Garsonluk mu Satış Danışmanlığı mı?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.974
17.991
248
28
İyi geceler konum buraya uygun mu bilmiyorum bence uygun çünkü ayın 15 ine kadar iş bulmam gerekiyor yani benim için dert kategorisinde bir konu bu. Öğrenciyim yazları tam zamanlı çalışıyorum önceleri garsonluk yapıyordum satış danışmanlığında hiç tecrübem yok ama daha kurumsal oluyormuş öyle söylediler. Tecrübesi olan var mı aranızda hangisi daha iyidir? Satış danışmanlığı yaparsam ilk gün nelere dikkat etmem gerekir? Kozmetik tarzı yerler mi daha iyi olur giyim tarzı mı vb

Satış danışmanlığı hakkında fikrim yok . Ama mesleğim garsonluk. İki yıl önce ara verdim çocuk nedeniyle . Nasıl bi yerde garsonluk yapıcaksınız . Yapacağınız yere göre bahşiş olayı da yan gelir olabilir .

Cafe tarzı yerlerde. Lokantalarda yapabilecek kadar tecrübeli değilim maalesef

Bugün satış danışmanı dediğiniz emekçilerin arefe günü yorgunluğuna denk geldim, yüzleri çökmüş adeta bir canavar gibi elli tane kıyafet deneyip yere fırlatan görgüsüz pisliklerin arkasını topluyorlardı. Çok çok üzüldüm hallerine. Nefret ediyorum bencil, görgüsüz insanlardan. Üzerinden çıkardığı kıyafeti insan gibi askıya asmak çok zor olmamalı. Yere fırlatmak nedir ya. Kolunu bile düzeltmeye tenezzül etmiyorlar.

Neyse konu bu değildi ama giyim mağazalarında durum bu. Tazmanya canavarı gibi kabinlere saldıran kadınları terslemeden çalışabilirim diyorsanız yapın. Ama bence dünyanın en zor işlerinden biri. Ben bugün benden önce kabinden çıkan ve denediği kıyafetleri paçavra gibi yere fırlatan kadına, "hayır yani dışından da insana benziyor ama bildiğin yaratık bunlar. Buranın hali nedir ya" diye çemkirdim. Bir şey demeden uzaklaştı. Hani çalışan olsam muhtemelen o kıyafetleri kafasına fırlatır kovulurdum. Bana uygun bir iş değil, sizi bilmem.

Öğrencilik yıllarımda ikisini de yaptım. Ikisi de sabır gerektiren, uzun süre ayakta kalma sebebiyle ekstra yorgunluk sebebi.
Kendim hakkında kıyas yapacak olursam ( ben günde 5 6 saat bulaşık yıkıyordum) satış danışmanlığı daha ağır basıyor.
Satış danışmanlığı dezavantajı da kabinlerdeki ter kokusu ki yaz donemi geldi çekmek çok zor.

Öğrencilik yıllarımda ben de satış danışmanlığı yapmıştım. Müşteri almazsa sen sorumlu tutulursun bazı yerlerde. Ama apırlıklı olarak ürün katladığın, stok kontrol ettiğin yerlerde var, daha kolaydır herhalde. Bir de sürekli güler yüzlü olacaksın o da sıkıntı. Özellikle lüks mağazalarda. Zor, yarı zamanlı alan yerler daha toleranslı olur. Benim tavsiyem garsonluk, bahşışı de var.

Cafe tarzı yerlerde. Lokantalarda yapabilecek kadar tecrübeli değilim maalesef
İki işi de kafanızda tartmanız lazım . Satış danışmanlığında da prim vardır sanırım . Cafe de bahşiş alcakmısımız onu da sorun . Öğrenci olduğunuz için paranın ne kadar geleceği önemlidir sanırım

Bayram tatili 9 gün oldu fakat o emekçiler bugün saat 11e kadar mağazada kaldılar. Muhtemelen birçoğu da yarın sabah yine çalışmaya gidecek.
Öğrenci iken satış danışmanlığı yaptım. Ne komiktir ki 18 yaşında genç bi kızın kendi için kazanacağı harçlığa yazık dercesine bakan insanlar oluyordu ve bu insanlar yine hiç çekinmeden katlanmış giysilerden en alttakını gözlerinize baka baka çekip hepsini bozuyordu.
Sırf cebinde 3 kuruş paras i var diye sizi kulu kölesi olarak gören insanlar var.
Bende artık alışkanlık oldu. Baktığım giysiyi olduğu gibi katlar yerine koyarım. Ama bunu yapacak sağduyuya sahip olmayan pek çok insan var

Bana hangisinin katkısı daha fazla olur demek istediniz galiba, eğitiminiz ne üzerine?
Eğer işletme, pazarlama tarzı bir bölüm okuyorsanız satış danışmanlığı daha fazla katkı sağlar size

Bazı markaların mağazaları daha az yorucu olabilir ve gelen insan kalitesi yüksek oluyor.

Bilindik markaların mağazalarını, alışverişin nasıl yapılacağından haberi bile olmayan insanlar(!) yağmalayarak ve almadıklarını yerlere fırlatarak kullanıyorlar. O mağazalarda çalışmak halkımız yüzünden zor olur. Gerçekten tiksiniyorum böyle insanlardan.

Ama dediğim gibi kaliteli insanların tercih ettiği yağmalanmayan mağazalarda satış elemanlığı olabilir.

Garsonlukta tecrübeniz olması artısı var tabi.
İkisi için de bakıp hangisinde daha iyi şartlarda bulursanız o olsun, inşallah en kısa sürede size en uygun işi bulursunuz.

