ölçüp duruyorum bi yüksek bi düşük bakalım haftaya cumaya ancak sorcam doktora.dayanamıyorum arada kaçırıyorum çünkü bi anda diyete giremeyınce.
Sen napıosun nasılsın artık sen sonlara geldin ya ne güzel

:)evet vala sen yazıyorsun bi tek zaten:)iyi ya nolsun işteyım işte zaman geçmiyor bu ara nedense çok sıkıcı.şekerimi ölçüp duruyorum bi yüksek bi düşük bakalım haftaya cumaya ancak sorcam doktora.dayanamıyorum arada kaçırıyorum çünkü bi anda diyete giremeyınce.
Sen napıosun nasılsın artık sen sonlara geldin ya ne güzel

Bende senin gibiyim canım. İşyerinde işler yoğun, sanki kimsenin umrunda değil benim hamile olmam. Ortada dosya dolaştırırken aman senmi dolaştırıyorsun diyorlar ama nasıl diyeyimki imza var dolaştırılacak al dolaştır diye. Saolsun aynı odada çalıştığım arkadaş yardımcı oluyor ama amirler sana yükleyince işi adam yardımcı olsa ne yazar.

2 gündür erken çıkıcam izne diyordum bugün biraz daha iyiyim. Sabredeyim 1 hafta 1 haftadır diyorum ama son haftalardaki duygu durumuma bağlı.

Ayaklarım şişiyor bütün gün salık durmasından sebep. Sızlıyor artık bugün cuma son gün. Dayanamıyorum bazen. Saat 4ten sonra acaba erkenmi çıksam demeye başlıyorum. Ne bilim ya, aslında Allaha şükür büyük sıkıntılarım yok ama ne bileyim bazen çalışmasaydım dediğim oluyor ya. Hayırlısıyla bi haziran geleydi işte, son 3 haftam

Hadi yaa ya cidden son 3 hafta cok az aslında ama yapacak bişey yok mecbur.benım bel ağrılarım ögleden sonra başlıyor bı noktaya sadece bi ağrı giriyor o da sanırım aynı pozisyonda oturmaktan.ama akşam eve gidince dinlennce geçiyor tabide akşam hiçbişi yapamıyorum.evi falan unuttum iyice.bi de bu ara şekerden dolayı sürekli yürüyorum yorulmadan.benimde iznim hazıran sonlarında başlar sanırım.temmuzun 15inden sonra doğum çünkü.

Sezeryanmı olcaksn sen?

Hadi yaa ya cidden son 3 hafta cok az aslında ama yapacak bişey yok mecbur.benım bel ağrılarım ögleden sonra başlıyor bı noktaya sadece bi ağrı giriyor o da sanırım aynı pozisyonda oturmaktan.ama akşam eve gidince dinlennce geçiyor tabide akşam hiçbişi yapamıyorum.evi falan unuttum iyice.bi de bu ara şekerden dolayı sürekli yürüyorum yorulmadan.benimde iznim hazıran sonlarında başlar sanırım.temmuzun 15inden sonra doğum çünkü.

Sezeryanmı olcaksn sen?

Yok canım inşallah normal doğum yapıcam. Şimdilik bi sıkıntı yok sezaryen gerektirecek. Bende elimden geldiğince normal doğumu zorlicam.
Hani Esra hanım sezaryen derse başka bir doktora daha gidip oda derse ozaman düşünücem çünkü bütün hayatını etkileyen bi karar. Bİrde ilk çocuk, sezaryen olursa daha sonrakilerde ne kadarda olsa sezaryenden sonra normal doğum, antepte bunu göze alan doktor yok, mecbur sezaryen olucak. Her defasında iyileşmek daha zor olucak. Ne bileyim ya ben sezaryenden çok korkuyorum bide ne yalan söyliyim. Ameliyat sonuçta ne olursa olsun.

Hani bazıları doğumdan, sancıdan korkar ya ben tam tersi sezaryenden korkuyorum, sonrasındaki iyileşme sürecinden korkuyorum. Normalde en azından öncesinde çekiyorsun doğurunca, büyük sıkıntılar olmadıysa, 1-2 güne toparlanıyorsun. Bİrde bebek içinde en iyisi normal doğum. Rabbim hayırlısıyla normal doğum nasip etsin inşallah.

Evet tabiki en sağlıklısı normal doğumda işte bende normal doğumdna korkuyorum yüksek ihtimalde sezeryan olcam .sezeryanda doktoruna göre değişen bişi aslında kimisi hemen iyileşiyor kolay geçiyor.ama sezeryan olursamda epidural.şimdi kuzenim hastanede normalde 28inde demişlerdi doğumuna doktor bakmış kilo almıyor fazla bebek artık alalım demiş 12den sonra falan doğuma alacakmış.ben bile heyecan yaptım şimdi:)

Evet tabiki en sağlıklısı normal doğumda işte bende normal doğumdna korkuyorum yüksek ihtimalde sezeryan olcam .sezeryanda doktoruna göre değişen bişi aslında kimisi hemen iyileşiyor kolay geçiyor.ama sezeryan olursamda epidural.şimdi kuzenim hastanede normalde 28inde demişlerdi doğumuna doktor bakmış kilo almıyor fazla bebek artık alalım demiş 12den sonra falan doğuma alacakmış.ben bile heyecan yaptım şimdi:)

ya tabiki insanın psikolojisi korkuları çok önemli o durumda. Çünkü hormonlar senin ruh haline göre yön veriyor bence. Korkunca stres yapınca bebekte stres yapıyor, inmiyor aşağıya, napıcaksın o durumda, sonuçta doğum başlamış, devam etmiyor ama. Ozaman mecbur sezaryen olucan.
Ama korkular birazda hep şu anlatılan korkunç normal doğum hikayelerinden geliyor, benim çevremde öle insanlar olmadı Allaha şükür, bu saatten sonrada dinlememeye çalışıyorum öle anlatanları. Tek korkum sancılar başladığında panik olup ne yapacağımı bilemeyip korkarsam ve bu sebeple süreç yavaşlarda sezaryen olmak zorunda kalırsam.

İlk sezaryen çokda önemli değil iyileşme sürecinde, teknolojide gelişti, doktorlarda ustalaştı tabikide ama ben tek çocuk düşünmüyorum, Allah izin verirse 3 tane falan istiyorum, o yüzden ilki değilde daha sonrakiler korkutuyor bnm gözümü. İlkinde bir normalle yırtayımda diğerlerinde yine seçenek şansım olsun istiyorum açıkçası :34:

merhabalar.kizlar bu hasta bezi kullanmak şart mi cantalariniza koydunyz mu?bu alta serilen mi iyi yoksa kulot gibi giyilenmi acaba.en sevmedgm isler:-)hele bi de kimisi diyo sonda takabiliyorlarmis.

ben cantama koymadım hastanede tek tek satılıyor zaten topu topu 2 adet kullandım sonra 1 hafta kadar da normal ped kullandım sonra bitti zaten

Back