Bulunduğunuz şehirde o meşhur kahve zinciri varsa orayı düşünebilirsiniz ayriyeten.
Keyifli bir çalışma ortamı var.

Garsonlugun da bahşiş almak gibi bir artısı oluyor, yukarıda da söylenmiş. Çalıştığınız yere göre dolgun bahşişler almanız mümkün. Bir tanıdığım mesela aşırı işlek bir yerde garson ve maaşı bahşişlerle neredeyse 5bini buluyor.

Satış danışmanlığı yapmadım hiç ama denediğim kıyafeti ne şekilde aldıysam, o şekilde yerine koyuyorum. Bazen acelem oluyor kabinde bırakmak zorunda kalıyorum o zaman da aldığım şekilde askıya asıp, "kabinde bıraksam sorun olur mu?" DİYE soruyorum. Zaten insan gibi konuşup davranınca, aynı şekilde karşılık alıyorsun.

Mesela erkek reyonlarında böylesine rezil değil ortam. Eşime ne zaman kıyafet alsak kabinleri daha temiz ve toplu görüyorum. Keza kıyafet bölümleri de öyle. Hani kadınlar daha ince düşünceli ve temizdi? Birçoğu rezil ve Görgüsüz. Bugün iyiden iyiye sinirlendim hemcinslerime. Valla parçalayacaktım hepsini.

Benim arkadasim Ko***n'da calisiyordu ogrenciyken. Ciddiyim hic abartmiyorum kesinlikle. Birisi deneme kabinine s.çmışti.
Yani boyle insanlarla beraber yaşıyoruz...
Garsonluk mu satis danismanligi mi dersen sanki garsonluk daha kolay gibi.
Eski sevgilim garsonluk yaparken tanismistik. O cok keyif alirdi. Sosyallesirdi calisirken :) ayni sekilde benim de devamli gittigim kafelerde sohbet ettiğim calisanlar var.
Ayrica garsonken arkadaslarin seni ziyarete kafeye gelebilir. Gozun gonlun acilir,günün cabuk gecer:))
bilindik ve cok zincirli bir magazada satis danismaniysan da en azindan saatlerin-şiftin belli olur. Kacta girdigin çıktığın...
Ayrica garsonken ne idüğu belirsiz insanlarla daha cok muhatap olursun...
Ote yandaan garsonken tipbox diye bir gercek var. Cogu insan bozukluk almaz da tip boxa atar. Hele araplarin bol oldugu bir kafede calisiyorsan tipboxun dolup maasini gecebilir :))
Cok yardimci olacak bir mesaj olmadi ama umarim yaptigin is sana zevk verir ve paran bereketli olur.
Ben ogrenciyken yüz boyama palyacosu olurdum genelde. Ya da dogumgunlerinde falan çalışırdım. Haftasonlari bir avm oyun odasinda boya yaptırır çizgi film izlerdim:) Hem saati az, hem parasi daha yuksek, hem de eglenceli. Onu da tavsiye ederim

ikisini de nerede yapmayı planladığınız önemli.
garsonluk tecrubeniz varmış, sanki daha iyi olur gibi.
ikisi de sabır istiyor, allah yardımcınız olsun

9 sene satış elamanlığı yaptım zor bi sektör sürekli ayaktasın ve insanları memnun etmek zor kozmetik bölümü çok teferruatlı yeteneğin ve tecrüben olması lazım bildiğim kadarıyla belirli bi süre eğitim veriyorlar kısa vadeli çalışacaksan garsonluk derim ben al siparişi aç servisi bitti bahşişde iyi olur diye düşünüyorum..

Bence bunun kaliteli insan olmakla ilgisi yok. Daha doğrusu kalitenin parayla bir ilgisi yok. Çok iyi markaları tercih eden kitle az olduğu için, fazla karmaşa ve yoğunluk olmuyor ama onlar da başka türlü küstahlık sergiliyorlar. "canım şunun 36 bedenini getir bana" şeklinde konuşmalar...Ha giydiğini yere fırlatmış, ha bu üslubu kullanmış ne fark eder ki. He vücut yorgunluğu olarak evet daha az yorulur. Görgüsüz ve kaba insanlarla muhatap olma konusunda değişen bir durum yok ne yazık ki.

Valla benim diyeceğim sey suan sadece bir fikir. Bence küçük bir mısır tezgahi alıp misir satsan daha iyi tam mevsimi suan. Ben o isle uğraşıyorum suan patates ve mısır satıyorum normal günlük kazandım 400 altına düşmüyor. Hafta sonu 1000 tl bile oluyor. Düşünebilirsin.

garsonlukta eziyet edilmesi açısından pek farklı değil.
kendi evinde çocuğunu yedirirken elinde kağıt havlu, ağzından, elinden düşecek her şeyi pusuda bekleyen anne, restoranda/cafede çocuğunu neredeyse 3 masa kirletirken, senin görevin diye bakıyor.

insanlar genel olarak kompleksli olduğu için fırsatlarını buldukları an insanlıktan çıkıp parasını veriyorum, sömürmeliyim modunda...

Polemik yaratmak istemem ama garsonluk yaparken bir gözlemim vardı. Erkekler kadınlardan çok daha kibar davranıyorlar. Sipariş alırken kadınlar yüzüme bile bakmazlardı hele yanlarında bir erkek varsa aman Allahım asla tenezzül etmiyorlar ne bir teşekkür ne başka bir şey. Afiyet olsun diyorsun tepki gelmiyor. Yanlarındaki erkekler teşekkür ederiz diye dahil oluyor hemen kadından tepki gelmeyince. Hayret etmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…